Ko je trenutno na forumu
Imamo 160 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 160 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Brak prirodna pojava ili propaganda?
+25
sini_do
trijak
Mesrine
Vukota
Enna
Marea
naOpaka
Debilko
Snowflake
Bass
Dotore
Cleopatra
Fi Pi
Nova clanica
laza
Orhideja
inspy
Buca
Lila
Fristajlo
Fraya
L2
Dragana
Avramova
drdoktor
29 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Porodica
Strana 7 od 10
Strana 7 od 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Brak prirodna pojava ili propaganda?
nekome je sunce izvor života a nekome smeta jer stvara nesnosnu vrućinu.....
nekome je kiša plodonosna,vodonosna a nekome dosadna pojava koja stvara samo probleme,gužve u saobraćaju,prskanje iz barica sa kolovoza po novim suknjama i pantalonama.
nekima su psi najbolji prijatelji,čuvari dvorišta,ljubimci dece a nekima su lajave zveri koje bude iz popodnevnog sna,prljavi četvoronošci čiji izmet gaze po parkovima.
tako je i na ovoj temi..........
šta li sam ja sa ovim hteo da kažem......
nekome je kiša plodonosna,vodonosna a nekome dosadna pojava koja stvara samo probleme,gužve u saobraćaju,prskanje iz barica sa kolovoza po novim suknjama i pantalonama.
nekima su psi najbolji prijatelji,čuvari dvorišta,ljubimci dece a nekima su lajave zveri koje bude iz popodnevnog sna,prljavi četvoronošci čiji izmet gaze po parkovima.
tako je i na ovoj temi..........
šta li sam ja sa ovim hteo da kažem......
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
Heh
Znam problematiku,brak je iza mene. Uh,koja crna pomrčina bila, a onda mi jedno jutro svanulo.... I sad živim na svetlu.
Zajednica dvoje ljudi? E to je već nešto drugo. To je već nešto treće,mnogo važnije i veće od ovog institucializovanog mraka.
Znam problematiku,brak je iza mene. Uh,koja crna pomrčina bila, a onda mi jedno jutro svanulo.... I sad živim na svetlu.
Zajednica dvoje ljudi? E to je već nešto drugo. To je već nešto treće,mnogo važnije i veće od ovog institucializovanog mraka.
Enna- Banovan
- Broj poruka : 2148
Datum upisa : 06.10.2012
брак је заједница духовно и физички здравих и зрелих особа, која се примарно не баве питањем материјалног богатства, већ пре свега успостављањем добрих односа, стварањем или одгајањем потомства и оптималних психосоцијалних услова у међусобном суживоту из кога ће проистећи и довољно „материјално богатство“, здравље и зрелост, које ову заједницу унапређују на један посебан, узвишенији начин, по чему се брак значајно разликује од других заједница и удружења.
wikipedija je čudo......
wikipedija je čudo......
laza- Stepski vuk
Не постоји правило које обезбеђује да ће брак бити успешан и дуготрајан. Пожељно је да се људи пре брака добро упознају, али и да су обоје зрели људи. При томе зрелост не одређују године живота, пошто за извесне људе важи да практично „никада не одрасту“. Неки парови се годинама упознају („забављају се“), па тек онда ступе у брак, а неки то ураде „брзоплето“. У оба случаја може да се деси да брак траје кратко, али и да буде до краја живота. Могуће је да ће брзоплето склопљен брак између двоје младих људи трајати краће због многих нерешених питања, односно притисака који долазе „споља“ (запослење, стан, новац, родитељи) или „изнутра“ (незрелост партнера и прерано родитељство)
nastavak wikipedija
nastavak wikipedija
laza- Stepski vuk
Zato u brak ne treba olako stupati.... Sve može da se reši, ako su partneri u ljubavi i to velikoj, nesvakidašnjoj ljubavi- a takvoj ljubavi, ako ćemo pravo pečati, papiri i nisu preko potrebni. Ipak, dogode se i takvi brakovi koje niko i ništa ne može da naruši, e to je BRAK, a ne ove pomrčine što se dešavaju u opštinama malo,malo, sa sve kumovima.
Enna- Banovan
@ena, не могу да се такмичим са вама који имате искуство, делујем као неки смешни теоретичар који маше рукама на све стране .
Институција ионако никада не може да ограничи нечије емотивне тежње и слободу у овом смислу (сем да га јавно бичује за превару), то може само човек ако тако осећа и има неки даљи мотив.Ако га ограничи, онда он нема шта да прича о слободи јер никада није ни био слободан. Разделна линија можда постоји, само што некоме боде очи па се фокусирају на њу, а неко је свестан да ионако и овако увек може да пређе тамо или овамо ако тако осећа.
Институција ионако никада не може да ограничи нечије емотивне тежње и слободу у овом смислу (сем да га јавно бичује за превару), то може само човек ако тако осећа и има неки даљи мотив.Ако га ограничи, онда он нема шта да прича о слободи јер никада није ни био слободан. Разделна линија можда постоји, само што некоме боде очи па се фокусирају на њу, а неко је свестан да ионако и овако увек може да пређе тамо или овамо ако тако осећа.
Poslednji izmenio inspy dana Čet Jan 10, 2013 1:30 am, izmenjeno ukupno 1 puta
inspy- Profi član
- Broj poruka : 3239
Datum upisa : 09.04.2010
http://www.zenasamja.me/ljubavsex/357/dug-i-srecan-brak-je
laza- Stepski vuk
Oh, biću srećna, sve sam pročitala,idem da biram venčanicu iz ovih stopa.
Enna- Banovan
Enna ::Oh, biću srećna, sve sam pročitala,idem da biram venčanicu iz ovih stopa.
opraštam ti golišavu sliku....ko da te posle toga oženi......
laza- Stepski vuk
...а ја да читам о амортизерима. (шалим се Лазо)
inspy- Profi član
- Broj poruka : 3239
Datum upisa : 09.04.2010
inspy ::...а ја да читам о амортизерима. (шалим се Лазо)
laza- Stepski vuk
laza ::Enna ::Oh, biću srećna, sve sam pročitala,idem da biram venčanicu iz ovih stopa.
Kakvu golišavu sliku? Ne moram da se skinem da bih se udala,mogu to odraditi u bundi , rolci, bapskim gaćama, zakopčana do grla, na severnom polu,ima tamo Eskimaaaaa željnih bračne topline.
Enna- Banovan
Okey je brak..Ja sam u braku ali nemam iskustva ,jer tek mi je ovo prvi brak. Necu valjda tu da se i zaustavim.
Marea- Legendarni član
- Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012
Enna ::laza ::Enna ::Oh, biću srećna, sve sam pročitala,idem da biram venčanicu iz ovih stopa.
Kakvu golišavu sliku? Ne moram da se skinem da bih se udala,mogu to odraditi u bundi , rolci, bapskim gaćama, zakopčana do grla, na severnom polu,ima tamo Eskimaaaaa željnih bračne topline.
Ah,da,na trenutak zaboravih ... Svi su vam bolji od ovih domaćih... Znači, doš`o red i na Eskime... Imaju dosta ribe, zdrav život,ovo,ono ...
Mesrine- Moderator
- Broj poruka : 8973
Datum upisa : 05.10.2011
Marea ::Okey je brak..Ja sam u braku ali nemam iskustva ,jer tek mi je ovo prvi brak. Necu valjda tu da se i zaustavim.
Još si ti mlada, ima vremena... Ne sikiram ja za tebeeee...
Mesrine- Moderator
Ti Mesrine da ćutiš, gledam ovaj gif što si ga postavio, i ove jezike što se tu tako ponašaju, ne znam na kojoj sam temi...
Enna- Banovan
Ma veze nemaju da se ljube , sa` ću ga " ozkačim "...
Mesrine- Moderator
Enna ::Ti Mesrine da ćutiš, gledam ovaj gif što si ga postavio, i ove jezike što se tu tako ponašaju, ne znam na kojoj sam temi...
E to je taj problem..
Marea- Legendarni član
Marea ::Enna ::Ti Mesrine da ćutiš, gledam ovaj gif što si ga postavio, i ove jezike što se tu tako ponašaju, ne znam na kojoj sam temi...
E to je taj problem..
Koji je , upravo , rešen.... Znači , nema problema više ...
Mesrine- Moderator
E sad mozemo da razgovaramo kao ljudi
Marea- Legendarni član
Marea ::Enna ::Ti Mesrine da ćutiš, gledam ovaj gif što si ga postavio, i ove jezike što se tu tako ponašaju, ne znam na kojoj sam temi...
E to je taj problem..
Lingvistika,jojjj...
Dobro je kad u braku jezici ližu i plazaju, ne valja kad cokću i trnu od besa.
Enna- Banovan
Ako se uželite mog bivšeg potpisa,samo kliknite tamo gde piše " Mesrine " međ` nicima ,imate na mom profilu...
Ako,pak , `oćete uživo to da radite , sa nekim ko se u to baš razume , javite mi se preko PP-a, završićemo ... ( ponuda važi samo za žene ) .
Ako,pak , `oćete uživo to da radite , sa nekim ko se u to baš razume , javite mi se preko PP-a, završićemo ... ( ponuda važi samo za žene ) .
Mesrine- Moderator
Meni vec nedostaje
Marea- Legendarni član
Propaganda, sve je samo propaganda, , idem sad na Mesrineov profil, ima dobar marketing.
Enna- Banovan
Nadjimo se tamo
Marea- Legendarni član
Strana 7 od 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Brak kao institucija sve nepopularniji
» Koja pojava u društvu vam najviše smeta?
» U brak zbog novca
» Ljubav i brak
» Brak zbog papira
» Koja pojava u društvu vam najviše smeta?
» U brak zbog novca
» Ljubav i brak
» Brak zbog papira
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Porodica
Strana 7 od 10
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?
Čet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra