Ko je trenutno na forumu
Imamo 51 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 51 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Zasto bebe placu kada se rode?
+16
Thabit
Peni Vajs
Marea
jelena
Mesrine
naOpaka
Johnny-Azra
Hiperborejac
sini_do
Avramova
digitalmandrak
Arwen Evenstar
Anhelito
Orhideja
RINGE
diotimo
20 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Porodica
Strana 1 od 3
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Zasto bebe placu kada se rode?
Sta mislite,zasto mala beba,place kada se rodi?
diotimo- Banovan
- Broj poruka : 343
Datum upisa : 22.05.2010
Re: Zasto bebe placu kada se rode?
Kazu da je peku pluca kad prvi put udahne vazduh
RINGE- Profi član
- Broj poruka : 3335
Datum upisa : 27.03.2010
Godina : 38
Pa, kazu da je njoj teze da se rodi, nego majci da je donese na svet- da se porodi. Uplasena je,umorna, verovatno je roditi se bolnije nego poroditi se. Ali,cim se rodi i zaplace, ubrzo se smiri. Kao i njena majka. Bol prestane, sreca nadvlada sve. Dete oseti blizinu majke i sve je opet u redu, vrati se u normalu.
Gost- Gost
dr diotimo ::
Iz majčine tople utrobe izlazi u manje toplu sredin, počinje da diše sopstvenim plućima i uvlači vazduh u sebe, plač prestaje onda kad je polože na majčino tijelo, zašto...ne znam ali je tako... vjerovatno prepoznaje miris majke i toplotu.
Orhideja- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8799
Datum upisa : 08.03.2010
Ja nisam polozen na majcino telo pa sam uskoro prestao da placem?
RINGE- Profi član
Ti znaš? Sjećaš se rođenja? (Šalim se)
Hajde Ringe...
Sad je to praksa, šta znam i prelijep osjećaj.
A znate li da plače bez suza?
Hajde Ringe...
Sad je to praksa, šta znam i prelijep osjećaj.
A znate li da plače bez suza?
Nije da ja nisam polozen jer je praksa nego mi keva jedva ziva ostala. Od samog starta sam je mucio ::
RINGE- Profi član
Naucnici kazu da bebe dozivljavaju veiliki stres i sok prilikom prolaska kroz porodjajni kanal i da je to jako bolno za njih, sva sreca pa se ne secaju toga...e pa valjda zato placu
Anhelito- Profi član
- Broj poruka : 2330
Datum upisa : 09.04.2010
Godina : 41
dr diotimo ::
Kako i ne bi plakala kad je po rođenju prvo okrenu naopačke da malo visi naglavačke, a onda je onako šljusnu po guzi...
Arwen Evenstar- Super član
- Broj poruka : 6383
Datum upisa : 31.03.2010
Godina : 41
Zato sto predoseca sta je ceka ...
digitalmandrak- Supermoderator
- Broj poruka : 12500
Datum upisa : 22.03.2010
Orhideja@..
Ima..ima..Orhideja tako nekako...
Ringe@
Pa,pravi si srecnik zaista ...
Anhelito@
Arwen Evenstar@
Digi@
Dakle Oprezno...se moze pretpostaviti da jos nerodjeno dete zapocinje za vreme svog embrionalnog zivota sa sakupljanjem i gomilanjem raznovrsnih culnih utisaka koji mu dolaze preko majke i od svega onoga cemu je ona izlozena,u pozitivnom i negativnom smislu...
ali ok ....ovde nas zanima prvi plac odmah po rodjenju...
Normalan porodjaj predstavlja za majku, a,narocito za dete veliko opterecenje...
Iz relativno sigurne zastite, koja traje devet meseci,u sredini ''vlaznoj,tamnoj i toploj'',beba se odjednom nadje u sasvim novoj sredini ,koja je ''suva ,svetla i hladna''.na koju se covek prilagodjava,a,cesto ne prilagodi u toku celog zivota.
I Frojd i Oto Rank su primetili izmedju ostalog da je ''Porodjajni akt , prvi dozivljaj straha i samim tim vrelo i prauzor afekta straha'',i da je rodjenje traumatsko dogadjanje od koga se covek nikad sasvim ne oporavi...
Prvi plac...bez suza, kako neko napisa ovde...je ona pobuna,onaj revolt i onaj vapaj,kad iz sigurne tople kuce ''nas neko sutne, na tvrdo neprijateljsko tle ovoga sveta''...i odvajajuci nas od celine kojoj smo pripadali...(sigurnost,zastita,spokoj..)
Celoga zivota ,cemo pokusavati da ozivimo izgubljeni osecaj i da se vratimo kroz razne oblike i nacine individuacionog procesa ...ne bismo li opet stekli onaj oset sigurnosti koji smo nekada davno imali i kome smo pripadali....
Prve osecaje straha,nesigurnosti sticemo jos u majcinoj utrobi,ali i onda, kada nam secenjem pupcane vrpce stavljaju do znanja..da ''se pripremimo za ono sta nas ceka'',sto rece...Digi...
Iz majčine tople utrobe izlazi u manje toplu sredin,...
Ima..ima..Orhideja tako nekako...
Ringe@
Ja nisam polozen na majcino telo pa sam uskoro prestao da placem?
Pa,pravi si srecnik zaista ...
Anhelito@
.....tako je...Naucnici kazu da bebe dozivljavaju veiliki stres i sok
Arwen Evenstar@
Kako i ne bi plakala kad je po rođenju prvo okrenu naopačke da malo visi
naglavačke, a onda je onako šljusnu po guz
Digi@
ne samo sto predoseca..nego i oseca ..i to jos za vreme svog embrionalnog zivota...a kamoli kad se rodi..Digi sve znas....Zato sto predoseca sta je ceka
Dakle Oprezno...se moze pretpostaviti da jos nerodjeno dete zapocinje za vreme svog embrionalnog zivota sa sakupljanjem i gomilanjem raznovrsnih culnih utisaka koji mu dolaze preko majke i od svega onoga cemu je ona izlozena,u pozitivnom i negativnom smislu...
ali ok ....ovde nas zanima prvi plac odmah po rodjenju...
Normalan porodjaj predstavlja za majku, a,narocito za dete veliko opterecenje...
Iz relativno sigurne zastite, koja traje devet meseci,u sredini ''vlaznoj,tamnoj i toploj'',beba se odjednom nadje u sasvim novoj sredini ,koja je ''suva ,svetla i hladna''.na koju se covek prilagodjava,a,cesto ne prilagodi u toku celog zivota.
I Frojd i Oto Rank su primetili izmedju ostalog da je ''Porodjajni akt , prvi dozivljaj straha i samim tim vrelo i prauzor afekta straha'',i da je rodjenje traumatsko dogadjanje od koga se covek nikad sasvim ne oporavi...
Prvi plac...bez suza, kako neko napisa ovde...je ona pobuna,onaj revolt i onaj vapaj,kad iz sigurne tople kuce ''nas neko sutne, na tvrdo neprijateljsko tle ovoga sveta''...i odvajajuci nas od celine kojoj smo pripadali...(sigurnost,zastita,spokoj..)
Celoga zivota ,cemo pokusavati da ozivimo izgubljeni osecaj i da se vratimo kroz razne oblike i nacine individuacionog procesa ...ne bismo li opet stekli onaj oset sigurnosti koji smo nekada davno imali i kome smo pripadali....
Prve osecaje straha,nesigurnosti sticemo jos u majcinoj utrobi,ali i onda, kada nam secenjem pupcane vrpce stavljaju do znanja..da ''se pripremimo za ono sta nas ceka'',sto rece...Digi...
diotimo- Banovan
- Broj poruka : 343
Datum upisa : 22.05.2010
Nevjerovatno.
Toliko nagađanja zašto beba plače a u suštini niko ne zna kako je bebi u stomaku i niko ali niko se ne sjeća izlaska na svijet.
Beba zaplače onog momenta kad je doktor blago udari po leđima, ne blače dok izlazi iz stomaka i slično.
Toliko nagađanja zašto beba plače a u suštini niko ne zna kako je bebi u stomaku i niko ali niko se ne sjeća izlaska na svijet.
Beba zaplače onog momenta kad je doktor blago udari po leđima, ne blače dok izlazi iz stomaka i slično.
Prvi susret sa drugim svetom je stresan za bebu i otuda suze.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Beba place da bi se nadisala zraka, to je refleksno, organizam bebe je u drugim uslovima, tako prvo dolazi do udisanja zraka kroz plac i jecanje....
sini_do- Profi član
- Broj poruka : 2648
Datum upisa : 17.04.2010
U pravu si sini, znak da je beba prodisala je plac, al' ne smemo zanemariti njen susret sa potpuno novom sredinom koji je za nju ipak sok.
Naravno da je za bebu sok, jer beba je bila u nekoj vrsti raja, dok je bila u stomaku majke, a sa izlaskom je u nekoj vrsti soka... To je isto kad iz raja dodjes u pakao ovog sveta... Beba uglavnom zaplace poslije rodjenja, a ako ne zaplace, onda je doktor malo pljusne po guzi da bi zaplakala, jer to je veoma vazno za disanje i pluca bebe, sam plac je znak da je sve ok......
sini_do- Profi član
- Broj poruka : 2648
Datum upisa : 17.04.2010
Slazem se sa naukom i gore navedenim,da napusta sebi jedinu prirodno poznatu sredinu do tada,koja je izglda prirodnija od sredine u kojoj zivimo...drugo sok sigurno,visestruki....
Objavljuje da je ziva,i to je jedna vrsta komunikacije...
A JEL NEKOM PALO NAPAMET DA MI SVI U PRINCIPU ZNAMO PODSVESNO ISKONSKI STA NAS CEKA NA OVOM SVETU,PA SE ODMA' ISPLACEMO DA NAM BUDE LAKSE.....OSLANJAM SE NA TEORIJU KOLEKTIVNO NESVESNO.TJ SVESNO.
A I SALIM SE UZPUT...
Objavljuje da je ziva,i to je jedna vrsta komunikacije...
A JEL NEKOM PALO NAPAMET DA MI SVI U PRINCIPU ZNAMO PODSVESNO ISKONSKI STA NAS CEKA NA OVOM SVETU,PA SE ODMA' ISPLACEMO DA NAM BUDE LAKSE.....OSLANJAM SE NA TEORIJU KOLEKTIVNO NESVESNO.TJ SVESNO.
A I SALIM SE UZPUT...
Hiperborejac- Član
- Broj poruka : 275
Datum upisa : 23.07.2012
Jedsino Supermen nije plakao...On je izletio iz majčine utrobe PRAVO U ORBITU...Ijao kako me čovek oduševljava...A bebe plaču zbog prvih batina...Tako kažu...
Johnny-Azra- Super član
- Broj poruka : 6782
Datum upisa : 10.03.2010
digitalmandrak ::Sta mislite,zasto mala beba,place kada se rodi?
Zato sto predoseca sta je ceka ...
Brale, ljubi te sele na duhovitom odgovoru. ::
Mene sada interesuje zbog čega su prestale plakati?
zato shto posle svakog placha dolazi smeh ...i tako u beskraj...
naOpaka- Profi član
- Broj poruka : 2897
Datum upisa : 25.09.2011
Znači, malo plača malo smeha i tako u beskraj.
Juče sam među mojim papirima i agendama pronašla zapisanu rečenicu velikog A.d Monterlana: "Čovek koji razmišlja može i da plače".
Juče sam među mojim papirima i agendama pronašla zapisanu rečenicu velikog A.d Monterlana: "Čovek koji razmišlja može i da plače".
Zašto...
Zato što je "upad" svesti ,da ne kažem "duha" u fizičko telo ,veoma bolan i stresan , za to pomenuto telo...
To je "odgovor" fizičkog tela na pomenuti događaj...
Zato što je "upad" svesti ,da ne kažem "duha" u fizičko telo ,veoma bolan i stresan , za to pomenuto telo...
To je "odgovor" fizičkog tela na pomenuti događaj...
Mesrine- Moderator
- Broj poruka : 8973
Datum upisa : 05.10.2011
e tek sad videh da mesrine ovde neshto postovao ...eto razloga za plach bebe..ma kakav plach ...urlik
naOpaka- Profi član
Ti pratiš mene i šta ja pišem, ili mi se samo čini?
Mesrine- Moderator
- Broj poruka : 8973
Datum upisa : 05.10.2011
kad sam prisutna sve skeniram ,... to mi hendikep od malih nogu.. a kad su porasle , hendikep josh veci opusti se, uzzivaj, samo cu mawkice da te kachim, taman kad sam ovde ::
naOpaka- Profi član
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Porodica
Strana 1 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?