Ko je trenutno na forumu
Imamo 76 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 76 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Preporuci mi knjigu
+30
Thabit
Bela_golubica
PatakPrvi
Kap kiše
Džudi
Johny Bravo
Leader70
Marea
Strelac
laza
Shapat
naOpaka
SKYKING
Fraya
Prince
digitalmandrak
Killjoy
Izumi
Dotore
Anica
IceQueen
Fristajlo
drdoktor
Dragana
cat09
ostensibly
Vidra
Sklad odjeka
pjer
Arwen Evenstar
34 posters
Strana 3 od 4
Strana 3 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Preporuci mi knjigu
" Majstor i Margarita" - Mihail Bulgakov
Shapat- Profi član
- Broj poruka : 2400
Datum upisa : 16.07.2013
Banda snova
Luka di Fulvio
Luka di Fulvio
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
Kratka povest vremena... Stephen Hawking...
http://ivantic.net/Ostale_knjiige/Stephen_Hawking_Kratka_povijest_vremena.pdf
http://ivantic.net/Ostale_knjiige/Stephen_Hawking_Kratka_povijest_vremena.pdf
Strelac- Profi član
- Broj poruka : 2632
Datum upisa : 19.11.2012
Procitala je i citala opet i opet....knjiga obavezna kao pasos...Shapat ::" Majstor i Margarita" - Mihail Bulgakov
Od Kamija SAMAC, odlicna knjiga, bez mnogo stranica a sa mnogo jakih zivotnih "radnji" i emocija....bez problema sam ga citala vise puta...kasnije se "sretnem" sa njim u knjizi Zarka Lausevica, gdje ga je par puta citirao...
Marea- Legendarni član
- Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012
"Ана Карењина", фантастично дјело...Ту је јасно истакнута способност једног генија као што је Толстој, да ријечима опише емоције, што многим (нажалост данас популарним) писцима није пошло за руком.
"Божанствена комедија" Дантеа Алигијерија. Дјело карактеристичне садржине, обавезно у сваком смислу.
"Понижени и увређени" Достојевског...Величанствено дјело, такав сплет ситуација, темељно обрађена радња, преливи осјећања... Засигурно вриједно прочитати.
"Божанствена комедија" Дантеа Алигијерија. Дјело карактеристичне садржине, обавезно у сваком смислу.
"Понижени и увређени" Достојевског...Величанствено дјело, такав сплет ситуација, темељно обрађена радња, преливи осјећања... Засигурно вриједно прочитати.
Leader70- Novi član
- Broj poruka : 5
Datum upisa : 22.01.2014
Godina : 34
Čovek i dečak
Toni Parsons
Čovek i žena
Toni Parsons
roman i nastavak govore o ljubavi braku,usponima ,padovima...zanimljivo,vredi potražiti i pročitati
Toni Parsons
Čovek i žena
Toni Parsons
roman i nastavak govore o ljubavi braku,usponima ,padovima...zanimljivo,vredi potražiti i pročitati
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
Džon Reinald Rejel Tolkin "Silmarilion" , "Gospodar prstenova"
Johny Bravo- Super član
- Broj poruka : 5353
Datum upisa : 10.12.2013
Godina : 49
Ken Folet- trilogija "Stoleće"
Džudi- Član
- Broj poruka : 143
Datum upisa : 28.12.2015
Godina : 52
Johny Bravo- Super član
- Broj poruka : 5353
Datum upisa : 10.12.2013
Godina : 49
"Majstor i Margarita" - Mihail Bulgakov
"Pogledaj dom svoj anđele" - Virginia Woolf
"Glad" - Knut Hamsun
Sve tri knjige ostavile su jak utisak na mene i uvek bi ih rado ponovo pročitala.
"Pogledaj dom svoj anđele" - Virginia Woolf
"Glad" - Knut Hamsun
Sve tri knjige ostavile su jak utisak na mene i uvek bi ih rado ponovo pročitala.
Kap kiše- Banovan
- Broj poruka : 43
Datum upisa : 15.04.2016
Preporucujem jednu od mnogih SF (preciznije NF ) knjiga , koja neoborivo svjedoce , da je zanr neposteno podcjenjen .
http://www.laguna.rs/n405_knjiga_endimion_laguna.html
Kao nagradu onom ko se upusti u njeno citanje , besplatno poklanjam preporuku muzike koju sam i sam izabrao da mi bude njen ''soundtrack'' .
Bas je pasala
http://www.laguna.rs/n405_knjiga_endimion_laguna.html
Kao nagradu onom ko se upusti u njeno citanje , besplatno poklanjam preporuku muzike koju sam i sam izabrao da mi bude njen ''soundtrack'' .
Bas je pasala
PatakPrvi- Napredni član
- Broj poruka : 774
Datum upisa : 12.08.2016
Veoma tražen čovek - Džon Le Kare
Novi špijuni s novim prioritetima , stari sa starim ; terorizam kao nova mantra; časni ljudi koji žele da učine nešto dobro , ali zapadaju u moralne dileme; mnoštvo čvrstih , racionalnih razloga za nečovečne postupke; ovo je potka "Veoma traženog čoveka" , Džona le Karea. Poluizgladneli mladi Rus u dugom crnom kaputu prokrijumčaren je u Hamburg u zlo doba noći.
U torbici oko vrata krije neverovatnu svotu gotovine. Posvećeni je musliman.
Ili možda nije ? Kaže da se zove Isa. Anabela , mlada idealistički nastrojena nemačka advokatica za ljudska prava , odluči da spase Isu deportovanja. Uskoro joj klijentov opstanak postaje važniji i od karijere – ili vlastite bezbednosti. U kopanju po Isinoj tajanstvenoj prošlosti , suočava se s potpuno oprečnim Tomijem Bruom , šezdesetogodišnjim naslednikom neuspešne britanske banke Braća Bru , sa sedištem u Hamburgu. Anabela , Isa i Bru sklopiće neverovatan savez – a rađa se i trougao nemoguće ljubavi.
U međuvremenu , osetivši lak plen u „ratu protiv terorizma“, suparnički špijuni Nemačke, Engleske i Amerike ustremljuju se na nedužne. Dirljiv, saosećajan, s likovima od kojih čitalac ne želi da se rastane, roman "Veoma tražen čovek" duboko je humano delo, i neobično značajno za naše savremeno doba.
O piscu :
John le Carré
Novi špijuni s novim prioritetima , stari sa starim ; terorizam kao nova mantra; časni ljudi koji žele da učine nešto dobro , ali zapadaju u moralne dileme; mnoštvo čvrstih , racionalnih razloga za nečovečne postupke; ovo je potka "Veoma traženog čoveka" , Džona le Karea. Poluizgladneli mladi Rus u dugom crnom kaputu prokrijumčaren je u Hamburg u zlo doba noći.
U torbici oko vrata krije neverovatnu svotu gotovine. Posvećeni je musliman.
Ili možda nije ? Kaže da se zove Isa. Anabela , mlada idealistički nastrojena nemačka advokatica za ljudska prava , odluči da spase Isu deportovanja. Uskoro joj klijentov opstanak postaje važniji i od karijere – ili vlastite bezbednosti. U kopanju po Isinoj tajanstvenoj prošlosti , suočava se s potpuno oprečnim Tomijem Bruom , šezdesetogodišnjim naslednikom neuspešne britanske banke Braća Bru , sa sedištem u Hamburgu. Anabela , Isa i Bru sklopiće neverovatan savez – a rađa se i trougao nemoguće ljubavi.
U međuvremenu , osetivši lak plen u „ratu protiv terorizma“, suparnički špijuni Nemačke, Engleske i Amerike ustremljuju se na nedužne. Dirljiv, saosećajan, s likovima od kojih čitalac ne želi da se rastane, roman "Veoma tražen čovek" duboko je humano delo, i neobično značajno za naše savremeno doba.
O piscu :
John le Carré
Bela_golubica- Banovan
- Broj poruka : 1607
Datum upisa : 21.04.2016
Magnum Crimen-Viktor Novak.
Thabit- Profi član
- Broj poruka : 2686
Datum upisa : 28.04.2013
"Luda ljubav" Aleksandra Poter
yaurora- Banovan
- Broj poruka : 57
Datum upisa : 07.10.2016
preporučujem ibrahimbega, sva izdanja i pjesme i slovarice i bojanke i kajdanke
Klaudija- Član
- Broj poruka : 213
Datum upisa : 01.10.2016
Za ljubitelje trilera preporučujem knjige Džona Grišama.
Ko voli istorijske romane preporučujem, pored Stoleća Kena Foleta i
Svet bez kraja I i II- Ken Folet
Stubovi zemlje- Ken Folet
Katedrala na moru-Falkones
Ruska I i II tom- Edvard Raderfurd
London I, ii, III tom- E. Raderfurd
Njujork I i II tom- Raderfurd
Pariz I i II tom- Raderfurd
i ima toga još...mogu da dopunim listu kasnije:)
Ko voli istorijske romane preporučujem, pored Stoleća Kena Foleta i
Svet bez kraja I i II- Ken Folet
Stubovi zemlje- Ken Folet
Katedrala na moru-Falkones
Ruska I i II tom- Edvard Raderfurd
London I, ii, III tom- E. Raderfurd
Njujork I i II tom- Raderfurd
Pariz I i II tom- Raderfurd
i ima toga još...mogu da dopunim listu kasnije:)
Džudi- Član
Опрости Џуди, тек сада видим веселу Клаудију шта је одговорила нашем Идејану. Да је видео ово можда би полетео од среће. Вратиће се он осим ако није нашао љубавницу за којом чезне још од оснивања Идеје.
Џуди, у стану тренутно имам два круцијална проблема и боље да не знаш која. Ево ја се не секирам иако муку мучим. На крју ћу се преко огласа удати за мајстора па нека мајсторише. Врло је пожељно да буде девизни пензионер. Шалим се, заборави шта сам писала а твоје препоруке ћу свакако прихватити чим се радови окончају.
Каже мени један мој друг... због чега стално читати књиге, хајде мало да живимо наше "књиге". То сам вероватно скоро негде написала али добро, не смета, надам се.
Имам књига али немам више полице. Јуче сам пронашла једну предивну али у Параћину. Питала сам човека да ми спусти цену за онолико колико бих платила превоз. Још га чекам.
Klaudija ::preporučujem ibrahimbega, sva izdanja i pjesme i slovarice i bojanke i kajdanke
Џуди, у стану тренутно имам два круцијална проблема и боље да не знаш која. Ево ја се не секирам иако муку мучим. На крју ћу се преко огласа удати за мајстора па нека мајсторише. Врло је пожељно да буде девизни пензионер. Шалим се, заборави шта сам писала а твоје препоруке ћу свакако прихватити чим се радови окончају.
Каже мени један мој друг... због чега стално читати књиге, хајде мало да живимо наше "књиге". То сам вероватно скоро негде написала али добро, не смета, надам се.
Имам књига али немам више полице. Јуче сам пронашла једну предивну али у Параћину. Питала сам човека да ми спусти цену за онолико колико бих платила превоз. Још га чекам.
Davidova- Administrator
- Broj poruka : 2799
Datum upisa : 18.05.2017
Мени су књиге и на полицама и ван полица.
Данас сам купила Маројевићеву књигу "Праве Београђанке", мислим да ће и она бити препорука.
Да допуним листу предлога:
Поранио Милорад-Дуле Недељковић
@ Давидова, кад будеш имала времена врати се на ове препоруке. Знам како је са мајсторима, све ми је јасно.
А што се полица тиче, немам велик стан и не знам где бих ставила још неку. Једино да почнем да гледам висеће полице..или да им их зет направи..видећу..
Данас сам купила Маројевићеву књигу "Праве Београђанке", мислим да ће и она бити препорука.
Да допуним листу предлога:
Поранио Милорад-Дуле Недељковић
@ Давидова, кад будеш имала времена врати се на ове препоруке. Знам како је са мајсторима, све ми је јасно.
А што се полица тиче, немам велик стан и не знам где бих ставила још неку. Једино да почнем да гледам висеће полице..или да им их зет направи..видећу..
Džudi- Član
-DOLINA KONJA-JEAN.M .AUEL
I nastavak DJECA ZEMLJE..
I nastavak DJECA ZEMLJE..
andjeo01- Član
- Broj poruka : 164
Datum upisa : 17.09.2017
Prave Beograđanke-Igor Marojević
Džudi- Član
Naslednici zemlje, I i II tom- nastavak Katedrale na moru- Falkones
Temelji večnosti- Ken Folet
Odsev- Dušan-Dule Nedeljković
Temelji večnosti- Ken Folet
Odsev- Dušan-Dule Nedeljković
Džudi- Član
Naša draga članica koje dugo nema MoonGirl, otvorila je temu o Igoru Marojeviću. Bila sam uverena da je pesnik ali i ostali učesnici na temi se nisu pozitivno izjasnili o istom.
Ne zameri Džudi.
Preporučujem eseje Dušana Matića.
Ne zameri Džudi.
Preporučujem eseje Dušana Matića.
Davidova- Administrator
Ne zameram Davidova.
Znam da idem u off i izvinjavam se zbog toga- da li je neko čitao Marojevićeve romane od onih koji su ga ovde kritikovali? Pitam, jer me stvarno zanima.
I da li unapred sudimo o nekome ili nečemu o čemu nismo informisani? Ne mislim na Marojevića, slučajno je upao u temu već uopšte?
Ja ne mogu da kritikujem npr Krležu ili nekog xy pisca čije knjige nisam čitala..isto važi i za muziku-ukoliko nešto nisam čula ne mogu da donosim sud o tome..
Znam da idem u off i izvinjavam se zbog toga- da li je neko čitao Marojevićeve romane od onih koji su ga ovde kritikovali? Pitam, jer me stvarno zanima.
I da li unapred sudimo o nekome ili nečemu o čemu nismo informisani? Ne mislim na Marojevića, slučajno je upao u temu već uopšte?
Ja ne mogu da kritikujem npr Krležu ili nekog xy pisca čije knjige nisam čitala..isto važi i za muziku-ukoliko nešto nisam čula ne mogu da donosim sud o tome..
Džudi- Član
Nisam čitala Marojevića ali ga nisam ni kritikovala kao pesca jer sam pomislila da je pesnik. Kolega Fristajlo je dao kritiku i jasno je da ga je čitao. Kolega Vulin se nije izjasnio ali verujem da ga nije čitao. Čini mi se da obojici više leži stručna literatura što nikako ne znači da nisučitali najbolje klasike, u to sam sigurna.
Inače se slažem s tobom, ne mogu kritikovati ako nisam čitala. Npr. ovo što sam pre par dana pročitala ne mogu preporučiti, a da nisam čitala ne bih znala kakva je knjiga. Ako knjigu nakon pročitane poslednje stranice zaboraviš u roku od pet minuta, onda to nije knjiga za preporuku.
I naravno, ovo nije off, naprotiv, meni je uvek drago da se razgovara na svakoj temi, koja god bila.
Inače se slažem s tobom, ne mogu kritikovati ako nisam čitala. Npr. ovo što sam pre par dana pročitala ne mogu preporučiti, a da nisam čitala ne bih znala kakva je knjiga. Ako knjigu nakon pročitane poslednje stranice zaboraviš u roku od pet minuta, onda to nije knjiga za preporuku.
I naravno, ovo nije off, naprotiv, meni je uvek drago da se razgovara na svakoj temi, koja god bila.
Davidova- Administrator
Strana 3 od 4 • 1, 2, 3, 4
Strana 3 od 4
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?
Čet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra