Ko je trenutno na forumu
Imamo 4 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 4 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Potreban savet oko prirodnih lekova za razbijanje tromba
+7
Johny Bravo
Istina
Iceman
Svarog
sini_do
madam mim
Bela_golubica
11 posters
Ideja forum :: ZDRAVLJE :: Medicina :: Prirodna medicina
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Potreban savet oko prirodnih lekova za razbijanje tromba
To uopšte nije redak problem, nažalost. Puna je klinika na Dedinju sa ljudima sličnih problema kao ja. Elem, ja sam u međuvremenu bila na multislajs skeneru tamo i utvrdili su da nisam kandidat za operaciju i da će se taj tromb rekanalisati vremenom uz terapiju koju pijem.
Simptome koje sam imala nisu specifični da bi mogli da ti alarmiraju da to imaš u organizmu. Ja sam konkretno otekla ( donji ekstremiteti) , bila sam puna vode i tako završila u bolnici. Tamo su onda analizom krvi ( INR i TT ili ti tkzv. protrombinsko vreme) utvrdili da imam gustu krv i eto. Ultrazvučnim pregledom su locirali gde je tromb. Ostalo kako je bilo možeš pročitati u uvodnom postu na ovoj temi, da ne davim ponovo i pišem isto.
Za aspirin i prevenciju je kasno. Pijem Farin po šemi koju mi utvđuje doktor jednom mesečno, opseg INR mora biti kod mene 2-3. Taj lek koji si navela je isto to samo drugi proizvođač. Coumadin je sastojak koji sadrže ti lekovi, a to je ustvari, između ostalog, otrov za pacove. Inače, to nisu lekovi za rastvaranje tromba, već za razređivanje gustine krvi i sprečavaju da se ne stvori novi.
Nema sile nikakvom terapijom da se to rastvori odmah, osim ako se ne operišeš.
Na internetu piše sve i svašta.
Simptome koje sam imala nisu specifični da bi mogli da ti alarmiraju da to imaš u organizmu. Ja sam konkretno otekla ( donji ekstremiteti) , bila sam puna vode i tako završila u bolnici. Tamo su onda analizom krvi ( INR i TT ili ti tkzv. protrombinsko vreme) utvrdili da imam gustu krv i eto. Ultrazvučnim pregledom su locirali gde je tromb. Ostalo kako je bilo možeš pročitati u uvodnom postu na ovoj temi, da ne davim ponovo i pišem isto.
Za aspirin i prevenciju je kasno. Pijem Farin po šemi koju mi utvđuje doktor jednom mesečno, opseg INR mora biti kod mene 2-3. Taj lek koji si navela je isto to samo drugi proizvođač. Coumadin je sastojak koji sadrže ti lekovi, a to je ustvari, između ostalog, otrov za pacove. Inače, to nisu lekovi za rastvaranje tromba, već za razređivanje gustine krvi i sprečavaju da se ne stvori novi.
Nema sile nikakvom terapijom da se to rastvori odmah, osim ako se ne operišeš.
Na internetu piše sve i svašta.
Bela_golubica- Banovan
- Broj poruka : 1607
Datum upisa : 21.04.2016
Ja sam razumela da aspirin takodje rastvara tromb, tj. razredjuje krv. Verujem da ces se uskoro resiti tog problema. Jako mi je zao sto si prosla kroz sva ta neprijatna ispitivanja. Imala si srece sto se otkrilo sta je, inace, ne smem ni da pomislim sta bi bilo. Bila sam u Srbiji zadnjih nekoliko godina I videla da ljudi jedu svinjsku mast. Kajmak, mnogo toga sto pogorsava zdravlje u svakom pogledu. Ishrana je najvaznija. Na primer, ja to nista ne jedem od kada sam dosla u Australiju, a opet mi se pojavio holesterol i trigliceridi. Onda sam se setila da je to isto imala i moja majka. Znaci, nasledno. Citajuci sve sto je napisano na ovoj temi, setila sam se moje babe. Ona je svaki dan pila po casicu rakije. I meni je govorila da isto to radim, narocito ako se zbog neceg iznerviram. Moja majka je stavljala koren lincure /lekovita trava/ u rakiju i svaki dan pila po malo. Nestao je holesterol i vise se nije vratio. Rakija je cudo! Ali u malim kolicinama, naravno. Znam da sada ne smes, ali kada prestanes sa terapijom obavezno napavi sa lekovitim travama to sto ti je Sini preporucio. Mozda ima jos nekih alternativa. Na primer, nasa Uzicka rakija je najbolja. Zelim ti sve najbolje.
Istina- Član
- Broj poruka : 370
Datum upisa : 28.04.2015
I videla da ljudi jedu svinjsku mast. Kajmak, mnogo toga sto pogorsava zdravlje u svakom pogledu. Ishrana je najvaznija. Na primer, ja to nista ne jedem od kada sam dosla u Australiju, a opet mi se pojavio holesterol i trigliceridi.
To je zato što je ulje gore po vene od svinjske masti, proguglaj malo o omega 6 masnim kiselinama.
Ključne n−6 masne kiseline
Linoleinska kiselina (18:2, n−6), najkraća n−6 masna kiselina, je esencijalna masna kiselina. Arahidonska kiselina (20:4) je fiziološki značajna n−6 masna kiselina i prekurzor prostaglandina i drugih fiziološki aktivnih molekula.
Negativni zdravstveni efekti
Neka medicinska istraživanja sugerišu da ekscesivni nivoi pojedinih n−6 masnih kiselina, relativno to pojedine n−3 (omega-3) masne kiseline, mogu da povise verovatnoću pojave više bolesti.[3][4][5]
Moderna zapadna ishrana tipični ima odnos n−6 ka n−3 veći od 10 na 1, nekad i do 30 na 1. Smatra se da je optimalni odnos 4 na 1 ili manje.[6][7]
Prehrambeni izvori
Cvet noćurka (O. biennis) proizvodi ulje sa visokim sadržajem γ-linolenske kiselina, tip n−6 masne kiseline.
Četiri glavna prehrambena ulja (od palme, soje, uljane repice, i suncokreta) se proizvode u količini većoj od 100 miliona metričkih tona godišnje, što daje više od 32 miliona metričkih tona n-6 linoleinske kiseline i 4 miliona metričkih tona n-3 alfa-linoleninske kiseline.[8]
Iceman- Profi član
- Broj poruka : 2164
Datum upisa : 12.08.2015
Još malo o omiljenoj biljnoj masti, margarinu i usporedba sa maslacem.
LOŠI ZA SRCE I HOLESTEROL
Najnovija istraživanja obavljena sa ove dve namirnice na Harvardu, pokazala su zanimljive rezultate. Nekontrolisano konzumiranje margarina može povećati srčane bolesti za 53 odsto kod žena u odnosu na konzumiranje maslaca. To je zato što margarin ima izuzetno visok sadržaj masnih kiselina. Upravo one utrostručuju rizik za nastanak kardiovaskularnih bolesti. Margarin, takođe, povećava loš, a smanjuje dobar holesterol, petostruko povećava rizik za nastanak raznih oblika karcinoma, smanjuje kvalitet majčinog mleka, imunitet i imune reakcije organizma, kao i proizvodnju insulina.
Što se tiče maslaca ovo istraživanje iznosi niz prednosti u prilog ovoj namirnici. Pa tako, konzumiranje maslaca povećava apsorpciju mnogih drugih hranljivih sastojaka iz drugih namirnica. Maslac je ukusniji od margarina i može poboljšati ukus druge hrane. Međutim, maslac sadrži masti i holesterol zbog čega ga treba konzumirati u manjim količinama. Važno je i podsetiti da je maslac prisutan u ishrani vekovima, dok se margarin koristi od pre sto godina.
Iceman- Profi član
Svinjska mast je u jednom periodu bila skrajnuta i smatrana za nepoželjan sastojak u ishrani. Međutim, sada se smatra da svinjska mast sadrži čak 60 odsto takozvanih monozasićenih masti i to mahom oleinske kiseline.
Oleinska masna kiselina pospešuje rad srčanog mišića, reguliše nivo holesterola u krvi i smanjuje rizik od srčanog udara.
Svinjska mast ne menja svoj strukturalni sastav čak ni pri temperaturi od 250 stepeni, pa samim tim i hrana koja se priprema na svinjskoj masti ne upija toliko štetnih slobodnih radikala i ne menja svoj osnovni sastav.
Iceman- Profi član
Istina, hvala na lepim željama i izdvojenom trudu oko saveta u vezi moje bolesti...Ljubac
Ajsi, postoji čak i neka dijeta na svinjskoj masti, ne samo da skida kilograme već je dobra i za zdravlje. Nabaviću pa ću postaviti. Kažu da je još bolje ako je mast neke svinje rase mangulica. Hvala i tebi puno za trud i lep savet
Ja slabo jedem prženu hranu. Uglavnom jedem bareno ili grilovano.
Ajsi, postoji čak i neka dijeta na svinjskoj masti, ne samo da skida kilograme već je dobra i za zdravlje. Nabaviću pa ću postaviti. Kažu da je još bolje ako je mast neke svinje rase mangulica. Hvala i tebi puno za trud i lep savet
Ja slabo jedem prženu hranu. Uglavnom jedem bareno ili grilovano.
Bela_golubica- Banovan
Pa i ja ne jedem prženo skoro uopšte, nego pričamo o mastima i masnim kiselinama.
Iceman- Profi član
Ukapirala gugutka
Ja volim prženo,al izbegavam.
Ja volim prženo,al izbegavam.
Bela_golubica- Banovan
Iceman- Profi član
Ima slučajeva..negde... valjda
Bela_golubica- Banovan
Urbana legenda...
Iceman- Profi član
Pekmez od kelerabe , 44 grama dnevno i rešen problem
Johny Bravo- Super član
- Broj poruka : 5353
Datum upisa : 10.12.2013
Godina : 49
Daj recepis za taj "đem" Johny
Samo nemoj da je nešto budalasto ko ovaj Svarog sa srebrom,hahahahaahah
Samo nemoj da je nešto budalasto ko ovaj Svarog sa srebrom,hahahahaahah
Poslednji izmenio Bela_golubica dana Uto Jun 14, 2016 7:02 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Bela_golubica- Banovan
Si siguran? Pošto golubica ima stvarno zdravstveni problem?
Iceman- Profi član
Iceman Came ::Si siguran? Pošto golubica ima stvarno zdravstveni problem?
Ajsi, oće da me krknu obojica , udružili snage...
Bela_golubica- Banovan
Pekmez od banana, možda ne pomaže al rek'o bih da je ukusan
Sastojci
3 kg banana
1,5 kg šećera
sok od jedne pomorandže i jednog limuna
Priprema
Skuvajte sirup od 6 dl vode, šećera i soka. Kad provri neka kuva još 5 minuta, onda dodajte očišćene banane, narezane na tanke kolutove. Kuvajte još 15 minuta i stalno mešajte . Banane očistite u zadnji trenutak dok se kuva sirup kako ne bi potamnele. Vreli pekmez uljte u čiste tegle i slažite ih na toplom mestu (ili ih umotajte u neke krpe) kako ne bi pukle. Pokrijte ih čistom gazom i ostavite jedan dan da se dobro ohlade i uhvate koricu. Nakon toga ih zatvorite. Ako želite možete ih 5-6 minuta zapeći u rerni kako bi uhvatile jaču koricu ili ako pravite veće količine i plašite se da se ne pokvare, stavite konzervans prilikom kuvanja.
Sastojci
3 kg banana
1,5 kg šećera
Priprema
Skuvajte sirup od 6 dl vode, šećera i soka. Kad provri neka kuva još 5 minuta, onda dodajte očišćene banane, narezane na tanke kolutove. Kuvajte još 15 minuta i stalno mešajte . Banane očistite u zadnji trenutak dok se kuva sirup kako ne bi potamnele. Vreli pekmez uljte u čiste tegle i slažite ih na toplom mestu (ili ih umotajte u neke krpe) kako ne bi pukle. Pokrijte ih čistom gazom i ostavite jedan dan da se dobro ohlade i uhvate koricu. Nakon toga ih zatvorite. Ako želite možete ih 5-6 minuta zapeći u rerni kako bi uhvatile jaču koricu ili ako pravite veće količine i plašite se da se ne pokvare, stavite konzervans prilikom kuvanja.
Iceman- Profi član
Nije ti dovoljna samo keleraba. Moraš da nabaviš i mlevenu čili papriku.
Johny Bravo- Super član
- Broj poruka : 5353
Datum upisa : 10.12.2013
Godina : 49
Iceman Came ::Pekmez od banana, možda ne pomaže al rek'o bih da je ukusan
Sastojci
3 kg banana
1,5 kg šećera
Priprema
Mmmmmmmmmmmmm e vidiš, to je već nešto
Bela_golubica- Banovan
Lek za anemiju- izrenda se 1 cvekla, 1 sargarepa, 1 jabuka, iscedi se 1 limun i doda se 1 kasika meda. Izmesati sve dobro i svako jutro pojesti po jednu kasiku. Moze i samo sok da se pije koji se napravi cedjenjem ove smese. Sok se isto pije u malim kolicinama svako jutro. Meni je ovo dalo najbolje rezultate. Inace, sto se tice anemije, tu je jako bitna i fizicka aktivnost, jer se tako organizam snabdeva kiseonikom. Sto se tice tromba i arterioskleroze, koliko znam tu je dobra hrana koja cisti krvne sudove. Tu spadaju ren, bela i crna repa (jede se narendana kao salata) i dajkon (dugacki beli koren, ima ukus slican rotkvicama). Isto ne treba preterivati u kolicini koja se jede. Sve najbolje ti zelim!
brbr- Novi član
- Broj poruka : 1
Datum upisa : 29.07.2016
Lično sam prošla fazu anemije (nedostatak Fe pre svega) samo zbog toga što sam u hladnim danima puno boravila u kući. Nakon povrćnih mikseva (slično kako piše brbr), i uz dosta šetnje, anemija je postala prošlost.
Dobrodošli brbr
Dobrodošli brbr
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Pravio,provereno uspešno,moja majka 15 godina ne ide na koronarno gde je pre upotrebe ovog ,, napitka,, išla nekoliko puta godišnje.
10 stabljika peršuna sa listovima
1 l vina
1 – 2 kašike vinskog sirćeta
350 g meda
Priprema:
Peršun stavite u vino. Dodajte sirće i kuvajte 10 minuta na tihoj vatri. Prilikom kuvanja, skidajte pjenu koja se stvara na površini. Nakon tih 10 minuta dodajte med i kuvajte lagano još 4 minuta. Vruće vino procijedite i sipajte u prethodno dezinfikovane (isprane jačim alkoholom) staklene flaše. Dobro zatvorite. Talog koji se stvara u flašama, slobodno pijte. Vino za srce se uzima više puta dnevno i to ne više od 6 punih kašika.
Ovako pripremljeno vino takođe pomaže i kod probadanja u grudima uzrokovanih promjenama vremena ili anksioznim napadima.
10 stabljika peršuna sa listovima
1 l vina
1 – 2 kašike vinskog sirćeta
350 g meda
Priprema:
Peršun stavite u vino. Dodajte sirće i kuvajte 10 minuta na tihoj vatri. Prilikom kuvanja, skidajte pjenu koja se stvara na površini. Nakon tih 10 minuta dodajte med i kuvajte lagano još 4 minuta. Vruće vino procijedite i sipajte u prethodno dezinfikovane (isprane jačim alkoholom) staklene flaše. Dobro zatvorite. Talog koji se stvara u flašama, slobodno pijte. Vino za srce se uzima više puta dnevno i to ne više od 6 punih kašika.
Ovako pripremljeno vino takođe pomaže i kod probadanja u grudima uzrokovanih promjenama vremena ili anksioznim napadima.
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
Hvala ti od srca Lazo, probaću...
Bela_golubica- Banovan
brbr ::Lek za anemiju- izrenda se 1 cvekla, 1 sargarepa, 1 jabuka, iscedi se 1 limun i doda se 1 kasika meda. Izmesati sve dobro i svako jutro pojesti po jednu kasiku. Moze i samo sok da se pije koji se napravi cedjenjem ove smese. Sok se isto pije u malim kolicinama svako jutro. Meni je ovo dalo najbolje rezultate. Inace, sto se tice anemije, tu je jako bitna i fizicka aktivnost, jer se tako organizam snabdeva kiseonikom. Sto se tice tromba i arterioskleroze, koliko znam tu je dobra hrana koja cisti krvne sudove. Tu spadaju ren, bela i crna repa (jede se narendana kao salata) i dajkon (dugacki beli koren, ima ukus slican rotkvicama). Isto ne treba preterivati u kolicini koja se jede. Sve najbolje ti zelim!
Hvala brbr...I ja verjem da je u prirodi lek za sve.
Bela_golubica- Banovan
Bela_golubica ::Hvala ti od srca Lazo, probaću...
Ovo su ozbiljne stvari i da nisam siguran ne bih postavljao ništa na ovu temu.Želim ti brz oporavak a ako ovaj napitak pomogne nema hvala,poljubac kad se sretnemo i to je to.
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
Pišem ovo za slučaj da neko ima sličan problem. Elem, našla sam rešenje , a i konsultovala se sa hematologom u Kragujevcu....što više šetnje i u mom slučaju i vežbanja pilatesa, i balansirana ishrana. Znači, jesti sve u istim količinama,pa čak i zeleniš. Dakle ,ako danas pojedete malu činiju zelene salate ili spanaća, sutra jedite istu tu količinu, nikako veću. Znači pomalo da se organizam navikne zbog Farina. Jedino što sam ukinula su mlečni proizvodi , jer to odvlači gvožđe iz organizma...Krvna slika mi je dobra, gvožđe i hemoglobin na zavidnom nivou. Tromb u vratu stoji, ne menja se, ali nadam se boljem
Nadam se da će ovo nekome pomoći...Zdravi bili !
P.S. Mim, ponekad jedem zrnevlje ko vrabac, ali samo ponekad ...
Nadam se da će ovo nekome pomoći...Zdravi bili !
P.S. Mim, ponekad jedem zrnevlje ko vrabac, ali samo ponekad ...
Dart- Banovan
- Broj poruka : 361
Datum upisa : 18.10.2016
Strana 2 od 2 • 1, 2
Ideja forum :: ZDRAVLJE :: Medicina :: Prirodna medicina
Strana 2 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?