Ko je trenutno na forumu
Imamo 34 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 34 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Koji je film na vas ostavio nezaboravan utisak?
+8
Vukota
Hypnosis_
madam mim
Johny Bravo
bad_lieutenant
Avramova
Time
Istina ex Natasha
12 posters
Strana 1 od 1
Koji je film na vas ostavio nezaboravan utisak?
Imala sam 14 godina kada sam gledala Rusku verziju ANE KARENJINE. Vec sam procitala roman. U to vreme, pa i sada /Dostojevski/ najvise sam citala Ruske klasike. Nikada nisam zaboravila film. Pomislila sam, ako ikada budem imala devojcicu, zvace se Ana. Dobila sam je. Do danasnjeg dana i sve do kraja, bice to film mog zivota!
Istina ex Natasha- Profi član
- Broj poruka : 3767
Datum upisa : 29.03.2010
Re: Koji je film na vas ostavio nezaboravan utisak?
Leptirica
http://www.imdb.com/title/tt0200800/
Лептирица
Лептирица је југословенски филм из 1973. године, који представља један од првих и најпознатијих хорор филмова на њеним просторима. Базиран је на приповеци Милована Глишића „После деведесет година“, а сценарио и режију је радио Ђорђе Кадијевић.
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B0
Лептирица
Лептирица је југословенски филм из 1973. године, који представља један од првих и најпознатијих хорор филмова на њеним просторима. Базиран је на приповеци Милована Глишића „После деведесет година“, а сценарио и режију је радио Ђорђе Кадијевић.
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B0
Time- Super član
- Broj poruka : 6053
Datum upisa : 20.09.2012
Pored "Lovca na jelene" koji me svaki puta iznova oduševljava i ushićuje na sve moguće načine kao i "Let iznad kukavičijeg gnezda", "Devičanski izvor" Ingmara Bergmana, "Društvo mrtvih pesnika", "Rubljov" itd. itd. bez premca najsnažniji utisak na mene ostavlja film kome nemam apsolutno ništa zameriti. "Shadowlands"
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Time ::Leptirica
Лептирица
Zaboravih da kažem, imadoh tada četiri godinice
Time- Super član
- Broj poruka : 6053
Datum upisa : 20.09.2012
Nema veze, i tada se stiču utisci pa i nezaboravni, možda najjači.
Time ::Time ::Leptirica
Лептирица
Zaboravih da kažem, imadoh tada četiri godinice
odlican film, verovatno najstrasniji film koji sam gledao..i sad nek kazu dusmani da mi ne mozemo da napravimo vrhunsku stvar..
bad_lieutenant- Profi član
- Broj poruka : 1546
Datum upisa : 01.05.2014
@ bad lietuenant,
slazem se u vezi Leptirice....
evo ga jedan od mojih favorita
slazem se u vezi Leptirice....
evo ga jedan od mojih favorita
Johny Bravo- Super član
- Broj poruka : 5353
Datum upisa : 10.12.2013
Godina : 49
@Džoni
Na preporuku jednog znalca, odgledah češki film "Kolja" (1996) pre neki dan... Ne sećam se kad sam poslednji put videla tako topao, pozitivan, lako duhovit i nepatetično dirljiv film (uz možda ovaj koji je Džoni naveo kao svog favorita). Uz to i vanredno dobro snimljen! Izuzetna fotografija!
Stvarno, ko nije do sad video, može slobodno da potraži na netu ili u video klubu, neće zažaliti...
A tebi, dragi moj T., hvala na preporuci i živ bio!
Na preporuku jednog znalca, odgledah češki film "Kolja" (1996) pre neki dan... Ne sećam se kad sam poslednji put videla tako topao, pozitivan, lako duhovit i nepatetično dirljiv film (uz možda ovaj koji je Džoni naveo kao svog favorita). Uz to i vanredno dobro snimljen! Izuzetna fotografija!
Stvarno, ko nije do sad video, može slobodno da potraži na netu ili u video klubu, neće zažaliti...
A tebi, dragi moj T., hvala na preporuci i živ bio!
madam mim- Profi član
- Broj poruka : 2855
Datum upisa : 21.04.2014
Time ::Leptirica
Лептирица
Od ovog filma se i sada jezim
Hypnosis_- Profi član
- Broj poruka : 2027
Datum upisa : 18.11.2015
Terminator...
Vukota- Počasni član
- Broj poruka : 3854
Datum upisa : 06.01.2013
Hadersfild....
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
digitalmandrak- Supermoderator
- Broj poruka : 12500
Datum upisa : 22.03.2010
Ruska kinematografija je jedinstvena u svetu.
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
Ovih dana sam pogledao dva filma , koji su na mene ostavili prilican utisak . Da li ce biti nezaboravan , ostaje da se vidi .
Ujedno ih i preporucujem .
Film Pola Verhovena , rezisera Robokapa , Totalnog Opoziva , ali i Niskih Strasti , itd.. sa sjajnom Izabel Iper u glavnoj ulozi .
Dozivio sam ga kao nekakav filmski rekvijem umornoj Evropi .
I drugi, italijanski , Savrseni stranci..
Nekoliko dobrih prijatelja koji se dugo poznaju ,uglavnom parova... iz zeze odluci da ukine privatnost svojih mobilnih telefona ..
Takodje , jako zanimljiv i tjera na razmisljanje .
Film Pola Verhovena , rezisera Robokapa , Totalnog Opoziva , ali i Niskih Strasti , itd.. sa sjajnom Izabel Iper u glavnoj ulozi .
I drugi, italijanski , Savrseni stranci..
Nekoliko dobrih prijatelja koji se dugo poznaju ,uglavnom parova... iz zeze odluci da ukine privatnost svojih mobilnih telefona ..
Takodje , jako zanimljiv i tjera na razmisljanje .
PatakPrvi- Napredni član
- Broj poruka : 774
Datum upisa : 12.08.2016
PatakPrvi ::Ovih dana sam pogledao dva filma , koji su na mene ostavili prilican utisak . Da li ce biti nezaboravan , ostaje da se vidi .
Ne sumnjam u tvoje preporuke a naročito za izdvojeni film. Od režisera, glumaca (meni naročito izuzetne i omiljene Izabel Iper, kratke filmografije) sve govori da će film biti nezaboravan.
Avramova ::
Ne sumnjam u tvoje preporuke a naročito za izdvojeni film. Od režisera, glumaca (meni naročito izuzetne i omiljene Izabel Iper, kratke filmografije) sve govori da će film biti nezaboravan.
Preporucujem ti i Savrsene strance . Vrijede vremena .
PatakPrvi- Napredni član
Prihvatam preporuke. Ne pominješ muziku, kakav je utisak?
Avramova ::Prihvatam preporuke. Ne pominješ muziku, kakav je utisak?
Heh..iako jako cesto dobra muzika isprati , dobar film ..ovaj put to nije slucaj .
Ali , niti im ne nedostaje .
Savrseni Stranci su i lijep primjer , ajde da kazem , jeftinog...a dobrog filma .
Bezmalo se sva radnja odvija u jednoj prostoriji , a drzi paznju ko najbolji trileri..
PatakPrvi- Napredni član
Znači da je sve ostalo dovoljno dobro i bez upečatljive muzike.
Koliko je po tebi muzika od značaja za film? Imaš li kakav primer gde se muzika naročito istakla dok se ostalo može svrstati u manje vredno?
Koliko je po tebi muzika od značaja za film? Imaš li kakav primer gde se muzika naročito istakla dok se ostalo može svrstati u manje vredno?
Poštar zvoni tri puta...
Johnny-Azra- Super član
- Broj poruka : 6782
Datum upisa : 10.03.2010
Avramova ::Znači da je sve ostalo dovoljno dobro i bez upečatljive muzike.
Pitala si me , pa red je da ti odgovorim ...
Mada , mislim da offtopicimo
Odgovoricu ti svojim rjecima , bez Gugla i ''kopipejsta''... .
Film je jedna kompleksna manipulacija nama , gdje nas autor uzme za ruku , i vodi gdje on hoce .
E sad .. radi to uz pomoc mnogih alata .. i reziser je , otprilike , ko dirigent manjeg ili veceg orkestra . Nekad manjeg , kamernog..a nekad bome veceg , simfonijskog .. I uopste nije pravilo da veci orkestar ''odsvira'' bolji film od manjeg .
Odmah negdje na pocetku ( nijemi film) iako nije bilo tehnickih mogucnosti , ljudi su shvatili da fali ''ton'' koji ce ''podbociti'' sliku ...Bilo sta.. Pa su donosili klavire u kino sale , i tako pokrivali sliku..
I jbte.. ..pomagalo je
A onda ...
Kasnije se i tim nijemim dodavala muzika , i dimenzija vise..i bili su bivali JOS bolji .
I tako dalje , i tako dalje..dodjosmo do mnogih filmova kojima je muzika pomogla da postanu remek djela . U kojima su reziseri i uz pomoc muzike i umjetnika koji je prave , uspjevali da nas odvedu tacno tamo gdje su htjeli .
Fala im na tome , i nama je bivalo fino .
Srecom puno puta . Tesko bi ih bilo , pa mozda i nemoguce , pobrojati ili izdvojite najbolje .
Ipak , ja izdvajam ovaj , koji je na mene ostavio veliki utisak .
Potpuno se ''stopila s kadrom''.
Mnogo volim ovu scenu .
Oduzih , a opet toliko se o tome moze pricati , da nisam uspio ni zagrebati po materiji
PS
Sigurno da ima '' filmskih muzika'' koji su bili najbolji dio filma .. ali eto , sad ne mogu da se sjetim nijedne .
PatakPrvi- Napredni član
Nije offtopic, naprotiv. Dobro je malo razgovarati i objasniti utisak.
Dopada mi se scena iz meni omiljenog "Svedoka" i jesi u pravu, muzika se baš stopila s kadrom.
P.S. Mogao bi pogledati i "drugu stranu" da nema kakve kakofonije mada, ne verujem da se to može desiti Vangelisu.
Similar topics
» Film koji ste nedavno gledali...
» Koji vam je omiljeni film iz detinjstva?
» Sta utice na prvi utisak o nekome?
» Horor film
» Dokumentarni film
» Koji vam je omiljeni film iz detinjstva?
» Sta utice na prvi utisak o nekome?
» Horor film
» Dokumentarni film
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?
Čet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra
» Podseća me