Ko je trenutno na forumu
Imamo 13 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 13 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Či gong - Qigong
2 posters
Ideja forum :: ZDRAVLJE :: Medicina :: Prirodna medicina
Strana 1 od 1
Či gong - Qigong
Neki kažu i či kong...
Či gong je sistem vežbi koje imaju preventivno i terapeutsko dejstvo, što je potvrđeno i od našeg zdravstva onako za zvanično.
Ove vežbe su sastavni deo svakog istočnjačkog sporta, kao što su kod nas vežbe zagrevanja.
Či (Kina) ili Ki (japan) je životna energija ili kako je mi ovde zovemo bioenergija. I kao što kod nas postoje bioenergetičari koji leče druge, tako i u Kini postoji lečenje kijem, ali zašto bismo se oslanjali na druge, kada možemo sami sebi da pomognemo.
Vežbe su izuzetno lagane i mogu ih raditi čak i bolesni i stari ljudi.
Za cilj imaju preusmeravanje/pokretanje energije u telu.
Jedina im je 'mana' što ne oblikuju telo, ali oni koji imaju takve ambicije svakako će imati vise snage za neke druge vežbe, nakon či gonga.
Či gong je sistem vežbi koje imaju preventivno i terapeutsko dejstvo, što je potvrđeno i od našeg zdravstva onako za zvanično.
Ove vežbe su sastavni deo svakog istočnjačkog sporta, kao što su kod nas vežbe zagrevanja.
Či (Kina) ili Ki (japan) je životna energija ili kako je mi ovde zovemo bioenergija. I kao što kod nas postoje bioenergetičari koji leče druge, tako i u Kini postoji lečenje kijem, ali zašto bismo se oslanjali na druge, kada možemo sami sebi da pomognemo.
Vežbe su izuzetno lagane i mogu ih raditi čak i bolesni i stari ljudi.
Za cilj imaju preusmeravanje/pokretanje energije u telu.
Jedina im je 'mana' što ne oblikuju telo, ali oni koji imaju takve ambicije svakako će imati vise snage za neke druge vežbe, nakon či gonga.
Gost- Gost
Re: Či gong - Qigong
Na sajtu je detaljno uputstvo za svaku vežbu pojedinačno:
http://longwhitecloudqigong.com/online-courses/qigong-foundation-practices/qfp-week-three-following-the-movements/
Gost- Gost
I kod nas je ovo postala moda
http://koru-pozitivnaenergija.com/o-nama
Oblice, jesi li isprobala lično? Išla na neki trening?
http://koru-pozitivnaenergija.com/o-nama
Oblice, jesi li isprobala lično? Išla na neki trening?
madam mim- Profi član
- Broj poruka : 2855
Datum upisa : 21.04.2014
E čula sam za tog Vladana.
Sama sam učila. Nabavila sam neku knjigu i pratila snimke na jutubetu.
Posle sam išla na neki osnovni, jednomesečni kurs, tek da proverim jesam li to sve dobro skontala, kad ono sasvim druga vrsta či gonga... pa sam se sva zbunila.. A baš mi je lepo krenulo. Izbacila sam spavanje po podne, radnu nedelju izdržavala bez problema, imunitet mi je postao mnogo bolji.
Sad je u aprilu i maju na Filozofskom bio popust.. 250din čas.. al mene mrzelo da idem...
Sama sam učila. Nabavila sam neku knjigu i pratila snimke na jutubetu.
Posle sam išla na neki osnovni, jednomesečni kurs, tek da proverim jesam li to sve dobro skontala, kad ono sasvim druga vrsta či gonga... pa sam se sva zbunila.. A baš mi je lepo krenulo. Izbacila sam spavanje po podne, radnu nedelju izdržavala bez problema, imunitet mi je postao mnogo bolji.
Sad je u aprilu i maju na Filozofskom bio popust.. 250din čas.. al mene mrzelo da idem...
Gost- Gost
oblica ::E čula sam za tog Vladana.
kad ono sasvim druga vrsta či gonga...
Ista stvar i sa jogom... a li promeniš instruktora i mesto vežbanja - potpuno druga stvar
Vidiš, zanimljivo je da taj či gong daje tako brzo rezultate...
madam mim- Profi član
Zanimljivo je i to da je i pored vidljivih rezultata nekada teško sebe naterati da uradiš vežbe.
Mene je prvo zainteresovao thai chi, ali sam se u mašnu vezala prateći instrukcije sa jutuba. Za to bi mi već trebao instruktor i mnogo vise vremena da naučim. A joge mi već ne idu.. osim joge smeha...
Mene je prvo zainteresovao thai chi, ali sam se u mašnu vezala prateći instrukcije sa jutuba. Za to bi mi već trebao instruktor i mnogo vise vremena da naučim. A joge mi već ne idu.. osim joge smeha...
Gost- Gost
Meni temperament takav, nisam baš za spore vežbe... i jogu kombinujem sa jačim džilitanjima
Nego, reci ti meni, je l' se ovaj či gong, kao 'terapija', primenjuje svaki dan?
Nego, reci ti meni, je l' se ovaj či gong, kao 'terapija', primenjuje svaki dan?
madam mim- Profi član
Ne znam.
Ja sam se bolje osećala kada radim svakodnevno nego kad pravim pauze, ali neku zvaničnu informaciju nemam.
Ja sam se bolje osećala kada radim svakodnevno nego kad pravim pauze, ali neku zvaničnu informaciju nemam.
Gost- Gost
Samo či kung ili i neku od 'mekih formi'?
Thabit- Profi član
- Broj poruka : 2686
Datum upisa : 28.04.2013
Nisam ranije video pitanje,izvini Oblice...
Maa,lupetah,ne zameri
Maa,lupetah,ne zameri
Thabit- Profi član
- Broj poruka : 2686
Datum upisa : 28.04.2013
Ideja forum :: ZDRAVLJE :: Medicina :: Prirodna medicina
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra