Ko je trenutno na forumu
Imamo 143 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 143 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Od cega zive ljudi u Srbiji?
+37
Photographer*
Gospodja ministarka
Iceman
Istina
slavena
Raspućin
Cinzia
Johny Bravo
Prince
Strelac
Thabit
bumerang
Vulin
sini_do
Shapat
Vukota
natalia
digitalmandrak
Cleopatra
Idejan
MoonGirl
laza
Mesrine
Bole
Avramova
NFS_MW_girl
inspy
SKYKING
Istina ex Natasha
naOpaka
furija
Marea
Hiperborejac
Johnny-Azra
ostensibly
Fristajlo
drdoktor
41 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 4 od 20
Strana 4 od 20 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 12 ... 20
Re: Od cega zive ljudi u Srbiji?
Dok postoji second hand... u Srbiji ce biti garderobe za sve
Gost- Gost
To je tacno, nego ja zbog razvijanja kreativnosti.
Marea- Legendarni član
- Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012
Jos kamen da nauce grizti i bice im kuliriska prava, mozda dodju i stranci da i oni gricnu...
Cleopatra- Supermoderator
- Broj poruka : 3486
Datum upisa : 12.09.2010
Pa Kleopatra , dao bi im ja da gricnu ako dodju.... pa oni i zakuvase ovo pa nek probaju slobodno..... narocito ako sustranci zenkog pola.....
Bole- Profi član
- Broj poruka : 4620
Datum upisa : 27.04.2012
popara,kačamak,pasulj,sarma,pržena jaja ali u srcu ljubav,komšija na kafici i rakiji,deca igraju fudbal pred zgradom,utrče i pojedu džem i hleb i onako musavi,srećni gruvaju dalje.
to je srbija,pustite vi gastarbajteri nas da živimo onako kako smo skockali,hranite se u restoranima,jedite iz mikrotalasne sami i otuđeni i budite srećni.mi u srbiji hoćemo ovako.......
[img] [/img]
to je srbija,pustite vi gastarbajteri nas da živimo onako kako smo skockali,hranite se u restoranima,jedite iz mikrotalasne sami i otuđeni i budite srećni.mi u srbiji hoćemo ovako.......
[img] [/img]
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
laza ::popara,kačamak,pasulj,sarma,pržena jaja ali u srcu ljubav,komšija na kafici i rakiji,deca igraju fudbal pred zgradom,utrče i pojedu džem i hleb i onako musavi,srećni gruvaju dalje.
to je srbija,pustite vi gastarbajteri nas da živimo onako kako smo skockali,hranite se u restoranima,jedite iz mikrotalasne sami i otuđeni i budite srećni.mi u srbiji hoćemo ovako.....
Ako si onaj isti Lazo koga sam znala sa BeogradCafe-a, onda si se mnogo prozlio. Nisi takav bio pre. Ako si neki drugi Lazo, koga nisam znala, onda izvini.
Nemam ni ja mnogo vise i bolje nego sto si naveo. Ali zasto se od 'gastarbajtera' trazi i uzima novac kada dodju da vide gde su se rodili. Zive bi nas oderali kada bi mogli. Cak i nas na invalidskoj penziji od koje se jedva prezivljava, ovde. Sto je najgore, dozivljavamo to od familije i 'prijatelja'.
Sa kakvom zlobom i mrznjom nastupate uskoro ce vam i dzema ponestati...
Istina ex Natasha- Profi član
- Broj poruka : 3767
Datum upisa : 29.03.2010
putuj igumane i ne brini za manastir...ima šljiva i za džem a i za rakiju a od gastarbajtera da mi se osuši ruka ako bih uzeo dinar.
moja porodica,šira familija nema problem sa zaposlenjem,školovani smo,osrednje bogati i sposobni tako da nismo morali da bežimo u beli svet,srećni smo na svome uz pasulj sa koskom i ljutom rakijom.
ako vas pljačka vaša familija kakvi li ste to ljudi,kavi li su vam pretci bili.
da ste vi meni živi i zdravi......
moja porodica,šira familija nema problem sa zaposlenjem,školovani smo,osrednje bogati i sposobni tako da nismo morali da bežimo u beli svet,srećni smo na svome uz pasulj sa koskom i ljutom rakijom.
ako vas pljačka vaša familija kakvi li ste to ljudi,kavi li su vam pretci bili.
da ste vi meni živi i zdravi......
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
Mogu samo da berem lišće sa lipe ispred moje zgrade za čaj i ništa više. A i ja bih onakav sto u dvorištu, ali nemam ni terasu dok je sama ne napravim.
Nego mene nešto drugo muči. Zbog čega je cena jabuka i šljiva koje su sinonim za Srbiju toliko visoka' Znam da je to tržišna politika, ali zašto je baš takva? Što bi banane bile jevtinije od jabuka, eto... neka mi to neko objani, ja ne znam, priznajem.
Nego mene nešto drugo muči. Zbog čega je cena jabuka i šljiva koje su sinonim za Srbiju toliko visoka' Znam da je to tržišna politika, ali zašto je baš takva? Što bi banane bile jevtinije od jabuka, eto... neka mi to neko objani, ja ne znam, priznajem.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Ali zasto se od 'gastarbajtera' trazi i uzima novac kada dodju da vide gde su se rodili. Zive bi nas oderali kada bi mogli. Cak i nas na invalidskoj penziji od koje se jedva prezivljava, ovde. Sto je najgore, dozivljavamo to od familije i 'prijatelja'.
Sa kakvom zlobom i mrznjom nastupate uskoro ce vam i dzema ponestati...
Meni je rodjena sestra gastos koji radi u Svajcarskoj. Nikada joj u zivotu zutu banku nisam potrazio...To sto su tvoja familija i prijatelji alavi na pare,ne znaci da smo svi mi u Srbiji takvi.
digitalmandrak- Supermoderator
- Broj poruka : 12500
Datum upisa : 22.03.2010
Cak i nas na invalidskoj penziji od koje se jedva prezivljava, ovde.
S poštovanjem svim, ali kako se to jedva preživljava u inostranstvu ?
MoonGirl- Napredni član
- Broj poruka : 863
Datum upisa : 24.04.2012
Godina : 30
Sve se nsto tesim da je bilo i gorih trenutaka u proslosti pa prezivese ljudi nekako.....
Bole- Profi član
- Broj poruka : 4620
Datum upisa : 27.04.2012
MoonGirl ::Cak i nas na invalidskoj penziji od koje se jedva prezivljava, ovde.
Gde su penzioneri i oni na socijalnoj pomoci, a nemaju svoju kucu ili stan, nego placaju ogromnu kiriju, mogli da zive dobro? Kad sve platim, ostane malo para za hranu i osnovne potrebe. Odeca, second hand. Kredit 6 meseci ako je crkla na primer masina za ves ili TV ili ona sto pere sudove...Ili ako treba ici kod zubara. Ja sam stalno pod tim kreditom. Uvek nesto 'iskace' da nam treba. Zamisli, dosla struja 250 dolara a ja kad platim stan i kredit imam samo 500 na dve nedelje. Od toga pola za struju. Ostaje 250 za dve nedelje. Znaci, 125 na nedelju. Sad da ti pisem da je kilo paradaiza oko 10 dolara, ne bi verovala. Pa posto je samo prasak za ves, ako hoces neki koji stvarno opere dobro? Isto 10 d. Pa na primer, prasak za masinu za sudove 12 dolara. A sta sve jos treba? Samo mala konzervica macje hrane 1 dolar, a oni, njih dvoje, pojedu po 30 konzervica za dve nedelje. Pa jos i biskviti razni za macke. Pa za psa hrana. Probirac nad probiracima. Moram, cesto samo za njega da kupim pola pileta na zaru. Zao mi jer ne voli vise pasju hranu. Jede malo kad dobro ogladni i gleda me popreko. Dobro, ne zalim se. Hvala Bogu da nismo gladni i zeljni nicega. O odmoru nema pojma. Izlascima. Kupovinom neke garderobe i dobrog parfema, nema pojma...
Natasha ::.
Zaista jako, jakooo tuzna prica......
furija- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8033
Datum upisa : 09.08.2012
Hvala na razumevanju. Vazno je da ljubimci nisu gladni, meni sta ostane. Nije lako u inostranstvu. Uvek smo sami. Nema poseta po kucama kao kod vas. To je i razlog sto imamo zivotinje. Ovako nismo sami inace bi bilo strasno. Sve je ovde pusto...Ponekad krenem da setam pasce uvece, nigde zive duse. A preko dana, ovde su pretezno zuti ljudi, samo zure i cute. Nemas ni sa kim rec da progovoris. Ne 'visim' ja ovde uzalud. Nego, nemam kud. Nemam para za nikakav provod ni izlazak. Ako bi i otisla u veliki Shoping centar, subotom i nedeljom ne placam prevoz, kad vidim sta sve ima a ja ne mogu nista da kupim osim nesto da pojedem, i ne ide mi se. Sve skupo. Dosta prodavnica 'zvrji' prazno. Niko nista ne kupuje. U onim ekskluzivnim kao sto je na primer MAYER ili DAVID JONES, pa butici razni, samo bogati kupuju i ulaze. Ima nekih prodavnica, kao sto je na primer BIG W ili KAYMART, ali tu ti je roba iz Kine. Kad udjes, gusi hemija. Tu kupujem zivotinjsku hranu i ostalo kad je na snizenje.
Imam ja sansu da zivim u Srbiji, ali sa 12 000 porod. penzije. Bilo bi 1000 puta gore nego ovde. Zato, cutim i trpim sta me snaslo.
Imam ja sansu da zivim u Srbiji, ali sa 12 000 porod. penzije. Bilo bi 1000 puta gore nego ovde. Zato, cutim i trpim sta me snaslo.
Natasha ::MoonGirl ::Cak i nas na invalidskoj penziji od koje se jedva prezivljava, ovde.
Gde su penzioneri i oni na socijalnoj pomoci, a nemaju svoju kucu ili stan, nego placaju ogromnu kiriju, mogli da zive dobro? Kad sve platim, ostane malo para za hranu i osnovne potrebe. Odeca, second hand. Kredit 6 meseci ako je crkla na primer masina za ves ili TV ili ona sto pere sudove...Ili ako treba ici kod zubara. Ja sam stalno pod tim kreditom. Uvek nesto 'iskace' da nam treba. Zamisli, dosla struja 250 dolara a ja kad platim stan i kredit imam samo 500 na dve nedelje. Od toga pola za struju. Ostaje 250 za dve nedelje. Znaci, 125 na nedelju. Sad da ti pisem da je kilo paradaiza oko 10 dolara, ne bi verovala. Pa posto je samo prasak za ves, ako hoces neki koji stvarno opere dobro? Isto 10 d. Pa na primer, prasak za masinu za sudove 12 dolara. A sta sve jos treba? Samo mala konzervica macje hrane 1 dolar, a oni, njih dvoje, pojedu po 30 konzervica za dve nedelje. Pa jos i biskviti razni za macke. Pa za psa hrana. Probirac nad probiracima. Moram, cesto samo za njega da kupim pola pileta na zaru. Zao mi jer ne voli vise pasju hranu. Jede malo kad dobro ogladni i gleda me popreko. Dobro, ne zalim se. Hvala Bogu da nismo gladni i zeljni nicega. O odmoru nema pojma. Izlascima. Kupovinom neke garderobe i dobrog parfema, nema pojma...
Mašina za sudove ? Biskviti za mačke ? GARDEROBA ? Pola pileta ( NA ŽARU ) za psa ? Šta je odmor, to se maže na 'leba ? Dobar parfem ?
Ako se TV i mašina za veš kvare svaki mesec, ponudite i njima pile za ručak možda se odljute.
Neko ko ima 125 dolara za ceo mesec ne plače nad takvom sudbinom. Rado bih bila vaš ljubimac, evo prijavljujem se dobrovoljno. :vulin: Čista dlaka, dobri zubi, a ne treba mi pola pileta, može samo batak dnevno, neću se žaliti.
MoonGirl- Napredni član
MoonGirl, znala sam da ce ono sto cu napisati izazvati ovakvu reakciju. Treba oziveti Forum, zar ne? Otkud sirotinji toliki novac da isprazni sve prodavnice gde ima ulja, secera?
Ja sam dolazila u duboku provinciju, gradic blizu Uzica. 3 supermarketa stalno puna kupaca. Videla sam svojim ocima.
Otkud tebi kompjuter kad si tako siromasna i da bi dosla da budes moj kucni ljubimac?
Ja sam dolazila u duboku provinciju, gradic blizu Uzica. 3 supermarketa stalno puna kupaca. Videla sam svojim ocima.
Otkud tebi kompjuter kad si tako siromasna i da bi dosla da budes moj kucni ljubimac?
Ne znam, ako ti budeš saznala javi mi da odem i ja da ga pokupim pa da praznim.
Da odgovorim ili da ne odgovorim, pitanje je sad, ali hajde odgovoriću iako mi je teže da napišem nego što će tebi biti da pročitaš. Kupio otac koga nisam videla već četiri godine, pa eto baš tad kad sam odlazila dobila ovaj kompjuter za poklon.
A kompjuter je moj ljubimac pa moram da mu uplaćujem internet da se ne ljuti na mene.
Vaš ?
Da odgovorim ili da ne odgovorim, pitanje je sad, ali hajde odgovoriću iako mi je teže da napišem nego što će tebi biti da pročitaš. Kupio otac koga nisam videla već četiri godine, pa eto baš tad kad sam odlazila dobila ovaj kompjuter za poklon.
A kompjuter je moj ljubimac pa moram da mu uplaćujem internet da se ne ljuti na mene.
Vaš ?
MoonGirl- Napredni član
MoonGirl :: Kupio otac koga nisam videla već četiri godine, pa eto baš tad kad sam odlazila dobila ovaj kompjuter za poklon.
Vaš ?
Dobro. Razumem te. Zao mi je ako sam te sa necim uvredila. Oprosti.
Natasha ::Hvala na razumevanju. Vazno je da ljubimci nisu gladni, meni sta ostane. Nije lako u inostranstvu. Uvek smo sami. Nema poseta po kucama kao kod vas. To je i razlog sto imamo zivotinje. Ovako nismo sami inace bi bilo strasno. Sve je ovde pusto...Ponekad krenem da setam pasce uvece, nigde zive duse. A preko dana, ovde su pretezno zuti ljudi, samo zure i cute. Nemas ni sa kim rec da progovoris. Ne 'visim' ja ovde uzalud. Nego, nemam kud. Nemam para za nikakav provod ni izlazak. Ako bi i otisla u veliki Shoping centar, subotom i nedeljom ne placam prevoz, kad vidim sta sve ima a ja ne mogu nista da kupim osim nesto da pojedem, i ne ide mi se. Sve skupo. Dosta prodavnica 'zvrji' prazno. Niko nista ne kupuje. U onim ekskluzivnim kao sto je na primer MAYER ili DAVID JONES, pa butici razni, samo bogati kupuju i ulaze. Ima nekih prodavnica, kao sto je na primer BIG W ili KAYMART, ali tu ti je roba iz Kine. Kad udjes, gusi hemija. Tu kupujem zivotinjsku hranu i ostalo kad je na snizenje.
A neki bi kod nas rekli" Ma zivim ko pas" misleci na to da lose zive....jel vidite ljudi da taj kereci zivot i nije tako los....
natasa savet za tebe,nemo' sestro da preterujes, sto bi neki moji prijatelji rekli ovde u Jevropi....kad sam bio kod njih ja se ko i svaki srbin,namestio da jedem piletinu,slaninu,beli i crni luk itd....a kucici ko kucici...za mirisalo im sve to pa se nabili kod stola..i onako ceznjivo gledaju ko veli "Daj i nama malo" a ja k'o i svaki ljubitelj zivotinja al ne da preterujem, poceo da ljustim pile i da im ajem po malo....
Kad trce ovi moji prijatelji i vicu NEEEEEEEEEEEEE!
Ja reko sta bi jel to sramota, reko sad ce onu pricu....pa ni neki ljudi nemaju sta da jedu a ti ranis kerove piletinom....kad ono medjutim..
Kaze ma nesmeju oni da jedu piletinu...kaze moz' se udave.....e onda sam shvatio sta nekome glasi "kereci zivot...." a neko kuce kod nas bi bilo sretno da pomirisi samo miris mesa......ko jedan od mog prijatelja sto koske guta bez da zvace....a ovi ce se udave....e sta ti je standard.....
Hiperborejac- Član
- Broj poruka : 275
Datum upisa : 23.07.2012
Natasha :: Imam ja sansu da zivim u Srbiji, ali sa 12 000 porod. penzije. Bilo bi 1000 puta gore nego ovde. Zato, cutim i trpim sta me snaslo.
Ne računaš australijsku penziju?
Hiperborejac ::
Kaze ma nesmeju oni da jedu piletinu...kaze moz' se udave.....e onda sam shvatio sta nekome glasi "kereci zivot...." a neko kuce kod nas bi bilo sretno da pomirisi samo miris mesa......ko jedan od mog prijatelja sto koske guta bez da zvace....a ovi ce se udave....e sta ti je standard.....
::
Istina je da psi ne jedu pileće kosti jer se one sitne mogu zaglaviti u grlu. Batak već dolazi u obzir. ::
Ma izem ti ja psa koji ce se udavi od koske....taj nije za nase podnevlje....ovde ce se ako jos ovako nastavimo da se vratim na temu..jos malo ljudi i psi otimati za kosti...i pored toga stosmo u osnovi AGrarna zemlja.....ili cemo morati da pasemo travu....ki ovcice
Hiperborejac- Član
Ili da brstimo ko koze
Nego, ja se ozbiljno nosim mišlju da idem u planine, parče zemlje, kućica sa dvorištem. Par kokošaka, jednu , pa posadim malo povrća, voća, koji orah. Poručim da mi neko osuši svinju i šta me briga. Jedini uslov je da imam internet. ::
Pas u tom slučaju je neophodan i to neki dobar čuvar a može i dva. Šta bi došlo u obzir, možeš li mi preporučiti Hiper, samo da nije ružan i da ne bali.
Nego, ja se ozbiljno nosim mišlju da idem u planine, parče zemlje, kućica sa dvorištem. Par kokošaka, jednu , pa posadim malo povrća, voća, koji orah. Poručim da mi neko osuši svinju i šta me briga. Jedini uslov je da imam internet. ::
Pas u tom slučaju je neophodan i to neki dobar čuvar a može i dva. Šta bi došlo u obzir, možeš li mi preporučiti Hiper, samo da nije ružan i da ne bali.
Pa neznam,zavisi od nadmorske visine,ostrine klime,alo Sarac, SOP, vucijak su uvek dobri...za cuvare....
Blaza varijanta....pulin,labrador,terijer, neka lovacka rasa.....i svakako Bernandinac...
Blaza varijanta....pulin,labrador,terijer, neka lovacka rasa.....i svakako Bernandinac...
Hiperborejac- Član
Možeš to i sama Av, znam šta radi moja baba, potrebno ti je samo jedno bure limeno i vatraPoručim da mi neko osuši svinju
Ma izem ti ja psa koji ce se udavi od koske....taj nije za nase podnevlje....ovde ce se ako jos ovako nastavimo da se vratim na temu..jos malo ljudi i psi otimati za kosti...
Kad sam bila kod tetke, otvorim frižder i vidim nešto zapakovano u foliju, kad otvorim, hrana za mačku, malo je falilo :albino: :strah: Mada i da sam probala, ne bih umrla, bar bih se navikla, a jeftinija je od prerađevina za ljude
A moja Beki ( pas ) uhvaćena je u prejedanju jabukama i grožđem, počela jadna da se priprema za krizu . Mačak oseti sa terase kad se meso sprema pa trči odmah da ne propusti
MoonGirl- Napredni član
Strana 4 od 20 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 12 ... 20
Similar topics
» Zbog čega se ljudi odlučuju na roditeljstvo?
» A zašto ... a zbog čega ?
» Sretni ljudi ...
» Što će ljudi reći ?
» Najbogatiji ljudi u Evropi
» A zašto ... a zbog čega ?
» Sretni ljudi ...
» Što će ljudi reći ?
» Najbogatiji ljudi u Evropi
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 4 od 20
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu