Ko je trenutno na forumu
Imamo 138 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 138 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Od cega zive ljudi u Srbiji?
+37
Photographer*
Gospodja ministarka
Iceman
Istina
slavena
Raspućin
Cinzia
Johny Bravo
Prince
Strelac
Thabit
bumerang
Vulin
sini_do
Shapat
Vukota
natalia
digitalmandrak
Cleopatra
Idejan
MoonGirl
laza
Mesrine
Bole
Avramova
NFS_MW_girl
inspy
SKYKING
Istina ex Natasha
naOpaka
furija
Marea
Hiperborejac
Johnny-Azra
ostensibly
Fristajlo
drdoktor
41 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 5 od 20
Strana 5 od 20 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20
Re: Od cega zive ljudi u Srbiji?
Da sušim pršutu i pečenicu, rebarca i kolenice, ma daj. Pa kada bih stigla da slikam i forumašim. ::
@Hiper, hvala za savet, biće to lep čopor. ::
@Hiper, hvala za savet, biće to lep čopor. ::
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Oh, ne trebaš ti ništa raditi, postaviš ujutru, obiđeš uveče i to je to, a bolje je nego kad kupiš :
MoonGirl- Napredni član
- Broj poruka : 863
Datum upisa : 24.04.2012
Godina : 30
Zamislite, cega sam se setila. Da sam nedavno procitala da lopovi kradu ljudima zimnicu iz spaiza. Pa to je doslo do dna! Ne secam se da li sam pisala sta sam cula letos. Odem u selo da obidjem neke rodjake, kad oni kazu, pojavili se covek i zena. Vode psa sa sobom i kradu po selu povrce. Paradaiz, krastavce, luk....sve sto nadju. A pas im javlja ako neko nailazi pa se brzo sklone i zbrisu sa lica mesta. Uskoro ce poceti da se ubijaju oko hrane po unutrasnjosti. Za Beograd ne znam kakva je situacija, osim da mi je devojka sa kojom sa isla u setnju govorila stalno, zatvori tasnu, tasna ti otvorena...
Istina ex Natasha- Profi član
- Broj poruka : 3767
Datum upisa : 29.03.2010
Koliko ja znam to je čitava tehnologija. Prvo, treba svinju priklati a ja ne smem ni bubabšvabu ubiti novinom, već im uništavam leglo boraksom. Jednom sam je videla u gostima i isprskala nekim sprejom, negde je pobegla i u tu sobu nikada nisam ušla.
Dakle, ko će da zakolje svinju, ja sigurno ne. Zatim, treba je tranžirati, znati šta je za šta a ja samo pretpostavljam. Ono što je za sušenje ide prvo u so (salamura, valjda), pa se nakon nekolikio dana stavi u presu, a zatim se dimi na određenoj visini, na dimu od određenog drveta i tako. A gde su kobasice, pranje creva. Od svega mi je najdraže da sve to jedem.
Ev. bih napunila bure da se kiseli kupus jer obožavam sarmu i podvarak, i nešto malo zimnice. Poenta je da imam visoku zelenu ogradu, da me niko ne vidi, samo nebo i Sunce, da mogu u bašti piti kafu i širom otvoriti velika vrata od dnevne sobe koja bi bila ogromna sa velikim kaminom koga bih palila i u avgustu ako treba a ne da mi bude ukras.
Hoću da kada mi zatreba list peršuna mogu otići u baštu i ubrati ga, sa grane skinuti jabuku, šljivu. Hoću svoju kozu i njeno mleko (samo da naučim kako se muze, to ne znam); hoću da razapnem mrežu između dva drveta i da spavam u njoj u letnjim danima; hoću da pustim muziku do daske a da mi niko ne zakuca na vrata; hoću jaja od mojih kokošaka pa da pravim omlet sa slaninom; hoću svoje borove i hrast, i ogromnu ljuljašku; hoću svoju travu kao fudbalski teren čistu a sa strane maline, kupine a iza živu ogradu; hoću da spavam ispod plafona koji je od stakla pa da mi je stalno soba osunčana; hoću još mnogo što šta, al' bicikl, njega ću kupčiti možda i ovog meseca. To je jedina stvar koja će me približiti mojim snovima (a možda i stvarnosti).
Dakle, ko će da zakolje svinju, ja sigurno ne. Zatim, treba je tranžirati, znati šta je za šta a ja samo pretpostavljam. Ono što je za sušenje ide prvo u so (salamura, valjda), pa se nakon nekolikio dana stavi u presu, a zatim se dimi na određenoj visini, na dimu od određenog drveta i tako. A gde su kobasice, pranje creva. Od svega mi je najdraže da sve to jedem.
Ev. bih napunila bure da se kiseli kupus jer obožavam sarmu i podvarak, i nešto malo zimnice. Poenta je da imam visoku zelenu ogradu, da me niko ne vidi, samo nebo i Sunce, da mogu u bašti piti kafu i širom otvoriti velika vrata od dnevne sobe koja bi bila ogromna sa velikim kaminom koga bih palila i u avgustu ako treba a ne da mi bude ukras.
Hoću da kada mi zatreba list peršuna mogu otići u baštu i ubrati ga, sa grane skinuti jabuku, šljivu. Hoću svoju kozu i njeno mleko (samo da naučim kako se muze, to ne znam); hoću da razapnem mrežu između dva drveta i da spavam u njoj u letnjim danima; hoću da pustim muziku do daske a da mi niko ne zakuca na vrata; hoću jaja od mojih kokošaka pa da pravim omlet sa slaninom; hoću svoje borove i hrast, i ogromnu ljuljašku; hoću svoju travu kao fudbalski teren čistu a sa strane maline, kupine a iza živu ogradu; hoću da spavam ispod plafona koji je od stakla pa da mi je stalno soba osunčana; hoću još mnogo što šta, al' bicikl, njega ću kupčiti možda i ovog meseca. To je jedina stvar koja će me približiti mojim snovima (a možda i stvarnosti).
Ništa to nije neizvodivo, ako misliš ozbiljno, prodaš stan i daš sagraditi kućicu jednu,. Problem je samo zemljište, ali ako bi to bilo negde duboko u šumi, ne verujem da bi bilo mnogo.
Na te delove sam zaboravila, razmišljala sam samo od momenta kad dobiješ meso i staviš ga da se suši
Ali to što si navela ( većina ) je sasvim izvodljiva :q:
Na te delove sam zaboravila, razmišljala sam samo od momenta kad dobiješ meso i staviš ga da se suši
Ali to što si navela ( većina ) je sasvim izvodljiva :q:
MoonGirl- Napredni član
- Broj poruka : 863
Datum upisa : 24.04.2012
Godina : 30
Imam dve opcije, jedna je u ravnici a to mi i nije nešto, prvi komšija me čuje i kada kihnem, i drugu da kupim nešto u Šumadiji i to centralnoj. Kuća montažna sa temeljom. Brzo, sigurno, lepo.
@Natasha
Torba mora biti zatvorena jer ti može iz nje nešto ispasti ali džeparoša ima u celom svetu.
A zimnica :: Dobra ideja, ne možeš biti gladan. Npr. ja odem na pijacu da kupim sir, kajmak. Žene mi nude da probam. Meni se smuči već kod treće kriške bez hleba. Posle sam razmišljala kako se mogu lepo nadoručkovati na pijaci, kupim hleb i kada mi ponudi da probam kajmak ja kažem da mi to stavi na hleb zbog higijene. Naročito su izdašni muškaraci, neki nude i dva puta probu od svih sorti. ::
U seoskom delu Beograda (okolina) ima jako puno kokošaka koje prelaze put. U nekim kriznim vremenima mi je padalo na pamet da odem po jednu. :: Ipak sam otišla u Segedin, nisam lisica.
@Natasha
Torba mora biti zatvorena jer ti može iz nje nešto ispasti ali džeparoša ima u celom svetu.
A zimnica :: Dobra ideja, ne možeš biti gladan. Npr. ja odem na pijacu da kupim sir, kajmak. Žene mi nude da probam. Meni se smuči već kod treće kriške bez hleba. Posle sam razmišljala kako se mogu lepo nadoručkovati na pijaci, kupim hleb i kada mi ponudi da probam kajmak ja kažem da mi to stavi na hleb zbog higijene. Naročito su izdašni muškaraci, neki nude i dva puta probu od svih sorti. ::
U seoskom delu Beograda (okolina) ima jako puno kokošaka koje prelaze put. U nekim kriznim vremenima mi je padalo na pamet da odem po jednu. :: Ipak sam otišla u Segedin, nisam lisica.
Natasha :: Uskoro ce poceti da se ubijaju oko hrane po unutrasnjosti. Za Beograd ne znam kakva je situacija, osim da mi je devojka sa kojom sa isla u setnju govorila stalno, zatvori tasnu, tasna ti otvorena...
Pa zar ne rece malo pre da je ovde super, pokupovali ljudi sav secer i ulje, bogati cak i zalihe prave.... Odakle da ce se sad poubijati oko hrane?
Malo ti pala koncentracija ili si nesto drugo htela da kazes?
furija- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8033
Datum upisa : 09.08.2012
Avramova, ja ti ne bih preporucila to sa planinom, kucicom,i tako to, vidis sta rade. ?
Bez zimnice da ostanes, ti kako hoces, ali razmisli?
Bez zimnice da ostanes, ti kako hoces, ali razmisli?
Marea- Legendarni član
- Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012
Ne bih ja baš u planine, neko brdašce može. Zimnica ide u podrum, a ograda bi bila pod blagim el. naponom. ::
Kad je kriza zdravije se zivi, opet smo dosli na stadij sirotinje ali prije kada su nas nasi roditelji hranili pogacom i somunom, kada smo jeli svi u kuci iz jednog lonca i kusali iz jedne cinije bar smo bili posteni i nismo krali.
Danas krademo i ubijamo.
Razlika na zapadu gdje danas zivotinje, posebno psi i macke imaju svoje pedikere i frizere je u tome sto je zapad ogrezao u materijalizmu,svi imaju novac i nacin da dodju do novca, na zapadu ni budale nisu gladne i u totalnoj osamljenosti, gdje je pas postao drug ili ljubavnik i slicno.
Od postenja se ne moze zivjeti, ljudi su postali kriminalci i uskoro ce to preplaviti cijeli svijet.
Danas krademo i ubijamo.
Razlika na zapadu gdje danas zivotinje, posebno psi i macke imaju svoje pedikere i frizere je u tome sto je zapad ogrezao u materijalizmu,svi imaju novac i nacin da dodju do novca, na zapadu ni budale nisu gladne i u totalnoj osamljenosti, gdje je pas postao drug ili ljubavnik i slicno.
Od postenja se ne moze zivjeti, ljudi su postali kriminalci i uskoro ce to preplaviti cijeli svijet.
Idejan- Super član
- Broj poruka : 5951
Datum upisa : 21.09.2011
Idejan ::Kad je kriza zdravije se zivi........,
na zapadu ni budale nisu gladne i u totalnoj osamljenosti, gdje je pas postao drug ili ljubavnik i slicno.
furija- Prijatelj foruma
Jah drug moj, sada je nastalo :"ljubi te brat sakom za vrat".
Idejan- Super član
Idejane, da nisi malo kontradiktoran? Kažeš - kada je kriza zdavije se živi. A kada ljudi pošinju bivati nepošteni, pa baš kada je kriza. Kako onda definisati tvoj stav?
Ne zivis u Americi i ne znas sta je u pitanju, ja znam sta je kriza i sta je blagostanje. Nema kontradiktornosti.
Samo imaju kontradiktorna razmisljanja i postavke a ljudi su kriminalni u oba slucaja ili sam ja u stvari svoja vlastita iznimka.
Samo imaju kontradiktorna razmisljanja i postavke a ljudi su kriminalni u oba slucaja ili sam ja u stvari svoja vlastita iznimka.
Idejan- Super član
Ovo je tacno. Sto manje novca imam zdravije se hranim.
Nije kontradiktornost u pitanju, ima tu i konfuznosti od straha da se prizna razlika, a s druge strane vuce i svoj izvor na svoju stranu.
Nije kontradiktornost u pitanju, ima tu i konfuznosti od straha da se prizna razlika, a s druge strane vuce i svoj izvor na svoju stranu.
Marea- Legendarni član
Avramova ::Idejane, da nisi malo kontradiktoran? Kažeš - kada je kriza zdavije se živi. A kada ljudi pošinju bivati nepošteni, pa baš kada je kriza. Kako onda definisati tvoj stav?
Ne vidim zasto neposteni ne mogu zdravo da zive bar u onoj meri koliko i posteni, cak i vise?
furija- Prijatelj foruma
Pa i zive, neposteni zive bolje nego ikada, neposteni nikada nece udovoljiti postenom, posteni ce uvjek nepostenom.
Zli ljudi ne umiru lako.
Zli ljudi ne umiru lako.
Idejan- Super član
I posteni kad je kriz zivi bolje. Mora da pazi i vodi racuna jer se samo na postenje oslanja. Neposteni ima vise opcija.
Marea- Legendarni član
furija :: Ne vidim zasto neposteni ne mogu zdravo da zive bar u onoj meri koliko i posteni, cak i vise?
Ne, nepošteni nikako ne mogu zdravo da žive pa čak i kad je nepoštenje njihova urođena skonost. Više mogu imati ali zato manje mira pa i oni najokoreliji nepoštenjaci.
Mozda oni nisu "nemirni" zbog svog nepostenja, zar nisi razmisljala o tome?
Marea- Legendarni član
Upravo tako.... da imaju taj "nemir" i osecaj da je nesto pogresno, mozda bi sve uradili drugacije....Marea ::Mozda oni nisu "nemirni" zbog svog nepostenja, zar nisi razmisljala o tome?
furija- Prijatelj foruma
Ljudi u Srbiji žive ne od čega,već od mo`ega...
Mesrine- Moderator
- Broj poruka : 8973
Datum upisa : 05.10.2011
Mesrine ::Ljudi u Srbiji žive ne od čega,već od mo`ega...
a shta s'onima bez mo' ega.... oni su neposhteni i d'idu u kradju?
naOpaka- Profi član
- Broj poruka : 2897
Datum upisa : 25.09.2011
naOpaka ::Mesrine ::Ljudi u Srbiji žive ne od čega,već od mo`ega...
a shta s'onima bez mo' ega.... oni su neposhteni i d'idu u kradju?
To ćeš već morati njih da pitaš. Ne bih znao...
Mesrine- Moderator
- Broj poruka : 8973
Datum upisa : 05.10.2011
Zive na djemdo....
digitalmandrak- Supermoderator
- Broj poruka : 12500
Datum upisa : 22.03.2010
Strana 5 od 20 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20
Similar topics
» Zbog čega se ljudi odlučuju na roditeljstvo?
» A zašto ... a zbog čega ?
» Sretni ljudi ...
» Što će ljudi reći ?
» Najbogatiji ljudi u Evropi
» A zašto ... a zbog čega ?
» Sretni ljudi ...
» Što će ljudi reći ?
» Najbogatiji ljudi u Evropi
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 5 od 20
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu