Ko je trenutno na forumu
Imamo 207 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 207 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Od cega zive ljudi u Srbiji?
+37
Photographer*
Gospodja ministarka
Iceman
Istina
slavena
Raspućin
Cinzia
Johny Bravo
Prince
Strelac
Thabit
bumerang
Vulin
sini_do
Shapat
Vukota
natalia
digitalmandrak
Cleopatra
Idejan
MoonGirl
laza
Mesrine
Bole
Avramova
NFS_MW_girl
inspy
SKYKING
Istina ex Natasha
naOpaka
furija
Marea
Hiperborejac
Johnny-Azra
ostensibly
Fristajlo
drdoktor
41 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 1 od 20
Strana 1 od 20 • 1, 2, 3 ... 10 ... 20
Od cega zive ljudi u Srbiji?
U Srbiji na kraju decembra 2009. godine registrovano je 730.372 osoba na evidenciji ili za 0,97 odsto više nego u novembru, pri čemu su više od polovine - žene.
Nezaposlenost je u decembru povećana za 7.022 lica u odnosu na novembar 2009. godine, a u odnosu na oktobar 2008. godine (početak uticaja svetske ekonomske krize), broj lica na evidenciji Nacionalne službe za zapošljvanje se povećao za 12.964.
Trend povećanja broja lica na evidenciji NSZ registrovan je do maja 2009. godine, od kada se njihov broj konstantno smanjuje sve do decembra kada počinje ponovo lagano da raste.
Broj lica na evidenciji u decembru 2009. godine manji je za više od 37.000 u odnosu na maj iste godine. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku stopa nezaposlenosti u Srbiji je 16,6 odsto, a broj nezaposlenih je 517.000 lica.
Sta je sa novim podacima? Uvek kada procitam neke novine, kao da nas kriza uopste nije pogodila. Mozda i nije, ali pitam se koga?
Nezaposlenost je u decembru povećana za 7.022 lica u odnosu na novembar 2009. godine, a u odnosu na oktobar 2008. godine (početak uticaja svetske ekonomske krize), broj lica na evidenciji Nacionalne službe za zapošljvanje se povećao za 12.964.
Trend povećanja broja lica na evidenciji NSZ registrovan je do maja 2009. godine, od kada se njihov broj konstantno smanjuje sve do decembra kada počinje ponovo lagano da raste.
Broj lica na evidenciji u decembru 2009. godine manji je za više od 37.000 u odnosu na maj iste godine. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku stopa nezaposlenosti u Srbiji je 16,6 odsto, a broj nezaposlenih je 517.000 lica.
Sta je sa novim podacima? Uvek kada procitam neke novine, kao da nas kriza uopste nije pogodila. Mozda i nije, ali pitam se koga?
drdoktor- Banovan
- Broj poruka : 1448
Datum upisa : 06.04.2010
Re: Od cega zive ljudi u Srbiji?
Statistika, naša dika-
Šta poželiš- to naslika! Vib, nekad...
Prvo, treba da bude jasno da je zavod za statistiku državni organ, i da se podaci "šteluju" prema političkim potrebama režima. Na primer, svi mi znamo nekog ko radi na crno, neprijavljeno- time se bave i najmoćnije firme u zemlji, a da ne pominjemo piljarnice i roštilje sa po dva, tri radnika, koje svi vide, a prijavljen je jedan- godinama.
Otpuštene su hiljade i hiljade ljudi, ali, sve njih su gurnuli u neke fantomske zadruge i agencije, koje ih, iako sede kući i čekaju posao, prijave kao zaposlene u svojoj agenciji (zadruzi)- jer su, eto, pre tri meseca radili 5 dana.
Trikovi statističkih tabela...
Prvo, treba da bude jasno da je zavod za statistiku državni organ, i da se podaci "šteluju" prema političkim potrebama režima. Na primer, svi mi znamo nekog ko radi na crno, neprijavljeno- time se bave i najmoćnije firme u zemlji, a da ne pominjemo piljarnice i roštilje sa po dva, tri radnika, koje svi vide, a prijavljen je jedan- godinama.
Otpuštene su hiljade i hiljade ljudi, ali, sve njih su gurnuli u neke fantomske zadruge i agencije, koje ih, iako sede kući i čekaju posao, prijave kao zaposlene u svojoj agenciji (zadruzi)- jer su, eto, pre tri meseca radili 5 dana.
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Fristajlo ::Statistika, naša dika-
Nezaposlenost je sve veca. Sve vise ima siromasnih i onih koji sastavljaju jedva kraj sa krajem. Narodne kuhinje jedva da imaju da daju hranu. Samo bogatasi su sve bogatiji.
Zasto okrecemo glavu jedni od drugih? Stalno mislimo da ce to nas zaobici.
drdoktor- Banovan
- Broj poruka : 1448
Datum upisa : 06.04.2010
Pokvarili smo se kao ljudi, eto zašto. Empatija je umrtvljena gledanjem užasa, izlaganjem ljudi nesrećama i nepravdama; dobar i glup su braća- maksima i credo samoživosti se ukorenila u odnos ljudi prema svetu i zajednici... Postali smo pojedinci, individue- imamo slobode i ukinute su obaveze grupe prema pojedincu.drdoktor ::
Nezaposlenost je sve veca. Sve vise ima siromasnih i onih koji sastavljaju jedva kraj sa krajem. Narodne kuhinje jedva da imaju da daju hranu. Samo bogatasi su sve bogatiji.
Zasto okrecemo glavu jedni od drugih? Stalno mislimo da ce to nas zaobici.
Moralni krah, inflacija tradicionalnih vrednosti, koruptivni procesi koji su sve zatrovali- na milosrđe se gleda kao na priglupost...
Kao u onom vicu... koliko ko zaradi i trosi... pa kad dodje red na srbina on kaze: zaradim 300, potrosim 400 i ustedim 100. Odakle mi, da ga je... piiiiipppp.
Ili sta uradi srbin kad ostane bez dinara.... Zameni 100 evra...
A neko ukrade skulpture sa Kalemegdana pa ih proda u topionicu.... moze i tako.
Ili sta uradi srbin kad ostane bez dinara.... Zameni 100 evra...
A neko ukrade skulpture sa Kalemegdana pa ih proda u topionicu.... moze i tako.
ostensibly- Napredni član
- Broj poruka : 951
Datum upisa : 15.04.2010
Snagu im daje to, sto zele da je sto veca, samim tim ce bolje zivjeti.....vjerovatno od toga...
Gost- Gost
Znaaaaaaaaaaaaaaaam....Od vazduha...Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...
Johnny-Azra- Super član
- Broj poruka : 6782
Datum upisa : 10.03.2010
Od svog rada, onaj obični, pošteni deo; ostali, od rada ovih istih, mnogo bolje...
Vidim da je tema odavno otvorena al je jos uvek aktuelna.!ko i juce prekljuce pre 10, ..20 god....sto bi kod nas rekli nova fora stare budale....Jel ima sanse da o ovoj temi nekada pricamo u perfektu.....sta vi mislite...???
Hiperborejac- Član
- Broj poruka : 275
Datum upisa : 23.07.2012
Poneki i od danasnjeg dana. 11.09.Eto, nekima je i to sreca i zive od toga. Majke mi, kunem se. Vjerovali ili ne.
Marea- Legendarni član
- Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012
Логично, с обзиром на порекло неких наших проблема.Marea ::Poneki i od danasnjeg dana. 11.09.Eto, nekima je i to sreca i zive od toga. Majke mi, kunem se. Vjerovali ili ne.
Не знају сви људи да препознају тачно извориште несреће, па уопштавају.
Весли Кларк је то одлично дефинисао као колатералну штету.
Kao sto ne mogu da prepoznaju tacno izvoriste nesrece, tako je jos veca nesreca sto ne znaju da prepoznaju tacno izvoriste srece.
Marea- Legendarni član
Покушај некад неку оригиналну мисао. Да видимо, умеш ли...
Ne znam na sta mislis?? Jer ovo je direktno iz moje glave. Da li da to shvatim kao kompliment?
Marea- Legendarni član
Само мислиш да је твоја мисао.
То је толико фраза, да је смешно.
Но, није битно...
То је толико фраза, да је смешно.
Но, није битно...
Ljudi u Srbiji, uglavnom, zive od nedostatka dokaza
furija- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8033
Datum upisa : 09.08.2012
Fristajlo, ako imas problem nije neresiv, ali ja ti nisam za to. To moras sam.
Marea- Legendarni član
furija ::Ljudi u Srbiji, uglavnom, zive od nedostatka dokaza
nedokazani ili nedokazni ,ha? ::
@ tema - pa nekako mislim da misle da zive ::
naOpaka- Profi član
- Broj poruka : 2897
Datum upisa : 25.09.2011
Важи, договорено.Marea ::Fristajlo, ako imas problem nije neresiv, ali ja ti nisam za to. To moras sam.
Fristajlo ::Od svog rada, onaj obični, pošteni deo; ostali, od rada ovih istih, mnogo bolje...
Tacno. Upravo dolazim sa 'odmora' u provinciji i vidim da oni sto se satiru od rada opet nemaju da zive kako zasluzuju. A oni koji ne rade zavide i kukaju. Na primer, jedna poznanica se 'slomi' radeci u prodavnici Maxy koju su kupili Belgijanci. To vise nije ni kapitalisticko drustvo nego robovlasnicko.
Bila sam kod devojke koja je zavrsila Fakultet organizacionih nauka. Radi u Austrijskoj banci u Beogradu od jutra do veceri. Sa platom pokrije samo kredit za stan, da jede, plati troskove i nista vise. I svi srljaju kao opijeni.
U manjem naselju kao sto je Uz. Pozega, rade na njivi i u nekim privatnim malim preduzecima. Platu ili prime ili ne prime. Gledam ih, mnogi lice na crnce...Sacuvaj Boze!
Moram dodati, da sam se zaprepastila sa brojem privatnih advokata u tako malom mestu. Izgleda da se nesrece sude i svadjaju pa i njima ostavljaju to malo jada sto steknu. Zasto to?
Istina ex Natasha- Profi član
- Broj poruka : 3767
Datum upisa : 29.03.2010
Veceras sam otisao do Tempa i nakupovao punoooooo slatkisa, grickalica, igracaka, sokova slatkisa, eurokrema, krem bananica za neku decu koju cu sutra posetiti u jednom selu u Sumadiji... 4 devojcice i jedan mali decak , nisam ih video 100 god, i hocu da vam kazem da sam zbog toga jako srecan
Mislim da cu se istopiti od ljubavi kada ih budem video:)
Gost- Gost
То је добро потрошен новац...Neki tip ::Veceras sam otisao do Tempa i nakupovao punoooooo slatkisa, grickalica, igracaka, sokova slatkisa, eurokrema, krem bananica za neku decu koju cu sutra posetiti u jednom selu u Sumadiji... 4 devojcice i jedan mali decak , nisam ih video 100 god, i hocu da vam kazem da sam zbog toga jako srecan
@Fistajlo.
Ne mozes da zamislis, kako se radujem sutrasnjem susretu, ..ima li ista lepse od decjeg osmeha srece i radosti.
Ne mozes da zamislis, kako se radujem sutrasnjem susretu, ..ima li ista lepse od decjeg osmeha srece i radosti.
Gost- Gost
Strana 1 od 20 • 1, 2, 3 ... 10 ... 20
Similar topics
» Zbog čega se ljudi odlučuju na roditeljstvo?
» A zašto ... a zbog čega ?
» Sretni ljudi ...
» Što će ljudi reći ?
» Najbogatiji ljudi u Evropi
» A zašto ... a zbog čega ?
» Sretni ljudi ...
» Što će ljudi reći ?
» Najbogatiji ljudi u Evropi
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 1 od 20
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu