Ko je trenutno na forumu
Imamo 115 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 115 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Da li imate kućnog ljubimca?
+35
crni labud
Johny Bravo
djavolica
sini_do
Miško
country girl
Keti
Thabit
Strelac
Bole
pjer
Anchy81
Orhideja
Зорица
Dragana
Fraya
shondononda
Lila
Dokoljenko
IceQueen
IMHO
Fristajlo
cat09
Anhelito
KirJanja
maks
digitalmandrak
Tea
Johnny-Azra
RINGE
Hipi
Arwen Evenstar
All Angel
Avramova
Dr.acula
39 posters
Strana 3 od 4
Strana 3 od 4 • 1, 2, 3, 4
pjer- Profi član
- Broj poruka : 3816
Datum upisa : 25.03.2010
pjer- Profi član
- Broj poruka : 3816
Datum upisa : 25.03.2010
Re: Da li imate kućnog ljubimca?
Da imam dva psa....
" />
" />
Bole- Profi član
- Broj poruka : 4620
Datum upisa : 27.04.2012
Misljenja sam da je zivotinjama mesto i u kuci, i u nasem okruzenju... i tamo gde ima dece...Orhideja ::Mišljenja sam da je životinjama mjesto van kućnog doma pogotovo gdje ima djece.
Tvrdim da ljudi koji mrze zivotinje, mrze i druge ljude... potencijalne sociopate. Svako malo cujemo kako je neko odsekao psu shape, bacio macke u reku, ili sa osmog sprata...
Odrastao sam sa mackama, imam i psa, imao sam akvarijum, cak i jednu kornjacu... zivotinje oplemenjuju svakodnevni zivot, prihvatam ih kao clanove porodice, i kad neka ugine, pogodi me nekad kao da mi je najblizi umro.
Krznena gospoda, obraduju ti se uvek, i kad si skenjan one to osete, dodju i umiljavaju se, predu, laju i kevcu... nema kod njih mrznje, zavisti, i ono sto rade lose, rade po instinktu...
Decu od malih nogu uciti da vole zivotinje... nije tesko... a tako mnogo znaci...
Strelac- Profi član
- Broj poruka : 2632
Datum upisa : 19.11.2012
Da li je npr. lovačkom psu mesto u stanu?
Pisala sam da smo imali skoro se ljubimce u kući, a kod roditelja sjajnog psa. Meni je žao što tokom dana mora biti i sam a u stanu mu ne može biti kao u dvorištu. Zato mislim da onoj rasi pasa koju ja volim ne bi bilo udobno u stanu bez obzira na njihovu odanost.
Pisala sam da smo imali skoro se ljubimce u kući, a kod roditelja sjajnog psa. Meni je žao što tokom dana mora biti i sam a u stanu mu ne može biti kao u dvorištu. Zato mislim da onoj rasi pasa koju ja volim ne bi bilo udobno u stanu bez obzira na njihovu odanost.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
A sto mislis da nekim sortama nije mesto u kuci...Avramova ::Da li je npr. lovačkom psu mesto u stanu?
Jednom nemackom ovcaru, labradoru... oni se koriste u lovu, ili cuvanju stada... ali su se izuzetno uklopili i u gradski zivot...
Ne volim lov... ubijanje zivotinja iz obesti... ok kad nekim plemenima zivot zavisi od toga, ali ubijati npr jelena ili srnu da bi se time hvalio i nosio njihova tela i krzna kao trofej... nulta tolerancija prema tome... primitivno...
Ako vec neko nece da im zivotinja bude u kuci, onda naprave posebnu kucicu za nju... ne da bude na lancu 24/7 i spava u promrzloj kucici, vec obezbediti pristojne uslove da zivotinja ne zivi na robiji...
Uredjene drzave jako vode racuna o ovim stvarima, izivljavanje nad zivotinjama je opasan sport, takve pojave se kaznjavaju visestruko.
Strelac- Profi član
Nisam htela reći da je lov opravdan, nikako ne razumem ubijanje životinja i apsolutno sam protiv toga. Lovački psi sigurno nisu po prirodni stvari krvoločni, valjda se koriste zbog istančanog instinkta.
Naš ljubimac je bio zaista car kuće, ja sam glodala koske a on jeo meso. Nisam znala da grešim ali su me naučili. Velika je to ljubav. Ne smem ni da mislim na njega od tuge.
Znam da ako budem ponovo imala psa, a vrlo je verovatno da hoću, da će to biti velika ljubav. Samo čekam da mi vreme dopusti da sa njim mogu provoditi što više vremena i još po neki uslov da se ispuni.
Naš ljubimac je bio zaista car kuće, ja sam glodala koske a on jeo meso. Nisam znala da grešim ali su me naučili. Velika je to ljubav. Ne smem ni da mislim na njega od tuge.
Znam da ako budem ponovo imala psa, a vrlo je verovatno da hoću, da će to biti velika ljubav. Samo čekam da mi vreme dopusti da sa njim mogu provoditi što više vremena i još po neki uslov da se ispuni.
Pas, a i prilican broj drugih ljubimaca su uglavnom onakvi, kakav im je gazda... ima temperamentnijih i flegmaticnijih zverki po prirodi, ali dobar deo njih se formira pod uticajem okruzenja u kom stasavaju. Retko kad je gazda cool, a zivotinja agresivna, vlasnici borbenih pasa su i sami krvoloci koji bi u podesnoj prilici radili ljudima ono sto traze od svojih ljubimaca u areni.Avramova ::Nisam htela reći da je lov opravdan, nikako ne razumem ubijanje životinja i apsolutno sam protiv toga. Lovački psi sigurno nisu po prirodni stvari krvoločni, valjda se koriste zbog istančanog instinkta.
Kao klinac sam voleo da odem u zoloski vrt... bio sam prosle godine, i odlucio da vise ne idem... jbt, kad vidim jednog tigra u 10 kvadrata, okruzenog resetkama... ili lava na onom kamenjaru, polarnog medveda koji skapava pokusavajuci da se ohladi ispod shmrka, krokodilu Muji koji je jadnik preziveo bombardovanje 1941 i stoji nepomican kao fosil... mucenje... Lavu i tigru je mesto u prerijama Afrike, belom ugojenom gospodinu na polarnim santama, krokodilu u mocvari... koji q su ih doveli ovde... da ih gledamo ko eksopnate... upropastili im zivot...
Strelac- Profi član
Naš ljubimac je bio kao mini haski, prelep sa dugom belom dlakom i tu i tamo sivkast.
Niko nije bio zvanični gazda ali je mene najviše voleo. Istina da sam se o njemu najviše i brinula. Svašta sam radila, od lakiranja noktiju do vezanja mašnice iako je bio muško. A onda izađemo uveče na kej sa društvom iz gimnazije, nikada na povocu. Mogla bih do ujutru o njemu.
Mislila sam da se ništa ne može voleti više od njega. Zato sam i razumela moju decu i sada ih razumem ali i sebe.
Niko nije bio zvanični gazda ali je mene najviše voleo. Istina da sam se o njemu najviše i brinula. Svašta sam radila, od lakiranja noktiju do vezanja mašnice iako je bio muško. A onda izađemo uveče na kej sa društvom iz gimnazije, nikada na povocu. Mogla bih do ujutru o njemu.
Mislila sam da se ništa ne može voleti više od njega. Zato sam i razumela moju decu i sada ih razumem ali i sebe.
Digresija...a mozda i nije,mudro zborite!oboje!
ne bih dodavao nista
ne bih dodavao nista
Thabit- Profi član
- Broj poruka : 2686
Datum upisa : 28.04.2013
ili išta?
Thabit- Profi član
Znači li to da imate ljubimca?
Dobro je prvo.
Dobro je prvo.
Da, prvo je "ništa".
I, šta imate od izobilja kućnih ljubimaca? Samo nemojte miševe, hrčke i te glodare da pominjete, odnosno možete ali pažljivo, neka su živi i zdravi ali nikako ih ne volim.
I, šta imate od izobilja kućnih ljubimaca? Samo nemojte miševe, hrčke i te glodare da pominjete, odnosno možete ali pažljivo, neka su živi i zdravi ali nikako ih ne volim.
Neka njih! nemojte tako
Thabit- Profi član
I ja kažem, neka ih samo dalje od mene.
A tek slepi miševi. Uveče leti kada otvorim prozor ne smem glavu da provirim plašeći se da će mi se neki nakačiti na kosu. Mislim da bih presvisla. Zato stavim šešir za plažu ako hoću da gledam kao treperi Beograd noću.
A tek slepi miševi. Uveče leti kada otvorim prozor ne smem glavu da provirim plašeći se da će mi se neki nakačiti na kosu. Mislim da bih presvisla. Zato stavim šešir za plažu ako hoću da gledam kao treperi Beograd noću.
Poslednji izmenio Avramova dana Uto Nov 26, 2013 2:54 am, izmenjeno ukupno 1 puta
E,a treperi!
Thabit- Profi član
Trepere svetiljke. Znate li onu pesmu Olivere Katarine "Treperi jedno veče.... " pa onda pominje čemprese i more i ludu želju pa kako tone u tugu kao more.... Zaboravila sam reči ako sam ih ikada skroz znala.
Moj kućni ljubimac se zvao Luxi. Jednom sam bila kod bake pa sam poslala razglednicu sa adresom prezime Luxi. Poštar se nije iznenadio. I sada čuvam tu razglednicu.
Moj kućni ljubimac se zvao Luxi. Jednom sam bila kod bake pa sam poslala razglednicu sa adresom prezime Luxi. Poštar se nije iznenadio. I sada čuvam tu razglednicu.
Hocete iskreno?nekad su poštari bili ljudi...ja se sa svojim svađam!boji se mog kućnog ljubimca!
ovo oko ljudi zaista...pogresih temu?
ovo oko ljudi zaista...pogresih temu?
Thabit- Profi član
Niste vi, ja sam prva počela sa Oliverom Katarinom.
Možete o poštaru koliko vam je volja, očas posla ćemo otvoriti temu.
Hoćete?
I koje je rase vaš pas?
Možete o poštaru koliko vam je volja, očas posla ćemo otvoriti temu.
Hoćete?
I koje je rase vaš pas?
Nemojte samo po radnim jedinicama! jos da mi pozvone 2X
Sklonio sam deo kapije tako da ima ih...
Sklonio sam deo kapije tako da ima ih...
Thabit- Profi član
Vama je znači ljubimac svaki pas, odnosno ničiji.
Ostalo baš ne razumem ali nema veze, možda sutra ukapiram šta ste hteli reći u vezi radnih jedinica.
Ostalo baš ne razumem ali nema veze, možda sutra ukapiram šta ste hteli reći u vezi radnih jedinica.
Svako živo bice pa bilo i ničije dočim božije.
Thabit- Profi član
imam kornjacu i zove se Rade
i macora Cezara...
i macora Cezara...
Keti- Profi član
- Broj poruka : 1744
Datum upisa : 08.12.2013
imam i kućne i okolokućne