Ko je trenutno na forumu
Imamo 94 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 94 Gosta :: 1 ProvajderNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Biti ono što jesi
+27
Iceman
Idejan
Poli
Strelac
Vukota
Lilith
laza
Visnja
Prince
Goga_
Enna
Marko
babamara
Najgora
Fristajlo
furija
Marea
Mesrine
naOpaka
inspy
L2
slavena
ellen
Hipi
drdoktor
Vidra
Dragana
31 posters
Ideja forum :: NAUKA :: Psihologija
Strana 2 od 8
Strana 2 od 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Biti ono što jesi
Po meni, niko ne moze biti ono sto nije. Problem je samo u onom ko posmatra, koliko dobro vidi to sto gleda i kako tumaci ono sto vidi i razume ono sto cuje.
furija- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8033
Datum upisa : 09.08.2012
Подржавам дискусију другарице Фурије...furija ::Po meni, niko ne moze biti ono sto nije. Problem je samo u onom ko posmatra, koliko dobro vidi to sto gleda i kako tumaci ono sto vidi i razume ono sto cuje.
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Tacno je da niko ne moze biti ono sto nije, pogotovo ne "ispred ogledala", pogotovo ne kad ostane sam sa sobom u cetiri zida (ili sest ako je u nekoj modernoj sobi ali vani u modernom vremenu covjek se "gubi" u masi i nastaje nesto kao kolektivna fantazija.
Problem jeste u onome ko posmatra. No, ko to posmatra pitam se ja?
Problem jeste u onome ko posmatra. No, ko to posmatra pitam se ja?
Marea- Legendarni član
- Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012
Posmatrač uopšte nije bitan. Da jeste, posmatrani bi imao onoliko lica koliko je posmatrača.furija ::Po meni, niko ne moze biti ono sto nije. Problem je samo u onom ko posmatra, koliko dobro vidi to sto gleda i kako tumaci ono sto vidi i razume ono sto cuje.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Posmatrac je bitan u slucaju ako je to covjek sam sebi. Onda je jako bitan. Onda bi mozda bilo i vise onih koji jesu to sto jesu.
Marea- Legendarni član
@Marea
Ono sam kako se osećam a ne kako me drugi vide bez obzira kako me vide.
To je skroz okey.
Marea- Legendarni član
Zaista vas ne kapiram (sigurno cu se prefarbati ) - Kako se neko moze osecati drugacije nego sto se oseca, odnosno drugacije od onog sto jeste? Da li postoji osoba koja kaze - ja nisam ono sto jesam? (ili - ja jesam ono sto nisam?). Posmatraci su ti koji zakljucuju o nekom da li je ono sto vide ili misle da je nesto drugo sto se ne vidi na prvi pogled.
furija- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8033
Datum upisa : 09.08.2012
A ko kaže da nema?Avramova ::
Posmatrač uopšte nije bitan. Da jeste, posmatrani bi imao onoliko lica koliko je posmatrača.
Neki ljudi te vole neki ne, zar ne?
To ne znači da si ti dobra, ako ti sebe smatraš takvom.
Poslednji izmenio Najgora dana Uto Nov 20, 2012 8:29 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Najgora- Napredni član
- Broj poruka : 788
Datum upisa : 11.10.2012
Godina : 49
Nema problema niučemu...Bitno je da smo mi sami sa sobom u harmoniji,a kako će nas ko vidjeti,to je najmanje bitno...furija ::Po meni, niko ne moze biti ono sto nije. Problem je samo u onom ko posmatra, koliko dobro vidi to sto gleda i kako tumaci ono sto vidi i razume ono sto cuje.
Johnny-Azra- Super član
- Broj poruka : 6782
Datum upisa : 10.03.2010
Tako je druže kume čoče...Avramova ::@Marea
Johnny-Azra- Super član
- Broj poruka : 6782
Datum upisa : 10.03.2010
Marea ::
Nisam mislila na nepotrebno gubljenje vremena u napadima i taktikama, vec na to da je covjeku jako stalo do tudjeg misljenja o sebi, pa s toga se prilagodjava "sredini" jer se plasi da ne bude "odbacen", i cesto zbog toga "gubi" svoju prirodu, sto naravno nije dobro.
samo ako nije dovoljno zreo ili sposoban da sagleda sebe u masi, vremenu i okolnostima...
u nekom trenutku zivota , mishljenje okruzenja postaje manje vazno ili nevazno... individualna stvar...
naOpaka- Profi član
- Broj poruka : 2897
Datum upisa : 25.09.2011
Увек је важно. То даје смисао животу, дефинише наш лични однос према свету уопште.naOpaka ::
u nekom trenutku zivota , mishljenje okruzenja postaje manje vazno ili nevazno... individualna stvar...
Неважно је само кад то мишљење потиче од некомпетентне, безвредне особе.
Fristajlo ::
Увек је важно. То даје смисао животу, дефинише наш лични однос према свету уопште.
pa ne bih se slozila da daje smisao zivotu ... utiche na razlichite nachine, od rodjenja, jer upijamo svet oko nas, ali vremenom razvijamo mogucnost selektivnog prihvatanja mishljenja okoline... tachnije, razlikujemo vazno od nevaznog, vredne od bezvrednih i tu sami chinimo korak napred, odluchujemo da li cemo neshto prihvatiti ili ignorisati
naOpaka- Profi član
У суштини, рекла си исто што и ја.
Na primer, vredan si i radan, gledaš svoja posla, izvršavaš zadatke. To ti tako misliš. Ali te šef ne voli i zbog toga ne možeš da napreduješ. Po tebi je šef, kao i uvek, bezvredna i nekopetentna osoba...ceniš da je njegovo mišljenje bezvredno?Fristajlo ::
Najgora- Napredni član
Fristajlo ::У суштини, рекла си исто што и ја.
izgleda :: samo shto ti uvek zvuchish nekako definitivno, bar meni tako deluje , ja mawkice ostavim prostora za josh poneshto
naOpaka- Profi član
Не- као и увек, већ ако- сам ја вредан и радан, гледам своја посла и извршавам задатке- а шеф ме не воли и не могу да напредујем.Najgora ::
Na primer, vredan si i radan, gledaš svoja posla, izvršavaš zadatke. To ti tako misliš. Ali te šef ne voli i zbog toga ne možeš da napreduješ. Po tebi je šef, kao i uvek, bezvredna i nekopetentna osoba...ceniš da je njegovo mišljenje bezvredno?
Зашто бих га у тој ситуацији ценио? само зато што је шеф?
Мало је глупо овако расправљати о овоме, у равни теорије, а не познајемо се, нити знамо ко шта ради, како ради, и каква је његова професионална атмосфера и окружење.
Мора да постоји пример.
Моје је да ја својим радом фирми зарадим око 300-400.000,00 месечно, а нето приходујем око 27.000,00.
Треба ли да будем задовољан својим "управним структурама", које- реално- не раде скоро ништа (формацијски глодари), а примају знатно више, + службено сокооћало о трошку јадне фирме?
furija ::Zaista vas ne kapiram (sigurno cu se prefarbati ) - Kako se neko moze osecati drugacije nego sto se oseca, odnosno drugacije od onog sto jeste? Da li postoji osoba koja kaze - ja nisam ono sto jesam? (ili - ja jesam ono sto nisam?). Posmatraci su ti koji zakljucuju o nekom da li je ono sto vide ili misle da je nesto drugo sto se ne vidi na prvi pogled.
Ne znam da li sam i ja u grupi koju nisi ukapirala, ali tek ja tebe ne kapiram. Tema je "Biti ono što jesi...." a ne "šta jesam u očima drugih". Svakako ću im biti nekakva ali ne želim da se bavim time.
Najgora ::A ko kaže da nema?Avramova ::
Posmatrač uopšte nije bitan. Da jeste, posmatrani bi imao onoliko lica koliko je posmatrača.
Neki ljudi te vole neki ne, zar ne?
To ne znači da si ti dobra, ako ti sebe smatraš takvom.
Podrazumeva se i nije diskutabilno, a ja hoću da budem ono što jesam.
Avramova ::
Podrazumeva se i nije diskutabilno, a ja hoću da budem ono što jesam.
Dobro de, ukapirala sam :: ali...kome?
Najgora- Napredni član
Fri to je bio primer. Rekao si:Fristajlo ::Не- као и увек, већ ако- сам ја вредан и радан, гледам своја посла и извршавам задатке- а шеф ме не воли и не могу да напредујем.Najgora ::
Na primer, vredan si i radan, gledaš svoja posla, izvršavaš zadatke. To ti tako misliš. Ali te šef ne voli i zbog toga ne možeš da napreduješ. Po tebi je šef, kao i uvek, bezvredna i nekopetentna osoba...ceniš da je njegovo mišljenje bezvredno?
Зашто бих га у тој ситуацији ценио? само зато што је шеф?
Мало је глупо овако расправљати о овоме, у равни теорије, а не познајемо се, нити знамо ко шта ради, како ради, и каква је његова професионална атмосфера и окружење.
Мора да постоји пример.
Моје је да ја својим радом фирми зарадим око 300-400.000,00 месечно, а нето приходујем око 27.000,00.
Треба ли да будем задовољан својим "управним структурама", које- реално- не раде скоро ништа (формацијски глодари), а примају знатно више, + службено сокооћало о трошку јадне фирме?
Ili ti je prva rečenica cinična? Možda nisam ukapirala dobro.Fristajlo ::Увек је важно. То даје смисао животу, дефинише наш лични однос према свету уопште.
Ako definiše naš lični stav prema svetu onda nema nevažnih i bezvrednih osoba čija se mišljenja ne vrednuju.
Ili-ili.
Najgora- Napredni član
Ниси добро укапирала.Najgora :: Možda nisam ukapirala dobro.
Ako definiše naš lični stav prema svetu onda nema nevažnih i bezvrednih osoba čija se mišljenja ne vrednuju.
Ili-ili.
Дефинише наш однос условно; ја не вреднујем исто суд компетентне и некомпетентне особе.
Пример- када ми стручан колега каже да нисам добро направио нешто- ја ту примедбу морам да вреднујем високо, ако знам да он то уме да направи боље. Но, ако ми ту примедбу упути неко ко то уопште не зна да направи, нити има изграђен критеријум квалитета, познавање процеса и проблематике- зашто бих тај став уважавао? Из куртоазије?
Nekome, isto kao što će i neko meni biti nešto. Zamisli da živim uz neprekidnu misao kakav ću utisak ostaviti na nekoga? Ko tako radi, sigurno je da gubi sebe.Najgora :: Dobro de, ukapirala sam :: ali...kome?
Fri, svaka osoba ima neku vrijednost( nula nekada puno znači) :kapa:Fristajlo ::Увек је важно. То даје смисао животу, дефинише наш лични однос према свету уопште.naOpaka ::
babamara- Član
- Broj poruka : 132
Datum upisa : 12.10.2012
Нарочито у демократији; исто као и неки академик...babamara ::
Fri, svaka osoba ima neku vrijednost( nula nekada puno znači) :kapa:
Strana 2 od 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Ideja forum :: NAUKA :: Psihologija
Strana 2 od 8