Ideja forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Navigacija
 Portal
 Forum
 FAQ
Ko je trenutno na forumu
Imamo 155 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 155 Gosta :: 1 Provajder

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
» Šta trenutno slušate?
Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska - Page 2 EmptyČet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra

» Moje otkriće
Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska - Page 2 EmptyČet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra

» Sta pevusite ovih dana?
Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska - Page 2 EmptyČet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra

» Podseća me
Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:57 pm od Johnny-Azra

» Ne može da vam dosadi
Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:56 pm od Johnny-Azra

» Ne kvarite mi temu dok se opustam...
Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:54 pm od Johnny-Azra

» Poklanjam ti pesmu
Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:44 pm od Johnny-Azra

» Moj hit danas
Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:37 pm od Johnny-Azra

» Odavno nisam čuo/čula
Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:32 pm od Johnny-Azra

» Accessories
Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska - Page 2 EmptySub Jun 22, 2024 12:09 pm od Iskra69

» Muzika koja u vama izaziva jezu..
Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska - Page 2 EmptySre Maj 29, 2024 10:48 am od hanijbanij

» Muzika i igra Rusije
Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska - Page 2 EmptyPet Maj 10, 2024 2:51 pm od Davidova

» Sta je to sto ljude cini ljudima?
Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska - Page 2 EmptySub Maj 04, 2024 9:05 pm od hanijbanij

https://2img.net/h/s1.postimg.cc/2jaw3c4r7j/logo-cir.png
https://2img.net/h/s28.postimg.cc/sbinr7rvx/bloggif_58f133ee2ca1e.png
https://2img.net/h/s17.postimg.cc/p630tcadr/vremenska_prognoza.png
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska

+5
sini_do
laza
Iceman
INKOGNITO
Idejan
9 posters

Strana 2 od 3 Prethodni  1, 2, 3  Sledeći

Ići dole

Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska - Page 2 Empty Re: Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska

Počalji od Iceman Pon Okt 26, 2015 8:18 pm

Kad me neko nazove srbijancem smatram to kao uvredu. Postoje samo Srbi iz Srbije a ne neki tamo srbijanci, indijanci, bantuanci...
Iceman
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2164
Datum upisa : 12.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska - Page 2 Empty Re: Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska

Počalji od Idejan Uto Okt 27, 2015 1:54 am

Vukota to je tako u Srbiji, garantujem ti. Presao sam Srbiju uzduz i poprijeko, bivao u srpskim porodicama, naravno preko svojih djevojaka birvaktile i raspravljali smo po toj temi posto sam ja za njih bio samo Bosanac-cak sam bio u nevjerovatnim situacijama da obrazlazem jednom doktoru da u Bosni zive Srbi, Hrvati i Muslimani i da su Srbi u BiH jednaki Srbi sa "vama" u Srbiji. On, doktor to nije htio ni da cuje i rekao mi je decidno :"Srbi zive samo u Srbiji".
Ja sam ga ozbiljno pogledao, nisam shvato da on to ne zna ili ne poima a onda sam slegnuo ramenima i odgovorio mu:"To i takvo poimanje savrseno odgovara nama u Bosni (on nikada nije rekao BiH) posto i mi kao muslimani isto smatramo cak i da nije tako"."Ipak mi znamo ko smo jedni izmedju drugih i nam je to dobro tako"
Napominjem ovo je bilo prije 90-ih.
Frapiran sam bio i na radnoj akciji u Nisu, bio sam komandant brigade "Dragan Bubic", iz Kotor Varosi, u mene je bilo zaljubljeno nekoliko djevojaka iz raznih brigada-inace Srpkinje se lako zaljubljuju u ovakve likove, te cu poci s Danijelom Simonovic, Nislijkom-koja je inace radila u Stabu Akcije kao referent za filskuturu. U mojoj brigadi bilo je pretezno najvise Srba i ja na to nisam ni obracao paznju a znao sam, uvjek znam ko je ko, medjutim Danijela me non stop ispitivala kako to da u mojoj brigadi ima srpskih imena i zar mi nismo svi Bosanci ? Ja sam joj govorio da su to Srbi a ona je samo zijevala u mene.Cak nije znala da sam ja musliman........Helem....a da ti ne govorim o jugu Srbije, Vranju i okolici..covjece moj da sam znas sta tamo ima...imao sam tamo curu Bojku a pravo joj ime bilo Bosanka.

Poslednji izmenio Idejan dana Uto Okt 27, 2015 2:07 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Idejan
Idejan
Super član
Super član

Broj poruka : 5951
Datum upisa : 21.09.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Uto Okt 27, 2015 2:02 am

Vukota ::
Batice, kakva je razlika izmedju Srbina i Srbijanca...
Dakle, ako zivim u Srbiji, onda sam Srbijanac, ali ako zivim van Srbije, onda sam Srbin... Da li ova podela obuhvata Srbe preko Drine ili ne...
Ako i ti posmatras stvari na ovakav nacin, onda nije ni cudo sto nam se drzava raspala...
Ja takve i slicne podele ne prihvatam, a upotrebu istih smatram uvredom i nepostovanjem...

Mislim da je potpuno nebitno o tome raspravljati. Lingvisti kažu da su Srbijanci ljudi koji su rođeni u Srbiji što po meni ima smisla i nije uvredljivo.

Dakle, Srbijanci su rođeni u Srbiji a Vojvođani su Srbi rođeni u Vojvodini. Potpuno je druga stvar i druga tema kako se ko deklariše. Nisam ništa od toga osim što sam Srpkinja. (još da kažem hrvatska pa da me sutra ponestane : Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska - Page 2 750862024  ) Konačno, šta su svi oni koji su uzeli + državljanstvo?
Avramova
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vukota Uto Okt 27, 2015 2:07 am

Deki brat ::

Deki brate, za mene su Srbi -Srbi, ziveli oni u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori ili ma gde drugde...
Sestra u Hristu (Avramuska) ::

Ima veze, i te kako ima veze... To je jedan oblik unutrasnje ili pseudo-hegemonije, pri cemu Srbijanci nisu isto sto i Srbi jer ne govore ijekavicom, a ja ti kazem da 99% ljudi koji Srbe nazivaju Srbijancima nikada culi nisu za dijalekte...
Postoji nesto sto se zove kosovsko-resavski dijalekt, na primer, i tako dalje, pa ako neko zeli da nadje svoje lingvisticke korene neka se malo udubi u ovu oblast nauke...
Garantujem da ce biti iznenadjen onim sto ce na taj nacin saznati...
Vukota
Počasni član
Počasni član

Broj poruka : 3854
Datum upisa : 06.01.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vukota Uto Okt 27, 2015 2:09 am

Da se ispravim - govorim o nekakvoj razlici izmedju Srba iz Srbije i Srba iz Republike Srpske, jer oni nas najcesce tako zovu...
Vukota
Počasni član
Počasni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Idejan Uto Okt 27, 2015 2:11 am

Morate uprostiti shvatanja i biti u skladu s realnoscu u kojoj Srbi iz Bosne fakticki pate u nedostatku svog identiteta naspram povezanoscu sa Srbima u Srbiji. Pa to i corav vidi u politici Srba u Bosni.To i govore.
Idejan
Idejan
Super član
Super član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Idejan Uto Okt 27, 2015 2:14 am

Imam primjere iz JNA gdje "lala" iz Vojvodine,Zoran moj desetar nikada nije dao Srbima u jedinici da uopste misle da je on Srbin, govorio je da nije Srbin i da je on "lala"
Idejan
Idejan
Super član
Super član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vukota Uto Okt 27, 2015 2:21 am

Car Dusan se u grobu prevrce...
Vukota
Počasni član
Počasni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Idejan Uto Okt 27, 2015 2:26 am

To je tako bilo prije rata bez obzira na cara Dusana.
Idejan
Idejan
Super član
Super član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Idejan Uto Okt 27, 2015 2:28 am

i prokleta Jerina se klizala na soli u Smederevu dok je zrno soli bilo zrno zlata u to vrijeme
Idejan
Idejan
Super član
Super član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vukota Uto Okt 27, 2015 2:29 am

Niti manjeg prostora i drzava, niti vece podeljenosti izmedju naroda...
Napisah sve sto sam imao da napisem o ovoj i svim slicnim temama, ali uzaludan je to pokusaj... Na kraju ce Drina stvarno presusiti pa cemo morati neku novu da izmislimo... Nadam se, sa sto dubljim recnim koritom...
Vukota
Počasni član
Počasni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Idejan Uto Okt 27, 2015 2:33 am

Tu se slazemo brate, ili dublja Drina ili u ovo vrijeme parking za Ameriku na citavom prostoru da budu blize Rusima.
Idejan
Idejan
Super član
Super član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Uto Okt 27, 2015 2:38 am

Vukota :: Ima veze, i te kako ima veze... To je jedan oblik unutrasnje ili pseudo-hegemonije, pri cemu Srbijanci nisu isto sto i Srbi jer ne govore ijekavicom, a ja ti kazem da 99% ljudi koji Srbe nazivaju Srbijancima nikada culi nisu za dijalekte...
Potpuno je nebitno govore li ijekavicom ili ekavicom, bitno je poreklo. Dakle, ja nisam Srbijanka ali sam Srpkinja poreklom iz Hrvatske i govorim ekavicom ali mogu i ijekavicom ali ne i ikavicom. Ovo je već tema za "Strani jezici".

Postoji nesto sto se zove kosovsko-resavski dijalekt, na primer, i tako dalje, pa ako neko zeli da nadje svoje lingvisticke korene neka se malo udubi u ovu oblast nauke...
Garantujem da ce biti iznenadjen onim sto ce na taj nacin saznati...

Kako ti napisa pre par dana, bilo bi dobro da nema granica, da smo svi samo ljudi.
Jao Vuki brate u Hristu, na mom kompu piše da je 26, oktobar, sati 21.05. Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska - Page 2 500484114
Avramova
Avramova
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vukota Uto Okt 27, 2015 2:38 am

Deki brat ::

I da se Drina nekim cudom pocne ulivati u obe drzave... Levom pritokom u Misisipi, a desnom u Volgu...
To bi bilo idealno resenje za sve sukobe i podele na Balkanu... S obe strane Drine po jedan protektorat kad vec ne mozemo izmedju sebe da se dogovorimo...

Avramuska ::

Jesam, napisao sam, ali nisam ja taj koji Srbe naziva Srbijancima, vec - Srbima...
Za mene su Srbi - SRBI, ma gde da su...

Poslednji put izmenio Vukota dana Uto Okt 27, 2015 2:45 am, izmenio ukupno 3 puta
Vukota
Počasni član
Počasni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Uto Okt 27, 2015 2:40 am

Idejan ::Imam primjere iz JNA gdje "lala" iz Vojvodine,Zoran moj desetar nikada nije dao Srbima u jedinici da uopste misle da je on Srbin, govorio je da nije Srbin i da je on "lala"

Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska - Page 2 479116528 Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska - Page 2 479116528 Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska - Page 2 479116528 Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska - Page 2 1801434793 Znači umirem od smeha. Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska - Page 2 479116528
Avramova
Avramova
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Idejan Uto Okt 27, 2015 2:46 am

Bolje od pisanja. Imate li Avramova pametnije sta da kazete po temi I oboje bih vas zamolio da sire obrazlozite vasa intelektualna razmisljanja a ne da idete samo po tvrdnjama-poradi svrsihodnosti tema i foruma i poradi ostalih citalaca koje edukujemo.
Idejan
Idejan
Super član
Super član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Uto Okt 27, 2015 2:56 am

"Srbin po podrijetlu"

S tobom sam potpuno u suglasju, ako me razumeš.

Idejan

Znate li vi koliko je sada sati kod nas u Srbiji? Ne razmišljate a napadate nas kao da smo zlikovci i neuki. Ova noć je preteška za mene i zato au revoir što se ove teme tiče.

Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska - Page 2 2767525781 Bosna i Hercegovina, samo Bosna i Republika Srpska - Page 2 3199166092
Avramova
Avramova
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Idejan Uto Okt 27, 2015 2:58 am

Zaboravim draga Avramova u momentu a zacudim se kada vas nadjem ovdje u ovo vase gluho doba. Zanijelo me malo sto smo sami tu, ti Vukota i ja. Krema foruma.
Idejan
Idejan
Super član
Super član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vukota Uto Okt 27, 2015 3:02 am

Deki brate, na ovoj temi neces naci veceg liberala od mene, a ti se tako ophodis prema svom sagovorniku...
Zar liberali nisu svugde cenjeni... S druge strane, liberalan sam koliko jedan Srbin moze biti liberalan, dakle, i vise nego sto bih trebao biti, a sve u cilju da te sto bolje razumem kao ljudskog stvora... Medjutim, ti se nikako ne dozvoljavas prevesti u pravu i jedinu istinitu veru, a to je vera u normalan zivot za sve cestite i postene ljude koji zive na ovim zlosretnim prostorima...
Vukota
Počasni član
Počasni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Idejan Uto Okt 27, 2015 3:15 am

Brate pogresno me poimas li ne znas za moja sva pisanja u kojima se to sto navodis ocituje u svemu-hajde da otvorim temu Vukota i ja.Ti si pravo fin covjek, bez kurtoazije.
Idejan
Idejan
Super član
Super član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Idejan Uto Okt 27, 2015 3:23 am

Avramova, upao mi je Batista ovdje iako sam naveo da cu biti urednik sam svoje teme. Reci mi sta je pravilo ?
Vukota brate-s Avramovom se dugo znam pa izvini na mojem obracanju njoj. I nisam ni znao da je iz Hrvatske dok nije sama rekla.
I to bi bila tema po ovoj temi. I ima jos. Primjerice neke osobe iz Bosne su mi javile  koje su ovdje na forumu da pisu ekavski da se prikriju a inace sa odusevljenjem prate i citaju moje postove. I to bi bila tema po temi. Da li Bosna ili Srbija ili mozda i Hrvatska dok nas Ameri i Rusi ne svladaju sve i ako prezivimo invaziju Arapa a kasnije i crnaca. Pa umjesto Drine Dnjepar ili tamo do Tacome kod nase Ajle.Ili Ani s 4 pistolja.  Ima ovdje svasta nadrobiti sto bi rekao baptista.
Ide gled u nedogled.
Idejan
Idejan
Super član
Super član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Idejan Uto Okt 27, 2015 3:28 am

Pojava da se prikriva svoj stvarni identitet, vjerski ili pripadnost narodu, nije nista novo-ista je bila u vrijeme Jugoslavije, kod mnogih, shodno u kojoj republici zive pa smo imali u Hrvatskoj Mate od Mustafa a u Srbiji i Mike od Muhameda.
Mnogi Srbi iz Bosne danas poslije rata pricaju ekavicom u Srbiji. za Hrvatsku ne znam.Jedino mnogi muslimani iz Bosne glume Hrvate u Hrvatskoj.
Idejan
Idejan
Super član
Super član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vukota Uto Okt 27, 2015 3:30 am

Nista, Deki brate, samo vas dvoje caskajte... Ne ulazim u vase rasprave...
Vukota
Počasni član
Počasni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Idejan Uto Okt 27, 2015 3:37 am

mi smo stari znanci a postadosmo stranci, Avramova i ja.
Idejan
Idejan
Super član
Super član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Idejan Uto Okt 27, 2015 6:06 am

Referendum

http://www.kurir.rs/vesti/politika/dzejms-lajon-putinova-podrska-dodiku-izazvace-novi-rat-u-bosni-i-srbiji-clanak-1992981
Idejan
Idejan
Super član
Super član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 3 Prethodni  1, 2, 3  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu