Ko je trenutno na forumu
Imamo 117 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 117 Gosta :: 1 ProvajderNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Internet saobraćaj
+2
slavena
Vulin
6 posters
Strana 1 od 1
Internet saobraćaj
"Ideja" je forum koji je hostovan na serveru na čije ponašanje nemamo uticaj. Najlakše je da zamislite da je forum knjiga, a da je server biblioteka. Kome zatreba da nešto pročita, pristupi forumu odnosno ode u biblioteku i kaže daj der mi onu knjigu, znaaaš, dosadno mi te bih da čitam. I ona brkata nadrkana teta ustane, prebere one kartice, utvrdi na kojoj polici je kniga, odgega se do te police i donese Vam knjigu.
Prosto i jednostavno.
Neko bi rekao, ali ima nas koji odjedared dvared 'oćemo da čituckamo, a šta onda? Neće biti za sve.
'Oće, kažem ja, jer je kapacitet servera toliki da može da zadovolji sve (i svaku ), odnosno u biblioteci nije samo jedan primerak knjige, nego ih ima ihaj haj.
Ali ako vas ponekad jebucka nešto prilikom učitavanja, to je zato što ona debela teta nije prethodnu noć dobila ništa, pa je nadrndana do neba i mrzi i sebe i vas i vuče se po biblioteci k'o sipljiv konj.
Daklem, ponekad dođe do zagušenja u internet saobraćaju, te se dešava da vam računar uspori.
Jedan od načina da ovo izbegnete ili smanjite na najmanju moguću meru je da imate kukije koji ne zbunjuju pregledač, odnosno da nemate višestruke kukije - prosto rečeno, idite u opcije pretraživača, nađite opciju "brisanje istorije" i u njoj izaberite "brisanje keš memorije i kukija" (cash +cookies). Izbrišite ih jednom nedeljno i nećete imati tegobe.
Ni Avramova ni ja nismo dovoljno pametni da vam ubrzavamo ili usporavamo net, pa nema potrebe da bilo šta od ovakvih stvari pripisujete uredničkom timu Ideje.
(Ako kod Bubanj potoka nastane kolona na auto-putu, malo je verovatno da je kriv Mirko Alvirović. )
Prosto i jednostavno.
Neko bi rekao, ali ima nas koji odjedared dvared 'oćemo da čituckamo, a šta onda? Neće biti za sve.
'Oće, kažem ja, jer je kapacitet servera toliki da može da zadovolji sve (i svaku ), odnosno u biblioteci nije samo jedan primerak knjige, nego ih ima ihaj haj.
Ali ako vas ponekad jebucka nešto prilikom učitavanja, to je zato što ona debela teta nije prethodnu noć dobila ništa, pa je nadrndana do neba i mrzi i sebe i vas i vuče se po biblioteci k'o sipljiv konj.
Daklem, ponekad dođe do zagušenja u internet saobraćaju, te se dešava da vam računar uspori.
Jedan od načina da ovo izbegnete ili smanjite na najmanju moguću meru je da imate kukije koji ne zbunjuju pregledač, odnosno da nemate višestruke kukije - prosto rečeno, idite u opcije pretraživača, nađite opciju "brisanje istorije" i u njoj izaberite "brisanje keš memorije i kukija" (cash +cookies). Izbrišite ih jednom nedeljno i nećete imati tegobe.
Ni Avramova ni ja nismo dovoljno pametni da vam ubrzavamo ili usporavamo net, pa nema potrebe da bilo šta od ovakvih stvari pripisujete uredničkom timu Ideje.
(Ako kod Bubanj potoka nastane kolona na auto-putu, malo je verovatno da je kriv Mirko Alvirović. )
Vulin- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 7987
Datum upisa : 28.09.2011
Re: Internet saobraćaj
Jbga, Vuline , ali ja to nemam.
Uh, umalo da zaboravim..
Uh, umalo da zaboravim..
slavena- Legendarni član
- Broj poruka : 19245
Datum upisa : 06.04.2010
Pa, jbga, sad sam opet trazila i nemam.
slavena- Legendarni član
Vuline ovde je najbitnije da si dobio poljubac...mani se sad uređivačke politike
Orhideja- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8799
Datum upisa : 08.03.2010
Orhideja ::Vuline ovde je najbitnije da si dobio poljubac...mani se sad uređivačke politike
'si videla kako je samo ozbiljan, m?
slavena- Legendarni član
Zbilja si se potrudio , da ne bi poljupca ništa od koraka 1,2,3 a evo ga i 4
Pa, Vuline, to odavno cistim. Mislila sam da ima nesto novo..
Na trudu.
Na trudu.
slavena- Legendarni član
Orhidejo, ne zajebavaj nego da me i ti ljubiš.
Vulin- Prijatelj foruma
gde nestade prvobitna tema?
slažem se sa tajmom, ko ne zna, bolje da ćuti... a što se tiče iscrpnog odgovora, ne rešava problem, jer je prvobitno pitanje još uvek nerešeno.
dakle, problem postoji samo sa idejom... a ako kolačići služe da zamažu oči kao odgovor, svaka čast. svaka dileja zna da ih očisti.
doduše i odgovor zvuči tako kao da se objašnjava retardima... ''zagušenje u internet saobraćaju''.
slažem se sa tajmom, ko ne zna, bolje da ćuti... a što se tiče iscrpnog odgovora, ne rešava problem, jer je prvobitno pitanje još uvek nerešeno.
dakle, problem postoji samo sa idejom... a ako kolačići služe da zamažu oči kao odgovor, svaka čast. svaka dileja zna da ih očisti.
doduše i odgovor zvuči tako kao da se objašnjava retardima... ''zagušenje u internet saobraćaju''.
Lilith- Profi član
- Broj poruka : 3325
Datum upisa : 02.12.2013
Svako bi trebalo da zna kako se koristi sveska i olovka ako pretenduje na pismenost. Informatička pismenost podrazumeva znanje u postupanju sa kolačićima.
Ako korisnici normalno pristupaju forumu sa drugih računara ili preko drugih provajdera, onda nije problem u forumu nego u računaru dotičnog korisnika ili u internet saobraćaju kod provajdera kod kog korisnik ima internet.
Mazanje očiju u oblasti informatičkih tehnologija je najlakše, jer je tu najviše "informatički nepismenih", što se i iz teme da zaključiti.
Ako mi neko postavi precizno pitanje, može da dobije precizan odgovor.
Ostali mogu da se obrate baba Mari na tezgi s povrćem.
Ako korisnici normalno pristupaju forumu sa drugih računara ili preko drugih provajdera, onda nije problem u forumu nego u računaru dotičnog korisnika ili u internet saobraćaju kod provajdera kod kog korisnik ima internet.
Mazanje očiju u oblasti informatičkih tehnologija je najlakše, jer je tu najviše "informatički nepismenih", što se i iz teme da zaključiti.
Vulin- Prijatelj foruma
Vulin ::Orhidejo, ne zajebavaj nego da me i ti ljubiš.
Ti znaš da ja tebe odavno volim
Vulin ::Svako bi trebalo da zna kako se koristi sveska i olovka ako pretenduje na pismenost. Informatička pismenost podrazumeva znanje u postupanju sa kolačićima.
pitanje je bilo postavljeno administratoru, a ne tebi.
a na ono gore se nema šta reći, toliko reči, a niđe suštine, još manje odgovora.
Lilith- Profi član
- Broj poruka : 3325
Datum upisa : 02.12.2013
Seko, tema je jasna. Internet saobraćaj, "usporavanje računara", "problemi s forumom" ili "sporo učitavanje" nemaju apsolutno nikakve veze sa opcijama foruma.
Vulin- Prijatelj foruma
Na primer:
Illiweb issues and slowdows
Illiweb issues and slowdows
http://help.forumotion.com/t133926-only-topic-illiweb-issues-and-slowdowsI am facing the same problem too, when I am trying to get in forumotion forum (in English language) the delays are very long. It seems to have delay on illiweb.com server as I watch. I have clear my browser's cache, flush my dns, release and renew my IP but the problem is still remaining. There are some requests time out on some dns servers.
Time- Super član
- Broj poruka : 6053
Datum upisa : 20.09.2012
@seka s dobrim dupetom
DNS serveri su mašine koje prevode ljudski na mašinski jezik i tegobe sa tim mašinama umeju da naprave neuobičajeno dug ping, a to se zove kako? E, to se zove "zagušenje u internet saobraćaju".
Mašina na kojoj je smešten ovaj sajt je u Francuskoj i u ovom trenutku (dok ovo pišem) je na adresi 178.33.44.177, a to se zove IP adresa. Ali ti ovu adresu ne znaš, a računar ne zna šta je to "Ideja forum", i zato postoje DNS serveri koji prevode slova abecede na mašinski jezik adresiranja računara, odnosno na IP adresu (IP = internet protocol).
Ponekad neki od računara ne odradi posao u delu sekunde , nego dođe do zastoja od nekoliko sekundi i onda popizdiš kao leptir.
DNS serveri su mašine koje prevode ljudski na mašinski jezik i tegobe sa tim mašinama umeju da naprave neuobičajeno dug ping, a to se zove kako? E, to se zove "zagušenje u internet saobraćaju".
Mašina na kojoj je smešten ovaj sajt je u Francuskoj i u ovom trenutku (dok ovo pišem) je na adresi 178.33.44.177, a to se zove IP adresa. Ali ti ovu adresu ne znaš, a računar ne zna šta je to "Ideja forum", i zato postoje DNS serveri koji prevode slova abecede na mašinski jezik adresiranja računara, odnosno na IP adresu (IP = internet protocol).
Ponekad neki od računara ne odradi posao u delu sekunde , nego dođe do zastoja od nekoliko sekundi i onda popizdiš kao leptir.
Vulin- Prijatelj foruma
mnogo ljudi je imalo zesci problem sa kompovima zbog network time protocol-a... kriticni updajti za ntp su se pod najvisim nivoom hitnosti postavljali na sve operativne sisteme jer su hakeri pronasli lagan nacin...itd... itd...
tetreb- Član
- Broj poruka : 300
Datum upisa : 26.10.2014
Similar topics
» Saobracaj, i ostalo na tu temu
» Zanimljivi članci, video snimci...
» Porok - zvani internet?!
» Koji internet radio slusate?
» List "Tabloid" od sada samo u internet izdanju?
» Zanimljivi članci, video snimci...
» Porok - zvani internet?!
» Koji internet radio slusate?
» List "Tabloid" od sada samo u internet izdanju?
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?
Čet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra
» Podseća me
Sre Jun 26, 2024 11:57 pm od Johnny-Azra
» Ne može da vam dosadi
Sre Jun 26, 2024 11:56 pm od Johnny-Azra