Ko je trenutno na forumu
Imamo 100 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 100 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Pogled
4 posters
Ideja forum :: NAUKA :: Psihologija
Strana 1 od 1
Pogled
Oči nam služe da bismo videli, ali i da bismo kroz njih izrazili svoja osećanja. Ne samo suzama, već baš pogledom. Često nam je ta mogućnost delimično ili potpuno blokirana, pa tako možete videti osobu sa ''praznim'' pogledom ili nekoga čije oči pokazuju različite emocije. Jedno oko, recimo, može posmatrati ispitivački, dok je drugo tužno.
Ono što mi je takođe zanimljivo je da oči mogu da prihvate pogled kao i da gledaju. Razlika je u energiji koja se usmerava kroz pogled. Pogled koji prihvata je miran.
Da li znate kakve emocije oslobađate pogledom? Da li ste nekada u ogledalu sreli pogled koji se ne slaže sa vašom trenutnom idejom o tome kako se osećate?
Ono što mi je takođe zanimljivo je da oči mogu da prihvate pogled kao i da gledaju. Razlika je u energiji koja se usmerava kroz pogled. Pogled koji prihvata je miran.
Da li znate kakve emocije oslobađate pogledom? Da li ste nekada u ogledalu sreli pogled koji se ne slaže sa vašom trenutnom idejom o tome kako se osećate?
Gost- Gost
Re: Pogled
Ne znam da li "prazan" pogled prihvata ili gleda ali je nešto što me najviše može rastužiti. Čini mi se da je to pogled na tren ili zauvek razorene duše.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Nema prazan pogled veze sa prihvatanjem i gledanjem.
To je samo blokirana mogućnost izražavanja emocija tim putem, što ne znači da ih nema niti da se ne mogu nikako izraziti.
To je samo blokirana mogućnost izražavanja emocija tim putem, što ne znači da ih nema niti da se ne mogu nikako izraziti.
Gost- Gost
obično psihički bolesnici imaju prazan pogled, naročito kada su pod teraoijom.
Lilith- Profi član
- Broj poruka : 3325
Datum upisa : 02.12.2013
Pa da. Terapija ima zadatak da ih učini normalnima, što podrazumeva što manje emotivnog ponašanja = blokira emocije.
Gost- Gost
Prevarante otkriva pogled
e ovo je pogled lopova i prevaranta
e ovo je pogled lopova i prevaranta
Prince- Super član
- Broj poruka : 5401
Datum upisa : 22.05.2010
Godina : 58
oblica ::Oči nam služe da bismo videli, ali i da bismo kroz njih izrazili svoja osećanja. Ne samo suzama, već baš pogledom. Često nam je ta mogućnost delimično ili potpuno blokirana, pa tako možete videti osobu sa ''praznim'' pogledom ili nekoga čije oči pokazuju različite emocije. Jedno oko, recimo, može posmatrati ispitivački, dok je drugo tužno.
zanimljivo..
iz iskustva - prvi pogled jednih ochiju mi se uchinio blokiran, ne prazan ali jednostavno zatvoren...
kasnije sam videla iskre i prepoznavala verovatno ono shto sam zelela da vidim u njemu..
ono shto odmah recikliram je pogled koji bezi, skrece, nema snage da izdrzi moj...
inache, vidimo ono shto zelimo, ili zaista treba imati dar pa proniknuti u unutrashnjost bica koje pogled ipak moze da zamaskira..
naOpaka- Profi član
- Broj poruka : 2897
Datum upisa : 25.09.2011
Zašto je blokirana?oblica :: To je samo blokirana mogućnost izražavanja emocija tim putem, što ne znači da ih nema niti da se ne mogu nikako izraziti.
Avramova ::Zašto je blokirana?oblica :: To je samo blokirana mogućnost izražavanja emocija tim putem, što ne znači da ih nema niti da se ne mogu nikako izraziti.
ubacicu se kad sam vec tu, znash da sam uvek mirodjija
pre bih rekla da su emocije blokirane ili osoba izuzetno samodisciplinovana te je nauchila da 'blokiranim' pogledom ne dozvoli prodor nedovoljno istrazenog tudjeg pogleda u svoju dushu.
naOpaka- Profi član
- Broj poruka : 2897
Datum upisa : 25.09.2011
"Prazan" pogled tumačim kao pogled čoveka preumornog od silnih emocija i po pravilu tužnih. On više nema snage, njegova osećanja su suviše otežala da bi se nazirala u pogledu. Ovakvo stanje se dešava i u trenutku velikog šoka. To su najteži pogledi.
Ideja forum :: NAUKA :: Psihologija
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?
Čet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra