Ko je trenutno na forumu
Imamo 157 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 157 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Način oblačenja na poslu, kodeks oblačenja
+14
Anhelito
Sklad odjeka
IMHO
Fristajlo
Avramova
IceQueen
Eris
Prepoznatljiva
ostensibly
cat09
digitalmandrak
Lila
Vidra
ellen
18 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo :: Posao i karijera
Strana 1 od 4
Strana 1 od 4 • 1, 2, 3, 4
Način oblačenja na poslu, kodeks oblačenja
Da li u firmi u kojoj radite postoji propisan pravilnik oblacenja ili mozda cak i radne uniforme?
Da li su pod obavezno zabranjene farmerke, majice na bretele, dekoltei, sorcevi, otvorene papuce, japanke, mini suknje... ?
Sta mislite o tome?
Da li su pod obavezno zabranjene farmerke, majice na bretele, dekoltei, sorcevi, otvorene papuce, japanke, mini suknje... ?
Sta mislite o tome?
ellen- Napredni član
- Broj poruka : 703
Datum upisa : 25.03.2010
Re: Način oblačenja na poslu, kodeks oblačenja
Postoji i smatram da bi u svakoj iole ozbiljnoj radnoj organizaciji trebao da postoji ali da se i primenjuje!
Gost- Gost
Sto cak?mozda cak i radne uniforme
To bi bilo idealno.
Jedino je nezgodno sto moraju da se peglaju stalno.
Iskreno, vise mi odgovara sto mogu u patikama ponekada da odem na posao.
Zabranjeno je. Mi se poskidamo kada se popnemo na sprat.Da li su pod obavezno zabranjene farmerke, majice na bretele, dekoltei, sorcevi, otvorene papuce, japanke, mini suknje... ?
Poslednji izmenio Vidra dana Sre Apr 07, 2010 10:46 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Vidra- Legendarni član
- Broj poruka : 10650
Ja ne radim, studiram, ali imamo neke zabrane što se odijevanja tiče. Nema mini suknja, bretelica, predubokih dekoltea.. Uglavnom, imamo dosta slobode, ali je vulgarnost zabranjena. Na ispite ne smijemo doći sportski obučeni.
Praksu imamo na sudu i kod advokata, e tamo je strogo poslovan dress code. Tu dosadu razbijam cipelama, torbama i nakitom.
Praksu imamo na sudu i kod advokata, e tamo je strogo poslovan dress code. Tu dosadu razbijam cipelama, torbama i nakitom.
Lila- Ugledni član
- Broj poruka : 9118
Datum upisa : 24.03.2010
Godina : 37
U moju firmu ne mozes da udjes u sortsu i bermudama...
digitalmandrak- Supermoderator
- Broj poruka : 12500
Datum upisa : 22.03.2010
Kod mene u firmi postoji kodeks ponasanja - cak svaki novozaposleni dobije interni pravilnik gde je napisano sta moze, a sta ne.Ljudi definitivno ne znaju za pristojnost, jedino kad im strogo i precizno nesto odredis, onda se pridrzavaju.
ellen- Napredni član
- Broj poruka : 703
Nosim farmerke, majice i klompe
cat09- Profi član
- Broj poruka : 4157
digitalmandrak ::U moju firmu ne mozes da udjes u sortsu i bermudama...
I u moju isto A klompe ili patike su obavezne, taki nam je kodex
cat09- Profi član
- Broj poruka : 4157
Kod mene, propisno "propisana" odeca... Cak mi i dali novci da kupim to sto mi treba...
ostensibly- Napredni član
- Broj poruka : 951
Datum upisa : 15.04.2010
Za mene ne postoji pisano ili usmeno pravilo.
Znam kako ću se oblačiti a da to bude u granicama pristojnosti, i svojim primerom pokazujem to i drugima.
Znam kako ću se oblačiti a da to bude u granicama pristojnosti, i svojim primerom pokazujem to i drugima.
Prepoznatljiva- Član
- Broj poruka : 479
Datum upisa : 17.04.2010
Oblacenje je bitno i mora biti u skladu sa poslom koji se radi.
Na mom poslu moram imati bijelu kutu ili mantil, kako hocete.Posto radim kao asistentica pedijatra, a ovdje se mnogo vodi racuna i o djecijoj psihi, o tome kako ce vas prihvatiti kao osobu, dozvoljeno mi je obuci farmerice, a pozeljno je imati neku sarenu otkacenu majicu, prijatnu djecijem oku.Izbjegavam agresivne i tamne boje, kao i dekolte i kratke stvari jer mi to bas djeluje neprimjerno za medicinu, a i neprakticno mi je.
Dok sam radila na odjelu nosila sam obaveznu uniformu. Ovdje gdje zivim se udruzenje medicinskih sestara bori protiv klisea da su med. sestre bludnice nocnih smjena. Postoji standardizovana uniforma: siroke hlace(sa dugmicima za mijenjanje velicine, odnosno sirine) sa kratkim mantilom ili dug mantil, nesto kao haljina. Zbog vlastite sigurnosti, npr, kad pacijent u agoniji bolova povuce za uniformu, dugmadi se moraju moci otkopcati, znaci, tzv. drukeri. Zbog toga je obavezno nosenje odjece ispod uniforme, a kod zena se zahtjeva grudnjak.Gornji dio uniforme je najcesce sa ruskom kragnom i mora biti skroz zakopcana, a jedan od najbitnijih detalja su i ogromni dzepovi u kojima se mora imati sve, od makaza, rezervnih zatvaraca za infuziju, do olovke i bloka za pisanje.Nalazim da je to ok jer se pristojnim izgledom i ponasanjem pacijentu ulijeva povjerenje i osjecaj da je osoba koja se za njega brine kompetentna.
Na mom poslu moram imati bijelu kutu ili mantil, kako hocete.Posto radim kao asistentica pedijatra, a ovdje se mnogo vodi racuna i o djecijoj psihi, o tome kako ce vas prihvatiti kao osobu, dozvoljeno mi je obuci farmerice, a pozeljno je imati neku sarenu otkacenu majicu, prijatnu djecijem oku.Izbjegavam agresivne i tamne boje, kao i dekolte i kratke stvari jer mi to bas djeluje neprimjerno za medicinu, a i neprakticno mi je.
Dok sam radila na odjelu nosila sam obaveznu uniformu. Ovdje gdje zivim se udruzenje medicinskih sestara bori protiv klisea da su med. sestre bludnice nocnih smjena. Postoji standardizovana uniforma: siroke hlace(sa dugmicima za mijenjanje velicine, odnosno sirine) sa kratkim mantilom ili dug mantil, nesto kao haljina. Zbog vlastite sigurnosti, npr, kad pacijent u agoniji bolova povuce za uniformu, dugmadi se moraju moci otkopcati, znaci, tzv. drukeri. Zbog toga je obavezno nosenje odjece ispod uniforme, a kod zena se zahtjeva grudnjak.Gornji dio uniforme je najcesce sa ruskom kragnom i mora biti skroz zakopcana, a jedan od najbitnijih detalja su i ogromni dzepovi u kojima se mora imati sve, od makaza, rezervnih zatvaraca za infuziju, do olovke i bloka za pisanje.Nalazim da je to ok jer se pristojnim izgledom i ponasanjem pacijentu ulijeva povjerenje i osjecaj da je osoba koja se za njega brine kompetentna.
Eris- Novi član
- Broj poruka : 9
Datum upisa : 13.05.2010
Kod mene na poslu nema nekih posebnih zahteva sto se tice oblacenja.
Bitno je biti pristojno obucen, mogu to biti i farmerice i patike, ali ipak je redje videti.
Bitno je biti pristojno obucen, mogu to biti i farmerice i patike, ali ipak je redje videti.
IceQueen- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 7570
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 40
Ne samo na poslu već na svakom drugom mestu trebalo bi biti primereno obučen.
Ukoliko posao zahteva odredjen stil, jasno je da se mora poštovati. Čini mi se da nigde u svetu nisam videla da se u sred dana neko obuče kao da izlazi u diskoteku. Isto je i na poslu u mnogim firmama. Katastrofa!
Ukoliko posao zahteva odredjen stil, jasno je da se mora poštovati. Čini mi se da nigde u svetu nisam videla da se u sred dana neko obuče kao da izlazi u diskoteku. Isto je i na poslu u mnogim firmama. Katastrofa!
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Kad bi samo mogla da vidiš kako (ne) obučene dolaze na posao neke iz mog preduzeća, bilo bi ti jasno šta "rade" na poslu.Avramova :: Čini mi se da nigde u svetu nisam videla da se u sred dana neko obuče kao da izlazi u diskoteku. Isto je i na poslu u mnogim firmama. Katastrofa!
Strani "ulagači"...
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Ne radim, studiram, ali ne verujem da cu ikad imati problema sa pravilima. Moj stil ce se jednostavno uklopiti u pravila ma kakva ona bila. Dok moj decko svakog leta ima problema oko nosenja bermuda na posao sto je zabranjeno ali od cega on ne odustaje.
IMHO- Napredni član
- Broj poruka : 681
Datum upisa : 06.05.2010
Постоји кодекс , али нико га не поштује. Кодексом није прецизирано како треба да се запослени обуче, као када је у питању униформа, већ даје неке окворе који указују на пристојност.
Sklad odjeka- Član
- Broj poruka : 151
Datum upisa : 11.04.2010
Naravno da treba da postoje neka pravila; neka nameće i opšti moral, neki poslovi zahtevaju određeni način i stil.
Mrm, navika tvog dečka može naći i uporište u zakonu- kad je napolju preko 35 C, on ima pravo na bermude, koliko je meni poznato, čak i u javnim ustanovama; mislim da to može da proveri u inspekciji rada...
Mrm, navika tvog dečka može naći i uporište u zakonu- kad je napolju preko 35 C, on ima pravo na bermude, koliko je meni poznato, čak i u javnim ustanovama; mislim da to može da proveri u inspekciji rada...
U javnim, državnim ustanovama bermude nisu dozvoljene. Mom sinu, još dok je bio dečkić, bilo je zabranjeno da udje u državnu ustanovu jer je imao bermude do kolena, dok su se službenice šećkale sa prednjim izrezom koji je otkrivao dobar deo solidne četvorke. Portiru zamalo da sam odrubila glavu.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Naravno, licemerje ugrađeno u "propise"... Nego, ima nešto u vezi temperature, ono o elementarnoj nepogodi; jednom sam čitao o tome, ali sam zaboravio o normama, kako se to meri...Avramova ::U javnim, državnim ustanovama bermude nisu dozvoljene. Mom sinu, još dok je bio dečkić, bilo je zabranjeno da udje u državnu ustanovu jer je imao bermude do kolena, dok su se službenice šećkale sa prednjim izrezom koji je otkrivao dobar deo solidne četvorke. Portiru zamalo da sam odrubila glavu.
Ne smetaju mi nikakvi kodeski oblacenja i smatram da svuda treba da se uvode ta pravila. U ovo doba kada su ljudi nacisto izgubili svaki ukus i primerenost, pravila u oblacenju su i vise nego dobrosla
Anhelito- Profi član
- Broj poruka : 2330
Datum upisa : 09.04.2010
Godina : 41
Moj nacin je terenski....sto lezernije,sto udobnije i sto prakticnije...nije lako biti Indijana Dzons....samo sto umesto pistolja nosim pradedinu kuburu.
Akhenaton- Napredni član
- Broj poruka : 787
Datum upisa : 21.07.2010
Džaba zakon ako je neko sklon vulgarnom oblačenju i ponašanju, tu garderoba ne može ništa popraviti.
Orhideja- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8799
Datum upisa : 08.03.2010
Orhideja ::Džaba zakon ako je neko sklon vulgarnom oblačenju i ponašanju, tu garderoba ne može ništa popraviti.
Vidra- Legendarni član
Pa dobro, majku mu, koliko ste puta godišnje u suknji? Dva, tri, pet...?
Vulin- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 7987
Datum upisa : 28.09.2011
svakog cetvrtka
Vidra- Legendarni član
Strana 1 od 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Sindrom izgaranja na poslu
» Bajka na leskovački način