Ko je trenutno na forumu
Imamo 113 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 113 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Uticaj "Ceca" zraka na sablasne nevene
+40
Batista
Johny Bravo
country girl
crni labud
Komsinica
furija
Vukota
Sinaj
Strelac
Marea
Admin
djavolica
Loreal
Time
Evgenija
carsamuilo
Debilko
laza
Vrdalama
Fi Pi
Nova clanica
slavena
Hipi
Mastifal
Prince
Dotore
inspy
Johnny-Azra
Orhideja
Snowflake
svejedno
Bass
shondononda
RINGE
Cleopatra
Lila
digitalmandrak
Fristajlo
Dragana
Avramova
44 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 23 od 44
Strana 23 od 44 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 33 ... 44
Re: Uticaj "Ceca" zraka na sablasne nevene
Cecin kult neguju politicari u ovoj zemlji. Znas i ti i ja da je to tako. I to ga neguju politicari ''narodnjaci'', uzdanice svih desnih snaga u ovoj zemlji. Prvo ide crkva, pa partija, a na trecem mestu, odmah pored krsta, slave i bedza ''nase narodne'' partije ide cecin CD. Sve se to izmesalo i vlada Srbijom po kucama.Burla ::
Naravno, ali to ne znači da treba dati prednost kiču u odnosu na umetnost
niti ga treba tolerisati. Uvek će biti korova u bašti, pa se počupa, ne neguje se uz reči, neka to je biljka neka raste, jer će taj korov "pojesti" zdrave plodove.
Ovde je korov Cecin kult.
Umetnik neće dati svoj glas cenzuri, ali će svaki od njih dati svoj glas protiv kiča, što nas dovodi do neophodnosti cenzure. Jer je naš korov prevelik i guši umetnost. I ja ne govorim o cenzuri protiv umetnosti već protiv kiča, a složili smo se negde čini mi se da je umetnost opozit kiču.
.
Posto je to ocigledno, onda bi prvo trebalo cenzurisati neke partije u ovoj zemlji, prosto, oni ''korov'' turaju na subaru i sa njim masu na svojim stranackim promocijama. Oni se ponose sa svim onim sto je ''korov'' u ovoj zemlji i narodu. A ima tog korova , ima, ima sta da se plevi. Lustracija bi tu malko oplevila ''politicku bastu'', ali, ''Cece'' bi se opet slusale, cule. Zbog toga sto su glasne, nije kriva ni Ceca kao kult vec oni sa vrha drustvene i drzavne piramide koji naturaju sasvim pogresan sistem vrednosti u Srbiji. Rade to veoma dugo bez ikakvih posledica. A ti bi@Burla da se stvar resava preko ledja nekoga ko je samo paravan iz naroda za svakakve budalastine, preko neke Cece da se resava pitanje totalnog posrnuca u srpskoj kulturi, narodu, drzavi na svim nivoima? Nije to ni posteno, a ne bi bilo ni narocito delotvorno.
Koliko god bilo kontradiktorno,''Cece'' su se zapatile u vrhu, kao lose ideje obrazovanih ljudi koji se sluze populizmom i demagogijom, laksim nacinom da se uvuces narodu u guzu pa na vlast-''narod zna''.... tra-la-la.
Ceca ti predstavlja jednog prosecnog gradjanina Srbije, poluobrazovanog, cita Tolstojevskog, bistri politiku, sanja da je trener nekog fudbalskog kluba i reprezentacije, voli crkvu, pravoslavac je a cita ''Ocenas'' sa papirica, zeli moc, oseca se mocno, lose peva, ali voli da peva, peva srcem, ima dusu koju oni koji imaju znanje ali nemaju radne navike obilato koriste i drmaju Srbijom. Ceca je tu najmanje kriva, nju koriste, a ona se snalazi u datim okolnostima.
Obrazovanje je na prvom mestu. Na njega se kalemi bolji ukus. A cenzure i razne zabrane koje idu sa pogresne strane stvaraju od malih kultova nekih ljudi legende a posle i heroje ovde. I to znamo vrlo dobro.
Gost- Gost
Bla, bla, truć, do lake nesvestice; rasturio te Burla, pa se sad koprcaš u kontradikcijama svojih dosadašnjih "cecolikih" mudrovanja...
Baš je zanimljivo...
Baš je zanimljivo...
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Hajde ti ''abmrozijo'' da se malo smiris....''Rasturio''me Burla,a sa cim,'leba ti?Fristajlo ::Bla, bla, truć, do lake nesvestice; rasturio te Burla, pa se sad koprcaš u kontradikcijama svojih dosadašnjih "cecolikih" mudrovanja...
Baš je zanimljivo...
Jesi se pronasao u tekstu korove- ''narod hoce, narod zna, narod je prepoznao'', a? ::
Da bi se iskapio populizam, potrebno je da Ceca malo zapeva, da se svare gluposti, jel'te, da pitamo Kostunicu i Nikolica ''narod hoce, narod zna''........
:spava:
Gost- Gost
Nisam Čoče bijesan,niti me ova rasprva dodiruje...Samo gledam na stvari realno...Avramova ::Besan kum čoče na mene. Do 10. strane je samo skandirao Ceca, Ceca....kao da mu je iz oka ispala a sada piše kao da je sociolog.
Johnny-Azra- Super član
- Broj poruka : 6782
Datum upisa : 10.03.2010
@Divlja
Opet sam pogrešno shvaćen ::
Nema meni spasa od tebe Divlja, nasrnula si divlje i ne čitaš šta pišem.
Dakle lustracija je bila neophodna, tu sam saglasan sa tobom, to je bio uslov bez koga se ne može.
Drugo, ne kažem da treba uvesti talibanske propise i da Srbija treba da postane pravoslavni Afganistan, samo objašnjavam da je Cecin kult opasan i štetan za mlade naraštaje, a ko je kriv za to o tome nismo ni pričali na ovoj temi, barem ne ja, samo izlažem svoje mišljenje glede kvaliteta muzike/textova i kulta, i to nazivam silovanjem.
Dakle, drago mi je što si prestala da se inatiš i naterala vodu na moju vodenicu ::
A ti bi@Burla da se stvar resava preko ledja nekoga ko je samo paravan iz naroda za svakakve budalastine, preko neke Cece da se resava pitanje totalnog posrnuca u srpskoj kulturi, narodu, drzavi na svim nivoima? Nije to ni posteno, a ne bi bilo ni narocito delotvorno.
Opet sam pogrešno shvaćen ::
Nema meni spasa od tebe Divlja, nasrnula si divlje i ne čitaš šta pišem.
Dakle lustracija je bila neophodna, tu sam saglasan sa tobom, to je bio uslov bez koga se ne može.
Drugo, ne kažem da treba uvesti talibanske propise i da Srbija treba da postane pravoslavni Afganistan, samo objašnjavam da je Cecin kult opasan i štetan za mlade naraštaje, a ko je kriv za to o tome nismo ni pričali na ovoj temi, barem ne ja, samo izlažem svoje mišljenje glede kvaliteta muzike/textova i kulta, i to nazivam silovanjem.
Dakle, drago mi je što si prestala da se inatiš i naterala vodu na moju vodenicu ::
Dotore- Napredni član
- Broj poruka : 937
Datum upisa : 17.10.2010
Godina : 47
@Burla
E, pa ja uvek iskreno kazem sta mislim. Takva sam, ne foliram. :divlja:
Smatram da cenzura ne valja, ma ko je i zbog cega sprovodio.
Obrazlozila sam zasto to smatram. Nadam se da razumes.
Ja tebe kapiram sta hoces da kazes.
Pazi se ti ''ambrozije'' iz kulturnih krugova, evo npr. ovaj ''narod hoce- narod zna kult'' podrzava taj Cecin kult. Oni jedni bez drugih ne mogu.
A voda tece sama na vodenicu, ne teram je ja nigde.
E, pa ja uvek iskreno kazem sta mislim. Takva sam, ne foliram. :divlja:
Smatram da cenzura ne valja, ma ko je i zbog cega sprovodio.
Obrazlozila sam zasto to smatram. Nadam se da razumes.
Ja tebe kapiram sta hoces da kazes.
Pazi se ti ''ambrozije'' iz kulturnih krugova, evo npr. ovaj ''narod hoce- narod zna kult'' podrzava taj Cecin kult. Oni jedni bez drugih ne mogu.
A voda tece sama na vodenicu, ne teram je ja nigde.
Gost- Gost
Kolegince,širina misli i shvatanja...U tome je poenta....Ličnosti bez predrasuda...Divlja ::
Johnny-Azra- Super član
Buhahahahhahahaaaahahahahahahahahahaaa.....I ja se pitam koleginice....Sa mudrojebanjem i palamuđenjem...Uhhhhhhhhhhhhhhhhhhh da uhvatim malo vazduha....Buhahahhahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahhahahahaaaaaaaaaaaaaa.....Koleginice ti si nešto što se rodi jednom u hiljadu goduna...Ovakvi se rađaju svaki dan i guše u svoijm glupostima....Koleginice Y LOVE YOU..Divlja ::
''Rasturio''me Burla,a sa cim,'leba ti?
Johnny-Azra- Super član
Isto kao što je Roken-Rol bio opasan 70-tih i 80-tih godina za nas....Burla ::@Divlja
Cecin kult opasan i štetan za mlade naraštaje,
Johnny-Azra- Super član
@Džoni
Mogao si da eventualno usniš da se rodiš ovakav kakav sam ja, a ako pročitaš post koleginice o'zgo, videćeš da je u svemu spustila loptu i započela normalnu konverzaciju, za šta priznajem treba imati i mozga i strpljenja, dok si ti ostao pri svojim "stavovima", koji ne da su primitivni, nego su i krajnje neduhoviti i neinteligentni.
Naravno da neće priznati da je usled rasprave i mojih mrsomudija spustila loptu, jer ima ponosa(predpostavljam) i to joj nije za zameriti, jer je za razliku od tebe pokazala da ima mozga.
Pretpostavljam da si previše "inteligentan" da bi sa mnom razgovarao na normalnom nivou, pa te puštam da me uvrediš ovaj put, odbijam ti na glupost, ali ću ti sledeći put vratiti.
Ovakvi se rađaju svaki dan i guše u svoijm glupostima....
Mogao si da eventualno usniš da se rodiš ovakav kakav sam ja, a ako pročitaš post koleginice o'zgo, videćeš da je u svemu spustila loptu i započela normalnu konverzaciju, za šta priznajem treba imati i mozga i strpljenja, dok si ti ostao pri svojim "stavovima", koji ne da su primitivni, nego su i krajnje neduhoviti i neinteligentni.
Naravno da neće priznati da je usled rasprave i mojih mrsomudija spustila loptu, jer ima ponosa(predpostavljam) i to joj nije za zameriti, jer je za razliku od tebe pokazala da ima mozga.
Pretpostavljam da si previše "inteligentan" da bi sa mnom razgovarao na normalnom nivou, pa te puštam da me uvrediš ovaj put, odbijam ti na glupost, ali ću ti sledeći put vratiti.
Dotore- Napredni član
Izvini Burla ,ja se sa takvima ne raspravljam...Pokazao si koliko imaš mozga nazvavši sve one koji slušaju a i samo čuju CECU,kaljugom...Dakle,pokušao si da dirneš u nečiji ukus,integritet ličnosti,mišljenje,i to sve na kurvinski i nazovi filozofski način...Burla,tu tvoju filozofiju i jebanje između redova možeš prosipati drugome,meni nemoj...Sit sam ja takvih mudrojebanja...Burla ::@Džoni
Zbog nepoštovanja Pravilnika i Internet bontona, ovo smatrajte kao upozorenje.
Poslednji put izmenio Avramova dana Sub Nov 13, 2010 7:03 pm, izmenio ukupno 2 puta
Johnny-Azra- Super član
Johnny-Azra ::Isto kao što je Roken-Rol bio opasan 70-tih i 80-tih godina za nas....Burla ::@Divlja
Cecin kult opasan i štetan za mlade naraštaje,
Jbt, ovo je klinicki primer lepljivosti ::
Ne znam sta si zapeo za r'n'r 70-ih i 80-ih jer, koliko sam ja shvatila smisao ove teme (:, ovde se raspravlja o (ne)kvalitetu turbo-folka, a slozices se da kvalitet r'n'r-a, narocito 70-ih i 80-ih, nikada nije bio upitan
Hipi- Profi član
- Broj poruka : 2044
Datum upisa : 19.03.2010
Godina : 36
Pokazao si koliko imaš mozga nazvavši sve one koji slušaju a i samo čuju CECU,kaljugom.
Govorim ti ono što sam napisao i koleginici o'zgo, nemoj moje postove ceniti po onome što misliš da sam napisao, nego ih brate moj, pročitaj pažljivo, pa onda uđi u raspravu, ako naravno nisam previše glup za tebe.
.
Burla,tu tvoju filozofiju i jebanje između redova možeš prosipati drugome,meni nemoj...Sit sam ja takvih mudrojebanja...
To je najlakši način da se odustane od rasprave u nedostatku argumenata i ja ti ne zameram, lep je osećaj kad ti neko prizna, kao ti meni, da ti nije dorastao.
Dotore- Napredni član
Izvini...koje si ti godište...Roken-Rol je 70 i 80-tih godina bio tretiran kao narkomanska muzika...Zamolio bih te da ne komentarišeš nešto što neznaš...Ja sam 69 godište i znam kako se tretirao Rok...Da ne pričamo o Metalu I stilu oblačenja Metalaca i Rokera...Hipi ::
Johnny-Azra- Super član
@Džoni
Tretirao se tako i 90-ih, pa su džiberi nas koji smo išli u KST ili Akademiju, prostor, zvali narkomani, tako da se to ne može porediti. Milion puta sam zbog rokerice mogao dobiti batine od dizelaša, s tom razlikom što sad niko nikoga ne bije, nego na civilizovan način kaže da mu se nešto ne sviđa.
Ako porediš RnR i Cecu onda stvarno s tobom nema razgovora ::
@Hipi
E ako si mu rekla ::
Tretirao se tako i 90-ih, pa su džiberi nas koji smo išli u KST ili Akademiju, prostor, zvali narkomani, tako da se to ne može porediti. Milion puta sam zbog rokerice mogao dobiti batine od dizelaša, s tom razlikom što sad niko nikoga ne bije, nego na civilizovan način kaže da mu se nešto ne sviđa.
Ako porediš RnR i Cecu onda stvarno s tobom nema razgovora ::
@Hipi
E ako si mu rekla ::
Dotore- Napredni član
Johnny-Azra ::
Ja sam 69 godište
Da covek ne poveruje
Elem, ja ne govorim o tome da li je ta muzika tretirana kao narkomanska (opet :, nego o tome da niko nije mogao da kaze da je, u muzickom smislu, ta muzika bila shit. Mogli su, doduse, mozda isti oni koji danas turbo folk vide kao nesto normalno ili cak umetnicko i kao "neraskidivi deo nas i nase muzicke tradicije" (mislim, povracam).
Hipi- Profi član
- Broj poruka : 2044
Datum upisa : 19.03.2010
Godina : 36
Divlja
E, jesi karakter, nema šta...
Znaš ti dobro; vidi se kako si spustila durbinče... Čovek je jasan, argumentovan i neoborivo tačan u izrazu, pa ne možeš da se prepucavaš kao sa mnom, jer je nov... Još te ne zna, pa si se pritajila...Hajde ti ''abmrozijo'' da se malo smiris....''Rasturio''me Burla,a sa cim,'leba ti?
Sad ispade da ja branim Cecu, a ti je napadaš!?Jesi se pronasao u tekstu korove- ''narod hoce, narod zna, narod je prepoznao'', a?
Da bi se iskapio populizam, potrebno je da Ceca malo zapeva, da se svare gluposti, jel'te, da pitamo Kostunicu i Nikolica ''narod hoce, narod zna''........
E, jesi karakter, nema šta...
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Ovako...Da nebih vadio citate odgovoriću i HIPI i Burli ..Prvo,nikad u životu nisam uporedio Rok i CECU jer je to neuporedivo...Svako ko bi pokušao to da uporedi bio bi nenormalan...Ali kad vi nemate mozga da shvatite šta sam htio da kažem ,objasinću...Pričao sam o odnosu prema muzici i slušaocima muzike, a ne kvalitetu...Prema tome,nikad niko nije tražio zabranu Roka...Hipi,nemoj nikad sebi da daješ za pravo da nikoga kvalifikuješ ovako kako si sad uradila jer je to glupo i džukelski...Svako ima pravo da misl što hoće
Johnny-Azra- Super član
Ali kad vi nemate mozga da shvatite šta sam htio da kažem ,objasinću
Vidi, ovo je već kvalifikacija i to čoveka koji sumnjam da ima diplomu psihologa ili psihijatra.
Kako da ti kažem a da se ne naljutiš, prčitaj pažljivo šta pišem pa onda na osnovu onoga što sam napisao, a ne onoga što ti u svojoj glavi misliš da sam napisao komentariši moje postove. Eto, za razliku od tebe koji imaš mozga ali nejasne postove, ja nemam mozga ali su mi postovi jasni i ako ih pažljivo pročitaš klikne ti u glavi i kažeš, ahaaa to je hteo da kaže.
Kako uopšte da se raspravlja čovek s tbom ako nećeš ni da saslušaš šta ima da kaže? Nego udaraš pokvarenu ploču i pokušavaš u nedostatku argumenata da protivnika izazoveš uvredama. To nije rasprava, to je svađa, a svađa nikad nije dobra, ovo je virtuelna kafana, a mi ovde dođosmo da pričamo, a ne da se vređamo i bijemo. Ili ti misliš drugačije?
Dotore- Napredni član
Johnny-Azra ::.Ali kad vi nemate mozga...
Još samo ostaje da nam ti dokažeš da ga imaš.
Hipi,nemoj nikad sebi da daješ za pravo da nikoga kvalifikuješ ovako kako si sad uradila jer je to glupo i džukelski...Svako ima pravo da misl što hoće
Jedino si Hipi oduzeo pravo da misli kako ona hoće, kao što to i drugima činiš uz neizostavne uvrede.
Za sve postoje granice pa tako i za tolerisanje tvog ponašanja.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Ja sam sad malo procitala o cemu se pisalo, nisam detaljno vec povrsno, ali otprilike to sto sam obuhvatila, nabrzinu, mislim da Dzoni se skroz pogubio ali skroz...pricas u prazno, bezveze i glupo, sto si navalio na narkomaniju i rock n roll, to nema nikakve veze za ovom danasnjicom Cecomanije i granda....sta zelis da kazes??????????..ako mi to objasnis onda svaka cast...ali mislim da nisi sposoban za to...
Gost- Gost
sto se moje djece tice i uticaja Cecomanije, tu sam skroz "mirna" jer moj sin je dosao kod mene proslog ljeta umiruci od smijeha, i kaze mi...mama mama znas li sta sam cuo na moru..rekoh sta.?.a on od smijeha ne moze da progovori a tad je imao 9 god...i suze mu bukvalno od smijeha...ide ovako...glavobolja od vina a nema aspirina i dijete zamalo da mi umre od smijeha...a inace dok je bio beba smirivao se uz "PLAVI PAPAGAJ" od Gileta , jos smo se ja i moja kuma smijali tome jer je netipicno za dijete, i tako da ja pomalo i vjerujem da je to ipak urodjeno..
Gost- Gost
Ne volim psihoanalize koje provodi pojedinac nad drugim učesnicima diskusije i tekstovima pjesama ,a to što je Džoni okvalifikovao nekoga sa ."Ali kad vi nemate mozga" nije uopše uvreda...
Poslednji izmenio widowerprince dana Pon Nov 15, 2010 9:26 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Prince- Super član
- Broj poruka : 5401
Datum upisa : 22.05.2010
Godina : 58
Ne volim psihoanalize koje provodi pojedinac nad drugim učesnicima diskusije i tekstovima pjesama
Koji pojedinac konkretno? I ako je nekom bitan tekst pesme ne znači da je psihoanalizira, ali tekst utiče na mozak, jašta.
a to što je Džoni okvalifikovao nekoga sa ."Ali kad vi nemate mozga" nije uopše uvreda
Nego kako bi ti to nazvao?
Dotore- Napredni član
Imam ga više nego svi na ovoj temi ZAJEDNO ..Izuzetak je moja koleginica Divlja....Vi uopšte neznate šta hoćete ...Nedate nikome za pravo da misli drugačije od vas...Pričate o zabranama,kaljuzi...Od ovoga pravite državno pitanje ..Vi bre niste normalni...Šta vi znate o Roken-rolu..Ništa ..Vi ste obični tupoglavci koji samo sviraju kurcu na ovoj temi....Samo se kurčite da slušate rok a ne razumijete ništa...Hvalite se sa žurkama na kojima nije svirala narodna muzika i to vam je najbitnije ...Nerazumijete srž ...Bunt protiv cenzura...Slobodu mišljena...Vi oduzimate prava drugima prqaveći se da ako slušate Rok dajete za pravo da druge omasovažavate nazivajući ih kaljugom ..Kakvi ste vi ljudi ...Vi ste bre cenzurisani u mozak...Boli vas kurac za CECU I CECINE pjesme...Liječite svoju sujetu misleći da ste bolji i pametni ako ne slušate CECU ..Ko ste vi uopšte ...Sa koje planete ste došli...Šta hoćete vi...Da zabrnite suncu da sija..Vi ste siromašni duhom....Šta ako ja nosim šajkaču i opanke i slušam braću Bajiće..Šta ..Vi ste sigurno vredni od mene kao ljudi ZATO ŠTO SLUŠATE NEKI JEBENI ROK KOJI SE BUNI PROTIV ONOGA ŠTO VI ZASTUPATE..CENZURE...Ko si ti HIPI,šta hoćeš od ljudi ..Misliš da si pametna...Glupa si bre ko goli kurac....Našla ti meni da oponiraš a juče si izašla iz pelena..Oćeš ti meni da kažeš da slušaš Džonija...Kad je Džoni snimio pjesmu KURVINI SINOVI ti nisi bila ni planirana,a kamo li rođena...Ili pjesma,,KAD FAZANI LETE,,...POSLUŠAJ TE DVIJE PJESME PA ONDA KOMENTARIŠI...Ti Burla..Ko si ti...Šta mene boli kurac za tvoje jakne i džibere koji su htjeli da te biju zbog jakne...Narvano da su htjeli da te biju kad si na njih gledao sa gađenjem jer slušaju nekakav turbo folk...Ko si bre ti da nekoga karakterišeš sa džiberom i kaljugom..Ko si ti da daješ kvalifikacije kaljuzi i čistom potpku...Šta oćeš bre ti ..Slušaj Pink Flojda pa onda pričaj...Slušaj DORSE pa onda dođi da pričaš o cenzurama...Ma jebite se svi redom sem moje uvažene koleginice DIVLJE...Koleginice,nedaj se ..I nemoj dopustiti da ti ovi cenzuraši isperu mozak...Ovi što se kurče da slušaju ROK ,A POJMA NEMAJU NIOČEMU...Burla ::
Johnny-Azra- Super član
Strana 23 od 44 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 33 ... 44
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 23 od 44
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?