Ideja forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Navigacija
 Portal
 Forum
 FAQ
Ko je trenutno na forumu
Imamo 110 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 110 Gosta :: 1 Provajder

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
» Šta trenutno slušate?
Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 EmptyČet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra

» Moje otkriće
Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 EmptyČet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra

» Sta pevusite ovih dana?
Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 EmptyČet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra

» Podseća me
Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:57 pm od Johnny-Azra

» Ne može da vam dosadi
Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:56 pm od Johnny-Azra

» Ne kvarite mi temu dok se opustam...
Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:54 pm od Johnny-Azra

» Poklanjam ti pesmu
Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:44 pm od Johnny-Azra

» Moj hit danas
Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:37 pm od Johnny-Azra

» Odavno nisam čuo/čula
Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:32 pm od Johnny-Azra

» Accessories
Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 EmptySub Jun 22, 2024 12:09 pm od Iskra69

» Muzika koja u vama izaziva jezu..
Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 EmptySre Maj 29, 2024 10:48 am od hanijbanij

» Muzika i igra Rusije
Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 EmptyPet Maj 10, 2024 2:51 pm od Davidova

» Sta je to sto ljude cini ljudima?
Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 EmptySub Maj 04, 2024 9:05 pm od hanijbanij

https://2img.net/h/s1.postimg.cc/2jaw3c4r7j/logo-cir.png
https://2img.net/h/s28.postimg.cc/sbinr7rvx/bloggif_58f133ee2ca1e.png
https://2img.net/h/s17.postimg.cc/p630tcadr/vremenska_prognoza.png
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce?

+7
naOpaka
Sinaj
Marea
laza
Avramova
inspy
furija
11 posters

Strana 2 od 3 Prethodni  1, 2, 3  Sledeći

Ići dole

Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 Empty Re: Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce?

Počalji od furija Pet Jul 26, 2013 9:55 am

Sinaj ::Kraj je misaona forma koju je stvorio UM zato što UM postoji samo u satnom vremenu u kojem sve ima svoj početak i kraj. Traje od-do. Međutim, satno vreme nije verodostojno za postojanje bilo čega. Satno vreme pokazuje ono što ne postoji jer ga satno vreme čini takvim. Dakle, sve traje, i sve je tu u sadašnjem trenutku bez početka i kraja jer mi samo i isključivo postojimo u sada. Prošlost ne GRADI sadašnji trenutak. Sadašnji trenutak gradi sebe, dok je prošlost samo trag vremena koji se desio u sadašnjem trenutku. Mi se sećamo tragova sadašnjeg trenutka, u tom trenutku u nama proradi sujeta,i sujeta određuje tok sadašnjeg trenutka, koji ako ga sujeta proizvodi opet nepostoji sem u našim glavama. Dakle, sadašnji trenutak onakakv kakav je proalzi pored nas, jer smo mi usredsređeni onim što nam diktira sujeta. Sujeta živi u prošlosti, i kreira budućnost, i zato sve ima svoj početak i kraj. Međutim, ni kraj ni početak ne posatoje u večnom sadašnjem trenutku, jer je sve nebitno sem našeg postojanja i bića u postojanju.Very Happy 
Neko te u proslom trenutku prosvira metkom. Bol koji trpis u ovom, po tebi, kreira sujeta a fizicki bol i nije istinski jer je ostao u proslom trenutku zajedno sa metkom... i nema bas nikakve veze sa onim metkom iz proslog trenutka, odnosno i ne postoji Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 3681966919 Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 3681966919 Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 3681966919
furija
furija
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Broj poruka : 8033
Datum upisa : 09.08.2012

Nazad na vrh Ići dole

Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 Empty Re: Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce?

Počalji od Sinaj Pet Jul 26, 2013 3:26 pm

Nije te u prošlom trenutku prosvirao metkom, niti može, može samo u sadašnjem trenutku da te prosvira. A bol koji se oseća, oseća sa isto u sadašnjem trenutku, ne u prošlom kako tvoj um razmišlja. Tako tvoj UM razmišlja o svakoj stvari, ne samo u metku i bolu, bežeći na taj način od sdašnjeg trenutka nedajući ti da shvatiš da izvan sadašnjeg trenutka ništa ne postoji. To je sve okej, jer tako razmišlja velika većina.
Sinaj
Sinaj
Profi član
Profi član

Broj poruka : 1337
Datum upisa : 06.05.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od furija Sub Jul 27, 2013 1:54 am

Potpuno si u pravu kad kazes da postoji samo sadasnji trenutak. Ali, po meni je totalni apsurd tvrditi da jedan od "proslih sadasnjih" trenutaka nema uticaja na "sadasnji sadasnji". Covek (kao nedeljiva celina duha i tela) koji je recimo doziveo tesku saobracajnu nesrecu i nalazi se besvesnom stanju, trpi i nesvesno ogromne fizicke bolove iz sadasnjeg u sadasnji trenutak, a sve je to posledica nekog proslog dogadjaja koji utice na stvarnost u sadasnjem trenu, i to nije imaginarna kreacija nego cinjenica.To je ono sto mnogi teoreticari iz te oblasti ne priznaju a po meni je ravno verskom fanatizmu. Razumem da se neko pomiri sa sadasnjim trenutkom, i sa mirom ga prihvati, ma kakav on bio. Zaista postoje takvi ljudi, mada su veoma, veoma retki. Ali, tim osobama nije bitno da dokazu bilo sta bilo kome. I po mom misljenju je to apsolutno nemoguce u uobicajenim urbanim uslovima zivota. Tebe, upravo EGO (koga negiras, odnosno zelis da iskljucis iz sadasnjeg trenutka) tera da dokazujes nedokazivo. Ako radis na postizanju potpunog mira i ako ikad dostignes taj nivo, nece te ič zanimati da dokazujes da je to tako. Sigurna sam da si shvatio  - nista licno nisam mislila i da razumes o cemu govorim...
furija
furija
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marea Ned Jul 28, 2013 3:34 am

Sinaj ::Nije te u prošlom trenutku prosvirao metkom, niti može, može samo u sadašnjem trenutku da te prosvira. A bol koji se oseća, oseća sa isto u sadašnjem trenutku, ne u prošlom kako tvoj um razmišlja. Tako tvoj UM razmišlja o svakoj stvari, ne samo u metku i bolu, bežeći na taj način od sdašnjeg trenutka nedajući ti da shvatiš da izvan sadašnjeg trenutka ništa ne postoji. To je sve okej, jer tako razmišlja velika većina.

Pa to je ta prica koju pisemo (a bogami i polemisemo Very Happy ) na blogu Zaoka Svijesti....
Marea
Marea
Legendarni član

Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Ned Jul 28, 2013 7:24 am

Sinaj ::Na bol, jer samo bol postoji u sadašnjrem trenutku.

A šta je izazvalo bol? Nemojte mi reći da to nije posledica proteklog "sadašnjeg trenutka".

Razumem ja što potencirate da čovek oseća, živi... sada ili kao vi to kažete u "sadašnjem trenutku". Ali, ne budimo nepravedni prema nečemu što je bilo bez obzira što smo to već odživeli. Šta je sa tragovima koji zapravo postoje kao jedan od elementata koji će činiti "sadašnji trenutak", i to čini kontinuitet, odnosno beskonačno trajanje.

U sadašnjem trenutku se posvađaš sa dragom osobom. Sledeći sadašnji trenutak je sam po sebi srećan,a ti patiš zbog svađe koja se ne dešava u sadašnjem trenutku. Zašto???Zato što patnju prouzrokuje UM koji zivi u prošlosti i još uvek se svađa, i na osnovu tog događaja kreira budućnost koja opet ne postoji.

Zar mislite da je čovek tako "kreiran" da je moguće da novi trenutak poništi stari. Šta je sa osećanjima, ne traju tren već traju onoliko koliko i kako ih je čovek doživeo. Ok, neka ga kreira um i pustimo ga u prošlosti, već sada on nije u svađi, zamenio ga je drugi osećaj. Tu mi niste baš jasniji.

Dakle, prošlost ne kreira sadašnji trenutak, prošlost kreira budućnost, dok je sadašnji trenutak onakav kakav jeste. Potpuno nezavistan od prošlosti i sadašnjosti. On je onakav kakav jeste ,a ne onakakv kakav mi želimo da bude, i kakvog ga vidimo. 

U odnosu na prošlost "sadašnji trenutak" je ništa drugo do budućnost. Zašto izjednačavati želju i stvarnost? Mogu želeti i biti svesna stvarnosti.

Pooojma nemam na kojoj sam temi, samo znam da nisam na vašem blogu. Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 3583752321
Avramova
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od furija Ned Jul 28, 2013 10:39 am

Avramova ::
A šta je izazvalo bol? Nemojte mi reći da to nije posledica proteklog "sadašnjeg trenutka".

Razumem ja što potencirate da čovek oseća, živi... sada ili kao vi to kažete u "sadašnjem trenutku". Ali, ne budimo nepravedni prema nečemu što je bilo bez obzira što smo to već odživeli. Šta je sa tragovima koji zapravo postoje kao jedan od elemenata koji će činiti "sadašnji trenutak", i to čini kontinuitet, odnosno beskonačno trajanje.

Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 2034808023 Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 2034808023 Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 2034808023 

I to ne samo tragovima u psihickom smislu. Fizicka ostenja i tragovi i te kako uticu na svaki sadasnji trenutak i cine ga bas onakvim kakav jeste.
furija
furija
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Ned Jul 28, 2013 11:37 am

Malopre (prošlost) licnuh malu papričicu, onu ljutu pa još afričku. Živim "sadašnji tenutak" al' ljutina ne prolazi. Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 341069712 

Sinaj, pomagaj! Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 1427314337
Avramova
Avramova
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od furija Ned Jul 28, 2013 11:42 am

Avramova ::Malopre (prošlost) licnuh malu papričicu, onu ljutu pa još afričku. Živim "sadašnji tenutak" al' ljutina ne prolazi. Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 341069712 

Sinaj, pomagaj! Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 1427314337
Ovaj trenutak je srecan sam po sebi i uyivaj u njemu sada, ovde, papricica je samo kreacija uma, inace je ostala u proslosti Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 479116528  Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 1666717886 Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 1666717886 Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 1666717886
furija
furija
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Ned Jul 28, 2013 11:45 am

Ni kucati ne mogu, čini mi se da se ljutina uvukla i u nervne završetke prstiju. Beš ti to, sadašnji trenutak je opako žestok a ja pokušavam da uživam al' džaba. Žeže i dalje a po svemu sudeći, budućnost mi je neizvesna, makar do jutra. Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 3681966919
Avramova
Avramova
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sinaj Ned Jul 28, 2013 11:59 am

Potpuno si u pravu kad kazes da postoji samo sadasnji trenutak. ::
Ne vidim onda u čemu je problem.
Ali, po meni je totalni apsurd tvrditi da jedan od "proslih sadasnjih" trenutaka nema uticaja na "sadasnji sadasnji". ::
Ja i ne kažem da nema, ali kažem da se sve dešava u sadašnjem trenutku i kad prođe ostaju samo tragovi misli u vremenu, nikako kao stvarni događaji.
Covek (kao nedeljiva celina duha i tela) koji je recimo doziveo tesku saobracajnu nesrecu i nalazi se besvesnom stanju, trpi i nesvesno ogromne fizicke bolove iz sadasnjeg u sadasnji trenutak, a sve je to posledica nekog proslog dogadjaja koji utice na stvarnost u sadasnjem trenu, i to nije imaginarna kreacija nego cinjenica. ::
Da ponovim po stoti put. PROŠLOST NE KREIRA BUDUĆNOST, SAMO SADAŠNJOST MOŽE DA KREIRA SADAŠNJOST. Čovek je doživeo tešku saobraćajnu nesreću u SADA, jer nemože da je doživi ni juče ni sutra, može samo SADA. Posledice koje oseća posle saobraćajne nesreće, isto oseća u SADA, nikako u budućnosti. Saobraćajna nesreća u SADA više ne postoji, postoje samo tragovi misli u vremenu sok je čovek u bolnici.
Razumem da se neko pomiri sa sadasnjim trenutkom, i sa mirom ga prihvati, ma kakav on bio. Zaista postoje takvi ljudi, mada su veoma, veoma retki. ::
A šta čovek drugo može da uradi nego da prihvati SADAŠNJI TRENUTAK ONAKAV KAKAV JESTE, jer je nepromenjiv.
I po mom misljenju je to apsolutno nemoguce u uobicajenim urbanim uslovima zivota. ::
Znači, po tebi je jedino moguće prihvatiti i živeti prošlost i budućnost, znači, nešto što ne postoji, u odnosu na nešto u čemu jedino postojimo, a to je SADAŠNJI TRENUTAK.
Tebe, upravo EGO (koga negiras, odnosno zelis da iskljucis iz sadasnjeg trenutka) tera da dokazujes nedokazivo. ::
Ne, ja ne dokazujem ništa, jer je već dokazano, zato što sve što radiš i sve što ti se dešava, dešava ti se u sadašnjem trenutku. Razmisli malo pa ćeš da vidiš da sem sadašnjosti ništa ne postoji.
Ako radis na postizanju potpunog mira i ako ikad dostignes taj nivo, nece te ič zanimati da dokazujes da je to tako. ::
Opet da kažem, ja ne dokazujem ništa, niti mogu da dokažem nešto što je već dokazano. Samim prihvatanjem sadašnjeg trenutak onakvim kakav jeste, ja već imam svoj mir.
Sigurna sam da si shvatio - nista licno nisam mislila i da razumes o cemu govorim. ::
Sve sam shvatio, i opet da kažem, velika većina razmišlja na tvoj način, i za nju je ovo neshvatljivo zato što je velika većina nesvesna. Nesvesnost nema nikakve veze sa inteligenciom, tako da ti pogrešno ne shvatiš.
Sinaj
Sinaj
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sinaj Ned Jul 28, 2013 12:10 pm

Opet da ponovim, ja ne negiram da se nešto nije desilo, jer to niko ne može,kažem samo da sve što se dešava , dešava se u sadašnjosti. Dok ste jeli semenke, niste ih jeli u prošlosti, jer ne možete, možete samo u SADA. Kad vas je stomak zaboleo, zaboleo vas je u sada, nije u prošlosti, niti u budućnosti, NEGO SADAAAAAAAAAAAAAA. U trenutku dok vas je stomak boleo, jelo semenki je bio samo trag u vremenu i sećanju. I OPET DA PONOVIM PO HILJADITI PUT, NE NEGIRAM JELO SEMENKI JER STE JELI SEMENKE, ALI STE IH JELI U SADA.
Sinaj
Sinaj
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sinaj Ned Jul 28, 2013 12:14 pm

Evo da pomognem sa jednim pitanjem. Dok si jela papričice, jeli to bila prošlost?????Sada dok osećaš ljutinu od papričica, dali jedeš papričice i dali jedenje papričica u SADA postoji???? Ali nemoj da se hvataš negiranja jedenja papričica, jer ja ne negiram da si ti jela papričice, samo kažem da si ih jela u SADA. Very Happy
Sinaj
Sinaj
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Ned Jul 28, 2013 12:22 pm

Sinaj ::Evo da pomognem sa jednim pitanjem. Dok si jela papričice, jeli to bila prošlost?????
Jeste!
Sada dok osećaš ljutinu od papričica, da li jedeš papričice i da li jedenje papričica u SADA postoji????
Ne!
Ali nemoj da se hvataš negiranja jedenja papričica, jer ja ne negiram da si ti jela papričice, samo kažem da si ih jela u SADA. Very Happy
Ali to nisam sporila. Hoću da kažem da ne možemo poništiti prošli trenutak i da se podrazumeva da živimo sada. Sve to znači da sada u izvesnoj meri kreira budući sadašnji trenutak.

Sinaj,
Vi ste idealni za terapiju za skidanje viška kilograma. Vama imam zahvaliti što sam došla do 47,9 kg, pa kako ću se ondaK udati. Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 973970822
Avramova
Avramova
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sinaj Ned Jul 28, 2013 12:40 pm

Očigledno nisi pročitala pitanje kako treba, ili ga ja nisam definisao kako treba. Evo opet da ga postavim.
U trenutku dok si jela papričice, dali je taj trenutak  bila prošlost, budućnost ili sadašnjost????
Da ponovim po 1.137. 890.371 put. Ja ne poništavam ništa, samo kažem da se prošli trenutak dok se dešavao, dešavao se u sadašnji trenutak. U sledećem sadašnjem trenutku, prošli trenutak, kako ga ti zoveš, ne postoji više kao radnja, postoji samo kao misao i trag u vremenu. O prošlom sadašnjem trenutku možeš samo da razmišljaš i da ga rekonstruišeš u glavi, on kao stvarnost ne postoji u dešavanju koje se dešava posle njega.
Sinaj
Sinaj
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Ned Jul 28, 2013 12:50 pm

Niste valjda stekli utisak da nisam ispravno razumela? Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 128863565

Hoću da kažem da, bez obzira što se važi samo sadašnji trenutak kao trenutak koji živimo, ne smemo poništiti prošli niti mu oduzeti ulogu kreatora sadašnjeg u bilo kom procentu.

Ne sporim vaš stav, a ko bi? Ne sporite ni vi ono što je bilo.
Avramova
Avramova
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od furija Ned Jul 28, 2013 12:53 pm

Sinaj ::
Ne vidim onda u čemu je problem.

Ja i ne kažem da nema, ali kažem da se sve dešava u sadašnjem trenutku i kad prođe ostaju samo tragovi misli u vremenu, nikako kao stvarni događaji.

Da ponovim po stoti put. PROŠLOST NE KREIRA BUDUĆNOST, SAMO SADAŠNJOST MOŽE DA KREIRA SADAŠNJOST. Čovek je doživeo tešku saobraćajnu nesreću u SADA, jer nemože da je doživi ni juče ni sutra, može samo SADA. Posledice koje oseća posle saobraćajne nesreće, isto oseća u SADA, nikako u budućnosti. Saobraćajna nesreća u SADA više ne postoji, postoje samo tragovi misli u vremenu sok je čovek u bolnici.
A šta čovek drugo može da uradi nego da prihvati SADAŠNJI TRENUTAK ONAKAV KAKAV JESTE, jer je nepromenjiv.

Ovde pricamo o tome da li nesto sto se dogodilo u proslosti ima uticaj na sadasnji trenutak. I ja tvrdim da ima i da velikim delom kreira sadasnji trenutak i da nije samo trag secanja u vremenu, negi fizicki vidljiva i dokaziva cinjenica.. Ne pricamo o tome da se sve desava samo i jedino u sadasnjem trenutku (to je, valjda, svima jasno).
Covek mora da zivi u sadasnjem trenutku, ali da se pomiri sa njim uvek- tesko. Da je tako, ziveli bismo kao divlje zivotinje u prirodi i ne bi, ama bas, nista menjali i dogradjivali, zadovoljavali bi samo fizioloske potrebe.
Sto se inteligenicije tice, ne brigaj Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 3681966919 Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 3681966919 Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 3681966919  I ne treba da me tesis kako na moj nacin razmislja vecina Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 3681966919 Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 3681966919 Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 3681966919 Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 3681966919  (prvenstveno zato sto to nije tacno Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 479116528 ).
Nadam se da nista od ovoga ne shvatas licno, kao sto to vecina ljudi tako vidi..... (ako neko misli dugacije, tu smo da o tome razgovaramo i na osnovu cinjenica mozda i korigujemo sopstveno misljenje).
Sticajem okolnosti, knjige te vrste su mi bile dostupne od ranog detinjstva i ja nigde nisam naisla ni na jedan dokaz za to sto tamo pise i ocemu ti govoris da je dokazano.
A da ti recimo zivis "osvesceno" (po knjigam) u sadasnjem trenutku, ne bi ti palo napamet da se iznova vracas ovde, citas sta je ko napisao i diskutujes o tome...
Taj nivo mozda postizu budisticki ucitelji osamljeni i izolovanu u hramovima, rastereceni briga o egzistenciji pre svega sopstvene porodice...
furija
furija
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od furija Ned Jul 28, 2013 12:55 pm

Sinaj ::Evo da pomognem sa jednim pitanjem. Dok si jela papričice, jeli to bila prošlost?????Sada dok osećaš ljutinu od papričica, dali jedeš papričice i dali jedenje papričica u SADA postoji???? Ali nemoj da se hvataš negiranja jedenja papričica, jer ja ne negiram da si ti jela papričice, samo kažem da si ih jela u SADA. Very Happy
Mi ovde govorimo o tome da li to "proslo sada" ima konkretan uticaj na sada i kreira sada takvim kakvo jeste Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 3681966919 Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 3681966919 Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 3681966919 Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 3681966919  Konkretno OLJUCENO :bounce: :bounce:
Sinaj, NIJE TO SAMO MISAO, fizicki se oseca Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 3681966919 Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 3681966919 Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 3681966919 Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 3681966919 Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 3681966919 
furija
furija
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sinaj Ned Jul 28, 2013 1:22 pm

Opet da ponovim po 1.234.563.876 put. Samo sadašnjost kreira sadašnjost, ni prošlost ni budućnost, samo sadašnjost, jer sve što se dešava dešava se u sadašnjosti. Evo, dokaži da se nešto dešava u prošlosti i budućnosti, i ja ću te predložiti za Nobelovu nagradu.
Konkretno OLJUCENO bounce bounce Sinaj, NIJE TO SAMO MISAO, fizicki se oseca ::
Gde sam ja napisao da se ne oseća???? Napisao sam da se oseća, ali u sadašnjem trenutku, a ne u prošlom ili budućem. Very Happy 
Sinaj
Sinaj
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sinaj Ned Jul 28, 2013 1:32 pm

Ovde pricamo o tome da li nesto sto se dogodilo u proslosti ima uticaj na sadasnji trenutak. ::
O ovome pričaš ti, ne ja. Ja pričam o tome, da se nešto što ima uticaj na sada, desilo isto u sada, jer dok se dešavalo bilo je sada. Posledica tadašnjega sada dešava se u sada, a ovo što se desilo u prošlo sada, ne dešava se u sadašnje sada.
Sinaj
Sinaj
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od furija Ned Jul 28, 2013 1:56 pm

A da li ono sto se desava u sadasnje sada izgleda bas tako zbog neceg sto se desilo u tadasnjem sada? Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 3137150671 
To je bila tema..... mada si nesvesno dao odgovor koji ne zelis
Kod:
Posledica tadašnjega sada dešava se u sada
furija
furija
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od naOpaka Pet Okt 04, 2013 9:33 pm

Avramova ::
furija ::Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada ili je ostao u sada od juce?  
Šta vi mislite o ovome? Question
kraj je u sada od juche, u novom sada je zelja za nastavkom kraja od juche..
pa i to ima kraj sutra Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 3681966919
naOpaka
naOpaka
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2897
Datum upisa : 25.09.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Pet Okt 04, 2013 10:59 pm

@naOpaka

Mislim da ćete furija razumeti. Meni večeras teško da će poći za rukom. Da li kraj ima svoj kraj u svakom sada, ili je ostao u sada od juce? - Page 2 3486417944
Avramova
Avramova
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Miško Sub Okt 05, 2013 12:02 am

Ostao u sada od juče. PANTA REI.
Miško
Miško
Počasni član
Počasni član

Broj poruka : 1976
Datum upisa : 19.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vukota Sub Okt 05, 2013 6:32 pm

Ako je kraj konacan onda je on entitet "juce" i "sada".
"Sada" nije entitet vec uslovna varijabla bez "konacnog" kao elemnta.
Ako je nesto "sada", onda je "juce" suprotan entitet od "sada" i "sutra".
Ako je nesto celina onda je konacno u svakom entitetu.
Vremenska distanca odredjuje prirodu i dinamiku entiteta.
Dakle, "sada" je entitet nezavistan od entiteta "juce" i "sutra".

Da li se neko javlja za repliku...
Vukota
Počasni član
Počasni član

Broj poruka : 3854
Datum upisa : 06.01.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Jovanka Orleanka Sre Sep 28, 2016 4:11 am

Ne postoji vremenska distanca izmedju tri entiteta. Da postoji ne bi bilo kontinuiteta.
Jovanka Orleanka
Jovanka Orleanka
Novi član
Novi član

Broj poruka : 40
Datum upisa : 03.08.2011
Godina : 51

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 3 Prethodni  1, 2, 3  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu