Ko je trenutno na forumu
Imamo 120 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 120 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Zašto činimo dobro?
+29
Iceman
Cinzia
Thabit
Lilith
Johny Bravo
bad_lieutenant
Prince
Visnja
Vukota
Strelac
MisisM
Miškica
Bole
Komsinica
djavolica
Cleopatra
Jovanamilutin
Istina ex Natasha
inspy
Electronique Terminator
naOpaka
furija
Loreal
sini_do
Vulin
Sinaj
Mesrine
Marea
laza
33 posters
Ideja forum :: NAUKA :: Psihologija
Strana 7 od 8
Strana 7 od 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Zašto činimo dobro?
Sve su žene naše...Prince ::Činimo dobro da bi preživjeli,a da bi se uništili činimo loše.
Zabadava vam "u RS" ako za sitne noce napravite hiljade kilometara elektroenergetske mreže,aKo nemate našu ženu.
sini_do- Profi član
- Broj poruka : 2648
Datum upisa : 17.04.2010
A Vi ste pretpostavljam najbolja nacija na svijetu ako su SVE vašesini_do ::[
Sve su žene naše...
Prince- Super član
- Broj poruka : 5401
Datum upisa : 22.05.2010
Godina : 58
.... da bi se osećali dobro.
prosta matematika.
ne verujem da je išta u životu džabe i da se čini iz nekih viših pobuda... korist, svesno ili ne, tako je.
prosta matematika.
ne verujem da je išta u životu džabe i da se čini iz nekih viših pobuda... korist, svesno ili ne, tako je.
Lilith- Profi član
- Broj poruka : 3325
Datum upisa : 02.12.2013
Sve su žene naše, jer žena je rod plemeniti....Prince ::A Vi ste pretpostavljam najbolja nacija na svijetu ako su SVE vašesini_do ::[
Sve su žene naše...
sini_do- Profi član
- Broj poruka : 2648
Datum upisa : 17.04.2010
Mы знаем вы является любящий влагалище,but to our luck not all ladies same.sini_do ::Sve su žene naše, jer žena je rod plemeniti....Prince ::
A Vi ste pretpostavljam najbolja nacija na svijetu ako su SVE vaše
Prince- Super član
Dobro činimo zato što smo dobri i sebi i drugima. Ko nije dobar prema drugima nije ni prema sebi.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
ili beše obrnuto...
Lilith- Profi član
- Broj poruka : 3325
Datum upisa : 02.12.2013
Zato sto smo pi***ice...
Vukota- Počasni član
- Broj poruka : 3854
Datum upisa : 06.01.2013
Za nekoga je dobro ako ga oslovljavaš sa strahopoštovanjem,diviš se djelima ,ljubiš u ruku ..sve,sve samo ne se kritički odnositi i kitikovati takve koji su kršili sve zakone i ljudska prava koja se ne mogu ni zamislti zdravim ljuskim razumom.
Prince- Super član
Zbog sebe uvijek to tvrdim,,,
Ali ono "zrtveno dobro" ne podnosim,,tipa, ja sam ucino-la to i to za tebe oduzimajuci sebi itd,,,to mi je ono bas bljak,,,a dobro je bilo ucinjeno,,,u tom slucaju dodje kao zlo, a naizgled je dobro,,
Ali ono "zrtveno dobro" ne podnosim,,tipa, ja sam ucino-la to i to za tebe oduzimajuci sebi itd,,,to mi je ono bas bljak,,,a dobro je bilo ucinjeno,,,u tom slucaju dodje kao zlo, a naizgled je dobro,,
Cinzia- Napredni član
- Broj poruka : 722
Datum upisa : 22.06.2015
Cinzia ::Zbog sebe uvijek to tvrdim,,,
Sa ovim bih se u potpunosti složila. Učini dobro i ćuti - bila bi najbolja opcija.
Zato što smo predodređeni da činimo dobro, i zato što je dobro naše prirodno stanje, bez obzira na sve...
Johnny-Azra- Super član
- Broj poruka : 6782
Datum upisa : 10.03.2010
@Johnny
Složila bih se s tobom ali moramo imati na umu da nisu svi predodređeni da čine dobro, makar ne u odnosu na sve ljude što bi se takođe moglo reći da je prirodno stanje.
Složila bih se s tobom ali moramo imati na umu da nisu svi predodređeni da čine dobro, makar ne u odnosu na sve ljude što bi se takođe moglo reći da je prirodno stanje.
A i naši popovi su licemeri ,'vamo seru protiv sujeverja svake vrste a pričaju nam priče kako se "dobro dobrim vraća". Ajd' da vidim tog Samarićanina koji će nekom dobrodušnom a istovremeno prostodušnom učiniti dobro delo ..... ja lično verujem da će takvog svaki iole civilizovani čovek oterati u kurac
Johny Bravo- Super član
- Broj poruka : 5353
Datum upisa : 10.12.2013
Godina : 49
Svi jesu predodređeni, ali šta se sa njima kasnije desi, to je već drugo pitanje...Avramova ::@Johnny
Johnny-Azra- Super član
Da vam kažem nešto, nešto što će biti neshvatljivo za svako zdravorazumno biće, jer je to normalno u domenu shvatanja ljudaskog razuma , ALI NE DALJE OD TOGA..Samo da se razumijemo, nisam ja nikakav vanzemaljac,
niti volim da filozofiram, miti sam otkrio toplu vodu, samo sam došao do zaključka da mi uopšte ne vladamo sovijm životom..-Ko je zapravo vladar naših života, naravno onaj koji nam ih je namijenio...Po njemu, mi smo svi predodređeni da ćinimo dobro i da živimo u skladu sa dobrom...Što kaže BIBLIJA, to jest, PROPOVJEDNIK, sve je taština..E sad koda interesuje da sazna šta znaći taština nek otvori rečnik i nek satzna šta znači TAŠTINA, ako ga bude interesovalo da bude slobodan-na naći će značenje TAŠTINA, i samim shvatanjem imenice TAŠTINA biče slobodan koliko toliko, to jest shvatiče koliko smo mi ljudi mali u odnosu na onoga koji nam je dao život...Čak i taj život je taština,ali samo davanje života nije taština, životodavac nije tašt, samim tim prepustiti se takvom životodavcumi živimo život punim plućima, ispunjeni smo životom bez taštine, bez svojeg ja koje je lažno i puno taštine...Dolazimo do saznjnja nebitnosti prolaznosti i konačnosti našeg bivstvoanja na zemlji...Shatamo naš život prolaznim vremenski ograićenim, ne shvatajući da je i to taština, sebičnost našeg postojanja...Naše JA određuje konačnost života jer smo mi tako odlučili, mi koji smo ništa u odnosu na univerzum i kreatora tog univerzuma...Dakle. šta smo mi u odnosu nakreatora, i mi smo taština, jer smo stvorili taštinu koja ne postoji sem u nsšim gavama, izmišljena je da bi se mi osjećali superiornim i bitnim nad kreatorom nas samih...Zamislite da se kreacija osjeća superiorno nad kreatorom...Ućenik je nadmašio učitelja, da li je to baš tako...Nije, samo kreacija nije svjesna kreatora, samim tim je otišla predaleko i izgubila se u svojoj taštini, i mišljenju o samoj sebi...Kreacija je dobila svoju slobodu koju je pretvorila u taštinu i zarobila sebe u svojoj slobodi...Prepuštanje kreatoru je izgubilo značaj zbg samostalnosti koja nije izborena na pravi način, ona je stvorena u vidu atomsih bombi, tenkova, super sila i tako dalje...Svim tim aspektima izvor je TAŠTINA...TAŠTINA je zamijenila izvor i postala lažni izvor, lažni BOG čija je predodređenost propast...Zaro kaže, svaki čovjek je predodređen da bude dobar, takav se i rodi...Međutim, taština umiješa svoje prste i stvara robove ismijavajući slobodu, onu istinsku slobodu koja ne priznaje TAŠTINU, nego se prepušta pravom i besmrtnom izvoru, to jest KREATORU...Prepustire se KREATORU bez pitanja i odgovora...Odgovori će sami od sebe dolaziti, a pitanja neće biti potrebna...
niti volim da filozofiram, miti sam otkrio toplu vodu, samo sam došao do zaključka da mi uopšte ne vladamo sovijm životom..-Ko je zapravo vladar naših života, naravno onaj koji nam ih je namijenio...Po njemu, mi smo svi predodređeni da ćinimo dobro i da živimo u skladu sa dobrom...Što kaže BIBLIJA, to jest, PROPOVJEDNIK, sve je taština..E sad koda interesuje da sazna šta znaći taština nek otvori rečnik i nek satzna šta znači TAŠTINA, ako ga bude interesovalo da bude slobodan-na naći će značenje TAŠTINA, i samim shvatanjem imenice TAŠTINA biče slobodan koliko toliko, to jest shvatiče koliko smo mi ljudi mali u odnosu na onoga koji nam je dao život...Čak i taj život je taština,ali samo davanje života nije taština, životodavac nije tašt, samim tim prepustiti se takvom životodavcumi živimo život punim plućima, ispunjeni smo životom bez taštine, bez svojeg ja koje je lažno i puno taštine...Dolazimo do saznjnja nebitnosti prolaznosti i konačnosti našeg bivstvoanja na zemlji...Shatamo naš život prolaznim vremenski ograićenim, ne shvatajući da je i to taština, sebičnost našeg postojanja...Naše JA određuje konačnost života jer smo mi tako odlučili, mi koji smo ništa u odnosu na univerzum i kreatora tog univerzuma...Dakle. šta smo mi u odnosu nakreatora, i mi smo taština, jer smo stvorili taštinu koja ne postoji sem u nsšim gavama, izmišljena je da bi se mi osjećali superiornim i bitnim nad kreatorom nas samih...Zamislite da se kreacija osjeća superiorno nad kreatorom...Ućenik je nadmašio učitelja, da li je to baš tako...Nije, samo kreacija nije svjesna kreatora, samim tim je otišla predaleko i izgubila se u svojoj taštini, i mišljenju o samoj sebi...Kreacija je dobila svoju slobodu koju je pretvorila u taštinu i zarobila sebe u svojoj slobodi...Prepuštanje kreatoru je izgubilo značaj zbg samostalnosti koja nije izborena na pravi način, ona je stvorena u vidu atomsih bombi, tenkova, super sila i tako dalje...Svim tim aspektima izvor je TAŠTINA...TAŠTINA je zamijenila izvor i postala lažni izvor, lažni BOG čija je predodređenost propast...Zaro kaže, svaki čovjek je predodređen da bude dobar, takav se i rodi...Međutim, taština umiješa svoje prste i stvara robove ismijavajući slobodu, onu istinsku slobodu koja ne priznaje TAŠTINU, nego se prepušta pravom i besmrtnom izvoru, to jest KREATORU...Prepustire se KREATORU bez pitanja i odgovora...Odgovori će sami od sebe dolaziti, a pitanja neće biti potrebna...
Johnny-Azra- Super član
Taština ili sujeta...
osobina nekoga da ističe svoju ličnost, da se otima za slavom i počastima, taština, slavoljublje.
osobina nekoga da ističe svoju ličnost, da se otima za slavom i počastima, taština, slavoljublje.
Johnny-Azra- Super član
cesto ljudi cine dobro samo da bi ostavili dobar utisak,,,to meni nije dobro,,
Cinzia- Napredni član
- Broj poruka : 722
Datum upisa : 22.06.2015
Cinza, slazem se sa tobom.... Ja bi dopunio malo....
Ljudi cine dobra dela kako bi se njihova dobrota videla i kako bi se predstavili dobri i humani ljudi....
Sto kazu "pot do pakla poplocan je dobrim delima....."
Ljudi cine dobra dela kako bi se njihova dobrota videla i kako bi se predstavili dobri i humani ljudi....
Sto kazu "pot do pakla poplocan je dobrim delima....."
Svarog- Profi član
- Broj poruka : 2116
Datum upisa : 04.11.2014
Вјероватно јер се добру и надамо.. ако некоме проспете мозак..немојте се надати да вам то неко неће узвратити..
Prince- Super član
Mislim za sebe da sam dobar ali ipak nisu svi moji postupci dobri.
Bože zašto je sve tako komplikovano?
Iceman- Profi član
- Broj poruka : 2164
Datum upisa : 12.08.2015
Cinzia ::cesto ljudi cine dobro samo da bi ostavili dobar utisak,,,to meni nije dobro,,
Kako ćeš da znaš da li je neko učinio dobro delo zbog dobrog utiska ili radi dobrog dela osim ako to lično ne prizna što je mala verovatnoća?
Inače se slažem da postoje i takvi koje si navela samo što ih treba znati prepoznati i što sve dobro što čine i nije od naročitog značaja u širem smislu.
Iceman Came ::Mislim za sebe da sam dobar ali ipak nisu svi moji postupci dobri.
Svi mi grešimo u postupcima, manje ili više, često ili retko, kako ko, i ne mora biti štetno. Važno je jednu grešku ne ponoviti.
Mislim da čovek komplikuje i da isto tako može i da ne komplikuje.
Zato što smo sujetni...
Johnny-Azra- Super član
Strana 7 od 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Ideja forum :: NAUKA :: Psihologija
Strana 7 od 8
Dozvole ovog foruma: