Ko je trenutno na forumu
Imamo 85 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 85 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Smrti Nema ...
+15
lotos
Lilith
Johny Bravo
Poli
sini_do
Vulin
naOpaka
Miško
furija
Johnny-Azra
inspy
laza
Avramova
Loreal
Mesrine
19 posters
Ideja forum :: Parapsihologija, ezoterija, carstvo misterija :: Parapsihologija, ezoterija, carstvo misterija :: Ezoterija
Strana 5 od 6
Strana 5 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Smrti Nema ...
Svest pripada umu i materiji.tj telu...dusa je nematerijalna nema tezinu i zapreminu u materijalnom smislu,onih 21 gram je holivudska izmisljotina.Dusa pripada duhovnom svetu,i tamo se vraca posle otkazivanja materijalnog vozila...smrti,tada pocinje respadanje tela i prelazak u drugi oblik materije.U dubokoj komi znaci bez svesti, telesne funkcije rade, telo je zivo, kad dusa napusti telo ,onda je kraj za materijalno telo,i astralno telo takodje...nestaje i aura..
Poli- Legendarni član
- Broj poruka : 13437
Datum upisa : 25.03.2014
Ako umremo sada istog casa, onda smrti nema,,,
Cinzia- Napredni član
- Broj poruka : 722
Datum upisa : 22.06.2015
kad sam bila mala uvijek sam postavljala pitanja odraslima,,zasto ljudi umiru,,onda kasnije,,sta je smisao,,pomislila sam da mogu naci istinu, Shopenhauer mi nije pomogao,, , i tako tragajuci,,nista na kraju ne saznas ,,osim ako ti se nesto licno desi, neki klik,,i opet ne shvatas, kakav je ovo svijet,,zasto smo tu,,ko smo i sto smo,,,trazis senzibilitet slican sebi, ucini ti se da ga nadje,s onda opet nije,,,onda se preispitujemo,,jesam li ja drugaciji ili su drugi isto drugaciji,,,i prije rodjenja sta je bilo i posle sta ce biti,,i je li to smrt sve zajedno ili je to mozda zivot a ovo sad smrt,,pogubis se ,,odustanes,,i opet si tu,,
A onda mi se cini ako Smrti nema ,, nema ni zivota,,to je ono strah od smrti a ne daj boze da zivis vjecno,,sta bi sa zivotom,, i pogubim se,,zato sam mozda malo su su
A onda mi se cini ako Smrti nema ,, nema ni zivota,,to je ono strah od smrti a ne daj boze da zivis vjecno,,sta bi sa zivotom,, i pogubim se,,zato sam mozda malo su su
Cinzia- Napredni član
hoces da kazes da ja letim??
Cinzia- Napredni član
Sjutra...Cinzia ::hoces da kazes da ja letim??
Johnny-Azra- Super član
- Broj poruka : 6782
Datum upisa : 10.03.2010
Smrt je zemaljska,Duh je eterican, nebeski.Kada u telu,
privremenom boravistu duse..nastupi entropija,duh napusta telo i vraca se svom svetu...a telo se predaje
Zemlji..Dusa se otelotvoruje u nekom novom telu,i
nekom novom zivotu.Zato smrt tela postoji,smrt duse
ne postoji.
privremenom boravistu duse..nastupi entropija,duh napusta telo i vraca se svom svetu...a telo se predaje
ne postoji.
Poli- Legendarni član
Duša se više ne otelotvoruje ni u jednom tijelu, nego kao što si i napisala, napušta tijelo i ide u duhovni svijet...Svaka duša koja je stvorena stvorena je autentična sa svim svojim manama i vrlinama, i kao takva nastanjuje duhovni svijet...
Johnny-Azra- Super član
- Broj poruka : 6782
Datum upisa : 10.03.2010
Ne verujes u reinkarnaciju?Svaka dusa boravkom na Zemlji,ili nekom drugom Svetu,nauci nesto..i uglavnom dolazi sa tim zadatkom...da se usavrsava.Postoje mlade duse pred kojima je jos mnogo inkarnacija,i stare duse,
koje se vise ne inkarniraju,vec se stapaju sa Tvorcem,i
pomazu u novim kreacijama.Stare duse mogu da dodju
na Zemlju kao Poslanici sa zadatkom unapredjenja
ljudske rase,pa tako imamo skokovite napretke u osvescenju,i naucnim dostignucima.Licno mislim na ljude poput Isusa,Erazma,Da Vincija,Mocarta..Tesle...
Muhameda ,Bude..Itd.
koje se vise ne inkarniraju,vec se stapaju sa Tvorcem,i
pomazu u novim kreacijama.Stare duse mogu da dodju
na Zemlju kao Poslanici sa zadatkom unapredjenja
ljudske rase,pa tako imamo skokovite napretke u osvescenju,i naucnim dostignucima.Licno mislim na ljude poput Isusa,Erazma,Da Vincija,Mocarta..Tesle...
Muhameda ,Bude..Itd.
Poli- Legendarni član
Poli ::Smrt je zemaljska,Duh je eterican, nebeski.Kada u telu,
ne postoji.
Ja baš nešto slabo verujem u tu teoriju. Možda kad se sledeći put reinkarniram ne budu komunisti na vlasti.
Iceman- Profi član
- Broj poruka : 2164
Datum upisa : 12.08.2015
Jedina bitna stvar koju čovek treba da shvati je ovo o čemu ovde pričamo. Džaba Bolonje,diplome,razni megatrendovi , ukoliko čovek proživi svoj život i nađe odgovore na pitanja - ko sam,odakle sam,zašto sam... Sve ostalo je nebitno.
Zašto se ne sećamo nekih stvari pre rođenja i pre zadnje smrti?
Da se sećamo,ne bi imalo svrhe da se ponovo rađamo.
Ko smo mi? Deca Jednog Apsoluta,iliti Boga. ( nije ni Jehova ,ni Alah ni Lucifer )
Odakle smo? Iz duhovnog sveta odakle i potiče ljudska rasa ( Eden ,iliti Raj je to mesto,iako neki tvrde da je bio na Zemlji )
Zašto smo? Rađamo se zarad sticanja iskustava i rada na sebi i onda napredujemo kro 7 nivoa,posle čega se stapamo sa Jednim Apsolutom. Mi,kao ljudi ( većina ) smo na 3. nivou,posle 4. se inkarniramo na Zemlju i svetovima na kojima je moguć život samo po svojoj slobodnoj volji.
Da ne bude zabune,nismo jedini koji imaju dušu u telu,ali je nemaju sve rase koje nastanjuju naš Univerzum.
Da li se treba plašiti napada rasa koje nemaju dušu na našu planetu i našu civilizaciju?
Nikako,Zemlju čuvaju mnogo naprednije ljudske rase od nas.
Ko smo mi? Deca Jednog Apsoluta,iliti Boga. ( nije ni Jehova ,ni Alah ni Lucifer )
Odakle smo? Iz duhovnog sveta odakle i potiče ljudska rasa ( Eden ,iliti Raj je to mesto,iako neki tvrde da je bio na Zemlji )
Zašto smo? Rađamo se zarad sticanja iskustava i rada na sebi i onda napredujemo kro 7 nivoa,posle čega se stapamo sa Jednim Apsolutom. Mi,kao ljudi ( većina ) smo na 3. nivou,posle 4. se inkarniramo na Zemlju i svetovima na kojima je moguć život samo po svojoj slobodnoj volji.
Da ne bude zabune,nismo jedini koji imaju dušu u telu,ali je nemaju sve rase koje nastanjuju naš Univerzum.
Da li se treba plašiti napada rasa koje nemaju dušu na našu planetu i našu civilizaciju?
Mesrine- Moderator
- Broj poruka : 8973
Datum upisa : 05.10.2011
Zanimljivo... U Srbiji mnogo ljudi ima lošu karmu, svi odlaze, niko se ne vraća... Sad sam u nedoumici, da li da verujem u ovu teoriju ili ne...
Vukota- Počasni član
- Broj poruka : 3854
Datum upisa : 06.01.2013
Mesrine ::
Gde su opipljivi dokazi za te tvrdnje? Ko je ljudima uopšte rekao da postoje ti nivoi, ako se ne sećamo ničega iz prethodnog života? Možda se neko ipak setio pa završio u duševnoj bolnici. Odakle podatak o naprednijim rasama, opet se vraćamo na dokaze? I otkud se zna da nas baš čuvaju ako postoje, možda lutaju svemirom u svojim mega galaktičkim brodovima (da ne kažem matičnim) ne bi li nas uništili?
Iceman- Profi član
Ko si ti,a ko ja,da ja tebi bilo šta dokazujem,Ajsmen brate moj? Imaš svoj mozak,pa dokazuj sam sebi. Ja ti dadoh smernice,a ti ne mora ništa da mi veruješ. Možeš da tražiš,možda nađeš,a možda i ne. Ali ne moraš ni da tražiš.
To je sloboda izbora,to ti je od takozvanog Boga,a ne od vlade,političatra i šta ti ja znam.
To je sloboda izbora,to ti je od takozvanog Boga,a ne od vlade,političatra i šta ti ja znam.
Mesrine- Moderator
Samo pitam, ako ne znaš ne moraš da se stidiš Nekako nisam sklon da prihvatim neko znanje zdravo za gotovo. U poslednje vreme preispitujem i to da li je zemlja zaista okrugla.
BTW
brate moj nisam ja tebi tražio da mi išta dokazuješ, ne shvataj diskusiju na forumima lično, jer ako ja nemam prava da iskažem svoje sumnje i razmišljanja onda se gubi svrha foruma... diskusije.
BTW
brate moj nisam ja tebi tražio da mi išta dokazuješ, ne shvataj diskusiju na forumima lično, jer ako ja nemam prava da iskažem svoje sumnje i razmišljanja onda se gubi svrha foruma... diskusije.
Poslednji izmenio Iceman Came dana Ned Jan 24, 2016 11:21 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Iceman- Profi član
Naravno Ajsmen,tako i treba. Sve što čuješ,ili vidiš,preispitaj,dokaži sebi,pa tek onda znaj. Nije pametno verovati,bolje je znati.
Uzmimo za primer gravitaciju.
Tol`ki naučnici,tol`ki životi provedeni u istraživanje,a nisu odmakli od one Njutnove jabuke. Jedino su uspeli da izmere brzinu kojom pada jabuka,a i dalje niko živ ne zna šta je i kako deluje gravitacija.
A ti od našega Mesrinka očekuješ da ti dokaže da duša postoji? Ma daaaaaj...
Uzmimo za primer gravitaciju.
Tol`ki naučnici,tol`ki životi provedeni u istraživanje,a nisu odmakli od one Njutnove jabuke. Jedino su uspeli da izmere brzinu kojom pada jabuka,a i dalje niko živ ne zna šta je i kako deluje gravitacija.
A ti od našega Mesrinka očekuješ da ti dokaže da duša postoji? Ma daaaaaj...
Mesrine- Moderator
Skoro sam negde pročitala kako neki mislim naučnik dokazuje da zemlja nije okrugla već ravna ploča. Nisam odgledala video zapis do kraja pa zato sam samo šturo napisala.
Što se smrti tiče, postoje različite teorije i možemo o tome naširoko. Moje viđenje stvari zasnovano je na pravoslavnoj hrišćanskoj fiozofiji života - duša je besmrtna. Obrazloženje svako može pročitati.
Ovo je moj stav i ne zameram što neko ne misle kao ja, a tek ne želim nekome da se suprotstavim.
Edit: Svakako da takvu teoriju nisam slepo prihvatila.
Što se smrti tiče, postoje različite teorije i možemo o tome naširoko. Moje viđenje stvari zasnovano je na pravoslavnoj hrišćanskoj fiozofiji života - duša je besmrtna. Obrazloženje svako može pročitati.
Ovo je moj stav i ne zameram što neko ne misle kao ja, a tek ne želim nekome da se suprotstavim.
Edit: Svakako da takvu teoriju nisam slepo prihvatila.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
@ Av
odgledaj video, poprilično je teško dokazati da je zemlja zaista okrugla, pa nisu toliki završili na lomači za džabe
odgledaj video, poprilično je teško dokazati da je zemlja zaista okrugla, pa nisu toliki završili na lomači za džabe
Iceman- Profi član
Avke ma` darlin`,gde je pametna glavica? A gde zeka pije vodu?
Mesrine- Moderator
@ImC
Svakako ću ga odgledati. Nabasah na njega u trenutnku kada nisam imala vremena ali moram priznati da me je zaintrigirao koliko god da čudno zvuči, da ne kažem šarlatanski.
Svakako ću ga odgledati. Nabasah na njega u trenutnku kada nisam imala vremena ali moram priznati da me je zaintrigirao koliko god da čudno zvuči, da ne kažem šarlatanski.
Mesrine ::Avke ma` darlin`,gde je pametna glavica? A gde zeka pije vodu?
Na ramenima osim ako se drugačije ne dokaže. A zekica, kao i do sada - tu, tu, tu...
Nemoj to da gledaš,Avke , Da je stvarno tako,neke planete bi videli kao diskove,dok bi druge videli kao crte.
Pametna moja glavicaaa...
Pametna moja glavicaaa...
Mesrine- Moderator
Šta ima veze? To ti je isto kao što sam slušala sve ukupno pola sata Cecu ne da bih je zavolela već da bih znala zašto je ne volim.
Nije poenta očekivati da me istražitelj u to uveri već kako želi da me uveri.
Nije poenta očekivati da me istražitelj u to uveri već kako želi da me uveri.
Kako nema veze? Zašto gubiti i 15 minuta života na gluposti.
Mesrine- Moderator
Ko prvi ode Bogu na istinu neka se registruje na forum...
Vukota- Počasni član
- Broj poruka : 3854
Datum upisa : 06.01.2013
Strana 5 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Reinkarnacija, život posle smrti
» Srpske sinagoge kojih nema
» Nema države bez mašinskog inženjera.
» Da nema vetra, pauci bi nebo premrežili
» Srpske sinagoge kojih nema
» Nema države bez mašinskog inženjera.
» Da nema vetra, pauci bi nebo premrežili
Ideja forum :: Parapsihologija, ezoterija, carstvo misterija :: Parapsihologija, ezoterija, carstvo misterija :: Ezoterija
Strana 5 od 6
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?
Čet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra
» Podseća me
Sre Jun 26, 2024 11:57 pm od Johnny-Azra
» Ne može da vam dosadi
Sre Jun 26, 2024 11:56 pm od Johnny-Azra