Ko je trenutno na forumu
Imamo 230 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 230 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Ateizam i religija
+35
Thabit
sini_do
Sinaj
paket
pirat
Batista
Lilith
djavolica
Strelac
Vukota
MoonGirl
Vulin
superhik
furija
Johnny-Azra
Istina ex Natasha
babamara
Enna
Marea
Qbin
laza
inspy
Akhenaton
Avramova
Prince
diotimo
Fi Pi
Orhideja
pjer
cat09
Dragana
RINGE
drdoktor
digitalmandrak
Fristajlo
39 posters
Ideja forum :: NAUKA :: Religija
Strana 11 od 25
Strana 11 od 25 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 18 ... 25
Re: Ateizam i religija
furija ::
@Strelac,
Kasno je, idem na spavanje.
Oprosti mi, ali tvoji stavovi nisu stavovi vernika. Vise si na putu potrage nego na putu religijske vere.
Objasnicu ti sutra zasto tako mislim, a ti jos jednom oprosti ako te moje misljenje vredja.
Ne vredja me...
Ni ne mislim da sam onaj klasican vernik... svoju duhovnost trazim na svoj nacin... to je dugacak put, kao sto su velike misterije dugacke i vijugave stepenice gde nema lakih i jednostavnih odgovora...
Strelac- Profi član
- Broj poruka : 2632
Datum upisa : 19.11.2012
molim te nemoj misliti da te namerno pogrešno tumačim,iskreno te molim.
krajnji cilj hrišćanstva je carstvo nebesko,ko zaslužuje a ko ne samo bog sudi...... ja sam samo običan grešnik
ceo život je traganje za pravim putem,ko uspe da ga pronadje postaje svetac a ja sam daleko od toga
krajnji cilj hrišćanstva je carstvo nebesko,ko zaslužuje a ko ne samo bog sudi...... ja sam samo običan grešnik
ceo život je traganje za pravim putem,ko uspe da ga pronadje postaje svetac a ja sam daleko od toga
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
Nisam imao namjeru da se uklljucujem ali ovo oko Kristijana nisam mogao da presutim.
Ako se on deklarise kao vijernik, ko smo mi da mu to osporavamo? Ova prica "nije on pravi vijernik" mi nekako dodje kao ogradjivanje, kao u fazonu "nije on nas, on se samo tako predstavlja". Zamislite kada bi nevjernici za nekog ateistu kriminalca rekli "nije on pravi ateista, on se samo tako predstavlja".
Ne znam zasto ste ubijedjenji da vijera, grijeh i kriminal ne mogu ici zajedno? Imamo popove i vladike koji su bili pedofili, pa opet niko za njih ne kaze da nisu "pravi" vijernici. Ako njima ne osporavamo da istovremeno budu i kriminalci i vijernici, zasto to osporavamo Kristijanu?
Ako se on deklarise kao vijernik, ko smo mi da mu to osporavamo? Ova prica "nije on pravi vijernik" mi nekako dodje kao ogradjivanje, kao u fazonu "nije on nas, on se samo tako predstavlja". Zamislite kada bi nevjernici za nekog ateistu kriminalca rekli "nije on pravi ateista, on se samo tako predstavlja".
Ne znam zasto ste ubijedjenji da vijera, grijeh i kriminal ne mogu ici zajedno? Imamo popove i vladike koji su bili pedofili, pa opet niko za njih ne kaze da nisu "pravi" vijernici. Ako njima ne osporavamo da istovremeno budu i kriminalci i vijernici, zasto to osporavamo Kristijanu?
Poslednji izmenio Batista dana Uto Mar 11, 2014 1:54 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Batista- Profi član
- Broj poruka : 2585
Datum upisa : 03.01.2014
Mislim da čovek jedino za sebe ima pravo reći da li je vernik bez obzira šta zaista oseća i to u određenim okolnostima. Suditi kakav je ko vernik zaista je neumesno.
Može se razgovarati o veri sa aspekta hrišćanske filozofije, istorije hrišćanstva itd., što neki rade i to je u redu. Nikome ne nameću svoje mišljenje samo ga iznose, a što bi zapravo bio teološki pristup temi.
Može se razgovarati o veri sa aspekta hrišćanske filozofije, istorije hrišćanstva itd., što neki rade i to je u redu. Nikome ne nameću svoje mišljenje samo ga iznose, a što bi zapravo bio teološki pristup temi.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
isto je tako suditi nekome samo zato što je ateista numesto.
ne većini foruma velika većina vernika samo prisustvo ateiste u raspravi smatra provokacijom... mada ja na tim forumima ne videh još nijednog neagresivnog i tolerantnog vernika, bar od onih koji učestvuju na temama.
jedan diplomirani teolog mi reče kako nakon detaljnog studiranja i izučavanja biblije retko ko nastavi da veruje... odnosno poželi da i dalje veruje.
ne većini foruma velika većina vernika samo prisustvo ateiste u raspravi smatra provokacijom... mada ja na tim forumima ne videh još nijednog neagresivnog i tolerantnog vernika, bar od onih koji učestvuju na temama.
jedan diplomirani teolog mi reče kako nakon detaljnog studiranja i izučavanja biblije retko ko nastavi da veruje... odnosno poželi da i dalje veruje.
Lilith- Profi član
- Broj poruka : 3325
Datum upisa : 02.12.2013
Nisam stekla takav utisak što se agresivnosti tiče, možda je pre ateistima stalo da dokažu nepostojanje Boga ili da traže od verujućih dokaze.
To što jedan teolog tvrdi ne treba prihvatiti kao tačno. Dr Vladeta Jerotić je predavao na Teološkom fakultetu. Šta je radio nego izučavao hrišćansku filozofiju, istoriju pa eto, još uvek isto razmišlja o Bogu i nije jedini.
Biblija se čita ceo život.
To što jedan teolog tvrdi ne treba prihvatiti kao tačno. Dr Vladeta Jerotić je predavao na Teološkom fakultetu. Šta je radio nego izučavao hrišćansku filozofiju, istoriju pa eto, još uvek isto razmišlja o Bogu i nije jedini.
Biblija se čita ceo život.
ko sme,ko ima pravo da kaže
sin ti je ružan
i dalje čekam odgovor
ja o vašim dragima nema mišljenje ilii ne želim da ga izrazim .......kulture radi
sin ti je ružan
i dalje čekam odgovor
ja o vašim dragima nema mišljenje ilii ne želim da ga izrazim .......kulture radi
laza- Stepski vuk
koj ti drma kavez, lazo?
Lilith- Profi član
laza ::ko sme,ko ima pravo da kaže
sin ti je ružan
i dalje čekam odgovor
Čim je neko nekome rekao da mu je sin ružan znači da sme. Da li je moralno, to je drugo pitanje.
Da meni neko kaže za jednog od sinova da je ružan, samo bih se nasmejala jadnoj duši.
Avramova ::
Čim je neko nekome rekao da mu je sin ružan znači da sme. Da li je moralno, to je drugo pitanje.
Da meni neko kaže za jednog od sinova da je ružan, samo bih se nasmejala jadnoj duši.
zašto bi onda tvoja reakcija bila licemerna,ko sme da ti zabrani da imaš stav
moja religija je moja intimna stvar
ko ima pravo da mi pridikuje a nisam potražio pomoć,mišljenje,stav
laza- Stepski vuk
Pa ne bi bila licemerna, otprilike bi bila igonorantska.
Za ovo drugo se slažem ali ko učestvuje u razgovoru, mora očekivati protivargument.
Za ovo drugo se slažem ali ko učestvuje u razgovoru, mora očekivati protivargument.
Sto se mene tice, na ovoj temi imam samo par recenica jos da napisem:
Zahvaljujem se Strelcu na konstruktivnom razgovoru (onakvom kakva sam i ocekivala).
Svi koji kazu nesto tipa ove dve parafraze koje cu navesti -Samo neobrazovani i tupavi veruju u izmisljene price, Boga itd.... ili -Svi cete vi nevernici jednog dana goreti u paklu zato sto.... po meni su potpuno isti, odnosno ako Bog postoji, sumnjam da ce ih mnogo razlikovati na tom strasnom ili pravednom ili kako god ga nazvali, sudu....
Zahvaljujem se Strelcu na konstruktivnom razgovoru (onakvom kakva sam i ocekivala).
Svi koji kazu nesto tipa ove dve parafraze koje cu navesti -Samo neobrazovani i tupavi veruju u izmisljene price, Boga itd.... ili -Svi cete vi nevernici jednog dana goreti u paklu zato sto.... po meni su potpuno isti, odnosno ako Bog postoji, sumnjam da ce ih mnogo razlikovati na tom strasnom ili pravednom ili kako god ga nazvali, sudu....
furija- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8033
Datum upisa : 09.08.2012
To ni jedan vernik neće reći. Ko tako kaže u velikom je problemu. Imali smo prilike da slušamo "obećanja" kako će neke sustići Božija kazna pa još je i termin bio određen.
Ne bih sebe mogla da nazovem ni vernikom ni nevernikom. Bozijeg suda se ne plasim. Zarko bih volela da postoji i Bog i Boziji sud i da imam priliku da stanem pred njega i da mu postavim samo jedno jedino pitanje...
furija- Prijatelj foruma
Strelac ::Koje furka...
Nije to pitanje za tebe pa da ti sad prepricavam
A ako postoji, zna on sta ga pitam godinama
furija- Prijatelj foruma
Npr. ja verujem da postoji i kada god ga pitam, uvek dobijem odgovor.
Avramova ::Npr. ja verujem da postoji i kada god ga pitam, uvek dobijem odgovor.
Da neki ne zamere za komentar na ovoj temi ali prosto ne mogu da se uzdrzim - Izgleda da ovde nemam domet, mreza ne pokriva... ili nisam podesla frekvenciju
Al ne bih se plasila ni licno pre konacne presude.
furija- Prijatelj foruma
Zašto kasniti kada je šansa baš sada? Da ne idem dalje, liči na uveravanje.
Bila sam sasvim ozbiljna.
Bila sam sasvim ozbiljna.
laza ::ko sme,ko ima pravo da kaže
sin ti je ružan
i dalje čekam odgovor
Ljepota je u oku posmatraca. Da li ti je sin lijep ili ruzan to je potpuno individualno. Dok su argumenti i kontraargumenti o postojanju boga nesto objektivno (ili bi bar trebali biti).
Batista- Profi član
bati nisi razumeo,ok je...
neću više da posećujem teme o religiji
moj problem je što uvek kažem ono što mislim i na ovakvim temama budem surov iz razloga što sam čovek vaspitan da svačije poštujem a svoje štitim.
neću više da posećujem teme o religiji
moj problem je što uvek kažem ono što mislim i na ovakvim temama budem surov iz razloga što sam čovek vaspitan da svačije poštujem a svoje štitim.
laza- Stepski vuk
Sto si onda tjerao Lilith sa ove teme?
Batista- Profi član
ne očekuješ valjda odgovor?
laza je jednosmeran čovek, ako i prizna da je pogrešio, on će to isto ponoviti prvom prilikom...
u tom slučaju bolje da se ne izjašnjava po ovom pitanju i više ne izvinjava, izgubiće i onu mrvicu poštovanja koju imam prema njemu.
i ne smeta, mene taj tretman može samo da stimuliše da nastavim po svom... :P
laza je jednosmeran čovek, ako i prizna da je pogrešio, on će to isto ponoviti prvom prilikom...
u tom slučaju bolje da se ne izjašnjava po ovom pitanju i više ne izvinjava, izgubiće i onu mrvicu poštovanja koju imam prema njemu.
i ne smeta, mene taj tretman može samo da stimuliše da nastavim po svom... :P
Lilith- Profi član
furija ::
a) nema AKO ...
- termini za "bogove" su kljucne reci iz definicija najmarkantnijih sila prirode,
- ina ce se obicno mesaju sa terminima za "gospodare".
b) niko od njih NE ZNA ...
- bogovi zato sto nisu svesna bica,
- a gospodari zato sto su izumrli kao drustvena pojava.
pirat- Član
- Broj poruka : 451
Datum upisa : 18.03.2014
Godina : 61
pirat ::furija ::
a) nema AKO ...
- termini za "bogove" su kljucne reci iz definicija najmarkantnijih sila prirode,
- ina ce se obicno mesaju sa terminima za "gospodare".
b) niko od njih NE ZNA ...
- bogovi zato sto nisu svesna bica,
- a gospodari zato sto su izumrli kao drustvena pojava.
Vid, ja sam plavusa, kad bi malkice pojanio sta si hteo kasti.....
furija- Prijatelj foruma
Strana 11 od 25 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 18 ... 25
Ideja forum :: NAUKA :: Religija
Strana 11 od 25
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?