Ko je trenutno na forumu
Imamo 200 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 200 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Ateizam i religija
+35
Thabit
sini_do
Sinaj
paket
pirat
Batista
Lilith
djavolica
Strelac
Vukota
MoonGirl
Vulin
superhik
furija
Johnny-Azra
Istina ex Natasha
babamara
Enna
Marea
Qbin
laza
inspy
Akhenaton
Avramova
Prince
diotimo
Fi Pi
Orhideja
pjer
cat09
Dragana
RINGE
drdoktor
digitalmandrak
Fristajlo
39 posters
Ideja forum :: NAUKA :: Religija
Strana 6 od 25
Strana 6 od 25 • 1 ... 5, 6, 7 ... 15 ... 25
Re: Ateizam i religija
Neki tip ::
Ateistima daju epitef Djavola a stvarno ne razumem zasto?? I zasto mislite da ateisti nisu moralni i da oni trebaju da idu u Pakao??
Namerno ili slucajno nisi procitao onako kako sam napisala (kad si me bas citirao)?
Napisala sam "vernici i pravednici". Ako neko nije vernik u smislu pripadnosti religiji, ne znaci da za njega nije raj. Raj je za pravednike a ne za vernike. Pakao je za gresne duse, bilo da su vernici li ne. Djavo je samo upravnik pakla, nemojte sad svi da se otimate za funkciju, nema toliko mesta
furija- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8033
Datum upisa : 09.08.2012
laza ::Avramova ::@Neki tip
Oprosti, ali s tobom dalje nema smisla polemisati.
ubeđenje ateista da je svrha postojanja religije preobraćenje istih je komedija koja zaslužuje oskara.
toliko samoljublje i narcizam i jeste razlog njihovog bezbožništva,to i jeste pošast koja ih je napala.
lazo, ne mogu da razumijem zasto stavljas sve ateiste u jedan kos, i to los kos.?? Nisu svi isti, kao ni vjernici takodje.
Lijepo je to furija rekla, i raj i pakao su za sve i svakoga, a ja bih dodala i to da su veoma blizu jedan drugoga.
Marea- Legendarni član
- Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012
Po Natasinom poentiranju kod Boga... Lazina konfrontacija uzima mnogo negativnih poena kod istog... Ali ok.. svako je odgovoran za sebe..lazo, ne mogu da razumijem zasto stavljas sve ateiste u jedan kos, i to los kos.?
Poslednji izmenio Neki tip dana Uto Jan 01, 2013 9:56 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Gost- Gost
Dugujem ti izvinjenje za tvoj komentar, lose sam procitao, i upecao sam se u igru reci.... ova recenica zaista ima drugo znacenje.. "vernici i pravednici" kao crno i belo.. kao i vernici i ateisti.(pravednici)Zamislite samo kad bi svi bili vernici, pravednici i otisli u raj.
Gost- Gost
U hrvatskom društvu se vode debate o verskoj nastavi u javnim školama, dok se u Srbiji se o tome ne govori
Gost- Gost
Mislis da je zbranjeno? Kao nekada u komunizmu,
Marea- Legendarni član
Nije zabranjeno razgovarati o bilo čemu, nego nema interesenata, svi su veliki pravoslavci, pardon, većina sebe tako doživljava
Mi u Srbiji pratimo modne trendove, a sad je u modi da se bude vernik. Kao nekada komunista. Jedna ideologija smenila drugu na tronu, moda je moda, to je to i ništa drugo.
Mi u Srbiji pratimo modne trendove, a sad je u modi da se bude vernik. Kao nekada komunista. Jedna ideologija smenila drugu na tronu, moda je moda, to je to i ništa drugo.
Enna- Banovan
- Broj poruka : 2148
Datum upisa : 06.10.2012
@Enna
A šta je bilo pre komunizma?
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Avramova ::@Enna
Tzv vera u boga,odnosno tradicionalno prenošena predanja sa kolena na koleno protkana paganskim obredima kojih su se mnogi odrekli zbog tadašnje ''crvene mode'' nešto oko četdeset i pete godine javno.
Komunizam i religija i nisu tako različiti kako se misli, u središtu im je božanstvo- jednima imaginarni bog sa sedom bradom što sedi besposlen u tamo nekom finom, toplom raju , strpljivo čeka da se dozovemo pameti, malo prašta, puno kažnjava, radi kako hoće, po svojoj pravdi sa neba, dok mi dole čekamo da mu pukne film i sve okonča po svome, u međuvremenu pratimo modu i tako. Drugima sve to odradi čovek od krvi i mesa, na konju, sa epoletama, kult ličnosti, sletovi, obožavanje vođe na vrhu piramide- sličnosti se vide sa meseca. Manipulacija, jedna ali vredna reč.
Enna- Banovan
Ako nešto traje vekovima kako možemo govoriti o trendu što znači da je vera prethodila komunizmu i nikako kao trend i nikako kao ideologija pa ne vidim smilsla upoređivati dva potpuno različita filolzofska glediša - Hrišanstvo i komunizam kao društveno uređenje.
Neko ko je odlutao od vere sada joj se vraća; neko je nikada nije napustio, dok joj mnogi prilaze.
Vera je moć čovekove duše. - piše Dostojevski. Ne dirajte ni u čiju dušu jer time nećete isprljati ničiju do svoju.
Neko ko je odlutao od vere sada joj se vraća; neko je nikada nije napustio, dok joj mnogi prilaze.
Vera je moć čovekove duše. - piše Dostojevski. Ne dirajte ni u čiju dušu jer time nećete isprljati ničiju do svoju.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
kada su ih bacali lavovima radi zabave ali i opomene drugima...hrišćani opstaše
kada su ih verski ekstremisti ubijali spaljivali,proterivali i izopštavali iz javnog života .....hrišćani opstaše
kada su komunisti zverski i bezdušno kažnjavali i maltretirali hrišćane samo zato što im je bog u srcu a ne staljin,lenjin, tito....hrišćani opstaše
ne samo što su opstali već su pokazali da olovo nije svemoćno,da se mačem ne postiže sve u životu.
posle takve burne,tragične krvave istorije hrišćanstva mislite li da je ikome od hrišćana bitno mišljenje šačice takozvanih ateista.grupacije koja je kao šipurak puna cinizma,licemerja,narcisoidnosti.
kada su ih verski ekstremisti ubijali spaljivali,proterivali i izopštavali iz javnog života .....hrišćani opstaše
kada su komunisti zverski i bezdušno kažnjavali i maltretirali hrišćane samo zato što im je bog u srcu a ne staljin,lenjin, tito....hrišćani opstaše
ne samo što su opstali već su pokazali da olovo nije svemoćno,da se mačem ne postiže sve u životu.
posle takve burne,tragične krvave istorije hrišćanstva mislite li da je ikome od hrišćana bitno mišljenje šačice takozvanih ateista.grupacije koja je kao šipurak puna cinizma,licemerja,narcisoidnosti.
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
Avramova ::
Neko ko je odlutao od vere sada joj se vraća; neko je nikada nije napustio, dok joj mnogi
Lepo to napisao Dostojevski, iliti Tolstojevski što bi rekla Cecilija serbska, novopečena velika pravoslavka.
Vera i religija idu zajedno ali nažalost ne znače isto.
Čovek može da veruje i ne ide u crkvu,da, to je osećaj koji ide iz duše, a duša je mesto koje čovek deli sa bogom, od boga je, bog je u njemu, jedno su, povezani i neprolazni. Propovedam, uhvati me to tako mestimčino, sa' će da popusti...
Enna- Banovan
vera i religija su nerazvojivo spojeni.
sve drugo je paganizam,folklor,sektašenje.
verovati a ne ići u crkvu...
volim more ali neću da odem
volim seviljskog berberina ali sedim kući,ne idem u operu
volim lepu frizuru ali ne idem kod frizerke
možda su poređenja vulgarna ali oslikavaju moje misli koje bih predočio.
vernik bez odlaska u božiji hram na molitvu,bez odlaska na pričest,bez odlaska na liturgiju,ne želim da upotrebim neku grubu reč ali...nije vernik.
slažem se da je vera osećaj koji ide iz duše,da je intimna stvar svakog čoveka ali kao i u svemu tako i u hrišćanstvu postoje norme i pravila koja treba poštovati.
zamisli da u toku opere kreneš sa čipsom i kokicama,nije zabranjeno ali....
sve drugo je paganizam,folklor,sektašenje.
verovati a ne ići u crkvu...
volim more ali neću da odem
volim seviljskog berberina ali sedim kući,ne idem u operu
volim lepu frizuru ali ne idem kod frizerke
možda su poređenja vulgarna ali oslikavaju moje misli koje bih predočio.
vernik bez odlaska u božiji hram na molitvu,bez odlaska na pričest,bez odlaska na liturgiju,ne želim da upotrebim neku grubu reč ali...nije vernik.
slažem se da je vera osećaj koji ide iz duše,da je intimna stvar svakog čoveka ali kao i u svemu tako i u hrišćanstvu postoje norme i pravila koja treba poštovati.
zamisli da u toku opere kreneš sa čipsom i kokicama,nije zabranjeno ali....
laza- Stepski vuk
Pa lazo, ima mnogo hramova. Mislis li da je Bog samo tamo, da ne moze biti i recimo na pijacu (s tobom u srcu), u recimo svakoj jabuci koju biras..??
Marea- Legendarni član
Mlacenje prazne slame...
superhik- Novi član
- Broj poruka : 16
Datum upisa : 05.01.2013
Mislim da nije. Ali je vezano za psihologiju, i za nesto sto se u psihologiji zove "potencijalni gubitak"... Prosto receno - nedostatak kriticke misli.
Vulin- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 7987
Datum upisa : 28.09.2011
Ima istine u tome sto govoris.
Marea- Legendarni član
Vulin ::Mislim da nije. Ali je vezano za psihologiju, i za nesto sto se u psihologiji zove "potencijalni gubitak"... Prosto receno - nedostatak kriticke misli.
Nezadovoljstvo sobom,strahovi,lecenje kompleksa,nametanje pravila koja nam odgovaraju itd,duga tema i sto je najbitnije nebitna da se lupa glava s njom.
superhik- Novi član
psiholozi i vrli stručnjaci objasniše kako je pederastija normalno stanje al su pederi samo malo,,drugačiji,,.... gde neće da objasne to jest razjasne kako su vernici u zabludi i nemaju dovoljno snage da objasne sebi kako boga nema nego je on fikcija u njihovim glavama....
laza- Stepski vuk
Nije problem sto vernici postoje lazo, naprotiv. Problem je mnogo veci, sto pogresno shvataju sta je Isus htijo da kaze...
Marea- Legendarni član
Mislim da je pederastija poremecaj. Mozda bih mogao da kazem i da je bolest, ali u svakom slucaju, i bez obzira sto potezes pedere u diskusiju o religiji - "Bog" jeste fikcija.
Vulin- Prijatelj foruma
Vulin ::Mislim da je pederastija poremecaj. Mozda bih mogao da kazem i da je bolest, ali u svakom slucaju, i bez obzira sto potezes pedere u diskusiju o religiji - "Bog" jeste fikcija.
pominjem samo kao istu budalaštinu koju smisliše psiholozi.....
bog je fikcija
čovek nastao od majmuna
zemlja od dela sunca
biljke iz poljoprivredne apoteke
životinje sa farme ,,jakovljević,,
nauka je čudo..
a postoji božija čestica.......
laza- Stepski vuk
Vulin ::Mislim da je pederastija poremecaj. Mozda bih mogao da kazem i da je bolest, ali u svakom slucaju, i bez obzira sto potezes pedere u diskusiju o religiji - "Bog" jeste fikcija.
ma nedostatak kriticke misli
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Inace sam agnostik,tako da se ne uklapam u diskusiju necu vise da kvarim raspravu
superhik- Novi član
Ja tvrdim da je covjek nastao od majmuna. To je tako ocigledno.
Marea- Legendarni član
Mislim da je ime "bozja cestica" skovao gospodin Lederman, ili bese to njegov izdavac, no bitnije je da je to bio iznudjen potez da bi nesto sto se zove bozon, iliti elementarna cestica sa celobrojnim spinom - priblizilo zatucanoj publici u Americi.
..........
Nauka nije cudo, ali zahteva mnogo ucenja.
..........
Nauka nije cudo, ali zahteva mnogo ucenja.
Vulin- Prijatelj foruma
Strana 6 od 25 • 1 ... 5, 6, 7 ... 15 ... 25
Ideja forum :: NAUKA :: Religija
Strana 6 od 25
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?