Ko je trenutno na forumu
Imamo 34 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 34 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Mozaik
+4
Rimljanka
djavolica
Shapat
Avramova
8 posters
Strana 4 od 4
Strana 4 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Mozaik
Pretpostavila sam da si ti autor. Vrlo lepo i interesantno. Čini mi se da kod leptira kombinuješ materijal.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Znači da je crni deo kod leptira podloga.
Pripremam materijal za jedan tablet.
Pretprošlog leta sam na Braču radila zidni mozaik od bračkog kamena, lomla čekićem, klještima, pa na zid. Izuzetno smiruje.
Pripremam materijal za jedan tablet.
Pretprošlog leta sam na Braču radila zidni mozaik od bračkog kamena, lomla čekićem, klještima, pa na zid. Izuzetno smiruje.
Bravo oblice, dopada mi se kombinacija plave i zelene! Gde ćeš ga postaviti?
Hvala
Biće na pultu između kuhinje i trpezarije.
Plava i zelena je od kuhinjskih pločica, delom:
https://ideja.serbianforum.info/t3936p50-mozaik#389848
Biće na pultu između kuhinje i trpezarije.
Plava i zelena je od kuhinjskih pločica, delom:
https://ideja.serbianforum.info/t3936p50-mozaik#389848
Gost- Gost
Aha, znači iskoristila si stare ili si imala višak. Svakako je kombinacija odlična a verujem da kombinuješ samo te dve boje i ev. još jednu isto bi bilo sjajno. Ako imaš viška možeš napraviti i tablet kao sto pa čak i okrugli. Tako ja planiram samo što pločice koje su mi višak nisu dobre pa ću kombinovati materijal.
Da, ubacila sam višak, da bi se uklopio sa kuhinjskim bojama.
Videla sam u nekoj prodavnici pločica pult napravljen od lomljenih pločica, koji izgleda fantastično, iako su boje nabacane nasumično.
Pločice su malo teže za rad, zbog uklapanja, ali su mi ostali materijali skupi..
Videla sam u nekoj prodavnici pločica pult napravljen od lomljenih pločica, koji izgleda fantastično, iako su boje nabacane nasumično.
Pločice su malo teže za rad, zbog uklapanja, ali su mi ostali materijali skupi..
Gost- Gost
Ne znam na koji materijal misliš da je skup, a ja računam na nijansirane kamenčiće, staklo, porcelan. U kući ne bacam napukle stvari kao do sada. Da sam skupljala sada bih imala za četiri zida. Vidiš ove mozaike koje sam postavila, rađeni su od raznog materijala. Mogu poslužiti obične perlice od kojih se pravi bižuterija, npr.
Na Braču sam pravila mozaik od kamenčića raznih nijansi, krckala ih klješima nakon što ih izlomim i tako. Ali to je stvarno nešto posebno.
Na Braču sam pravila mozaik od kamenčića raznih nijansi, krckala ih klješima nakon što ih izlomim i tako. Ali to je stvarno nešto posebno.
http://www.kurun.de/blog/2004/07/17/kurztrips-nach-philadelphia/
Rimljanka- Član
- Broj poruka : 221
Datum upisa : 16.11.2010
Oduvek me fascinira mozaik tehnika kojoj je osnovni materijal kamen a u kasnije vreme prihvata i drugi saveremeni materijal (staklo, metal, tekstil...). Tokom hiljade godina mozaik je u sebi sažeo kako likovnu tako i primenjenu umetnost u jedno, te se stvorila bogata baza memorije svih podataka likovne umetnosti. Mozaik prikazan kao geometrijska struktura, figuralni simbol ili motiv, zauvek će ostati neisrpni izvor ne samo u umetnosti mozaika već u celoj umetnosti kao podsticaj i nadahnuće stvaraocima.
Isidora- Član
- Broj poruka : 108
Datum upisa : 02.02.2017
Godina : 55
Avramova ::
tableau-en-mosaique-glacier-fevrier http://www.mosaicm.com/pages/expositions/expositions-de-mosaiques-2012/exposition-de-mosaiques-boomt-toulouse.html
Isidora- Član
- Broj poruka : 108
Datum upisa : 02.02.2017
Godina : 55
Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Sanktpeterburška džamija (ruski: Санкт-Петербу́ргская мече́ть), otvorena 1913. godine, bila je najveća džamija u Rusiji, s minaretima visine 49 metara i impersivnom kupolom od 39 metara. Džamija se nalazi u središtu Sankt Peterburga, tako da se plava kupola može vidjeti sa Troickoh mosta na Nevi. U njoj se može smjestiti pet hiljada vjernika.
Kamen-temeljac je postavljen 1910. kako bi se obilježila 25. obljetnica vladacine Abdul Ahat Kana u Buharu. U to je vrijeme muslimanska zajednica ruske prijestolnice brojala 8000 ljudi, te je džamija mogla primiti najveći dio njih. Arhitekt Nikolaj Vasiljev projektirao je džamiju po uzoru na Gur-e Amir, grobnicu Timura u Samarkandu. Gradnja je dovršena 1921.
Vjernici su tokom službe odvojeni po spolu; žene su na katu, a žene na prizemlju. Džamija je bila zatvorena za vjernike od 1940. do 1956.
Davidova- Administrator
- Broj poruka : 2799
Datum upisa : 18.05.2017
Strana 4 od 4 • 1, 2, 3, 4
Strana 4 od 4
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?
Čet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra