Ko je trenutno na forumu
Imamo 210 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 210 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Ponos
+11
Vulin
naOpaka
djavolica
Kamikaza
furija
Sinaj
laza
Korovjev
Avramova
Vidra
ellen
15 posters
Ideja forum :: NAUKA :: Psihologija
Strana 2 od 3
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Re: Ponos
Kad se "pali lampica" da je kriticno??Avramova ::To je nemoguće, ali je moguće da je ne poseduješ u kritičnoj količini.Marea ::Ako ja recimo nisam sujetna, da li je to korektno po tebi??
Marea- Legendarni član
- Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012
Nisam ja ni pomislila da ima veze s tobom..naOpaka ::nema to veze maro sa mnom..
generalno sujeta je vrhunac teznje ka ispoljavanju necheg shto ne mozemo da definishemo i stavimo u pravu kategoriju ...pa onda, idemo tamo u spoljni svet i prikazujemo se kako zelimo sebe da vidimo...sujeta je chista projekcija zelje, a ono shto ja zelim je u skladu sa mojim htenjima, dakle sujeta, ad acta
Marea- Legendarni član
ne mari, nadovezujem se vecheras na svoje misli pa projektujem svashta ovde..
al volite me pa tako
al volite me pa tako
naOpaka- Profi član
- Broj poruka : 2897
Datum upisa : 25.09.2011
Nisam govorila o kritičnim momentima već o količini sujete koju poseduješ.Marea ::Kad se "pali lampica" da je kriticno??Avramova ::To je nemoguće, ali je moguće da je ne poseduješ u kritičnoj količini.Marea ::Ako ja recimo nisam sujetna, da li je to korektno po tebi??
Lampicu ti prva vidiš.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
U cemu je prva vadim, kad i zasto mi to treba napr???
Marea- Legendarni član
I suvise.
Ponekad bude dobro, ponekad ne,
uglavnom ne mogu i necu da se mjenjam..
Ponekad bude dobro, ponekad ne,
uglavnom ne mogu i necu da se mjenjam..
djavolica- Profi član
- Broj poruka : 3352
Datum upisa : 17.08.2013
Godina : 36
Kako bi neko mogao znati kada je kod drugoga sujeta pojačana?Marea ::U cemu je prva vadim, kad i zasto mi to treba napr???
Nisam pominjala količinu tvoje sujete. Verujem da je imaš malo, odnosno taman.
Svkako da sujeta ne mora biti uvek izražena.
Ja se plasim ponekad koliko je ja zapravo nemam...sto se sujete tice nismo "prijateljice"..
A ponos, rekoh cini mi se, najvise ga osjetim kada sebe zadovoljim...
A ponos, rekoh cini mi se, najvise ga osjetim kada sebe zadovoljim...
Marea- Legendarni član
ponos nije jednak tvrdoglavosti,veze nema sa arogancijom,ni sličnosti sa bandoglavošću..
biti ponosan radi zadovoljavanja sebe...
ponos nije samozadovoljavanje
ponos je uzvišeno stanje duha,ponos je unutrašnji osećaj,ne maše se njime....
biti ponosan radi zadovoljavanja sebe...
ponos nije samozadovoljavanje
ponos je uzvišeno stanje duha,ponos je unutrašnji osećaj,ne maše se njime....
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
Nikad neću zaboraviti kad mi je u raspravi rekao:"Eto vidiš koliko si ponosna..."
Nekako mislim da od previše ponosa čovek ponekad ne vidi dalje od svog nosa i izgubi bitne ljude jer neće da pređe preko njega...
Nekako mislim da od previše ponosa čovek ponekad ne vidi dalje od svog nosa i izgubi bitne ljude jer neće da pređe preko njega...
Cleopatra- Supermoderator
- Broj poruka : 3486
Datum upisa : 12.09.2010
Na kraju ponosni uvek ostanu nasmo sa svojim ponosom.... Na zalost on slabo greje ledja
furija- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8033
Datum upisa : 09.08.2012
Furija ti bi trebalo cesce da pises, zivnes malo "situaciju"..
..jer istina je...ponos ledja nikako da dohvati... a tako su bitna..
..jer istina je...ponos ledja nikako da dohvati... a tako su bitna..
Marea- Legendarni član
Cika Golsvordi je dobro primetio - ponos se javlja pred propadanje
Obicno je to zadnji bastion odbrane, tesko ga je slomiti, jer je obicno vezan za neke iracionalne stvari, a tu tvrdjavu je tesko srusiti.
Koliko puta sam cuo - ja sam ponosan/na, ne mogu to da uradim... a to je najcesce bio izgovor za necinjenje neke dobre stvari, koja zahteva malo manji ego, i spremnost da ti mozda padne kruna s glave.
Ponos je lazan osecaj kojim podizemo sebi spomenik i delimo sebi medalje... ne treba nam niko drugi, svojevrsno zamozadovoljavanje...
Obicno je to zadnji bastion odbrane, tesko ga je slomiti, jer je obicno vezan za neke iracionalne stvari, a tu tvrdjavu je tesko srusiti.
Koliko puta sam cuo - ja sam ponosan/na, ne mogu to da uradim... a to je najcesce bio izgovor za necinjenje neke dobre stvari, koja zahteva malo manji ego, i spremnost da ti mozda padne kruna s glave.
Ponos je lazan osecaj kojim podizemo sebi spomenik i delimo sebi medalje... ne treba nam niko drugi, svojevrsno zamozadovoljavanje...
Strelac- Profi član
- Broj poruka : 2632
Datum upisa : 19.11.2012
Moj zadnji bastion odbrane "lezi" u mojim ledjima...a ponos hoce pa hoce naprijed, a ja bih malo i pozadi...
Marea- Legendarni član
Mare, prosla je ponoc, pa cu ovo shvatiti shodno vrmenuMarea ::Moj zadnji bastion odbrane "lezi" u mojim ledjima...a ponos hoce pa hoce naprijed, a ja bih malo i pozadi...
Strelac- Profi član
Taj što je to rekao pobrkao je ponos sa poniženjem. Nažalost, nije usamljen u krivom poimanju termina. Ponos ne doživljavam kao pad već kao satisfakciju koju mogu samo ja osetiti bez potrebe da je isakim delim.Strelac ::Cika Golsvordi je dobro primetio - ponos se javlja pred propadanje
Ali, ako to kaže čika Golsvordi, verovatno da sam u krivu.
Poslednji izmenio Avramova dana Sub Okt 19, 2013 12:07 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Shvati kako hoces....Zivjela Sloboda...
Marea- Legendarni član
Moze se doziveti na mnoge nacine, nema tu jasne definicije, zato je i tesko diskutovati o tome...Avramova ::Taj što je to rekao pobrkao je ponos sa poniženjem. Nažalost, nije usamljen u krivom poimanju termina. Ponos ne doživljavam kao pad već kao satisfakciju koju mogu samo ja osetiti bez potrebe da je isakim delim.
Ali, ako to kaže čika Golsvordi, verovatno da sam u krivu.
Ti imas ruzicaste cvike, i to je simpa
Strelac- Profi član
Šta ako mi se razbiju? Ili ću večno gledati kroz njih i živeti iluziju.Strelac ::Moze se doziveti na mnoge nacine, nema tu jasne definicije, zato je i tesko diskutovati o tome...
Ipak, znaju i cvike da spadnu. Uh, baš je teško pisati u po burne crne noći o ponosu. Pa jesam ponosna kada odradim nešto dobro pa delim to dobro, ali ćutim.
Nece da ti se razbiju, cuvaj ihAvramova ::Šta ako mi se razbiju? Ili ću večno gledati kroz njih i živeti iluziju.Strelac ::Moze se doziveti na mnoge nacine, nema tu jasne definicije, zato je i tesko diskutovati o tome...
Ipak, znaju i cvike da spadnu. Uh, baš je teško pisati u po burne crne noći o ponosu. Pa jesam ponosna kada odradim nešto dobro pa delim to dobro, ali ćutim.
Burna i crna noc...izgleda da su vec pale
Strelac- Profi član
ponosim se svojim uspehom
ponosim se svojim poreklom
ponosim se svojim potomcima
ponos je stanje koje se mora zaslužiti a kada ga doživiš možeš ga i tumačiti inače.......mašiš temu garant...
ponos je stanje koje se mora zaslužiti a kada ga doživiš možeš ga i tumačiti inače.......mašiš temu garant...
laza- Stepski vuk
ponos se ne zasluzuje lazo!!!laza ::ponosim se svojim uspehom
il ga imash ili nemash..
ukoliko trazish pohvale za isti, onda ga nemash, samo manipulishesh kukanjem za zadovoljenjem sujete !!!
naOpaka- Profi član
- Broj poruka : 2897
Datum upisa : 25.09.2011
ne tražim pohvale....samo sam ponosan.....ponos se zaslužuje činjenjem ne može se biti ponosan samo na rečima...
poos nije nos pa ga imaš...
ponos se mora trudom i radom steći...
poos nije nos pa ga imaš...
ponos se mora trudom i radom steći...
laza- Stepski vuk
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Ideja forum :: NAUKA :: Psihologija
Strana 2 od 3
Dozvole ovog foruma: