Ko je trenutno na forumu
Imamo 231 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 231 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
zelja - masta - masta - zelja
+4
Marea
Bijela labudica
Idejan
slavena
8 posters
Ideja forum :: NAUKA :: Filozofija
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
zelja - masta - masta - zelja
Postoji li razlika?
Imam osecaj da kad god nesto pozelim, mislima odlutam do ..... maste?!
Negde sam procitala ....
Svet je satkan od maste!
Mastanje je stalni proces umne aktivnosti ( kod nekoga je svet maste doziran , protkan realnosti dok kod drugih - extremnijih oni zive u svetu maste ) koji se odvija ili svesno ili nesvesno.
Zelja je energija stvaranja!
Gde nema zelja i potreba nema ni stvaranja. Svaki covek u svom bicu ima - zeljoteku zelja. ( ovo mi se posebno dopalo - zeljoteku zelja )
Imam osecaj da kad god nesto pozelim, mislima odlutam do ..... maste?!
Negde sam procitala ....
Svet je satkan od maste!
Mastanje je stalni proces umne aktivnosti ( kod nekoga je svet maste doziran , protkan realnosti dok kod drugih - extremnijih oni zive u svetu maste ) koji se odvija ili svesno ili nesvesno.
Zelja je energija stvaranja!
Gde nema zelja i potreba nema ni stvaranja. Svaki covek u svom bicu ima - zeljoteku zelja. ( ovo mi se posebno dopalo - zeljoteku zelja )
slavena- Legendarni član
- Broj poruka : 19245
Datum upisa : 06.04.2010
Re: zelja - masta - masta - zelja
u nas je sve kontra Tita
Idejan- Super član
- Broj poruka : 5951
Datum upisa : 21.09.2011
Mašta nas vodi, ona nije cilj bilo što da smo poželjeli .Imam osecaj da kad god nesto pozelim, mislima odlutam do ..... maste?!
Bijela labudica- Novi član
- Broj poruka : 34
Datum upisa : 09.10.2012
Godina : 61
Zelje i mastanja, ne bih stavila u isti kos, iako to izgleda tako, da obavezno idu zajedno.
Zelje covjeka cine nesretnim, zato sto obicno ne dolazi do ispunjenja i covjek se zbog toga razocara. A iako se neke zelje ostvare, brzo zatim, automatski javljaju se nove.
A sa mastom je drugacije. S njom se mozemo igrati koliko god pozelimo, a da smo svjesni da to nije stvarnost tj da nece biti., ako se nesto i dogodi to je samo bonus plus, jer su ocekivanja izostala.
Zelje uvijek ocekuju nesto. Masta je slobodna.
Zelje covjeka cine nesretnim, zato sto obicno ne dolazi do ispunjenja i covjek se zbog toga razocara. A iako se neke zelje ostvare, brzo zatim, automatski javljaju se nove.
A sa mastom je drugacije. S njom se mozemo igrati koliko god pozelimo, a da smo svjesni da to nije stvarnost tj da nece biti., ako se nesto i dogodi to je samo bonus plus, jer su ocekivanja izostala.
Zelje uvijek ocekuju nesto. Masta je slobodna.
Marea- Legendarni član
- Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012
Tko poželi bilo što mora maštati. Točnije, što je mašta drugo do formirnje zamisli o cilju kojemu težimo.
Ja kad zelim ne mastam, vec zelim realno i nije mi potrebna. A kada mastam onda mastam i sto moze i sto ne moze.
Marea- Legendarni član
Mašta nije maštarenje već temeljiti pristup realiziranju cilja kada se prepustimo vlastitom nadahnuću i kreativnošću. Mašta nije iluzija niti su to snovi.
Bijela labudica ::Mašta nije maštarenje već temeljiti pristup realiziranju cilja kada se prepustimo vlastitom nadahnuću i kreativnošću. Mašta nije iluzija niti su to snovi.
:q:
Želja +mašta= plan
Naša kreativnost je naš pečat,po tome nas poznaju, sav naš potencijal leži upravo u našoj imaginaciji koja je bezgranična i sve joj je moguće. Iz mašte koja se udruži sa željom rađa se svako znanje.
Enna- Banovan
- Broj poruka : 2148
Datum upisa : 06.10.2012
Enna ::
Želja +mašta= plan
Naša kreativnost je naš pečat,po tome nas poznaju, sav naš potencijal leži upravo u našoj imaginaciji koja je bezgranična i sve joj je moguće. Iz mašte koja se udruži sa željom rađa se svako znanje.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Rezultati mnogih studija na ovu temu upućuju na zaključak da previše maštanja, a naročito često vraćanje u prošlost, nije dobro ni za mentalno ni za fizičko zdravlje.
Španska studija Univerziteta Granada pokazala je da ljudi koji su ogorčeni na prošlost zbog propuštenih prilika ili načina na koji su tretirani, lošije žive, osetljiviji su na bol, depresivniji i nervozniji.
"Najviše uticaja na život ima percepcija prošlosti.
Ljudi koji o prošlosti imaju negativna osećanja, zadržavaju sličan stav i prema budućnosti, a to utiče na njihov život i veze", zaključak je studije.
A britanska je pokazala da svake nedelje 45 minuta žalimo zbog grešaka iz prošlosti, nečega što smo mogli da uradimo drugačije a bilo nam je veoma važno. Čak 75 odsto ljudi najčešće žale zbog toga što nisu štedeli novac kada su imali priliku, što nisu bili bolji đaci, što nisu više putovali, što su prekinuli odnose sa bliskim ljudima, što su se prerano venčali... Najveći izvor anksioznosti i osećaja žaljenja je i ljubavni život. Uglavnom žalimo zbog toga što smo voljenu osobu pustili da ode i zbog propuštene prilike da sa nekim ostvarimo vezu.
Za razliku od prošlosti, maštanje o budućnosti nam ne narušava zdravlje, ali nas sprečava da uživamo u sadašnjosti. Ispostavilo se da su najsrećniji i najzdraviji oni koji uživaju u trenutku, uče na greškama iz prošlosti i planiraju budućnost.
Ali kako biti fokusiran na trenutak?
Ispitanici su rekli da jedino dok imaju seksualni odnos ne misle ni na šta drugo osim na seks!
Španska studija Univerziteta Granada pokazala je da ljudi koji su ogorčeni na prošlost zbog propuštenih prilika ili načina na koji su tretirani, lošije žive, osetljiviji su na bol, depresivniji i nervozniji.
"Najviše uticaja na život ima percepcija prošlosti.
Ljudi koji o prošlosti imaju negativna osećanja, zadržavaju sličan stav i prema budućnosti, a to utiče na njihov život i veze", zaključak je studije.
A britanska je pokazala da svake nedelje 45 minuta žalimo zbog grešaka iz prošlosti, nečega što smo mogli da uradimo drugačije a bilo nam je veoma važno. Čak 75 odsto ljudi najčešće žale zbog toga što nisu štedeli novac kada su imali priliku, što nisu bili bolji đaci, što nisu više putovali, što su prekinuli odnose sa bliskim ljudima, što su se prerano venčali... Najveći izvor anksioznosti i osećaja žaljenja je i ljubavni život. Uglavnom žalimo zbog toga što smo voljenu osobu pustili da ode i zbog propuštene prilike da sa nekim ostvarimo vezu.
Za razliku od prošlosti, maštanje o budućnosti nam ne narušava zdravlje, ali nas sprečava da uživamo u sadašnjosti. Ispostavilo se da su najsrećniji i najzdraviji oni koji uživaju u trenutku, uče na greškama iz prošlosti i planiraju budućnost.
Ispitanici su rekli da jedino dok imaju seksualni odnos ne misle ni na šta drugo osim na seks!
slavena- Legendarni član
- Broj poruka : 19245
Datum upisa : 06.04.2010
Видим ја, да ти само на тренутак хоћеш да се фокусираш; олако си се излајала....slavena ::
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
slavena ::Ali kako biti fokusiran na trenutak?
:
Molim?
A misli o pasulju na tavanu koji se sigurno užižio? ::
Između prošlosti i inspiracije koja me vodi napred, biram inspiraciju.
Brzo pamtim, ali još brže zaboravljam, pogotovo ono što me hoće zadržati iza, u nekom međuprostoru, ni tamo ni ovamo u vakuumu sećanja.
Enna- Banovan
Rekoh ja lijepo. Zelje i masta nisu povezane, i sastoje se od proslosti i buducnosti. Sto vise zelja vise tuge, ne ocekuj nista i zivi sada. Mastaj o sada. Izgleda da jeste seks jedino prirodno stanje covjeka. Jedino tada si TU gdje jesi. Sve ostalo lici na frku, trku i buku.
Marea- Legendarni član
Da, tačno, to sa željama je baš tako, ali radi na tome da ti se ostvare te želje, možeš puno toga ako si uporan, radi na tome odmah i maštaj uporedo, i tačno tako, ne poistovećuj san i maštu, iluziju i planove koji su ostvarivi, pa možda budeš sretniji.
Bićemo sretniji, jer ne stojmo u mestu, tamo negde u pluskvamperfektu.
Bićemo sretniji, jer ne stojmo u mestu, tamo negde u pluskvamperfektu.
Enna- Banovan
Ma ne radim vise na ni jednoj zelji i tacka. Odmah zatim, tu mora biti ocekivanje, i u tom zaru za zeljom izgoris bezveze a sve ionako prodje. Nekako mi je bolje a i sretnija sam bez toga. Svakako ce biti sto ce biti.
Marea- Legendarni član
Ja želim jako, strasno,ludo i iz tog razloga mnoge mi se želje i ostvare, utičem na svoj život zadnjih dana.
Enna- Banovan
Ja ne zelim i iz tog razloga mi je zivot bolji. Jer nesto se ostvari mnogo jace nego sto je bila sama zelja. I to ostvarenje, ne cini me bas uvijek srecnom, jer u mojim zeljama je bilo svega ::
Marea- Legendarni član
::
Želim previše- ono što ostvarim , puna kapa. :kapa:
Nema razočarenja,znam da preterujem. ::
Želim previše- ono što ostvarim , puna kapa. :kapa:
Nema razočarenja,znam da preterujem. ::
Enna- Banovan
занимљиво.Marea ::Rekoh ja lijepo. Zelje i masta nisu povezane, i sastoje se od proslosti i buducnosti. Sto vise zelja vise tuge, ne ocekuj nista i zivi sada. Mastaj o sada. Izgleda da jeste seks jedino prirodno stanje covjeka. Jedino tada si TU gdje jesi. Sve ostalo lici na frku, trku i buku.
Иначе,рецимо, током оргазма је у мозгу повећана активност његовог предњег дела, истог оног који је задужен за мишљење, планирање,доношење закључака итд.тј.неке мало више компликованије функције. Исто то је активно када секс или било шта друго замишљамо и желимо. Значи мозак шљака на свим фронтовима. У свему томе постоји део који је искључен, а то је центар супер ега...да он ради ништа од оргазма, цврц. :: Тако кажу неки тамо који су истраживали материју па можда некоме буде интересантно.
inspy- Profi član
- Broj poruka : 3239
Datum upisa : 09.04.2010
Meni seks nije jedino mesto u glavi bez super ega,ono kada jesam,kad kuvam baš se uzbudim, maštam i želim što pre da svršim ručak. I svršim ga. :albino: ::
Enna- Banovan
ето како све може :: иначе оно пре свега важи за све оне са женским мозгом.
inspy- Profi član
- Broj poruka : 3239
Datum upisa : 09.04.2010
inspy ::ето како све може :: иначе оно пре свега важи за све оне са женским мозгом.
sto ce reci, veoma rijetko.
Marea- Legendarni član
sve su prosle ili ubijene i kada da ponovo nadodju ili ozive prodju i ubiju se same cim udjem u njih, netom.
Idejan- Super član
_____________________________________________________________________________________________________
Sta da ti kazem kad sve znas!
slavena
Super veteran
Super veteran
Broj poruka: 11413
Datum upisa: 2010-04-06
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Na vrh
_____________________________________________________________________________________________________
Sta da ti kazem kad sve znas!
slavena
Super veteran
Super veteran
Broj poruka: 11413
Datum upisa: 2010-04-06
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Na vrh
Idejan- Super član
Strana 1 od 2 • 1, 2