Ko je trenutno na forumu
Imamo 53 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 53 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Zene sa dva prezimena
+72
sini_do
madam mim
Sonja
Cinzia
djavolica
Johny Bravo
Zalutala
Lilith
Mojra
tetreb
furija
SuperKartica
Epitaf
mrvica*
Miškica
country girl
Time
Ledena
Strelac
MisisM
Batista
212ganna
Marea
Bole
MoonGirl
Hiperborejac
Killjoy
NFS_MW_girl
Istina ex Natasha
Mesrine
cvjeticanin
inspy
Andjela
Miško
Fraya
SKYKING
laza
Debilko
Jurivaka
Vulin
naOpaka
Mastifal
svejedno
Prince
w2403
digitalmandrak
Anhelito
slavena
Cleopatra
Lady
IMHO
Fristajlo
Prepoznatljiva
Sklad odjeka
Buca
cat09
ellen
ludo_913
Johnny-Azra
sanjalica
BG_HIGHLANDER
KirJanja
drdoktor
Vidra
Orhideja
Avramova
Hipi
Lila
Dragana
RINGE
maks
Arwen Evenstar
76 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Porodica
Strana 14 od 22
Strana 14 od 22 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 18 ... 22
Re: Zene sa dva prezimena
a, nemam dva prezimena...
imam dva imena...
Vidra- Legendarni član
- Broj poruka : 10650
Datum upisa : 25.03.2010
Е, то је већ нешто друго...Vidra ::
a, nemam dva prezimena...
imam dva imena...
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Po meni nepotrebno da nekazem glupo sem ako je zena iz neke veoma zasluzne porodice ,pri tom nemislim na one folirante zasluzni/uticajni-imaju para,vec da je njena familija dala svoj doprinos drustvu,na ovaj ili onaj nacin,
a to bili su bogati,ili su sad...ili ono dzet set....cista glupost....
a to bili su bogati,ili su sad...ili ono dzet set....cista glupost....
Hiperborejac- Član
- Broj poruka : 275
Datum upisa : 23.07.2012
Bilo bi drugačije da se ponosim svojim ocem / familijom, onda bih razmislila dobro. Ali ovako se menja najverovatnije, osim ako mi se sadašnje bude više sviđalo od onog koje trebam da dobijem.
MoonGirl- Napredni član
- Broj poruka : 863
Datum upisa : 24.04.2012
Godina : 30
ti ga onda ubedi da on uzme tvoje....MoonGirl ::Bilo bi drugačije da se ponosim svojim ocem / familijom, onda bih razmislila dobro. Ali ovako se menja najverovatnije, osim ako mi se sadašnje bude više sviđalo od onog koje trebam da dobijem.
Hiperborejac- Član
Dobar predlog, hvala.
MoonGirl- Napredni član
- Broj poruka : 863
Datum upisa : 24.04.2012
Godina : 30
Meni licno se ne dopada ta ideja..... Mozda sam malo konzervativnijeg shvatanja....
Bole- Profi član
- Broj poruka : 4620
Datum upisa : 27.04.2012
Potpuno normalna stvar. Sto bi se zena odricala svog prezimena, to je isto kao da se odrice svoje rodbine.
Marea- Legendarni član
- Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012
Ne vredi , ne mogu, nemam volje....
Bole- Profi član
- Broj poruka : 4620
Datum upisa : 27.04.2012
Uzela sam muzevo prezime .....da sam neka javana licnost verovatno bih pored svog dodala i njegovo..ali nisam,,,zasto da me deca postavljaju pitanja tipa Zasto ?Kako? ...( doduse meni je moje i lepse i draze ).....osecala bih se na neki nacin uljez u toj porodici,,,,Bole ::Meni licno se ne dopada ta ideja..... Mozda sam malo konzervativnijeg shvatanja....
212ganna- Profi član
- Broj poruka : 1452
Datum upisa : 10.07.2012
Sasvim normalno,sta ima tu da se polemise...kad se vrati matrijarhat,mi cemo uzimati zenska...verovatno...mislim ne razumem....i da si poznata cuce se da si se udala....ako je neko poznat samo po prezimenu izem ti slavu....
Hiperborejac- Član
Ako moze poznata, moze valjda i nepoznata. Koja je razlika izmedju njih, osim ta jedna jedina koja je nevazna?
Marea- Legendarni član
- Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012
Da je besmisleno da žena udajom izostavi svoje prezime govori prost primer pored onih ozbiljnih, a to je FB. Ne boravim naročito na njemu ali vidim da mnoge stavljaju famozno "ex" ne bi li ih pronašli neki koji ih poznaju pre udaje.
Ne zadržati svoje prezime nije isto što i odreći se svoje rodbine, kako piše Marea, ali je po malo uvredljivo i tu se skoro slažemo.
Neko osuđuje, neko ne, sve je to normalno, a najnormalnije je nikome ne zameriti na svojoj odluci.
Moj stav je da žena svome prezimenu doda suprugovo, a deca da ponesu oba do punoletstva kada će moći da se opredele za jedno od dva a po zakonu, i bez ljutnje bilo koga od roditelja. Ovakav sistem negde već živi odavno i ne stvara nikakav problem.
Najbesmislenije od svega je kada žena i nakon razvoda nosi prezime bivšeg supruga, tobož zbog dece. A šta deca time dobijaju, na to nemaju odgovor?
Ako joj je baš toliko do dece u tom smislu, što se razvodila? Zna se u kom uzrastu dete može biti traumirano zbog razvoda roditelja a naročito ako je brak trajao haotično. Žena tada nije razmišljala smeta li to deci ili ne a onda im čini "uslugu". Čist bezobrazluk prema životu!
Ne zadržati svoje prezime nije isto što i odreći se svoje rodbine, kako piše Marea, ali je po malo uvredljivo i tu se skoro slažemo.
Neko osuđuje, neko ne, sve je to normalno, a najnormalnije je nikome ne zameriti na svojoj odluci.
Moj stav je da žena svome prezimenu doda suprugovo, a deca da ponesu oba do punoletstva kada će moći da se opredele za jedno od dva a po zakonu, i bez ljutnje bilo koga od roditelja. Ovakav sistem negde već živi odavno i ne stvara nikakav problem.
Najbesmislenije od svega je kada žena i nakon razvoda nosi prezime bivšeg supruga, tobož zbog dece. A šta deca time dobijaju, na to nemaju odgovor?
Ako joj je baš toliko do dece u tom smislu, što se razvodila? Zna se u kom uzrastu dete može biti traumirano zbog razvoda roditelja a naročito ako je brak trajao haotično. Žena tada nije razmišljala smeta li to deci ili ne a onda im čini "uslugu". Čist bezobrazluk prema životu!
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Sta mi je gotivno kod tih duplih prezimena je kad zena okaci oba a ne zna se koje je grdje.
Uvijek sam se pitamo moze li zena zadrzati svoje prezime ako je isto kao muzevo.
Uvijek sam se pitamo moze li zena zadrzati svoje prezime ako je isto kao muzevo.
Batista- Profi član
- Broj poruka : 2585
Datum upisa : 03.01.2014
U tom slučaju može poneti jedno da ne bude npr. Popović Popović mada ni to nije strašno. Ha, dobra ideja. Tražim muža sa istim prezimenom.
Na to sam i mislio, moze li imati 2 ista prezimena, Popovic Popovic.
Batista- Profi član
Zakon predviđa da može.
Edson Arantes do Nascimento se oženi sa Manuela Fransiska dos Santosa i ona reši da uzme oba prezimena...
rekoh čini mi se,to je sasvim nebitno u suštini ali se treba voditi nekim načelima,ja predložih tradicijom....sve drugo je stvar dogovora i ispravno je kako god se bračni par dogovori,njihov život njihova pravila
rekoh čini mi se,to je sasvim nebitno u suštini ali se treba voditi nekim načelima,ja predložih tradicijom....sve drugo je stvar dogovora i ispravno je kako god se bračni par dogovori,njihov život njihova pravila
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
Ne treba preterivati, oni već nose tri prezimena. Npr. u Fancuskoj kada prijavljuješ novorođeno dete, matičar ti nudi mogućnost tri imena. Obično se dete zove prvim imenom. Ništa novo.
Avramova ::Ne treba preterivati, oni već nose tri prezimena. Npr. u Fancuskoj kada prijavljuješ novorođeno dete, matičar ti nudi mogućnost tri imena. Obično se dete zove prvim imenom. Ništa novo.
To pokazuje značaj običaja,ništa loše nego tako je običaj i to ljudi slede jel nisu opterećeni predrasudama.
Tradicija ima svoje prednosti,nije loše slediti je...
laza- Stepski vuk
Kome se svidja neka nosi dva prezimena,, treba mu vise vremena da se potpise. Ja imam jedno prezime i ime i vise nadimaka.
MisisM- Napredni član
- Broj poruka : 850
Datum upisa : 27.07.2013
MisisM ::Kome se svidja neka nosi dva prezimena,, treba mu vise vremena da se potpise. Ja imam jedno prezime i ime i vise nadimaka.
evo još jednog nadimka za tebe....pametnice.....
laza- Stepski vuk
Ali 3 imena djeluje onako umjetnicki, pogotovo kada umjesto srednjeg stavis samo inicijale.
Batista- Profi član
Batista, nemoj da osujećuješ moju nameru. Čekam da donesu novi propis za lične karte, dodajem još jedno prezime uz ovo koje nosim i to bez udaje. Pošteno!
Da li ću delovati više umetnički nego što jesam baš me nešto briga, ali neću biti više umetnik sa dva prezimena nego što sam sada, pa zar nije tako?
Da li ću delovati više umetnički nego što jesam baš me nešto briga, ali neću biti više umetnik sa dva prezimena nego što sam sada, pa zar nije tako?
Tako je. Ljudi znaju staviti inicijale ocevog imena, Pinki S. Mucibabic.
Batista- Profi član
Strana 14 od 22 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 18 ... 22
Similar topics
» Imena, prezimena, kako su nastala
» Žene ili Muškarci?
» Generacija X – žene koje nemaju ni porodicu ni karijeru
» Eurobasket 2015. žene
» Uloga zene u Crkvi..
» Žene ili Muškarci?
» Generacija X – žene koje nemaju ni porodicu ni karijeru