Ko je trenutno na forumu
Imamo 103 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 103 Gosta :: 1 ProvajderNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Deset znakova da ste pred razvodom
+7
Lilith
naOpaka
inspy
Marea
Electronique Terminator
Idejan
Avramova
11 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Porodica
Strana 1 od 3
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Deset znakova da ste pred razvodom
Proučite deset znakova koji signaliziraju da vam je brak postao tužno, samotno i prazno mesto koje, verovatno, oboje želite napustiti
Iako su razvodi sve češći, mnogi se parovi ne snalaze kad se to događa upravo njima. Poveruju naivno da će ako samo ponovno počnu voleti jedno drugo sve vratiti na svoje mesto.
Ovaj će mit, nažalost, najčešće pojesti svakodnevica ako zanemare znakove koji prilično pouzdano signaliziraju da je njihov brak u problemima. Evo 10 znakova da je vaš brak zapravo gotov:
1. Seks je konstantno dosadan i postao je mehanička radnja. Zadovoljavajući seksualni život od vitalne je važnosti za zdravlje. Dugotrajna frustracija ovom bazičnom ljudskom potrebom znak je da je brak gotov.
2. Postoji puno problema, ali samo nekoliko rešenja. Nesposobnost da se donese kompromis i pronađe rešenje u generalnim problemima koji se pojave u vezi pretvara partnere u gorke suparnike.
3. Vređanje na ličnom nivou. Uvrede, psovanje, prigovaranje, sarkastični komentaru kojima je cilj ponižavanje ili vređanje partnera siguran je put prema razvodu.
4. Ljuti ste celo vreme. Akumulirani bes ubija ljubav! Ako vi i vaš suprug ne znate kako da se nosite s ljutnjom i skrivate je pod tepih, ta će se planina negativnih emocija jednog dana srušiti na brak.
5. Jedno od vas dvoje vara. Uz profesionalnu pomoć većina brakova može preživeti preljubu, no ponovljeni vanbračni izleti izazivaju toliko boli da je razvod obično olakšanje.
6. U braku postoji sebičnost. Brak znači davati i primati te potrebe i želje svog partnera držati prioritetnima. Muževi i žene koji će osećaju ignorisani najčešće će hteti van iz braka.
7. Jedno od vas dvoje uvek mora biti u pravu. Kad je vaš partner uvek u pravu, a vi uvek u krivu, osećaćete se pregaženo. Ako nemate pravo glasa koji se čuje i poštuje, brak se sigurno pretvorio u diktaturu. Razvod tada daje taj sjajan i neodoljiv osećaj slobode koji ne možete dobiti od supružnika.
8. Više ne uživate u poljupcu. Kad biste radije imali seks nego strastveni poljubac, vaš je brak u dubokim problemima.
9. Razgovor je gotov. Najbolji put do sretnog braka je razgovor. To znači deliti osećanja, misli i stavove tako da uvek možete biti emocionalno sinhronizovani. Kad nema ove veze, brak je prazno i usamljeno mesto koje partneri žele napustiti.
10. Imate previše ili premalo. Kad oboje moraju raditi i jedno zarađuje puno više (pogotovo ako je reč o ženi), problemi s kontrolom mogu sabotirati brak. Previše novca, kad partneri nesmotreno troše, podstiče životni stil s puno izazova koji mogu naštetiti braku kao i istinskim vrednostima koje nas podsećaju šta je zaista važno u životu, piše Huffington Post.
Preuzeto: bebac.com
Iako su razvodi sve češći, mnogi se parovi ne snalaze kad se to događa upravo njima. Poveruju naivno da će ako samo ponovno počnu voleti jedno drugo sve vratiti na svoje mesto.
Ovaj će mit, nažalost, najčešće pojesti svakodnevica ako zanemare znakove koji prilično pouzdano signaliziraju da je njihov brak u problemima. Evo 10 znakova da je vaš brak zapravo gotov:
1. Seks je konstantno dosadan i postao je mehanička radnja. Zadovoljavajući seksualni život od vitalne je važnosti za zdravlje. Dugotrajna frustracija ovom bazičnom ljudskom potrebom znak je da je brak gotov.
2. Postoji puno problema, ali samo nekoliko rešenja. Nesposobnost da se donese kompromis i pronađe rešenje u generalnim problemima koji se pojave u vezi pretvara partnere u gorke suparnike.
3. Vređanje na ličnom nivou. Uvrede, psovanje, prigovaranje, sarkastični komentaru kojima je cilj ponižavanje ili vređanje partnera siguran je put prema razvodu.
4. Ljuti ste celo vreme. Akumulirani bes ubija ljubav! Ako vi i vaš suprug ne znate kako da se nosite s ljutnjom i skrivate je pod tepih, ta će se planina negativnih emocija jednog dana srušiti na brak.
5. Jedno od vas dvoje vara. Uz profesionalnu pomoć većina brakova može preživeti preljubu, no ponovljeni vanbračni izleti izazivaju toliko boli da je razvod obično olakšanje.
6. U braku postoji sebičnost. Brak znači davati i primati te potrebe i želje svog partnera držati prioritetnima. Muževi i žene koji će osećaju ignorisani najčešće će hteti van iz braka.
7. Jedno od vas dvoje uvek mora biti u pravu. Kad je vaš partner uvek u pravu, a vi uvek u krivu, osećaćete se pregaženo. Ako nemate pravo glasa koji se čuje i poštuje, brak se sigurno pretvorio u diktaturu. Razvod tada daje taj sjajan i neodoljiv osećaj slobode koji ne možete dobiti od supružnika.
8. Više ne uživate u poljupcu. Kad biste radije imali seks nego strastveni poljubac, vaš je brak u dubokim problemima.
9. Razgovor je gotov. Najbolji put do sretnog braka je razgovor. To znači deliti osećanja, misli i stavove tako da uvek možete biti emocionalno sinhronizovani. Kad nema ove veze, brak je prazno i usamljeno mesto koje partneri žele napustiti.
10. Imate previše ili premalo. Kad oboje moraju raditi i jedno zarađuje puno više (pogotovo ako je reč o ženi), problemi s kontrolom mogu sabotirati brak. Previše novca, kad partneri nesmotreno troše, podstiče životni stil s puno izazova koji mogu naštetiti braku kao i istinskim vrednostima koje nas podsećaju šta je zaista važno u životu, piše Huffington Post.
Preuzeto: bebac.com
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Idejan- Super član
- Broj poruka : 5951
Datum upisa : 21.09.2011
Re: Deset znakova da ste pred razvodom
Očete da JA dam 10 znakova
"kako me ONA isKAŠIRALA" ???
Electronique Terminator- Profi član
- Broj poruka : 1003
Datum upisa : 20.08.2012
Dovoljan je jedan znak, a to je nezadovoljstvo.
Marea- Legendarni član
- Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012
Očemo. Raspiši se.Electronique Terminator ::Očete da JA dam 10 znakova
Poslednji izmenio Avramova dana Pon Sep 17, 2012 4:34 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
I ja cekam.
Marea- Legendarni član
залепила те на тврду подлогу.Electronique Terminator ::"isKAŠIRALA" ???
inspy- Profi član
- Broj poruka : 3239
Datum upisa : 09.04.2010
E, pa to mi treba, Imam jednu ogromnu fotografiju spremnu za kaširanje. Niasam se toga setila. Možda ću u 10 stavki pronaći rešenje.
Bože, gde li ovaj čovek više >>>>>>>>>>>> ne mogu ga se načekati.
Bože, gde li ovaj čovek više >>>>>>>>>>>> ne mogu ga se načekati.
kome smeta?
Meni! Zamalo da presvisnem od gadosti.
Meni! Zamalo da presvisnem od gadosti.
Poslednji put izmenio Admin dana Sub Jul 11, 2015 3:04 am, izmenio ukupno 2 puta
Gost- Gost
ма не бре...бацила га на под и исценирала мали уметничкки перформанс...Neki tip ::Pljunula ko Lana u Zoo vrtu.
inspy- Profi član
Samo prevaru ne bi oprostila,ostalo sve sve moze popraviti....
Gost- Gost
@Iskra
Suprotno mislim ali ne u smislu da bih oprostila prevaru već da je jedino to popravljivo.
Suprotno mislim ali ne u smislu da bih oprostila prevaru već da je jedino to popravljivo.
nikada se ne bih razveo kada bih se ozenio
Idejan- Super član
- Broj poruka : 5951
Datum upisa : 21.09.2011
Е ни ја. Кад бих се обавезала како год. Ваљда кад се раздвојиш остану иделизоване успомене које су грђе и више муче од свакдневног трпљења и смарања. Или, другим речима, кад бих мерила на кантар, пре бих изабрала прихватљиву количину трпљења и његовог свакодневног лајања, ударања о зид,док имам енергије да се мењам, него интезивни лош осећај касније из ког, познавајући себе, не би ни бог ,ни све мождане вијуге овога света могле да ме извуку.. Зато сам у трипу да сада нема компромиса по питању избора,мора да буде права ствар, чиста љубаф. Ал како ствари стоје то морам да мењам... и онда све ово пада у воду
inspy- Profi član
@inspy
Navela si jedan primer a znaš koliko ih je, onoliko koliko je parova, i ni jedan isti.
Navela si jedan primer a znaš koliko ih je, onoliko koliko je parova, i ni jedan isti.
па ја навела из свог угла, сада и на овој столици...откуд знам како ћу да мислим на некој другој.
inspy- Profi član
Baš tako, ne kažu sveti oci za dž. "Ne govori o sutrašnjem danu dok ne svane." O tome ćemo jednom prilikom. :cheers:
Meni bi lakse bilo da govorim o znakovima koji govore da sam ,; prevazisla svih 10 i da ima jos novih 10, a ja sam jos uvijek Tu.
Marea- Legendarni član
имам болест нагађања и набадања под утицајем блиске прошлости.Avramova ::Baš tako, ne kažu sveti oci za dž. "Ne govori o sutrašnjem danu dok ne svane." O tome ćemo jednom prilikom. :cheers:
inspy- Profi član
inspy ::Е ни ја. Кад бих се обавезала како год. Ваљда кад се раздвојиш остану иделизоване успомене које су грђе и више муче од свакдневног трпљења и смарања. Или, другим речима, кад бих мерила на кантар, пре бих изабрала прихватљиву количину трпљења и његовог свакодневног лајања, ударања о зид,док имам енергије да се мењам, него интезивни лош осећај касније из ког, познавајући себе, не би ни бог ,ни све мождане вијуге овога света могле да ме извуку.. Зато сам у трипу да сада нема компромиса по питању избора,мора да буде права ствар, чиста љубаф. Ал како ствари стоје то морам да мењам... и онда све ово пада у воду
kompromisi dolaze kasnije, kad se odcoravish :: bez obzira koliko si beskompromisna pre ili u toku deshavanja... neka vrsta kompromisa mora da postoji...e sad, sve zavisi od praga tolerancije...
ja beskompromisna a tako tolerantna , najgora varijanta :
naOpaka- Profi član
- Broj poruka : 2897
Datum upisa : 25.09.2011
Ako te uvredi to moze biti u afektu....al prevara-tu je vec steta ucinjena....sto povlaci onu stavaku -ne slazemo se u krevetu iz uvodnog...Avramova ::@Iskra
Gost- Gost
Ti si zena zmaj :DMarea ::Meni bi lakse bilo da govorim o znakovima koji govore da sam ,; prevazisla svih 10 i da ima jos novih 10, a ja sam jos uvijek Tu.
Gost- Gost
Marea ::Meni bi lakse bilo da govorim o znakovima koji govore da sam ,; prevazisla svih 10 i da ima jos novih 10, a ja sam jos uvijek Tu.
oće to kad imaš jake živce, ili nemaš kičmu... nisam sigurna šta je tvoj slučaj.
nisam tip koji voli da remontuje... a ni prag tolerancije mi nije nešto visok.
svaki brak valjda zapadne u krizu, ali kada se neke granice pređu i neke stvari izgube, ne vidim razlog da se popravlja.
Lilith- Profi član
- Broj poruka : 3325
Datum upisa : 02.12.2013
Gost :: Ako te uvredi to moze biti u afektu....al prevara-tu je vec steta ucinjena....sto povlaci onu stavaku -ne slazemo se u krevetu iz uvodnog...
Što bih ja ispaštala zbog njegovog afekta, neka udari glavom o zid a ne mene da vređa.
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Zanimljivi članci, video snimci...
» Deset zapovesti za roditelje
» Deset najuzbudljivijih puteva na svetu!
» Dashavatara - Deset avatara
» Deset najmanjih država na svetu
» Deset zapovesti za roditelje
» Deset najuzbudljivijih puteva na svetu!
» Dashavatara - Deset avatara
» Deset najmanjih država na svetu
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Porodica
Strana 1 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?
Čet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra
» Podseća me