Ideja forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Navigacija
 Portal
 Forum
 FAQ
Ko je trenutno na forumu
Imamo 164 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 164 Gosta :: 1 Provajder

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
» Šta trenutno slušate?
Odnos religije i nauke - Page 2 EmptyČet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra

» Moje otkriće
Odnos religije i nauke - Page 2 EmptyČet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra

» Sta pevusite ovih dana?
Odnos religije i nauke - Page 2 EmptyČet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra

» Podseća me
Odnos religije i nauke - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:57 pm od Johnny-Azra

» Ne može da vam dosadi
Odnos religije i nauke - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:56 pm od Johnny-Azra

» Ne kvarite mi temu dok se opustam...
Odnos religije i nauke - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:54 pm od Johnny-Azra

» Poklanjam ti pesmu
Odnos religije i nauke - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:44 pm od Johnny-Azra

» Moj hit danas
Odnos religije i nauke - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:37 pm od Johnny-Azra

» Odavno nisam čuo/čula
Odnos religije i nauke - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:32 pm od Johnny-Azra

» Accessories
Odnos religije i nauke - Page 2 EmptySub Jun 22, 2024 12:09 pm od Iskra69

» Muzika koja u vama izaziva jezu..
Odnos religije i nauke - Page 2 EmptySre Maj 29, 2024 10:48 am od hanijbanij

» Muzika i igra Rusije
Odnos religije i nauke - Page 2 EmptyPet Maj 10, 2024 2:51 pm od Davidova

» Sta je to sto ljude cini ljudima?
Odnos religije i nauke - Page 2 EmptySub Maj 04, 2024 9:05 pm od hanijbanij

https://2img.net/h/s1.postimg.cc/2jaw3c4r7j/logo-cir.png
https://2img.net/h/s28.postimg.cc/sbinr7rvx/bloggif_58f133ee2ca1e.png
https://2img.net/h/s17.postimg.cc/p630tcadr/vremenska_prognoza.png
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Odnos religije i nauke

+14
Istina ex Natasha
Avramova
SKYKING
Fi Pi
cvjeticanin
Cleopatra
Debilko
inspy
strško
Fristajlo
Sub-Ad
Orhideja
Mesrine
Jurivaka
18 posters

Strana 2 od 6 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći

Ići dole

Odnos religije i nauke - Page 2 Empty Re: Odnos religije i nauke

Počalji od Debilko Pet Okt 14, 2011 11:47 am

Jedino ono što se matematički dokaže je zacementirano i nema dilema.
Kada bi svi imali matematički model posmatranja na stvari,mnogo manje bi bilo manipulacija i pravara.Pogotovu tu mislim na politiku.
Ali očigledno državi,a sa njom i crkvi koja je uvek stub i vrhuška,ne odgovara takav mozak,pa se zbog toga niko ne želi pozabaviti porblemom matematike u školstvu.
Tako se ona šiti ko bauk,ogromna većina je se plaši,pa prepuštaju životne odluke intuiciji i verovanju.
Onaj ko zna,on ne veruje.On je uveren.To je po meni viši stupanj poverenja od verovanja.
Debilko
Debilko
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2240
Datum upisa : 24.03.2010
Godina : 62

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Cleopatra Pet Okt 14, 2011 12:59 pm

Debilko ::Auuu Strško,ti baš potcenjuješ sagovorinike.
Nije jedini, pola raje mi ovde j*be mater svako jutro, umesto da to radi vetru. Odnos religije i nauke - Page 2 2214231980

strško ::(a - b)(a + b) = b(a - b) (rastavljen izraz za razliku kvadrata levo, a desno izvučeno zajedničko b pred zagradu)
(a - b) = 0 (a deljenje nulom nije definisano, samim tim ni dozvoljeno, pa si bzvz izvodio predstavu za cirkus)

Ua strsko. Odnos religije i nauke - Page 2 3500004451
1:0 za nauku, buahahaha. Odnos religije i nauke - Page 2 2699138213 :jes:
Cleopatra
Cleopatra
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 3486
Datum upisa : 12.09.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Debilko Pet Okt 14, 2011 1:10 pm

Da Cleopatra,upravo se to navodi kao primer zašto je uslov da broj kojim se deli izraz mora biti različit od nule.
Debilko
Debilko
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2240
Datum upisa : 24.03.2010
Godina : 62

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od strško Pet Okt 14, 2011 1:53 pm

inspy ::Kako kome.
@strsko
Kao sto rekoh bilo Te. bi bilo jako tesko oboriti, jer na njoj lezi cela postavka biologije, medicine,genetike itd. sto ne znaci I da nije moguce, cak uz onaj minimalni procenat mogucnosti sa odgovarajucim dokazom.
I kako to mislis skupiti sve dokaze?
(nadam se da prica ne ide ka vanzemaljcima,anunakijima ,grejsima itd.. Odnos religije i nauke - Page 2 1369909122 ))

Pod sve dokaze podrazumevam sve ono što je nađeno i ispitano na isti način i istim metodama kao i prihvaćeni dokazi, a odbačeno jer se ne uklapa u zvaničnu priču. I da, tu između ostalog spadaju i neki dokazi za koje si ti naučen da ih etiketiraš sa ''vanzemaljci'', ''anunaki'' ili ''greys'' i da propratiš sa prikladnom Odnos religije i nauke - Page 2 1369909122 facom Smile . Još jednom da ponovim - teorija evolucije je vešto konstruisana izmišljotina kojoj će uskoro i zvanično doći kraj Smile
strško
strško
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 646
Datum upisa : 26.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sub-Ad Pet Okt 14, 2011 2:00 pm

Cleopatra ::
(a deljenje nulom nije definisano, samim tim ni dozvoljeno
Дозвољено је, а као резултат, пише се знак за бесконачно (∞).
Што број у називнику више конвергира ка нули, резултат је утолико већи. Ако неки број дијелиш са бројем који иза 0, .... има милијарду нула, резултат ће бити мањи од резултата који добијаш дјељењем истог броја са бројем који иза 0, .... има има милијарду и једну нулу. С обзиром да иза 0, ... можеш написати бесконачно много нула, слиједи да је дјељење с нулом "недеефинисано" само ако се у обзир узме да резултат (∞) није коначан и дефинисан број. С обзиром да математика с појмом бесконачности не може изаћи на крај јер је сама дефинисала да постоји бесконачно много бројева, онда је то проблем који њу надилази, ако је у старту дала погрешну дефиницију о бесконачности бројева, мада је тешко и замислити да постоји коначан број бројева што је математички апсурд јер јој је лакше појмити да постоји бесконачно много бројева док јој је истовремено, појам бесконачности неупоредиво сложенији од појма коначности.

Poslednji put izmenio Sub-Ad dana Pet Okt 14, 2011 2:40 pm, izmenio ukupno 2 puta
Sub-Ad
Sub-Ad
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 855
Datum upisa : 01.04.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od strško Pet Okt 14, 2011 2:15 pm

Pa nije cilj nauci da pravi namerne greške i dokazuje pomoću njih netačne stvari.
A jel znaš ti gde je greška,ili si prepisao sa neta?

Ne potcenjujem sagovornike, ako se neko oseti tako, to je onda njegov problem, možda je karmički zaslužio Smile Ja iznosim svoje mišljenje i stav.
Nije cilj nauci da pravi namerne greške, to nigde nisam rekao. To je cilj onima koji naukom upravljaju za svoje potrebe.
Ja sam što se evolucije konkretno tiče već ukazao gde je greška (da se razumemo, ima ih milion, ova je jedna od osnovnih), evo opet ću to uraditi - treba prikupiti sve dokaze na jedno mesto i procesirati ih sa tačke nulte percepcije, neutralno, pa onda na osnovu tako sagledanih dokaza početi sa konstrukcijom neke priče, a ne da se prvo postavi i zacrta krajnji cilj i onda unutra ubacuješ sve što je poželjno, a odbacuješ sve što se ne slaže sa tvojim krajnjim ciljem.
po teoriji evolucije čovek i dinosaurus nisu mogli nikako živeti zajedno, a kad nađu 33 000 figurica u nekoj iskopini među kojima ima oko 1000 figurica dinosaurusa, i to baš onakvi kakvim ih je zvanična nauka crtežima i rekonstrukcijama predstavila, onda je naučno objašnjenje sledeće - mora da je u pitanju podvala i falsifikat jer su nađene zajedno figurice ljudi i dinosaurusa. od 1945., otkad su te figurice nađene, rađeno je nekoliko nezavisnih ispitivanja starosti, istim načinima i metodama kojima se datiraju i svi zvanični prihvaćeni dokazi, i sva ispitivanja su pokazala da je starost figurica između 4000 i 1500 god pre nove ere. i posle svakog ispitivanja ''naučni'' zaključak je bio - jeste, tačni su rezultati ispitivanja ali mora da je u pitanju podvala ili falsifikat jer su nađene zajedno figurice ljudi i dinosaurusa... To su plodovi dugogodišnjeg kondicioniranja Smile
Zamislite samo kako izgleda strah vatrenog pristalice evolucije od pomisli da TE ne važi...mislim da je taj strah jači i intenzivniji od straha vernika na pomisao da bog ne postoji Smile
strško
strško
Napredni član
Napredni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od strško Pet Okt 14, 2011 2:22 pm

strško ::(a - b)(a + b) = b(a - b) (rastavljen izraz za razliku kvadrata levo, a desno izvučeno zajedničko b pred zagradu)
(a - b) = 0 (a deljenje nulom nije definisano, samim tim ni dozvoljeno, pa si bzvz izvodio predstavu za cirkus)

možda ti pola raje ono radi s razlogom Smile
ne želim da spadam u to pola raje, al molim te, uzmi još jednom pročitaj moj post u kojem se nalazi citirani izraz, ali ovaj put pročitaj ceo post i pokušaj da povežeš i shvatiš za šta je upotrebljen dokaz da je 1=2 Smile ...a ne da praviš cirkus ovde od onoga šta si ti shvatila da iz mog posta Smile

a što se konkretno tiče a-b=0 opet cirkus praviš Smile...nigde deljenja nema...ja ću (a-b) da skratim sa svake strane, pre nego što pomnožim :Odnos religije i nauke - Page 2 3681966919:
strško
strško
Napredni član
Napredni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od strško Pet Okt 14, 2011 2:27 pm

Pa nije cilj nauci da pravi namerne greške i dokazuje pomoću njih netačne stvari.
A jel znaš ti gde je greška,ili si prepisao sa neta?

sad nešto razmišljam, ti si verovatno mislio na one izraze...a ja opet o greškama u evoluciji :Odnos religije i nauke - Page 2 3681966919:
naravno da znam gde je greška, taj primer sam upotrebio upravo da bih prikazao princip kako se ''naučno'' dokazuje teorija evolucije - sa greškama i nelogičnostima u koracima Smile
strško
strško
Napredni član
Napredni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od inspy Pet Okt 14, 2011 9:14 pm

strško ::
Pod sve dokaze podrazumevam sve ono što je nađeno i ispitano na isti način i istim metodama kao i prihvaćeni dokazi, a odbačeno jer se ne uklapa u zvaničnu priču. I da, tu između ostalog spadaju i neki dokazi za koje si ti naučen da ih etiketiraš sa ''vanzemaljci'', ''anunaki'' ili ''greys'' i da propratiš sa prikladnom Odnos religije i nauke - Page 2 1369909122 facom Smile . Još jednom da ponovim - teorija evolucije je vešto konstruisana izmišljotina kojoj će uskoro i zvanično doći kraj Smile
Nigde nisam napisala da ne verujem u vanzemaljski zivot al neka ozbiljna istrazivanja u tom smeru a vezana za poreklo coveka zahtevaju mnogo vise naseg znanja I za sada ostaju u domenu cistog hipotetisanja. Sa kojim se danas nazalost dosta igra, cak I koristi (zato i ona prikladna faca).
Zamislite samo kako izgleda strah vatrenog pristalice evolucije od pomisli da TE ne važi...mislim da je taj strah jači i intenzivniji od straha vernika na pomisao da bog ne postoji
Jeste, ne valja biti iskljuciv.
inspy
inspy
Profi član
Profi član

Broj poruka : 3239
Datum upisa : 09.04.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Cleopatra Pet Okt 14, 2011 9:31 pm

strško ::možda ti pola raje ono radi s razlogom Smile
ne želim da spadam u to pola raje, al molim te, uzmi još jednom pročitaj moj post u kojem se nalazi citirani izraz, ali ovaj put pročitaj ceo post i pokušaj da povežeš i shvatiš za šta je upotrebljen dokaz da je 1=2 Smile ...a ne da praviš cirkus ovde od onoga šta si ti shvatila da iz mog posta Smile

a što se konkretno tiče a-b=0 opet cirkus praviš Smile...nigde deljenja nema...ja ću (a-b) da skratim sa svake strane, pre nego što pomnožim :Odnos religije i nauke - Page 2 3681966919:
To sto ti zoves skratio, na casu matematike se kaze podelio. A mnozenje sa nulom jeste definisano i daje nulu. Odnos religije i nauke - Page 2 2792301435
Ponekad se pitam jel se samo pravis glup? :Odnos religije i nauke - Page 2 3681966919:
Ako ne, zasto mi onda dozvoljavas da ti ovo radim? Odnos religije i nauke - Page 2 479116528

I ne diraj mi matematiku, ona je svetinja! Odnos religije i nauke - Page 2 1221565979
Cleopatra
Cleopatra
Supermoderator
Supermoderator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Fristajlo Pet Okt 14, 2011 10:25 pm

Zamislite samo kako izgleda strah vatrenog pristalice evolucije od pomisli da TE ne važi...mislim da je taj strah jači i intenzivniji od straha vernika na pomisao da bog ne postoji Odnos religije i nauke - Page 2 197741
Misliš da je veći?
Izvedi nam matematičku formulu koja to dokazuje... Odnos religije i nauke - Page 2 670648
Fristajlo
Legendarni član

Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od strško Sub Okt 15, 2011 12:01 pm

strško ::možda ti pola raje ono radi s razlogom Smile

To sto ti zoves skratio, na casu matematike se kaze podelio. A mnozenje sa nulom jeste definisano i daje nulu. Odnos religije i nauke - Page 2 2792301435
Ponekad se pitam jel se samo pravis glup? :Odnos religije i nauke - Page 2 3681966919:
Ako ne, zasto mi onda dozvoljavas da ti ovo radim? Odnos religije i nauke - Page 2 479116528

I ne diraj mi matematiku, ona je svetinja! Odnos religije i nauke - Page 2 1221565979

kleopatra, očigledno je da si ta koja se praviš glupa, a ja moram da pričam sa tobom, pa je onda logično da ti deluje da se i ja pravim glup :Odnos religije i nauke - Page 2 3681966919:
zbog toga što verovatno neprestano žvaćeš orbit, javljaju se i problemi sa memorijom, pa ću pokušati da ti je osvežim
Nije jedini, pola raje mi ovde j*be mater svako jutro, umesto da to radi vetru. Odnos religije i nauke - Page 2 2214231980

znači, ti si ta koja je prva pomenula deljenje nulom, na šta sam ti ja odgovorio da u mom postu nema deljenja nulom...Smile

btw matematika je obična igra, koja se kroji i adaptira po potrebi i nameni, a zaluđenicima se prodaje kao egzaktna nauka...
strško
strško
Napredni član
Napredni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od strško Sub Okt 15, 2011 12:03 pm

Fristajlo ::
Zamislite samo kako izgleda strah vatrenog pristalice evolucije od pomisli da TE ne važi...mislim da je taj strah jači i intenzivniji od straha vernika na pomisao da bog ne postoji Odnos religije i nauke - Page 2 197741
Misliš da je veći?
Izvedi nam matematičku formulu koja to dokazuje... Odnos religije i nauke - Page 2 670648

ne veći fristajlo, čitaj šta je napisano - jači i intenzivniji Smile
direktna formula za jačinu i intenzitet straha još nije formulisana, već se sve to računa posredno, preko jedinica za glupost Smile
strško
strško
Napredni član
Napredni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od inspy Sub Okt 15, 2011 1:33 pm

..........

Poslednji izmenio inspy dana Sub Okt 15, 2011 1:50 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
inspy
inspy
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Cleopatra Sub Okt 15, 2011 1:43 pm

strško ::znači, ti si ta koja je prva pomenula deljenje nulom, na šta sam ti ja odgovorio da u mom postu nema deljenja nulom...Smile

btw matematika je obična igra, koja se kroji i adaptira po potrebi i nameni, a zaluđenicima se prodaje kao egzaktna nauka...
Jbs mi sve, nisam vecu tikvu od tebe srela na internet prostorima. :Odnos religije i nauke - Page 2 3681966919:
Ne znam kako te nije sramota da uzimas u usta rec matematika kad je evidentno da ne baratas s njom koliko srednjoskolac u nizim razredima.
Uslikala sam tvoj post.
Odnos religije i nauke - Page 2 Strskobildeee
Od izraza do kog si stigao, posto nisi smeo da delis iliti skracujes levu i desnu stranu tvoj izraz se zavrsava ovako.
(a-b)(a+b)=b(a-b)
a-b=0
0*(a+b)=b*0
0=0
1≠2
Uradicemo proveru tvoje hipoteze i sa brojevima ako te bune ove promenljive a i b, koju inace rade jos deca u prvom osnovne.
Pr.(znaci provera, da posle ne zvaces slamu sta sam napisala)
(a-b)(a+b)=b(a-b)
pod pretpostavkom da su a=b=5
(5-5)(5+5)=5(5-5)
0*10=5*0
0=0

Jesi sad skontao, bezobrazni i neuki covece. I kazem ti ne diraj mi matematiku, jedino njoj bezuslovno verujem. ❤
Cleopatra
Cleopatra
Supermoderator
Supermoderator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Jurivaka Sub Okt 15, 2011 2:33 pm

Hehehe! Znači na ovaj način se traže i nalaze "rupe" u teoriji evolucije? Odnos religije i nauke - Page 2 HdbRnOdnos religije i nauke - Page 2 HdbRn
Jurivaka
Jurivaka
Profi član
Profi član

Broj poruka : 1704
Datum upisa : 22.09.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od strško Sub Okt 15, 2011 3:00 pm

strško ::znači, ti si ta koja je prva pomenula deljenje nulom, na šta sam ti ja odgovorio da u mom postu nema deljenja nulom...Smile

Jbs mi sve, nisam vecu tikvu od tebe srela na internet prostorima. :Odnos religije i nauke - Page 2 3681966919:
Ne znam kako te nije sramota da uzimas u usta rec matematika kad je evidentno da ne baratas s njom koliko srednjoskolac u nizim razredima.
Uslikala sam tvoj post.
Odnos religije i nauke - Page 2 Strskobildeee
Od izraza do kog si stigao, posto nisi smeo da delis iliti skracujes levu i desnu stranu tvoj izraz se zavrsava ovako.
(a-b)(a+b)=b(a-b)
a-b=0
0*(a+b)=b*0
0=0
1≠2
Uradicemo proveru tvoje hipoteze i sa brojevima ako te bune ove promenljive a i b, koju inace rade jos deca u prvom osnovne.
Pr.(znaci provera, da posle ne zvaces slamu sta sam napisala)
(a-b)(a+b)=b(a-b)
pod pretpostavkom da su a=b=5
(5-5)(5+5)=5(5-5)
0*10=5*0
0=0

Jesi sad skontao, bezobrazni i neuki covece. I kazem ti ne diraj mi matematiku, jedino njoj bezuslovno verujem. ❤

ebt, ponadao sam se da ćeš makar neki zez shvatiti, al šipak Smile...ograničenja su ograničenja, a primarijusa je svet oduvek pun Smile
očigledno je da nisi uradila ono što sam te zamolio već, a to je da pročitaš ceo moj post (verovatno sam zaboravio da napomenem tom prilikom da pokušaš i da shvatiš pročitano), a ne samo deo posta koji se odnosi na matematiku...al pošto vidim da je crtanje potrebno, učiniću to Smile
Da, i pre ''prosvetljenja'' s tvoje strane ja sam znao da je ova ''matematika 1=2'' koju neumorno citiraš iz nemoći- pogrešna. da, znao sam i gde su i koje su greške. i upravo zato sam taj primer iskoristio da prikažem kako se dokazivala teorija evolucije - sa krupnim greškama u koracima. znači, ovu pogrešnu matematiku sam koristio da napravim analogiju, da povučem neku paralelu, a ne da dokazujem ne znam ni ja šta si ti već istripovala od svega toga Smile

A šta to veruješ matematici? savršen primer za ovu temu i još jedan dokaz da se u mainstream nauku mora verovati :Odnos religije i nauke - Page 2 3681966919:
Do sad smo videli da si putem matematike prihvatila da između ostalog veruješ i u to da nešto može da se množi sa ništa Smile A objektivno gledano, u situaciji kada je zadato da se nešto množi sa ništa - tu do samog množenja nikako ne može da dođe. mđt, matematika tu stvara iluziju da do nekakvog množenja dolazi i to predstavlja izrazima Smile. sličan trik u školskom programu jeste onaj kad plasiraju biser - zbir i razlika brzine svetlosti i bilo koje druge brzine jednaki su brzini svetlosti Smile ...moraš da veruješ u to Smile
Dakle, da ponovim još jednom - da, i pre tvojih časova sam znao da je u pitanju pogrešna matematika, i kad budeš odgovarala na ovaj post zaista nema više potrebe da citiraš i komentarišeš pogrešnu 1=2 matematiku, ne radi se ovde o njoj, al izgleda da samo još tebi to nije baš sasvim jasno Smile Tvoj autotrankvilizacioni sistem je upotrebio dve etikete u gornjem postu. Smile Etiketu neukog čoveka mi ne možeš prikačiti, koliko god pokušavala da izvrneš kontekst onoga što ja (na)pišem, a etiketu bezobraznog čoveka u potpunosti razumem Smile

strško
strško
Napredni član
Napredni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Cleopatra Sub Okt 15, 2011 3:17 pm

Ahahahahaha koprcaj se po cabru u koji si se sam uvalio. :Odnos religije i nauke - Page 2 3681966919:
Impozantna je tvoja upornost i tvoj "pokusaj"... da dunes u sopstveni cabar valjda, sta bi drugo mogao. Odnos religije i nauke - Page 2 1050154034
"Ej znas nisam ja ogranicen, ti si ogranicena sto si morala da mi nacrtas koliko sam glup!" Odnos religije i nauke - Page 2 479116528
Stvarno neki ljudi ne znaju sta je sramota i neuspeli fazon. Odnos religije i nauke - Page 2 2699138213

Verujem da bih ja cak umela i dostojanstveno da ispadnem glupa. Ali to je gotovo nemoguce jer se nikada ne bakcem materijom kojom ne vladam ili sa kojom nisam vesta. :ironicc:
Cleopatra
Cleopatra
Supermoderator
Supermoderator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od strško Sub Okt 15, 2011 3:22 pm

...očekivano Odnos religije i nauke - Page 2 2079824972
strško
strško
Napredni član
Napredni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Cleopatra Sub Okt 15, 2011 3:25 pm

Al si me zajeb'o, a? Odnos religije i nauke - Page 2 3726945182 Odnos religije i nauke - Page 2 479116528
Cleopatra
Cleopatra
Supermoderator
Supermoderator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od strško Sub Okt 15, 2011 3:29 pm

nisam te ja ništa zajebo :Odnos religije i nauke - Page 2 3681966919:, to sama sebi radiš iz posta u post, ja sam samo rekao da je tvoja reakcija na moj post bila očekivana Smile
strško
strško
Napredni član
Napredni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od strško Sub Okt 15, 2011 3:44 pm

inspy ::
Nigde nisam napisala da ne verujem u vanzemaljski zivot al neka ozbiljna istrazivanja u tom smeru a vezana za poreklo coveka zahtevaju mnogo vise naseg znanja I za sada ostaju u domenu cistog hipotetisanja. Sa kojim se danas nazalost dosta igra, cak I koristi (zato i ona prikladna faca).
Zamislite samo kako izgleda strah vatrenog pristalice evolucije od pomisli da TE ne važi...mislim da je taj strah jači i intenzivniji od straha vernika na pomisao da bog ne postoji
Jeste, ne valja biti iskljuciv.

a da li si se nekada zapitala zbog čega je to tako? Smile
da li je moguće da čoveku danas nedostaju određena znanja i saznanja upravo zbog strogih granica i ograničenja uspostavljenih školskim programom?
strško
strško
Napredni član
Napredni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od inspy Sub Okt 15, 2011 5:33 pm

Znanja ne nedostaju I nemoguce ih je “zataskati” I bukvalno sve staviti u istu vizuru na sta ti mozda mislis. Dovoljan je jedan mozak da kao kamen u vodi pokrene neko desavanje. Mozda gleds Iz aktuelne situacije I ovog vremenskog isecka.. ili previse verujes necemu sto se zasniva na tudjoj intuiciji, imaginaciji pa si ubedjen…ne znam....Samo da te podsetim da je za ovu nasu razmenu misli jos uvek potreban kompjuter koji nastade uz pomoc ovakve matematike. Ako imas neki bolji, daj pokazi, al ako mi telepatski saljes neku misao, jbg.slab mi je prijemnik, nista ne razumem. Odnos religije i nauke - Page 2 3629869021
A sve sto treba da se desi- se desava, sve sto ima mogucnost da podje naopako ce poci jer postoje neki fizicki zakoni kretanja, propadanja, privlacenja, odbijanja..
inspy
inspy
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od strško Sub Okt 15, 2011 6:38 pm

inspy ::Znanja ne nedostaju I nemoguce ih je “zataskati” I bukvalno sve staviti u istu vizuru na sta ti mozda mislis. Dovoljan je jedan mozak da kao kamen u vodi pokrene neko desavanje. Mozda gleds Iz aktuelne situacije I ovog vremenskog isecka.. ili previse verujes necemu sto se zasniva na tudjoj intuiciji, imaginaciji pa si ubedjen…ne znam....Samo da te podsetim da je za ovu nasu razmenu misli jos uvek potreban kompjuter koji nastade uz pomoc ovakve matematike. Ako imas neki bolji, daj pokazi, al ako mi telepatski saljes neku misao, jbg.slab mi je prijemnik, nista ne razumem. Odnos religije i nauke - Page 2 3629869021
A sve sto treba da se desi- se desava, sve sto ima mogucnost da podje naopako ce poci jer postoje neki fizicki zakoni kretanja, propadanja, privlacenja, odbijanja..

nisam sebi dozvolio luksuz bespogovrnog verovanja u bilo šta.
ako znanja ne nedostaju i ako se ništa ne zataškava, zašto su onda određena znanja odsutna iz školskog programa? zašto je teorija evolucije tokom vremena odbacila masu validnih dokaza koji se ne uklapaju u njenu priču? zašto je postavljen takav scenario da je prvi korak u razmatranju dokaza koji podriva evoluciju taj da to mora biti neka prevara ili obmana? a potom se svi napori usmeravaju ka pronalaženju objašnjenja koje će podržati mišljenje da je u pitanju obmana ili prevara. takav model se odavno upražnjava, jer je najpoželjniji, u suprotnom bi masa mogla da dođe u priliku da razmišlja, eventualno i da stekne uvid u rupe u znanju kojem su bili izloženi do tad.
Ne, ja ne želim da stavljam bukvalno sve u istu vizuru. To čini mainstream nauka Smile Imaš naučni metod kao svetinju, i to ti je jedna jedina vizura - sve se posmatra i procesira kroz naučni metod, i ako nešto ne paše - onda ne važi, ne može da dobije epitet 'naučno', dok su sa druge strane, putem školskog programa generacijama ljudi plasirane i trajno instalirane raznorazne gluposti, koje nažalost imaju uz sebe epitet 'naučno', pa ih ljudi zbog tog prideva još i doživljavaju kao istinite Smile
Zbog uobičajenog dualističkog pogleda koji ljudi primenjuju u svom životu, moram da se ogradim izjavom da kad kritikujem nauku, moja kritika ne znači da ja mislim da je apsolutno sve u nauci pogrešno.
Ovo često ume da bude posledica dugotrajnog konzumiranja neurotoksina iz bliske okoline u vidu raznih fluorisanih proizvoda, sugarfree proizvoda, kao i proizvoda sa pojačivačima ukusa Smile

Samo da ponovim, matematika je igra, koja se kroji, menja i adaptira po potrebi, i potom primenjuje na svaki sistem koji čovek na trenutnom nivou svesti može da percipira...tako da odrednicu ''ovakva matematika'' možeš da upotrebiš za nastanak bilo čega, ne samo kompjutera Smile
strško
strško
Napredni član
Napredni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Cleopatra Sub Okt 15, 2011 6:45 pm

nedostaju određena znanja i saznanja upravo zbog strogih granica i ograničenja uspostavljenih školskim programom?
Kad prestanemo da idemo u skole, vise nam nista nece nedostajati. Odnos religije i nauke - Page 2 2317702173
Strujace nam znanje samo kroz praznu blentaru, a mi cemo kao pauci da ga vrebamo. Odnos religije i nauke - Page 2 Men_ani

Samo da ponovim, matematika je igra, koja se kroji, menja i adaptira po potrebi, i potom primenjuje na svaki sistem koji čovek na trenutnom nivou svesti može da percipira...tako da odrednicu ''ovakva matematika'' možeš da upotrebiš za nastanak bilo čega, ne samo kompjutera
Aj mici njeno sveto ime iz tvojih usta, matematika je jedina istina. U kom god obliku da se zapise, uvek je ista. I u suludim teorijama o vanzamaljcima jedino bi ona bila zajednicki jezik komunikacije. Kada bi se izmenili matematicki zakoni, izmenio bi se kompletan svet u kome zivimo. A nasa percepcija ne dozvoljava drugaciji poredak. I aj stvarno, dosta nam je te tvoje sekte. Necemo da kupimo. :Odnos religije i nauke - Page 2 3681966919:
Cleopatra
Cleopatra
Supermoderator
Supermoderator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 6 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći