Ko je trenutno na forumu
Imamo 91 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 91 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Vukovar
+2
Orhideja
slavena
6 posters
Strana 2 od 3
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Re: Vukovar
Ma nije mi tesko...Prebacujem ih sa mog omiljenog sajta,imas link par postova gore
digitalmandrak- Supermoderator
- Broj poruka : 12500
Datum upisa : 22.03.2010
Vukovar - jedna priča
Žanr: Ljubavna drama, Ratni
Režija: Boro Drašković
Kratak sadržaj: Priča o ljubavi, patnji, o sudbinama ljudi koji su preživeli "Hirošimu" današnjeg vremena, a na osnovu istinite ljubavne priče dvoje mladih, Hrvatice i Srbina, koji se, pod uticajem političkog marketinga, a kasnije i rata, udaljavaju i razilaze preživevši pakao. Priča o ponavljanju istorije, o nastavku Drugog svetskog rata na tlu bivše Jugoslavije, o patnjama i stradanju običnih ljudi, koji, pod uticajem moćnih političkih interesa, uništavaju svoju porodicu i svoj dom...
Producent: Dan-film corporation, Limasol, Ministarstvo za kulturu Republike Srbije, Stevan North, SAD, Dante Palladino, Italija
Scenario: Boro Drašković, Maja Drašković
Muzika: Aleksandar-Sanja Ilić
Snimatelj: Aleksandar Petković
Scenografija: Miodrag Mirić
Kostimografija: Mirjana Ostojić
Zemlja porekla: Srbija
Montaža: Snežana Ivanović
Trajanje: 96 minuta
Tehnika: Standard, kolor
Prvo prikazivanje: 3.7.1994.
Da, i ovo je Moj Vukovar!
Žanr: Ljubavna drama, Ratni
Režija: Boro Drašković
Kratak sadržaj: Priča o ljubavi, patnji, o sudbinama ljudi koji su preživeli "Hirošimu" današnjeg vremena, a na osnovu istinite ljubavne priče dvoje mladih, Hrvatice i Srbina, koji se, pod uticajem političkog marketinga, a kasnije i rata, udaljavaju i razilaze preživevši pakao. Priča o ponavljanju istorije, o nastavku Drugog svetskog rata na tlu bivše Jugoslavije, o patnjama i stradanju običnih ljudi, koji, pod uticajem moćnih političkih interesa, uništavaju svoju porodicu i svoj dom...
Producent: Dan-film corporation, Limasol, Ministarstvo za kulturu Republike Srbije, Stevan North, SAD, Dante Palladino, Italija
Scenario: Boro Drašković, Maja Drašković
Muzika: Aleksandar-Sanja Ilić
Snimatelj: Aleksandar Petković
Scenografija: Miodrag Mirić
Kostimografija: Mirjana Ostojić
Zemlja porekla: Srbija
Montaža: Snežana Ivanović
Trajanje: 96 minuta
Tehnika: Standard, kolor
Prvo prikazivanje: 3.7.1994.
Da, i ovo je Moj Vukovar!
slavena- Legendarni član
- Broj poruka : 19245
Datum upisa : 06.04.2010
Centar Vukovara..
slavena- Legendarni član
Prelepi pogled na vodotoranj i reku Dunav...
slavena- Legendarni član
Pogled na reku Vuku i hotel Dunav ...
slavena- Legendarni član
Centar.. Svodovi , ko god je bio u Vukovaru nije mogao zaobici predivne svodove...
Oni su ukras Vukovara..
Oni su ukras Vukovara..
slavena- Legendarni član
Usporedba..
poruseno - obnovljeno
[img][/img]
poruseno - obnovljeno
[img][/img]
slavena- Legendarni član
Tko nikada nije bio u Vukovaru tesko da moze zamisliti kakav je to grad bio, grad iako skoro kompletno obnovljen, vise odise tim ratnim strahotama nego sjajem kojeg je imao do 1991...
Danas je Vukovar jedan tuzan grad, podijeljen na dvije strane, a objema im je zajednicko da su im zivoti vise nalik na one zombijske nego na one uobicajene kakve poznajemo. To je barem moj dojam.
Nevjerojatno je da je taj grad ubijen jednim ludilom u samo nekoliko mjeseci i nisam siguran hocemo li mi za svojih zivota doziviti da bude ono sta je nekada bio...
Grad je nejvjerojatno skup i strasno je da po cijenama parira Zagrebu
Tesko je opisati kakvim duhom grad danas odise...mozda to slike bolje pokazuju...
Danas je Vukovar jedan tuzan grad, podijeljen na dvije strane, a objema im je zajednicko da su im zivoti vise nalik na one zombijske nego na one uobicajene kakve poznajemo. To je barem moj dojam.
Nevjerojatno je da je taj grad ubijen jednim ludilom u samo nekoliko mjeseci i nisam siguran hocemo li mi za svojih zivota doziviti da bude ono sta je nekada bio...
Grad je nejvjerojatno skup i strasno je da po cijenama parira Zagrebu
Tesko je opisati kakvim duhom grad danas odise...mozda to slike bolje pokazuju...
slavena- Legendarni član
Luka Vukovar
slavena- Legendarni član
Moj Vukovar...
slavena- Legendarni član
Da se nađemo na kafi, ja bih trebala sad jedan vikend da provedem tamo nisam sigurna samo za datum
Orhideja- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8799
Datum upisa : 08.03.2010
Volim ovaj predivni grad... Ima dusu..
slavena- Legendarni član
bila sam neki dan u Vukovaru, na brzaka, bez plana.
sljedeći put idem s planom, ima se šta vidjeti.
rodica i ja smo uletjele u dvorac Eltz u 17:45 (zatvara se u 18:00).
ljubazni čuvar nas je ipak pustio da malo razgledamo, taman toliko da se slikamo pored klavira. (u dvorcu je smješten Muzej grada Vukovara.)
dvorac je potpuno obnovljen i izgleda prelijepo.
Memorijalno groblje je otvoreno, na Ovčari smo poljubile vrata jer se zatvara u 17:00.
u bolnici nas je ljubazni recepcioner proveo kroz atomsko sklonište koje je 1991. služilo kao bolnica. oni zatvaraju u 15:00 ali kad je čuo da sam došla iz Zagreba, odvojio je svoje slobodno vrijeme da nam pokaže ratnu bolnicu. (smjena mu je završila baš kad smo mi došle.)
na putu do Ovčare vidjele smo table koje pokazuju put prema Vučedolu (i tamo je muzej), ali i to ostaje za sljedeći put.
fotke ne znam prebaciti s mobitela...
sljedeći put idem s planom, ima se šta vidjeti.
rodica i ja smo uletjele u dvorac Eltz u 17:45 (zatvara se u 18:00).
ljubazni čuvar nas je ipak pustio da malo razgledamo, taman toliko da se slikamo pored klavira. (u dvorcu je smješten Muzej grada Vukovara.)
dvorac je potpuno obnovljen i izgleda prelijepo.
Memorijalno groblje je otvoreno, na Ovčari smo poljubile vrata jer se zatvara u 17:00.
u bolnici nas je ljubazni recepcioner proveo kroz atomsko sklonište koje je 1991. služilo kao bolnica. oni zatvaraju u 15:00 ali kad je čuo da sam došla iz Zagreba, odvojio je svoje slobodno vrijeme da nam pokaže ratnu bolnicu. (smjena mu je završila baš kad smo mi došle.)
na putu do Ovčare vidjele smo table koje pokazuju put prema Vučedolu (i tamo je muzej), ali i to ostaje za sljedeći put.
fotke ne znam prebaciti s mobitela...
Kementari- Napredni član
- Broj poruka : 637
Datum upisa : 07.09.2013
O cemu pricate jbte!?!?
O Vukovaru???
Koga zabole za Vukovar!?!?
Posluzio je za raskusurivanje,za basnoslovne sume nemackih maraka uplacivanih na konto striktno jedne banke dok je narod,obicni,grcao u krvi,patio se mrznjom zarad konta patriota koji i danas lepo zive od lepih kamata zagrebacke i hypo alpe!
O cemu pricate???
O Vukovaru?
O trgovini oruzjem,municijom,o drzavnim sluzbama koje i dan-danas saradjuju,o mrznji ispranoga sveta,o mrznji....Vukovar je postradao jer je trebao biti pojam jugoslovenske propale ideje,za nemacki narod,za zajednicu tada evropske zajednice,koga je briga u rajstagu za kazi zasto me ostavi...
Trudise se i posejase zlo seme,a seme k'o seme nastavilo da klija i raste i porod dade svoj....
Cast svaka izuzecima....
Verovatno promasih temu.....
O Vukovaru???
Koga zabole za Vukovar!?!?
Posluzio je za raskusurivanje,za basnoslovne sume nemackih maraka uplacivanih na konto striktno jedne banke dok je narod,obicni,grcao u krvi,patio se mrznjom zarad konta patriota koji i danas lepo zive od lepih kamata zagrebacke i hypo alpe!
O cemu pricate???
O Vukovaru?
O trgovini oruzjem,municijom,o drzavnim sluzbama koje i dan-danas saradjuju,o mrznji ispranoga sveta,o mrznji....Vukovar je postradao jer je trebao biti pojam jugoslovenske propale ideje,za nemacki narod,za zajednicu tada evropske zajednice,koga je briga u rajstagu za kazi zasto me ostavi...
Trudise se i posejase zlo seme,a seme k'o seme nastavilo da klija i raste i porod dade svoj....
Cast svaka izuzecima....
Verovatno promasih temu.....
Thabit- Profi član
- Broj poruka : 2686
Datum upisa : 28.04.2013
Vukovar se moze voleti ili ne ( a i misljenja su kao dOpe - svako ima svoje )...ali niko , ali bas niko iz mog ga srca ne moze otkinuti...
slavena- Legendarni član
slavena ::Vukovar se moze voleti ili ne ( a i misljenja su kao dOpe - svako ima svoje )...ali niko , ali bas niko iz mog ga srca ne moze otkinuti...
Slazem se,narocito ako se uzme u obzir filantropija tako cesto zapostavljena....
Ako si mislila na mene,uzmi u obzir,nisam mislio na ljude izvorno,na sistem kao takav jesam i sve sto on kao takav nazalost prihvacen kao nuznost ima kao posledicu ili proizvod,sasvim svejedno...I pored dobrih ljudi ne mogu da ne osecam zal pored svega onoga loseg sto nas naucise,a mi prihvatismo bez pogovora....
Nadam se da se razumesmo....
Thabit- Profi član
Thabit, Vukovar je moj rodni grad , mnogo je propatio, i vise nikada nece biti ono sto je bio... ali ja ga volim.
I to je jedina tacka sa koje ja posmatram taj grad.
I kad god mogu, rado mu se vracam...
Nadam se da se razumemo.
I to je jedina tacka sa koje ja posmatram taj grad.
I kad god mogu, rado mu se vracam...
Nadam se da se razumemo.
slavena- Legendarni član
Gradovi su gradovi,ljudi su nazaslost ljudi...
Razumeli smo se siguran sam!
Razumeli smo se siguran sam!
Thabit- Profi član
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Strana 2 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra