Ideja forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Navigacija
 Portal
 Forum
 FAQ
Ko je trenutno na forumu
Imamo 53 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 53 Gosta :: 2 Provajderi

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
» Šta trenutno slušate?
B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 EmptyČet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra

» Moje otkriće
B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 EmptyČet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra

» Sta pevusite ovih dana?
B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 EmptyČet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra

» Podseća me
B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 EmptySre Jun 26, 2024 11:57 pm od Johnny-Azra

» Ne može da vam dosadi
B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 EmptySre Jun 26, 2024 11:56 pm od Johnny-Azra

» Ne kvarite mi temu dok se opustam...
B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 EmptySre Jun 26, 2024 11:54 pm od Johnny-Azra

» Poklanjam ti pesmu
B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 EmptySre Jun 26, 2024 11:44 pm od Johnny-Azra

» Moj hit danas
B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 EmptySre Jun 26, 2024 11:37 pm od Johnny-Azra

» Odavno nisam čuo/čula
B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 EmptySre Jun 26, 2024 11:32 pm od Johnny-Azra

» Accessories
B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 EmptySub Jun 22, 2024 12:09 pm od Iskra69

» Muzika koja u vama izaziva jezu..
B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 EmptySre Maj 29, 2024 10:48 am od hanijbanij

» Muzika i igra Rusije
B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 EmptyPet Maj 10, 2024 2:51 pm od Davidova

» Sta je to sto ljude cini ljudima?
B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 EmptySub Maj 04, 2024 9:05 pm od hanijbanij

https://2img.net/h/s1.postimg.cc/2jaw3c4r7j/logo-cir.png
https://2img.net/h/s28.postimg.cc/sbinr7rvx/bloggif_58f133ee2ca1e.png
https://2img.net/h/s17.postimg.cc/p630tcadr/vremenska_prognoza.png
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu?

+22
Glorija
Jurivaka
Lepa protina kći
Djeneral
strško
IMHO
SKYKING
L2
Cleopatra
Debilko
laza
Orhideja
Miško
cvjeticanin
lucegolupce
sini_do
inspy
Vidra
digitalmandrak
Istina ex Natasha
Fristajlo
Avramova
26 posters

Strana 20 od 28 Prethodni  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 24 ... 28  Sledeći

Ići dole

B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 Empty Re: B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu?

Počalji od Gost Pon Sep 26, 2011 5:10 pm

laza ::obožavam ovakve odgovore

u nedostatku argumenata a bez želje dac se razume sagovornik i prihvati činjenično stanje kreće se sa uvredama,nekulturnim opaskama,filozofskim floskulama,naučenim frazama.
samo jedno pitanje je privelo diskusiju kraju.

je li lepše mama ili drugi roditelj....misli o tome...

evo malo literature za sve mudre podržavaoce peder bala.

Je li lepse mama ili drugi roditelj?Cuj pitanja?
Najlepse je kada te tvoje dete voli i razume, kad imate normalan odnos i o svemu mozete da razgovarate. Kad svoje rodjeno dete vaspitas tako da nikoga ne mrzi, da postuje druge ljude, vazna rec POSTOVANJE i svaciji nacin zivota kojim se ne krse zakoni koji vaze za sve, i da se ne boji drugacijih ljudi koji mu svojim postojanjem ni na koji nacin nece nauditi. Mama i roditelj, i jedno i drugo je lepo normalnom neisfobiranom coveku..

I uzmes za primer Svedsku od koje je Srbija po svemu, znaci PO SVEMU udaljena milion svetlosnih godina. B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 2317702173

A ovamo ne znas sta su to zakoni koji se donose u civilizovanim zemljama, pa pricas o Iranu.
Kakve veze ima Iran sa normalnim zivotom?
Sta bih ja trebala da shvatim, da Srbija treba da lici na Iran, ili sta?
Da licemerno treba da postoji zakon po kome svi imaju ljudska prava ali da taj zakon ne treba da vazi za sve? Kazem, nije pitanje osnovnih ljudskih prava nikakvo filozofsko pitanje. Ko to tako gleda, zaista ima vremena na pretek i ocigledno mesa pedere i federe.. B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 2317702173
I bla bla bla bla bla.... Ne vredi. To me je zaustavilo a ne tvoje pitanje.

Svakako da na nas utice okruzenje u kojem rastemo i razvijamo se, kulturni milje iz koga smo potekli, drustveni status i sve ostalo vezano za drustveni zivot. Dakle, covek nije samo prirodno i biolosko vec i drustveno bice.Drustvo je puno razlicitih pojedinaca i grupacija, svi smo mi jedinke za sebe. Tolerancija je osnova bilo kog normalnog i koliko toliko slobodnog drustva.

PS
Svako ima pravo na izrazavanje svog stava, ali osuda ove parade se ne moze izrazavati nasiljem.
Nisam za nasilje, kao sto nisam ni za filozofiju na ovu temu, ono, tipa globalizacija, modernizacija a mi eto trpimo torturu manjine zbog toga, ono, nasa svest je ''nebeski cista'' . Ma da, neko ce vas tuci i moralno isprljati, ukaljati vase cistunstvo. B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 2317702173
Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 Empty Re: B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu?

Počalji od Orhideja Pon Sep 26, 2011 5:30 pm

Divlja ::

Je li lepse mama ili drugi roditelj?Cuj pitanja?
Najlepse je kada te tvoje dete voli i razume

Roditelju boli me stomak ili mama boli me stomak. Razlika toliko velika da zaista ne vrijedi diskutovati o om.
kad imate normalan odnos i o svemu mozete da razgovarate. Kad svoje rodjeno dete vaspitas tako da nikoga ne mrzi, da postuje druge ljude, vazna rec POSTOVANJE i svaciji nacin zivota kojim se ne krse zakoni koji vaze za sve, i da se ne boji drugacijih ljudi koji mu svojim postojanjem ni na koji nacin nece nauditi.
Ovo se zove odgoj, i to se podrazumijeva.

ali da taj zakon ne treba da vazi za sve?

Zakon nikad nije isti za sve, dvojica ljudi koji urade isto krivično djelo će dobiti dve različite kazne i to samo zahvaljujući advokatu.

Tolerancija je osnova bilo kog normalnog i koliko toliko slobodnog drustva.
Tolerancija??? U BG im se nude neke druge lokacije za izvođenje parade, ali oni odbijaju, zašto oni nisu tolerantni pa rekli "ok, idemo tamo"?
Orhideja
Orhideja
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Broj poruka : 8799
Datum upisa : 08.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Pon Sep 26, 2011 5:40 pm

@Orhideja

Ok, Jovo nanovo.

Osnovni zakoni, oni koji se ticu ljudskih prava moraju da vaze za sve.

Nemoj sad i ti ko @Jurivaka da krenes pricu o apsolutnoj slobodi B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 2317702173 . Pa da nadovezes nesto u stilu Frija o zapadu i njegovim sistemima vrednosti, kao da osnova srpskog drustva i drzave u biti nisu upravo te zapadne vrednosti? A sta drugo? Iranski serijat ?
Zato nam Evropa i jeste ''prirodno staniste'' po svemu.

Ono sto se podrazumeva kao vaspitanje treba pokazati na ovom primeru. Lagan primer. ceka nas mnogo ozbiljnijih stvari od ove gay parade.

To sto odbijaju da se premeste na drugu lokaciju, ne znam. Nisam upoznata, a nije ni bitno. Very Happy
Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laza Pon Sep 26, 2011 5:40 pm

umesto odgovora pamfleti,filozofiranja,optužbe...

stvar je prosta,ko im a pravo da zabrani detetu da oslovljava roditelje sa mama i tata...zar je moguće da ti to nije nenormalno.

ja sam uvek protiv diktature.
laza
laza
Stepski vuk
Stepski vuk

Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Pon Sep 26, 2011 5:46 pm

Da skratimo, to uopste nije slucaj u celoj Svedskoj. Izvukao si to iz konteksta cele price. Izuzetak nije pravilo. Svedska nije Srbija.

Imam prijatelje u Svedskoj, uskoro cu ici tamo, do kraja godine, pa cu se sama uveriti da li je ili nije istina to sto ovde prenosis. A o pamfletima nemoj da mi pricas... hhahha, 'aj' se sam procitaj, pa ti upravo kacis tamo neki link o Svedskoj(?) i njihovim zabavistima i tamo nekoj prici dva roditelja bla bla bla
Ne boj se, nazalost, nikada Srbija nece biti Svedska. Nikada. Prosto, nema sanse.
Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laza Pon Sep 26, 2011 5:51 pm

znači nismo ni švedska ni iran.... B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 2214231980

priča dva roditelja...bla ,bla bla...tužno :iii:

osudi diktaturu,slobodno,kaži dole tiranija bilo koje vrste.

šta bi sa rušenjem ograda ili ti ove prijaju....
laza
laza
Stepski vuk
Stepski vuk

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laza Pon Sep 26, 2011 5:55 pm

Projekat uvođenja rodne ravnopravosti u vrtiće imaće ozbiljne posledice na noromalan razvoj dece.

Beograd, 01.07.2011

Nastavni program u Švedskoj za predškolski uzrast predviđa uvođenje rodne ravnopravnosti u vrtiće. Ovaj upliv ideologije u razvoj dece imaće katastrofalne posledice za zdravo odrastanje, pogotovo dečaka.

Predškolska ustanova “Egalija” iz Stokholma u Švedskoj uvela je praksu da vaspitači ne koriste reči “on” ili “ona” kako bi se negovala jednakost između polova od najranijeg detinjstva.

Zaposleni u zabavištu takođe brižljivo biraju boje i vrste igračaka i knjiga da mališani ne bi robovali stereotipima vezanim za pol. Školica je otvorena prošle godine sa zadatkom da se razbiju predrasude koje se tiču uloge polova, a to je okosnica nastavnog programa za predškolce u Švedskoj.

- Društvo očekuje da devojčice budu slatke, lepe i ljupke, a dečaci muževni, grubi i društveni. ‘Egalija’ im pruža fantastičnu priliku da budu šta god hoće - objašnjava Jeni Johnson, vaspitačica.

U ovom vrtiću devojčice i dečaci se zajedno igraju kuvanja plastičnim šerpama i kutlačama, ali se u neposrednoj blizini nalaze lego kocke kako se ne bi pravila mentalna barijera između kuvanja i gradnje. U skoro svim knjigama među “glavnim junacima” su gej parovi, samohrani roditelji i usvojena deca. Nema “Snežane”, niti “Pepeljuge”.

Direktorka Lota Rajalin kaže da su metodi ovog zabavšta naišli na oprečna reagovanja nekih segmenata društva i da osoblje dobija pretnje od rasističkih grupa koje se bune što se deca igraju crnim lutkama. Ali dodaje da za upis u njihovu ustanovu postoji dugačka lista čekanja, a da je samo jedan par ispisao svoje dete.

Džej Belski, dečji psiholog sa Kalifornijskog univerziteta Dejvis nije siguran da je to što rade Šveđani dobro.

- Uskoro dečaci neće smeti da rade ono što najviše vole: da jurcaju i štapove koriste kao mačeve. Tako polna neutralnost u svom najgorem obliku dovodi do ukidanja muškosti - smatra on.

polako počinju i psiholozi da razmišljaju glavom i naukom.
laza
laza
Stepski vuk
Stepski vuk

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Pon Sep 26, 2011 6:04 pm

Koje ograde?
Kroz njih prolazim lagano. B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 2214231980

Ako je to istina, nisam bas upucena, ali ako jeste istina, ne svidja mi se bas sve to.

Roditelju, dodaj mi daljinski!
Roditelju, volim te!
Roditelju, vaspitacica ti je rekla da dodjes u zabaviste.
Roditelju, razbio sam prozor na ulaznim vratima zabavista.
-Dete, neka, neka, ljubi te tvoj roditelj... Vidi ti to, mozemo sinu ili cerki reci dete moje?
Hah, pa onda ovo roditelj moze da prodje, za jedno pedesetak godina. B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 2317702173

Moj brat se uvek voleo igrati sa mojim igrackama i sad, znaci li to da je on danas pomalo gay?
Hhhahha, da ga vidis, ne bi mu to smeo reci u lice.

I sta fali crnim lutkama?
Ja bih Hristov ten obojila u njegovu prirodnu crvenkastu boju, i kosu mu prikazivala crnom, kakva je verovatno i bila . Rasisti su mi ogavni, a oni se bune? Normalno, ko bi drugi bio prvi? B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 2317702173
A to sto decaci nece moci sa stapovima da se macuju, oh, pa, mozda jednom svet postane bolje mesto za zivot, sta velis, bez rata i vojski? Bilo bi to superiska. Kad bi bilo.
Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laza Pon Sep 26, 2011 6:22 pm

B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 1687652137

da mi neko oduzme prinčev poljubac koji je probudio snežanu.... B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 2518772342

zlo...... B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 2214231980

a za mačevanje su u pravu....jedino što su vitezovi veliki ljubavnici i mačevaoci...može li se to odvojiti.... B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 2214231980
laza
laza
Stepski vuk
Stepski vuk

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Fristajlo Pon Sep 26, 2011 6:25 pm

Idemo dalje, jer je sve do sad, manje- više, jasno...
----------
Pominje se ovde da je pravo na paradu- osnovno pravo.
Ni manje, ni više, nego -osnovno? U rangu sa pravom na život, rad, naknadu za rad, kretanje, bezbednost...? Shodno ovome- izgleda da imamo čudnu podudarnost sa problemima Srba na severu Kosmeta (one druge, u enklavama, da i ne pominjem!) i voleo bih da pokušamo da izvučemo paralelu između te dve situacije- sličnosti i razlike... B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 129758
Možda bi bilo politički efikasno preimenovati blokadu "carinskih" prelaza u neku vrstu "parade ponosa", prilagođeno problematici, pa tražiti od lokalnih "vlasti" zaštitu...? B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 670648
Šala, naravno. Neumesnom je čini samo to što je tu, u stvari, zaista problem sa ugrožavanjem osnovnih prava; stvari se moraju sređivati logičnim redosledom. Prvo osnovno, a onda sporedno; očito, razlike u prioritetima su i proizvele ovu i ovakve rasprave. Nekom nije omogućeno osnovno, i to svi vrlo dobro znamo i vidimo; ustovremeno, isti oni koji su odgovorni za tu onemogućenost- insistiraju da se jednoj kontroverznoj grupici omogući nešto što je, blago rečeno- obest.
Ko u tome ne vidi odsustvo bilo kakvog "aršina", ne vidi tendenciju, nepravdu i bezobrazluk- očito, pridružuje se tom sistemu. Kao takav, treba da snosi i deo- odgovornosti za posledice.
Da li će ih i snositi- pokazaće vreme. Ja sam našao za shodno da na to upozorim... B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 834150
Fristajlo
Legendarni član

Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Jurivaka Pon Sep 26, 2011 7:04 pm

Veoma popularni savremeni francuski filozof i teoretičar Mišel Onfre, kaže: "Evropa je na samrti, a većina ljudi, slijepi kao Edip, misle da je pred njom budućnost."
Ako su neki i bili skeptični u vezi ove Onfreove misli, kada pročitaju onaj post o švedskom predškolskom vaspitanju što ga je postavio Laza, biće im jasnije o čemu Onfre govori.
Jurivaka
Jurivaka
Profi član
Profi član

Broj poruka : 1704
Datum upisa : 22.09.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vidra Uto Sep 27, 2011 10:24 am

I uzmes za primer Svedsku od koje je Srbija po svemu, znaci PO SVEMU udaljena milion svetlosnih godina.
Narocito treba obratiti paznju na to da svedski jezik zamire, medju samim Svedjanima koji sve vise govore engleski.
Eto, kad vec putujes tamo, Divlja, mogla bi da nam doneses pravu informaciju o tome.

Svakako da na nas utice okruzenje u kojem rastemo i razvijamo se, kulturni milje iz koga smo potekli, drustveni status i sve ostalo vezano za drustveni zivot. Dakle, covek nije samo prirodno i biolosko vec i drustveno bice.
Mozda sam nesto omasila, pa nisam primetila, da je neko od javnih licnosti koje snimaju klipove gej. Uglavnom su to ljudi koji su heteroseksualci, ili se bar tako izdaju.
Elem, zbog toga poceh da se pitam u kolikoj meri uopste postoji gej populacija u Srbiji ili je ovo samo nacin da se nesto popularizuje zbog radi naravno para?

Podseti me Fri svojim pisanjem na jedan graffit koji stoji negde oko Kanarevog brda
'' Na Kosoovu Srbi bez hrane i vode, a u Beogradu price o pederima se vode''
Vidra
Vidra
Legendarni član

Broj poruka : 10650
Datum upisa : 25.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Uto Sep 27, 2011 10:36 am

Fristajlo ::Idemo dalje, jer je sve do sad, manje- više, jasno...
----------
Pominje se ovde da je pravo na paradu- osnovno pravo.
Ni manje, ni više, nego -osnovno? U rangu sa pravom na život, rad, naknadu za rad, kretanje, bezbednost...? Shodno ovome- izgleda da imamo čudnu podudarnost sa problemima Srba na severu Kosmeta (one druge, u enklavama, da i ne pominjem!) i voleo bih da pokušamo da izvučemo paralelu između te dve situacije- sličnosti i razlike... B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 129758
Možda bi bilo politički efikasno preimenovati blokadu "carinskih" prelaza u neku vrstu "parade ponosa", prilagođeno problematici, pa tražiti od lokalnih "vlasti" zaštitu...? B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 670648
Šala, naravno. Neumesnom je čini samo to što je tu, u stvari, zaista problem sa ugrožavanjem osnovnih prava; stvari se moraju sređivati logičnim redosledom. Prvo osnovno, a onda sporedno; očito, razlike u prioritetima su i proizvele ovu i ovakve rasprave. Nekom nije omogućeno osnovno, i to svi vrlo dobro znamo i vidimo; ustovremeno, isti oni koji su odgovorni za tu onemogućenost- insistiraju da se jednoj kontroverznoj grupici omogući nešto što je, blago rečeno- obest.
Ko u tome ne vidi odsustvo bilo kakvog "aršina", ne vidi tendenciju, nepravdu i bezobrazluk- očito, pridružuje se tom sistemu. Kao takav, treba da snosi i deo- odgovornosti za posledice.
Da li će ih i snositi- pokazaće vreme. Ja sam našao za shodno da na to upozorim... B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 834150

Pravo na ''paradu'' -ako paradu posmatras kao pravo na javno okupljanje i javno iznosenje svog misljenja- mozes jedino i gledati kao osnovno ljudsko pravo.

Ako treba da se ''paradira'' na granici sa ...Ko se tamo na KIM sa kim granicini, vise mi nije ni jasno? No, ako to treba da se radi, Fri, kreni, i tebe cu podrzati B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 2817148592 . I svakog koji bude isao na tu paradu ponosa.

Koliko shvatam LGBT organizacija sama odlucuje kada ce sta da organizuje. To je njeno pravo.
Isto tako i ti mozes sa svojim istomisljenicima prioritetno da okupis paradere i krenes na svoju paradu ponosa na granicni prelaz, lagano, bez nasilja, mozes i da se preselis tamo, blize Kosovskoj Mitrovici. To bi bilo sasvim u skladu sa tom paradom ponosa na koju mislis. Jer, paraderi na gay paradi zive kao gay 24 casa, pa bi i ti mogao da zivis isto kao Srbin na Kosovu, cisto da vidis iz bliza sta je najbolje da se uradi po tom pitanju, ono probno. Koliko bi se samo puta broj Srba na Kosovu povecao kada bi se to dogodilo, neverovatno. Ja cu da vas podrzim , nema problema. 🇸🇪 :Cleo:

@Jurivaka
Evropa je na samrti, heh, tesko da je bas na samrti, ali ako tako kaze Mišel Onfre, ti mu verujes?
Sve da je i tako, evropske vrednosti su osnova civilizacije kakvu poznajemo. To ce tesko neko da porekne a jos teze promeni u dogledno vreme. Da, zapadni sistem vrednosti, najpre mislim na Evropu kao kulturnu, prosvetnu, naucnu kolevku sveta. To je ono sto nam treba, drugaciji sistem vrednosti u kome funkcionise pravna drzava: ''ne treba mi da idemo u Evropu, Evropa treba da dodje kod nas.''
Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Uto Sep 27, 2011 10:43 am

Vidra ::
I uzmes za primer Svedsku od koje je Srbija po svemu, znaci PO SVEMU udaljena milion svetlosnih godina.
Narocito treba obratiti paznju na to da svedski jezik zamire, medju samim Svedjanima koji sve vise govore engleski.
Eto, kad vec putujes tamo, Divlja, mogla bi da nam doneses pravu informaciju o tome.

Svakako da na nas utice okruzenje u kojem rastemo i razvijamo se, kulturni milje iz koga smo potekli, drustveni status i sve ostalo vezano za drustveni zivot. Dakle, covek nije samo prirodno i biolosko vec i drustveno bice.
Mozda sam nesto omasila, pa nisam primetila, da je neko od javnih licnosti koje snimaju klipove gej. Uglavnom su to ljudi koji su heteroseksualci, ili se bar tako izdaju.
Elem, zbog toga poceh da se pitam u kolikoj meri uopste postoji gej populacija u Srbiji ili je ovo samo nacin da se nesto popularizuje zbog radi naravno para?
Da, covek je i drustveno bice koje narocito treba da obrati paznju na rec POSTOVANJE i rec TOLERANCIJA, bio on hetero ili gay, bio bilo ko, i zalagao se za bilo sta- to je poenta onoga sto sam rekla.

Za Svedsku, kad se vrnem, javljam sa terena sta ima novo... :silent:

Heh, da nije taj truli zapad izmislio te srpske gayeve? Jer, svi znaju da su Srbi ono, muskarcine, a to gay, to mogu biti samo neki tamo levi evropljani, ne mi cistokrvni balkanci... :bum: Salim se, naravno... :bum:

Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vidra Uto Sep 27, 2011 11:07 am

i zalagao se za bilo sta- to je poenta onoga sto sam rekla.

treba da obrati paznju na rec POSTOVANJE i rec TOLERANCIJA
Ova rasprava i vodi se na tom principu, jer trazeci da se neko ili nesto postuje i tolerise dolazi do sukoba interesa. Zasto bi se neko ili nesto vise postovalo u odnosu na nekoga ili nesto drugo?
I nemoj da pravis paralele izmedju Srba na Kosmetu i geyeva... mnogo je ruzno...
Vidra
Vidra
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Uto Sep 27, 2011 11:11 am

@Vidra
Nisam ja pravila te paralele, pogledaj malo bolje, procitaj ko je tu na ovu tako jednostavnu temu ''doneo'' pricu o Kosovu i mogucoj prioritetnoj paradi ponosa na granici? Ja ne.

Da, slazem se, mnogo je ruzno siriti ovu tako jednostavnu pricu u nedogled.

Sukob interesa ne postoji.

Postoje samo fobije i nedostatak one gore pomenute tolerancije.
Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laza Uto Sep 27, 2011 11:22 am

divlja evo malo evropskih vrednosti

Odluka zvaničnog Pariza da zatvori više od 100 ilegalnih prihvatilišta za Rome i deportuje oko 1.000 Roma u Rumuniju i Bugarsku odakle su i došli

šta ćemo sa pedofilima u holandskom parlamentu, fašistima u mađarskoj vlasti

evropska vrednos je izmišljen pojam i nema nikakav značaj. evropske zemlje imale su i sramnih i svetlih perioda u svojoj istoriji tako da ta generalizacija pada u vodu i služi samo za bacanje prašine u oči.
postoje neke druge vrednosti,starije,moralnije,pravednije koje ovi takozvani europejci hoće da bace pod tepih,to su hrišćanske,svetosavske vrednosti u kojima ne postoji slovo koje nije u skladu sa ljubavlju,slogom ,tolerancijom.

problem je što se te vrednosti ne rastežu i menjaju u zavisnosti od količine dolara i franaka koji su u ruci nekog moćnika.savremene takozvane evropske vrednosti su pale na ispitu mnogo puta i u mnogo različitih situacija.zamisli pojam kolateralna šteta...poginula deca...

čak ni na google-u ne postoji pojam evropska vrednost....verovatno sa razlogom.

zbog toga se gej osobe izruguju monahinjama i pokacuju im srednji prst,pokojnog patriarha pavla oblačiše nakaradno i praviše sprdnju sa njim a visoko cene evropske veledostojnike(lakši i jeftiniji za potkupljivanje),
sarkozi,berluskoni....cccc na šta je spala evropa.
laza
laza
Stepski vuk
Stepski vuk

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od digitalmandrak Uto Sep 27, 2011 11:31 am

Heh, da nije taj truli zapad izmislio te srpske gayeve? Jer, svi znaju da su Srbi ono, muskarcine, a to gay, to mogu biti samo neki tamo levi evropljani, ne mi cistokrvni balkanci... Salim se, naravno...

U Srbiji su oduvek postojali pederi,ovi gejevi su zapadnjacka izmisljotina... :B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 3681966919:

Nemam nista protiv pedera,ali mi ovi gejevi opasno idu na piiiip B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 1692082600

digitalmandrak
digitalmandrak
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 12500
Datum upisa : 22.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Uto Sep 27, 2011 11:34 am

B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 2503617651
Digi, shvatam... Rekoh, ti si genije! B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 20 2699138213
Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vidra Uto Sep 27, 2011 11:37 am

Divlja:
Sukob interesa ne postoji.
Postoje samo fobije i nedostatak one gore pomenute tolerancije.
To zavisi od toga kako sta nazoves. Sustina je ista.
Ti kazes da sam ja homofob, a u stvari si me nazvala onako kako tebi to odgovara.
E sad, mogu se pravdati i objasnjavati, potkeprepljivati argumentima, i ti da znas kako je sve to razumno i racionalno s moje strane, ali prosto ces se drzati svog stava bez tolerancije da priznas da smo svi po malo u pravu.
Ako treba da se kaze da ne postoji tolerancija, moram da priznam da je licno nemam jer cu opet ici s posla peske i obilaziti kordone. Za mene je to svojvrsna vrsta mucenja. A onda cu opet morati da svojoj deci objasnjavam zasto je opet Beograd izlomljen. Mozda ne bi bilo lose da se tako izlomi grad u kome ti, Divlja, zivis... eto da odahnemo bar jednom.
Sve u svemu, uvek je sve nekako 'brigo moja predji na drugoga', pa kako se ko snadje.

mnogo je ruzno siriti ovu tako jednostavnu pricu u nedogled
Ova prica uopste nije jdnostavna ako se sagleda sa svih aspekata. Jednostavna je iz ugla da treba da se proteraju 'manjinska prava' milom ili silom. To je zaista stvarno jednostavna prica. Sve dalje od toga se komplikuje jer treba da postoji nacin a onda instrumeniti da se to protera, pa onda i neko ko ce o tome argumentovano da raspravlja sa bilo koje strane. I tako, na kraju, za koju godinu, bice onako kako je NEKO na pocetku vec bio zamislio kao i proces kojim ce se to odvijati, a opet na nacin koji je psiholoski najpogodniji.

laza:

Odluka zvaničnog Pariza da zatvori više od 100 ilegalnih prihvatilišta za Rome i deportuje oko 1.000 Roma u Rumuniju i Bugarsku odakle su i došli
Pa, dobro je da ih ovoga puta nisu u Srbiju deportovali, jer je bilo toga u nekoliko navrata bez obzira odakle su. Inace, toliko o evropskom zalaganju za Rome...

šta ćemo sa pedofilima u holandskom parlamentu
Kako sta cemo? Oni su politicka stranka koja se zalaze za punoletstvo sa dvanestom godinom zivota.
Boze, Lazo... prave sebi sirom otvorena vrata za zatvorene oci...

evropska vrednos je izmišljen pojam i nema nikakav značaj
...i u to nistavilo treba se uklopiti najpre gubitkom identiteta, nacionalnog narocito, a najlakse je baratati ljudskim pravima i osnovnim sredstvima za zivot.

zbog toga se gej osobe izruguju monahinjama i pokacuju im srednji prst
a sto monahinjama, bog te mazo? ja mislila da su gey... stvarno...
znala sam da nesto nije u redu... to je polna diskriminacija, nad zenama... eto... sto nekom monahu ne pokazase to, narocito nekom koji ima 190cm i 100kg... xe...
Vidra
Vidra
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Uto Sep 27, 2011 11:42 am

Divlja :: Postoje samo fobije i nedostatak one gore pomenute tolerancije.

"FOBIJA

(grč. fobos = strah) Nesrazmerno intenzivan, iracionalan strah od izvesnih spoljašnjih, samo potencijalnih opasnih pojava, situacija ili predmeta. Taj objekt straha, odnosno njegov sadržaj može biti veoma raznoliko (npr. mrak, visina, neka životinja itd.), tako da postoji ogroman broj f. koje se mogu na različite načine klasifikovati. S obzirom da se iracionalni strahovi mogu vezati takoreći za bilo koju pojavu, broj f. je praktično neograničen, tako da danas lista f. obuhvata preko 200 naziva! Objekti koji provociraju strah variraju od stvarno opasnih, gde postoji filogenetski programirana reakcija straha (strah od zmije, visine), preko relativno malo ili retko opasnih (strah od železnice), pa do gotovo bezopasnih (zatvoren prostor). Ono što je neobično kod f. nije sam strah već njegova snaga, iracionalnost i nepromenljivost. Naime, strah je nesrazmerno veliki u odnosu na stvarnu opasnost. Prema bihejvioristima, f. nastaje procesom emocionalnog uslovljavanja, odnosno, hipergeneralizovanjem emocionalne reakcije na neke neutralne draži, asocijativno povezanih sa dražima koje izazivaju strah."

Ko to protivnike parade ponosa pa i homoseksualnosti naziva homofobima? Tzv. "homofobi" imaju jasna obrazloženja i to nisu fobije. Čovek koji ne odobrava neku pojavu i jasno objasni zbog čega je ne odobrava, nema straha od pretpostavljene pojave, on se samo istoj protivi a to je daleko od fobije.

I sada iz drugog ugla. Pretpostavimo da su homofobi fobičari koje nauka tretira jednako kao ostale fobičare. Ako je tako, zbog čega bi se homofob osudio dok npr. agrobobičar na to ima pravo.
Avramova
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Sre Sep 28, 2011 8:05 am

@Laza
A drugi bi ih oberucke primili?

šta ćemo sa pedofilima u holandskom parlamentu, fašistima u mađarskoj vlasti
Sta cemo sa nasim domacim pedofilima i fasistima?

evropska vrednos je izmišljen pojam i nema nikakav značaj. evropske zemlje imale su i sramnih i svetlih perioda u svojoj istoriji tako da ta generalizacija pada u vodu i služi samo za bacanje prašine u oči.
postoje neke druge vrednosti,starije,moralnije,pravednije koje ovi takozvani europejci hoće da bace pod tepih,to su hrišćanske,svetosavske vrednosti u kojima ne postoji slovo koje nije u skladu sa ljubavlju,slogom ,tolerancijom.
Evropska vrednost je sve ono sto znas o kulturi, nauci, medicini u gro slucajeva, pa i filozofiji, gro onoga sto se ubraja u tekovine ljudske civilizacije. Kreni od sopstvenog pisma, kulture, svega sto ti je drago- tu ces pronaci bas tu evropsku vrednost.
Ne verujem u vrednosti zakona iranskog serijata.

problem je što se te vrednosti ne rastežu i menjaju u zavisnosti od količine dolara i franaka koji su u ruci nekog moćnika.savremene takozvane evropske vrednosti su pale na ispitu mnogo puta i u mnogo različitih situacija.zamisli pojam kolateralna šteta...poginula deca...
A Balkan se pokazao?
čak ni na google-u ne postoji pojam evropska vrednost....verovatno sa razlogom.

Zamisli ti to....
zbog toga se gej osobe izruguju monahinjama i pokacuju im srednji prst,pokojnog patriarha pavla oblačiše nakaradno i praviše sprdnju sa njim a visoko cene evropske veledostojnike(lakši i jeftiniji za potkupljivanje),
sarkozi,berluskoni....cccc na šta je spala evropa.
I konacno, stigli smo na ''pravu adresu''- mrznja, mrznja, mrznja, mrznja. Oni vas, vi njih.Crkva zakuvava sve dodatno, pravi zaprsku.. Pa ko koga...'' Balkanske vrednosti'' na delu...

Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laza Sre Sep 28, 2011 9:33 am

znači slažemo se da evropske vrednosti ne postoje,da smo isti i da imamo iste probleme i pojave.
zašto onda nešto što već imamo postavljamo za cilj i od toga pravimo uzor.jedino nisi u pravu,nemamo registrovanu parlamentarnu pedofilsku stranku.

o toj mržnji ja i pričam...onaj ko je ugrožen ne ponaša se nasilnički,osiono,bezobrazno.
laza
laza
Stepski vuk
Stepski vuk

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Sre Sep 28, 2011 9:37 am

Mesas federe i pedere lazo, to sam ti vec rekla.

Pedofili imaju neke veze sa homoseksulacima koliko i sa heteroseksualcima.

Pedofilija je ZABRANJENA zakonom.

Ne slazemo se uopste oko evropskih vrednosti:One postoje, ma sta ti ili ja rekli. :jaa neeee:
I....... :spava:
Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laza Sre Sep 28, 2011 9:53 am

članica holandskog parlamenta je stranka koja se zalaže za ozakonjivanje seksa sa devojčicama od 14 godina(klasična pedofilija),trenutno je pedofilija zabranjena ali se radi na tome da se legalizuje,ne u iranu već u holandiji.
pričaš o evropskim vrednostima,kažem i pokažem ti da ne postoje,da su gori od nas(cigani imaju naselje u kragujevcu 200 godina,dolaze novi odlaze stari stanovnici i niko ih ne dira) ti kažeš da ih niko ne bi primio.
počela si da se gubiš i u nedostatku argumanata skačeš sa priče na priču.
na komentar o vulgarnostima upućenim prema monahinjama ti kažeš mržnja vi njih oni vas....tako se ne ponašaju ugroženi,ne nose parole smrt državi,živela perverzija.jesu li im to legitimni zahtevi.
i.... :iii: .....to je nekulturno.....ako mi uputiš ličnu prepisku i odgovorim ti budi bar malo kulturna i ispoštuj sagovornika a ako ti on ne odgovara ne upućuj mu više direktne komentare.
i.... :spava:
laza
laza
Stepski vuk
Stepski vuk

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 20 od 28 Prethodni  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 24 ... 28  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu