Ideja forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Navigacija
 Portal
 Forum
 FAQ
Ko je trenutno na forumu
Imamo 29 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 29 Gosta :: 2 Provajderi

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
» Šta trenutno slušate?
B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 17 EmptyČet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra

» Moje otkriće
B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 17 EmptyČet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra

» Sta pevusite ovih dana?
B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 17 EmptyČet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra

» Podseća me
B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 17 EmptySre Jun 26, 2024 11:57 pm od Johnny-Azra

» Ne može da vam dosadi
B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 17 EmptySre Jun 26, 2024 11:56 pm od Johnny-Azra

» Ne kvarite mi temu dok se opustam...
B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 17 EmptySre Jun 26, 2024 11:54 pm od Johnny-Azra

» Poklanjam ti pesmu
B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 17 EmptySre Jun 26, 2024 11:44 pm od Johnny-Azra

» Moj hit danas
B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 17 EmptySre Jun 26, 2024 11:37 pm od Johnny-Azra

» Odavno nisam čuo/čula
B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 17 EmptySre Jun 26, 2024 11:32 pm od Johnny-Azra

» Accessories
B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 17 EmptySub Jun 22, 2024 12:09 pm od Iskra69

» Muzika koja u vama izaziva jezu..
B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 17 EmptySre Maj 29, 2024 10:48 am od hanijbanij

» Muzika i igra Rusije
B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 17 EmptyPet Maj 10, 2024 2:51 pm od Davidova

» Sta je to sto ljude cini ljudima?
B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 17 EmptySub Maj 04, 2024 9:05 pm od hanijbanij

https://2img.net/h/s1.postimg.cc/2jaw3c4r7j/logo-cir.png
https://2img.net/h/s28.postimg.cc/sbinr7rvx/bloggif_58f133ee2ca1e.png
https://2img.net/h/s17.postimg.cc/p630tcadr/vremenska_prognoza.png
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu?

+22
Glorija
Jurivaka
Lepa protina kći
Djeneral
strško
IMHO
SKYKING
L2
Cleopatra
Debilko
laza
Orhideja
Miško
cvjeticanin
lucegolupce
sini_do
inspy
Vidra
digitalmandrak
Istina ex Natasha
Fristajlo
Avramova
26 posters

Strana 17 od 28 Prethodni  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 22 ... 28  Sledeći

Ići dole

B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 17 Empty Re: B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu?

Počalji od Gost Pet Sep 23, 2011 5:35 pm

Smesno je tvrditi da je seksualna devijacija neka neizleciva bolest.
Mastrubacija, analni sex medju heteroseksualcima, oralni seks, sve vrste fetisa, cudne predigre, i jos toga... Sve je to bolest?
Ma ajde, i ja bih mogla reci da je ceo svet bolestan. Mozda i jeste.

I smesno je vrsiti genezu bolesti koja nije bolest, iz danasnje vizure, to je smesno.

Kakva prava?
Gospodine @Jurivaka, to morate licno njih da pitate. Lepo, put pod noge, pravac Bg, pa tamo, na licu mesta se raspitati. Ovako na forumu sve izgleda drugacije.
Slazem se da bi to trebalo nazivati drugacije- protestom.
Al' nije tu poenta u nazivu vec u necem drugom. Ajmo poslusati sta to gospodja Karanovic i gospodin Djuricko kazu. A mozda....
Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 17 Empty Re: B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu?

Počalji od Vidra Pet Sep 23, 2011 5:41 pm

lucija ::Nikola jeste super lik...a to "cool" si ti Vidra kazala... a onda suprotno od opet sopstvenog misljenja ..stavila ga u "kos" vecine..koji bilo sto rade, samo da uzimaju novac...mucni malo glavom..meni ne moze biti kako kazes, COOL, niko ko zarad novca radi protiv svoje "volje"...A TEBI ETO MOZE...

Na Balkanu nije nista problem, osim kad krene nesto sto je kao "strano tijelo" za njih...a sva ostala halabuka je okey...
Mozda tebi ne moze, ali nije iskljuceno.
Danas je normalno da se goli ljudi setaju ulicom, ali se sexualnim zlostavljanjem smatra kada decak u prolazu pljesne devojcicu po guzi.
A o tome su odlucili neki drugi odrasli ljudi, o decijem svetu i onome sto se smatralo normalnim sexualnim razvojem.
Sve se menja i vrlo je moderno biti cool i in... ili kako god hoces da nesto protumacis. Najmanje je vazno imati sopstveni stav. vazno je imati stav okoline, a to je 100%siguran put u - biti prihvacen.

Gospodine @Jurivaka, to morate licno njih da pitate. Lepo, put pod noge, pravac Bg, pa tamo, na licu mesta se raspitati.
Samo da znas, Jurivaka, da sam i ja dobila ovakav savet. Nego ja nisam gej, pa necu ici na paradu. A i nemam leptiric -pcelica kostim. Ostao mi u vrticu.

Poslednji izmenio Vidra dana Pet Sep 23, 2011 6:04 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Vidra
Vidra
Legendarni član

Broj poruka : 10650
Datum upisa : 25.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Pet Sep 23, 2011 5:48 pm

Da, fenomenalan ti je odgovor Vidro. Ali fenomenalan.
A jesu li Djuricko, Mirjana i Dragan gej?

Jako sam ti lepo skoro pa nacrtala Smile koja prava su im ugrozena, pa umalo kad ste navalili nisam bila ovde ''skinuta do gola'' B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 17 2317702173 , nema da moze da ponavljam deset puta jedno te isto, a da se neko pravi gluv.
Cak si rekla da ne razumes zasto su LGBT manjina u drustvu... Mislim..

I bez kostima se vidi o cemu se ovde radi.
Dosta od mene.
Nastavite ... B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 17 2640594159 :albino:
Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Pet Sep 23, 2011 5:52 pm

Veze s vezom nema to Vidra o cemu govoris..kad decak u prolazu pljesne( heha, sladak neki decko, ali.zadnje bi mu bilo.)...pa to treba i jeste zlostavljanje..ne znam sta si htjela time reci????
Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vidra Pet Sep 23, 2011 6:03 pm

A jesu li Djuricko, Mirjana i Dragan gej?
Verovatno nisu, sta ja znam o tome...
boli me bas uvo, iskreno receno...

Cak si rekla da ne razumes zasto su LGBT manjina u drustvu... Mislim..
Ne zasto, nego kakva su manjina. Vrati stranice... ako te ne mrzi...
Ti si mi odgovorila da su LGBT manjina u odnosu na heteroseksualce.

Da, fenomenalan ti je odgovor Vidro. Ali fenomenalan.
Posto ne mogu da procenim da li je ovo sarkazam ili nemogucnost dosetke, u kom smislu je moj odgovor fenomenalan?

Veze s vezom nema to Vidra o cemu govoris..kad decak u prolazu pljesne( heha, sladak neki decko, ali.zadnje bi mu bilo.)...pa to treba i jeste zlostavljanje..ne znam sta si htjela time reci????
Mozda budes razumela kada budes imala svoju decu. Ovako... 'ne vredi kupati crnca'...
Vidra
Vidra
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Jurivaka Pet Sep 23, 2011 6:07 pm

Divlja ::

Gospodine @Jurivaka, to morate licno njih da pitate. Lepo, put pod noge, pravac Bg, pa tamo, na licu mesta se raspitati.

Izgleda, da se tu razlikujemo. Ja nemam običaj da bilo gdje idem po svoje mišljenje. Ono je formirano, i nikakva Karanovićka, niti bilo ko drugi, to ne može promijeniti. Mogu ga promijeniti egzaktno utvrđene činjenice, ako je moje mišljenje bilo suprotno tim činjenicama.
Jurivaka
Jurivaka
Profi član
Profi član

Broj poruka : 1704
Datum upisa : 22.09.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Pet Sep 23, 2011 6:11 pm

Vidra ja imam dva predivna andjela....i ne znam zasto ti je toliko dobro da neko nekog pljeska po guzi??? da to neko uradi mojoj Mariji nebi vese bio ziv....tvojoj djeci nek' radi...kad ih budes imala ili ako ih imas...
Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vidra Pet Sep 23, 2011 6:16 pm

lucija ::Vidra ja imam dva predivna andjela....i ne znam zasto ti je toliko dobro da neko nekog pljeska po guzi??? da to neko uradi mojoj Mariji nebi vese bio ziv....tvojoj djeci nek' radi...kad ih budes imala ili ako ih imas...
Pa najbolje bi bilo da tvoju Mariju pljesne neka devojcica po guzi...
Moja deca, ukoliko ih uopste imam, tebi ne treba da budu bitna...
Vidra
Vidra
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Pet Sep 23, 2011 6:17 pm

@Vidra
Koliko znam i ja i Lucija imamo decu. Znaci, ''crnac je vec okupan''... B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 17 2317702173
Pitanje ''kakva su manjina'' je...?
Kakva?
Ugrozena ocigledno.
Pomenula sam i zakon i ravnopravnost pred istim. Jesam, jel' tako?
I sve to uzalud. Jer tebi su samo na pameti kostimi pcelice, truta cega li vec...

@Jurivaka
''Izgleda, da se tu razlikujemo. Ja nemam običaj da bilo gdje idem po svoje mišljenje. Ono je formirano, i nikakva Karanovićka, niti bilo ko drugi, to ne može promijeniti. Mogu ga promijeniti egzaktno utvrđene činjenice, ako je moje mišljenje bilo suprotno tim činjenicama.''

Gospodine Jurivaka, tu je problem. Ne biste vi isli tamo po necije misljenje, vec bi na licu mesta mogli da proverite to o cemu pisete ovde. Formirali ste negativno misljenje o jednoj grupaciji seksualno devijantnih ljudi, (a tih seksualnih devijacija ima koliko hoces) i na osnovu njega im sudite. To je vase pravo, ali nije ni fer ni posteno nekima koji se bore za svoja sopstvena prava na ulici spocitavati nesto na forumu. Jeste, lakse je tako, ali nije posteno na prvom mestu.
Egzaktno utvrdjene cinjenice govore da je LGBT populacija ugrozena. Vidi se to po obezbedjenju koje je pripremljeno od strane policije zbog te parade.
Verovatno su sami krivi, ti ''LGBT bolesnici'', to bi bio tako providan i ocekivan odgovor od nekoga ko je sam formirao svoje misljenje uz pomoc psihijatara politicara i njihovog glasanja o nekoj nazovi bolesti davno pre, a pre toga jos ko zna sta. Licemerno je to, jako licemerno.

I sad stvarno, cutim. Dosta za danas.

Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Pet Sep 23, 2011 6:19 pm

Ne brini Vidra ti za moju Mariju, ona je vec na italijanskim reklamama....a ti djecu i ako imas ja ih licno zalim....
Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vidra Pet Sep 23, 2011 6:22 pm

lucija ::Ne brini Vidra ti za moju Mariju, ona je vec na italijanskim reklamama....a ti djecu i ako imas ja ih licno zalim....
i ja tvoju
Vidra
Vidra
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orhideja Pet Sep 23, 2011 6:38 pm

Odgovaranje samo smajlijem je zabranjeno po Pravilniku.
Vratite se na temu.
Orhideja
Orhideja
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Broj poruka : 8799
Datum upisa : 08.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Jurivaka Pet Sep 23, 2011 9:09 pm

Kod:
[quote="Divlja"].
Gospodine Jurivaka, tu je problem. Ne biste vi isli tamo po necije misljenje, vec bi na licu mesta mogli da proverite to o cemu pisete ovde.
Draga gospođo, ja znam o čemu ovdje pišem, bez da idem da bilo šta provjeravam. A znaš li u čemu je problem? Problem je u tome što jedna isfrustrirana, da ne kažem prirodno devijantna manjina, mentalno siluje većinu. Naše društvo, htjeli mi to priznati ili ne, još uvijek je tradicionalističko, sa duboko ukorijenjenim osjećajem o moralu i moralnim normama. Sa normama našeg društvenog morala, nikako ne korenspondira javno isticanje homoseksualizma i paradiranje sa njim, te je otuda takva manifestacija, mentalna tortura nad ogromnom većinom građana. Šta je sa njihovim pravom koje pominješ kada su u pitanju homoseksualci. Imaju li ti građani pravo da budu zaštićeni od te torture? Možeš ti reći da to nije tortura, ali ako većina građana kaže i osjeća da jeste, a većina tako osjeća, to je neupitno, zar društvo (čitaj država) nije dužna da ih zaštiti od toga?Sloboda da, ali samo do one mjere do koje ne ugrožava slobodu drugih. Pravo da, ali samo do one mjere do koje ne ugrožava pravo drugih.
Kod:
Formirali ste negativno misljenje o jednoj grupaciji seksualno devijantnih ljudi, (a tih seksualnih devijacija ima koliko hoces) i na osnovu njega im sudite.
Pogrešno. Nije ovdje riječ o negativnom mišljenju prema homoseksualcima kao takvim, nego o njihovoj iracionalnoj potrebi da tu svoju nastranost javno ističu i mašu njome kao zastavom.
Kod:
To je vase pravo, ali nije ni fer ni posteno nekima koji se bore za svoja sopstvena prava na ulici spocitavati nesto na forumu. Jeste, lakse je tako, ali nije posteno na prvom mestu.
Pa, forumi uopšte su mjesta gdje se o svemu raspravlja i govori. Zašto bi homoseksualci bili tabu tema za forume? Pitao sam te kakva su im to prava ugrožena, a ti me šalješ da pitam homoseksualce, kao da ja ovdje ne raspravljam sa tobom, nego sa nekim imaginarnim homoseksualcima! Ako izneseš neku tvrdnju, red je da je i potkrijepiš činjenicama.
Kod:
Egzaktno utvrdjene cinjenice govore da je LGBT populacija ugrozena. Vidi se to po obezbedjenju koje je pripremljeno od strane policije zbog te parade.
Verovatno su sami krivi, ti ''LGBT bolesnici'', to bi bio tako providan i ocekivan odgovor od nekoga ko je sam formirao svoje misljenje uz pomoc psihijatara politicara i njihovog glasanja o nekoj nazovi bolesti davno pre, a pre toga jos ko zna sta. Licemerno je to, jako licemerno.
Opet pogrešno. Ovo nema veze sa licemjerstvom. To može biti rezultat neukosti, neobavještenosti, neznanja..., ali, zbilja, tu nema ništa licemjerno.

Jurivaka
Jurivaka
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Fristajlo Pet Sep 23, 2011 9:20 pm

Ovu diskusiju pratim, i vidim isto, kao i pre par godina; želju jedne strane da se razjasnimo, i druge- da istera svoje, protiv volje većine, bez obzira na cenu i bez obzira koliko to problema i štete proizvodi.
Savetujem ovoj prvoj grupi da razmisli o tome da li sam u pravu, i da možda preispita svoj odnos prema diskusijama ove vrste, koje, umesto da reše jedan- proizvedu druge...
A ovaj problem je lako rešiv. Striktnim sprovođenjem zakona.
Fristajlo
Legendarni član

Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vidra Pet Sep 23, 2011 9:53 pm

Divlja ::@Vidra
Koliko znam i ja i Lucija imamo decu. Znaci, ''crnac je vec okupan''... B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 17 2317702173
Pitanje ''kakva su manjina'' je...?
Kakva?
Ugrozena ocigledno.
Pomenula sam i zakon i ravnopravnost pred istim. Jesam, jel' tako?
I sve to uzalud. Jer tebi su samo na pameti kostimi pcelice, truta cega li vec...
dziv -dziv, jbt
evo sad mi pade na pamet da se ta parada odrzava recimo u gradu u kome ti zivis?
ili u tvom rodnom gradu? kako god...
Iskreno, nemam nista protiv, a tako ces imati priliku da se zalazes za prava ugrozenih na globalnom nivou ispred svoje mesne kancelarije.
Vidra
Vidra
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laza Pet Sep 23, 2011 9:55 pm

Apple odobrio anti-gay aplikaciju
http://www.intermezzo.ba/latn/?page=22&kat=12&vijest=42543&utm_source=linkeri.com&utm_medium=referral&utm_campaign=linkeri
gej lobi izgleda pogađa svetska ekonomska kriza pa nemaju pare da isfinansiraju kontra udar.jaka je ipak ovo firma.
laza
laza
Stepski vuk
Stepski vuk

Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orhideja Pet Sep 23, 2011 11:03 pm

Samo "paradiranje" po meni je provokacija svih običnih ljudi, u suštini niko protiv njih nema ništa ali dok su svojoj kući u svojoj sobi ali paradirati besmisleno je, ali njima veoma dobro smisleno. Cilj je isprovocirati i ništa drugo. sve ima svoj cilj pa i njihova parada.
Orhideja
Orhideja
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laza Pet Sep 23, 2011 11:09 pm

orhideja
u pravu si,jedino što više nije bitno ko je u pravu nego ko je moćniji.njihov egzibicionizam prelazi sve granice ali tu je njihov lobi koji drži sve konce u rukama i ne dozvoljava čak ni drugačije mišljenuje da se čuje.odmah se preti tužbama,zatvorom , novčanim kaznama a u vezi neke nazovi homofobije.
i ova naša prepiska može tako da se okarakteriše zato...čuvaj se. B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 17 4273667656
laza
laza
Stepski vuk
Stepski vuk

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orhideja Pet Sep 23, 2011 11:18 pm

Ovako, dio postova je obrisan, Gracija i Lazo ukoliko imate nešto jedno drugom za reći onda izvolite na pp ovde se držite teme i bez provociranja molim.
Orhideja
Orhideja
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laza Pet Sep 23, 2011 11:20 pm

sory.... B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 17 3629869021
laza
laza
Stepski vuk
Stepski vuk

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Jurivaka Sub Sep 24, 2011 12:16 am

Ovo je vrlo iritantna tema. Nameću se tu mnoga ozbiljna pitanja, između ostalih i pitanje, da li je tkz, parada ponosa (ja bih je prije nazvao paradom srama), rezultat globalizacije? Bez ikakve sumnje, jeste.
Globalizacija se ispoljava u tri osnovna oblika, a to su: ekonomska, politička i duhovna globalizacija. Najopasnija je ova poslednja. Ona obično ide prva i pravi prostor drugima dvjema. Kako se to radi?
Multinacionalni kapital (čitaj: multinacionalne kompanije), koje teže da ovladaju svjetskim tržištem i unište konkurenciju, ne mogu baš lako kupiti sve, naročito u zemljama sa dugom duhovnom tradicijom, da ne kažem duhovnom vertikalom koja seže u daleku prošlost. Poimanje života, morala, slobode, istorije..., u takvim zemljama, razlikuje se od toga poimanja na Zapadu, pa je zbog toga često velika prepreka i smetnja nesmetanom prodoru kapitala i političkih ideja. Zbog toga je potrebno tu duhovnu tradiciju obezvrijediti, smanjiti njen uticaj, ili bar redukovati na onu mjeru, koja neće predstavljati smetnju ekonomskoj i političkoj dominaciji.
Otuda prada ponosa u Beogradu. Otuda insistiranje na njenom održavanju i otuda njeno finansiranje.
Jurivaka
Jurivaka
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Fristajlo Sub Sep 24, 2011 12:42 am

Jurivaka
Multinacionalni kapital (čitaj: multinacionalne kompanije), koje teže da ovladaju svjetskim tržištem i unište konkurenciju, ne mogu baš lako kupiti sve, naročito u zemljama sa dugom duhovnom tradicijom, da ne kažem duhovnom vertikalom koja seže u daleku prošlost. Poimanje života, morala, slobode, istorije..., u takvim zemljama, razlikuje se od toga poimanja na Zapadu[/quote]
Ovo je ključno. B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 17 196439
U bici za resurse i zaposedanje izvora prihoda u budućnosti nisu birana sredstva. Dovoljno je znati ko danas drži firme po Srbiji, i ovo postane jasnije...
Fristajlo
Legendarni član

Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Sub Sep 24, 2011 12:50 am

Jurivaka ::
Draga gospođo, ja znam o čemu ovdje pišem, bez da idem da bilo šta provjeravam. A znaš li u čemu je problem? Problem je u tome što jedna isfrustrirana, da ne kažem prirodno devijantna manjina, mentalno siluje većinu. Naše društvo, htjeli mi to priznati ili ne, još uvijek je tradicionalističko, sa duboko ukorijenjenim osjećajem o moralu i moralnim normama. Sa normama našeg društvenog morala, nikako ne korenspondira javno isticanje homoseksualizma i paradiranje sa njim, te je otuda takva manifestacija, mentalna tortura nad ogromnom većinom građana. Šta je sa njihovim pravom koje pominješ kada su u pitanju homoseksualci. Imaju li ti građani pravo da budu zaštićeni od te torture? Možeš ti reći da to nije tortura, ali ako većina građana kaže i osjeća da jeste, a većina tako osjeća, to je neupitno, zar društvo (čitaj država) nije dužna da ih zaštiti od toga?Sloboda da, ali samo do one mjere do koje ne ugrožava slobodu drugih. Pravo da, ali samo do one mjere do koje ne ugrožava pravo drugih.

Moral i moralne norme u nasem drustvu su po vama visoko kotirane i izrazene?
Gde vi zivite dragi gospodine u Srbiji ili...?
Mora da se salite

Sad se isfobiranost , netrpeljivost, strah od necega, nekoga , nekih koje ne razumes ali zato toliko dugo vremena sikaniras na razne nimalo moralne nacine(da sad to ovde ne nabrajamo) tako naziva, ''moralne vrednosti'' su tu u pitanju?
Nisu to tek fobije, koje su uzgred budi receno prava bolest, bolest koja za razliku od homoseksualnosti(koja to nije) moze da se leci?
Leci se upravo na nacin kako se to danas u Srbiji i desava, suocavanjem sa svojim strahom, licem u lice. Sa jedne strane oni koji ''maltretiraju'' samim svojim postojanjem i koriscenjem zakonskog prava na okupljanje, oni koji plase jadnu moralno napacenu vecinu na paradi kako kazu ponosa, a sa druge, isfobirani manijaci zastitnici tzv ''moralnih vrednosti'' u koje su upakovane njihove fobije, predstavnici kako vidimo napacene duhovno vazdignute vecine i vecinskog misljenja. Ma nemojte mi kasti. Nije mi cak ni smesno.

Vecina se ne moze na svaku naznaku okupljanja bilo koje manjinske grupacije u drustvu pozivati da odlucuje u ime manjine, ili da ucutkuje tu manjinu jer joj ne odgovara sto data manjina ima da izjavi, pokaze, proseta, zatrazi legalno. Pogotovo to ne moze ako se radi o elementarnim ljudskim pravima. A ovde se radi u sustini samo o tome.

Svako daljnje prepucavanje u tom smeru '' vecina se eto ne oseca lagodno zbog svog daleko cenjenog i cuvenog morala'' je nista drugo nego iskazivanje totalne zelje za uvodjenjem diskriminacije na velika vrata u jedno drustvo koje teskom mukom pokusava da uvede neke pravicne sisteme vrednosti, ravnopravnost pred osnovnim zakonima jednog civilizovanog drustva, koje pokusava na jedvite jade da sprovode sa reci u delo sopstvene pisane zakone.

Snebivanje ostaviti za po kuci, i leciti fobije, rekli smo, one su lecive, zna se kako se lece, suceljvanjem i polaganim prihvatanjem svog iracionalnog straha
.''Duhovne vrednosti'' temeljiti u iracinalnom strahu? Ajte molim vas, pricajte vi to, ali znajte da tako cinite samo stetu, jos vise plasite ionako preplasenu vecinu kojoj ocigledno pripadate, ne zbog seksualnog opredeljenja da se razumemo vec zbog ustogljenog nacina razmisljanja koji bi tudju slobodu da meri jednim a svoju drugim arsinom. To ne moze.
Anonymous
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od strško Sub Sep 24, 2011 12:52 am

Fristajlo ::Jurivaka
Multinacionalni kapital (čitaj: multinacionalne kompanije), koje teže da ovladaju svjetskim tržištem i unište konkurenciju, ne mogu baš lako kupiti sve, naročito u zemljama sa dugom duhovnom tradicijom, da ne kažem duhovnom vertikalom koja seže u daleku prošlost. Poimanje života, morala, slobode, istorije..., u takvim zemljama, razlikuje se od toga poimanja na Zapadu
Ovo je ključno. B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 17 196439
U bici za resurse i zaposedanje izvora prihoda u budućnosti nisu birana sredstva. Dovoljno je znati ko danas drži firme po Srbiji, i ovo postane jasnije...

Istina...samo što rukovodioce naše planete baš nešto zabole za te tripove kada je u pitanju sprovođenje bilo koje zamisli koja im padne na pamet Smile ...činjenica je da im je dugačka duhovna tradicija otežavajuća okolnost u sprovođenju zamisli, ali to samo znači da će morati da primenjuju neki drugi scenario u odnosu na one koji su njihove zamisli bespogovorno prihvatili...a na nama ostaje da se ''borimo'' kako znamo i umemo Smile

strško
strško
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 646
Datum upisa : 26.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od strško Sub Sep 24, 2011 1:04 am

Divlja ::

jaooo kako njaške, ko foka ebt Smile, non stop pojaš o tome kako njih niko ne razume, i kako svi napadaju nešto što ne razumeju...pa ajde prosvetli nas i pokušaj da nam pojasniš šta mi to ne razumemo, a što ti razumeš....znači ne nešto što znaš, već nešto što razumeš :B92 Debata: Zašto je na Balkanu problem organizovati gej paradu? - Page 17 3681966919:
deluje mi kao da uopšte nemaš nameru da braniš homoseksualce kao nekakvu ugroženu manjinu (to koristiš samo kao šablon), već samo želiš da napadaš ''konzervativnu'' i ''moralnu'' većinu zbog njihove zadrtosti po pitanju teme u koju se ne razumeju Smile
Ako želiš da nastaviš sa pisanjem na ovoj temi a da te neko uzme za ozbiljno, objasni nam šta mi to ne razumemo u vezi homoseksualaca koji žele da paradiraju? Smile
strško
strško
Napredni član
Napredni član

Broj poruka : 646
Datum upisa : 26.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 17 od 28 Prethodni  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 22 ... 28  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu