Ideja forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Navigacija
 Portal
 Forum
 FAQ
Ko je trenutno na forumu
Imamo 98 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 98 Gosta :: 2 Provajderi

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
» Šta trenutno slušate?
Rad sa supružnikom u firmi - Page 2 EmptyČet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra

» Moje otkriće
Rad sa supružnikom u firmi - Page 2 EmptyČet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra

» Sta pevusite ovih dana?
Rad sa supružnikom u firmi - Page 2 EmptyČet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra

» Podseća me
Rad sa supružnikom u firmi - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:57 pm od Johnny-Azra

» Ne može da vam dosadi
Rad sa supružnikom u firmi - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:56 pm od Johnny-Azra

» Ne kvarite mi temu dok se opustam...
Rad sa supružnikom u firmi - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:54 pm od Johnny-Azra

» Poklanjam ti pesmu
Rad sa supružnikom u firmi - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:44 pm od Johnny-Azra

» Moj hit danas
Rad sa supružnikom u firmi - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:37 pm od Johnny-Azra

» Odavno nisam čuo/čula
Rad sa supružnikom u firmi - Page 2 EmptySre Jun 26, 2024 11:32 pm od Johnny-Azra

» Accessories
Rad sa supružnikom u firmi - Page 2 EmptySub Jun 22, 2024 12:09 pm od Iskra69

» Muzika koja u vama izaziva jezu..
Rad sa supružnikom u firmi - Page 2 EmptySre Maj 29, 2024 10:48 am od hanijbanij

» Muzika i igra Rusije
Rad sa supružnikom u firmi - Page 2 EmptyPet Maj 10, 2024 2:51 pm od Davidova

» Sta je to sto ljude cini ljudima?
Rad sa supružnikom u firmi - Page 2 EmptySub Maj 04, 2024 9:05 pm od hanijbanij

https://2img.net/h/s1.postimg.cc/2jaw3c4r7j/logo-cir.png
https://2img.net/h/s28.postimg.cc/sbinr7rvx/bloggif_58f133ee2ca1e.png
https://2img.net/h/s17.postimg.cc/p630tcadr/vremenska_prognoza.png
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Rad sa supružnikom u firmi

+11
Orhideja
Arwen Evenstar
pjer
Dragana
cat09
drdoktor
Anhelito
inspy
Avramova
Vidra
ellen
15 posters

Strana 2 od 2 Prethodni  1, 2

Ići dole

Rad sa supružnikom u firmi - Page 2 Empty Re: Rad sa supružnikom u firmi

Počalji od Fraya Pon Jun 28, 2010 5:01 pm

Fristajlo ::Mogu da ga tuže Sudu zbog toga i da ga dobiju; posavetuj ih da uzmu advokata.

Naravno da bi dobili spor na sudu jer je njihov poslodavac znao vec unapred da su oni bracni par. Nego, nesto me se dochi da se radi o hausmajstorskom poslu,
a tu je uobicajeno da se bracni par i zaposljava,ali i da otkaz ide u duplikatu.

Postoji svuda otkazni rok ( uglavnom je 8-18 nedelje,zavisi od duzine staza) tako da nije moguce nekoga od danas na sutra otpustiti.

Inace, u privatnom sektoru ( a osim skola i neke drzavne administracije, sve je privatno) nije pozeljno da bracni par radi u istoj firmi. Ljudi se upoznaju na radnom mestu,vencaju se, ali jedan od njih mora da napusti firmu.

Ja bih bila veliki protivnik takve kombinacije i mislim da se ne bih ni udala za coveka sa kojim bih provodila zajedno i radno vreme.
Fraya
Fraya
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2139
Datum upisa : 19.04.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Pon Jun 28, 2010 5:11 pm

Fraya :: Inace, u privatnom sektoru ( a osim skola i neke drzavne administracije, sve je privatno) nije pozeljno da bracni par radi u istoj firmi. Ljudi se upoznaju na radnom mestu,vencaju se, ali jedan od njih mora da napusti firmu.

Gde se sprovodi ovakva praksa? U Srbiji sigurno ne, makar što se državnih institucija tiče.

Privatnici često zapošljavaju dobar deo familije ne bi li imali što veću garanciju i sigurnost od ev. zloupotrebe.

Ne vidim ništa strašno ako se dvoje sretnu u firmi koja broji preko npr. 1000 zaposlenih. Osam sati rada nije mali deo dana, pa tako ni mala mogućnost da se baš na poslu dvoje sretnu i isto tako da to ne bude ama baš nikakva smetnja za dalji rad.

Da dodam primer: suprug je direktor mini fabrike nameštaja, supruga-ekonomista vodi resor za koji je stručna, sinovi su arhitekte, majstorske poslove su prepustili prijateljima, užoj i daljoj rodbini i sve teče kao po loju, vrlo uspešno.
Avramova
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Fraya Pon Jun 28, 2010 5:52 pm

Avramova ::
Fraya :: Inace, u privatnom sektoru ( a osim skola i neke drzavne administracije, sve je privatno) nije pozeljno da bracni par radi u istoj firmi. Ljudi se upoznaju na radnom mestu,vencaju se, ali jedan od njih mora da napusti firmu.

Gde se sprovodi ovakva praksa? U Srbiji sigurno ne, makar što se državnih institucija tiče.

Privatnici često zapošljavaju dobar deo familije ne bi li imali što veću garanciju i sigurnost od ev. zloupotrebe.

Ne vidim ništa strašno ako se dvoje sretnu u firmi koja broji preko npr. 1000 zaposlenih. Osam sati rada nije mali deo dana, pa tako ni mala mogućnost da se baš na poslu dvoje sretnu i isto tako da to ne bude ama baš nikakva smetnja za dalji rad.

Da dodam primer: suprug je direktor mini fabrike nameštaja, supruga-ekonomista vodi resor za koji je stručna, sinovi su arhitekte, majstorske poslove su prepustili prijateljima, užoj i daljoj rodbini i sve teče kao po loju, vrlo uspešno.

Privatni sektor je recimo Siemens,Mercedes,Philips,Loreal,Lufthansa
ali sve banke.osiguranja itd.

Inace,jeste ovo sto ti navodis svuda obicaj,uostalom tako su i nastajale ove
velike privatne kompanije. Sin je nastavljao ( mada ima i kceri) posao,
vodio firmu ,koju je nasledio od oca.

U Srbiji se pod privatnicima smatra neka mala firmica u kojoj radi
nekoliko (desetina) zaposlenih. Ostalo nam tako od druga Tite Rad sa supružnikom u firmi - Page 2 427239

Ja sam iz ovog tvog primera shvatila da su ti supruznici i
vlasnici firme.
Fraya
Fraya
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Pon Jun 28, 2010 6:01 pm

Fraya :: Privatni sektor je recimo Siemens,Mercedes,Philips,Loreal,Lufthansa ali sve banke.osiguranja itd.

Sjajno, gde ćeš naći bolje primere od navedenih.

U Srbiji se pod privatnicima smatra neka mala firmica u kojoj radi
nekoliko (desetina) zaposlenih. Ostalo nam tako od druga Tite Rad sa supružnikom u firmi - Page 2 427239

Firma koju sam navela ima duplo više zaposlenih ali ima i onih koji su daleko brojniji.

Pa, ako je i od Tita, dobro je. Posle kažu kako Tito nije dozvoljavao privatni biznis, a ja se sećam da je majka posećivala šnajderski salon, da mi je poručivala cipelice prema modelu iz stranih časopisa kod privatnog obućara, da sam se sladila u privatnoj poslastičarnici, da je salon "Lisi&Bea" pirlitao dame sa ladnim trajnama, manikirao nokte; da su bureci bili najbolji kod privatnika. Ah, zaboravih i krpljenje najlon čarapa, pa tašneraj, domaće kuhinje a tek zanati koji su izumrli... i to sve u vreme Tite.

Danas je to već teža rabota i zna se šta podrazumeva pored osnovnog.

Ja sam iz ovog tvog primera shvatila da su ti supruznici i vlasnici firme.

Da, supružinici su osnovali firmu.
Avramova
Avramova
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Pon Jun 28, 2010 6:32 pm

Izvinjavam se članici Fraya što sam nesmotreno izbrisala njen post.

Ako može, bilo bi dobro da ga ponoviš, imam sperman odgovor.

Hvala!

Rad sa supružnikom u firmi - Page 2 4242552882 i greške su za ljude.
Avramova
Avramova
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od inspy Pon Jun 28, 2010 7:00 pm

dala si primer vrlo slican mom.
Iz malog iskustva, moze da bude dobro ako se sve drzi na dobroj distanci i svako sacuva svoju nezavisnost, tj.posluje odvojeno kao dve firme...
inace- puka trka za novcem iz dana u dan gde ostane malo za ljubav.
Pozelim da odem na selo i gajim ovce, a on nek kosi. Rad sa supružnikom u firmi - Page 2 904689
inspy
inspy
Profi član
Profi član

Broj poruka : 3239
Datum upisa : 09.04.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Fraya Pon Jun 28, 2010 7:06 pm

Avramova ::Izvinjavam se članici Fraya što sam nesmotreno izbrisala njen post.

Ako može, bilo bi dobro da ga ponoviš, imam sperman odgovor.

Hvala!

Rad sa supružnikom u firmi - Page 2 4242552882 i greške su za ljude.

E,godine me pritisle pa ga se ne secam vise. Rad sa supružnikom u firmi - Page 2 427239
Ostali mi u glavi samo oni sto drndaju vunu,
a valjda su i oni( bili) neki privatnici.
Fraya
Fraya
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od inspy Pon Jun 28, 2010 7:09 pm

Fraya ::

haha, mozda i ja krenem da drndam tu vunu. Rad sa supružnikom u firmi - Page 2 74719
inspy
inspy
Profi član
Profi član

Broj poruka : 3239
Datum upisa : 09.04.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Fraya Pon Jun 28, 2010 8:03 pm

inspy ::
Mislim da smo svi mi koji iskaramo po forumima
neki vunovlacari koji drndaju vunu Rad sa supružnikom u firmi - Page 2 427239
Fraya
Fraya
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Pon Jun 28, 2010 8:20 pm

Fraya :: E,godine me pritisle pa ga se ne secam vise. Rad sa supružnikom u firmi - Page 2 427239

Sećam se ja iako ne u cvetu mladosti ali se osećam pupoljkom :Rad sa supružnikom u firmi - Page 2 3681966919:. Spominjala si velike svetske kompanije koje su nastajale iz porodičnog jezgra i ja sam rekla da su to odlični primeri.

A onda sam pitala: kada se na našem tržištu pojavila uvozna roba? Do tada su se kupovale npr. Koštanine cipele koje su zasigurno svakoj ženi ostavile devijaciju na nogama. Sada je već druga stvar, rešena uvozom i/ili privatnim proizvodom.

Ista je stvar i sa konfekcijom uprkos izuzetno kvalitetnim štofovima koje je stranac kupovao i trljao ruke od zadovoljstva.

Obućari su pravili od fine, meke kože lepe cipelice za decu i one fine salonke za odrasle. Sećanje ne bledi tako lako a i Novi Beograd mi nije bio daleko, a beše jedan Moma obućar, roker u duši, imao šmeka i dugu kosu. Very Happy
Avramova
Avramova
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Fraya Pon Jun 28, 2010 9:53 pm

Avramova ::

Sve te ogromne kompanije nastale su bas iz neke porodicne firme gde je sin,pa onda njegov sin ( a i kceri bogami) nastavljao tradiciju. Pomenula sam Siemens, Ford,Mercedes,nisam pomenula jedan lanac supermarketa,diskontera a ta dvojica brace ALDI su uvek na listi najbogatijih ljudi na svetu. Njihova baba je za vreme WWI imala neku piljarnicu,prodavala najjeftinije namirnice sirmasnim ljudima, pa su njeni unuci po istom sistemu postali milijarderi i zaposljavaju stotine hiljada ljudi , a snabdevaju stotine miliona ljudi osnovnim namirnicama.

Uvozna roba se kod nas pojavila prvi put u komisionima i uglavnom je bila iz
Italije.A i isli su ljudi u shoping u Trst.
Fraya
Fraya
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Pon Jun 28, 2010 11:01 pm

Fraya :: Uvozna roba se kod nas pojavila prvi put u komisionima i uglavnom je bila iz Italije.A i isli su ljudi u shoping u Trst.

Tačno da su komisioni prvi prodavali stranu robu, ali nije to bila uvozna roba već ona pokupljena sa carine, koliko ja znam.

Ipak, nisam mislila na taj uvoz, već na robu gde si mogao da biraš svoj broj a komisioni to nisu nudili.

Bilo kako bilo, ne vidim manjkavost u ovoj tematici. Rad sa supružnikom u firmi - Page 2 2945899434
Avramova
Avramova
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orhideja Sub Avg 07, 2010 4:54 pm

Fraya ::
Naravno da bi dobili spor na sudu jer je njihov poslodavac znao vec unapred da su oni bracni par. Nego, nesto me se dochi da se radi o hausmajstorskom poslu,
a tu je uobicajeno da se bracni par i zaposljava,ali i da otkaz ide u duplikatu.

Da, on je bio njihov zaposlenik a kad se oženio primili su i nju na posao. Mada zadovoljni njenim radom njoj su dali otkaz uz obrazloženje "Nije praksa da ukoliko jedan od supružnika dobije otkaz, da drugi ostane da radi u preduzeću jer na taj način izbjegavamo oticanje informacija o samom radu unutar firme. Nažalost iz tog razloga prisiljeni smo i Vama uručiti otkaz uz otkazni rok od 30 dana i otpremninu određenu Zakonom o radu. Hvala na saradnji."
Evo to je obrazloženje.
Orhideja
Orhideja
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Broj poruka : 8799
Datum upisa : 08.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mastifal Pon Avg 23, 2010 11:06 am

ellen ::Da li je dobro da bračni par radi zajedno u istom kolektivu

iz mog ugla gledano,ne valja... ako mu je zena lepa a oni rade zajedno,propade mi udvaranje... isto bi bilo i da radim sa svojom... pored toliko koleginica... :hipi: vernost mi nikad nije bila jaca strana...
Mastifal
Mastifal
Profi član
Profi član

Broj poruka : 1568
Datum upisa : 18.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 2 Prethodni  1, 2