Ideja forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Navigacija
 Portal
 Forum
 FAQ
Ko je trenutno na forumu
Imamo 232 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 232 Gosta :: 2 Provajderi

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
» Šta trenutno slušate?
I ukras i lek.. Cilibar EmptyČet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra

» Moje otkriće
I ukras i lek.. Cilibar EmptyČet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra

» Sta pevusite ovih dana?
I ukras i lek.. Cilibar EmptyČet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra

» Podseća me
I ukras i lek.. Cilibar EmptySre Jun 26, 2024 11:57 pm od Johnny-Azra

» Ne može da vam dosadi
I ukras i lek.. Cilibar EmptySre Jun 26, 2024 11:56 pm od Johnny-Azra

» Ne kvarite mi temu dok se opustam...
I ukras i lek.. Cilibar EmptySre Jun 26, 2024 11:54 pm od Johnny-Azra

» Poklanjam ti pesmu
I ukras i lek.. Cilibar EmptySre Jun 26, 2024 11:44 pm od Johnny-Azra

» Moj hit danas
I ukras i lek.. Cilibar EmptySre Jun 26, 2024 11:37 pm od Johnny-Azra

» Odavno nisam čuo/čula
I ukras i lek.. Cilibar EmptySre Jun 26, 2024 11:32 pm od Johnny-Azra

» Accessories
I ukras i lek.. Cilibar EmptySub Jun 22, 2024 12:09 pm od Iskra69

» Muzika koja u vama izaziva jezu..
I ukras i lek.. Cilibar EmptySre Maj 29, 2024 10:48 am od hanijbanij

» Muzika i igra Rusije
I ukras i lek.. Cilibar EmptyPet Maj 10, 2024 2:51 pm od Davidova

» Sta je to sto ljude cini ljudima?
I ukras i lek.. Cilibar EmptySub Maj 04, 2024 9:05 pm od hanijbanij

https://2img.net/h/s1.postimg.cc/2jaw3c4r7j/logo-cir.png
https://2img.net/h/s28.postimg.cc/sbinr7rvx/bloggif_58f133ee2ca1e.png
https://2img.net/h/s17.postimg.cc/p630tcadr/vremenska_prognoza.png
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

I ukras i lek.. Cilibar

2 posters

Ići dole

I ukras i lek.. Cilibar Empty I ukras i lek.. Cilibar

Počalji od slavena Uto Feb 08, 2011 2:39 pm

Cilibar je star nekoliko miliona godina i u svim drevnim kulturama cenjen je zbog svojih specificnih svojstava i lepog izgleda.
Pored biljnih materija kao sto su ostaci lisca pupoljaka i polena u cilibaru su " zarobljeni" delovi DNK poznatih i nepoznatih vrsta biljaka i zivotinja.
Mnoge biljke otkrivene su morfoloskom analizom cilibara , cime je covecanstvo obogaceno dragocenim saznanjem o drevnoj proslosti , koje bi inace bilo potpuno izgubljeno.

I ukras i lek.. Cilibar Cilibar

Cilibar je okamenjena smola cetinarskih suma , nastala je pre oko 50 miliona godina.

Da li ste culi za ovo?
I da li neko ima iskustva sa cilibarom i njegovim lekovitim svojstvom?
Bas me interesuje jer ja sam samo cula za ovo , pa me zato i interesuje vase misljenje.. Question

Poslednji izmenio slavena dana Uto Feb 08, 2011 2:59 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
slavena
slavena
Legendarni član

Broj poruka : 19245
Datum upisa : 06.04.2010

Nazad na vrh Ići dole

I ukras i lek.. Cilibar Empty Re: I ukras i lek.. Cilibar

Počalji od slavena Uto Feb 08, 2011 2:53 pm

Cilibar , postoji vise nalazista sirom sveta , ali je najkvalitetniji balticki cilibar , jer ima visok procenat blagotvorne sukcinatne kiseline , koja je , inace mocan antioksidans.
Ona oporavlja nervni i jaca imuni sistem , obnavlja energiju u telu i mozgu , jaca svest , koncentraciju , reflekse i smanjuje stres.
Njeno blagotvorno dejstvo dokazao je nemacki hemicar , dobitnik Nobelove nagrade dr. Robert Koh.
Nedavna iztrazivanja Univerziteta u Hamburgu potvrdila su korisno dejstvo sukcinatne kiseline na celijski metabolizam , a cuvena americka FDA odobrila je njeno koristenje u komercijalne svrhe.
Najvis istrazivanja sprovedeno je u Rusiji , pa je dr. Kazanov potvrdio da je cilibar neophodan za obnavljanje energetskog balansa na celijskom nivou i mladalacke energije.

Osim toga , prof. Marija Kondrasova istice da cilibar usporava starenje organizma.
Zato se cilibarske ogrlice preporucuju osobama koje pate od visokog krvnog pritiska , bolova u grudima , a posebno osobama sa disfunkcijom tiroidne zlezde.

I ukras i lek.. Cilibar Img809
slavena
slavena
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slavena Uto Feb 08, 2011 2:54 pm

I ukras i lek.. Cilibar Cilibarskeogrlicezaodra
slavena
slavena
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Uto Feb 08, 2011 3:20 pm

Imala sam nekoliko primeraka nakita od ćilibara i to ravno iz Rusije i sve poklonih. :albino:

Ništa, sada moram u potragu za novim uzorcima ne bih li ostala do vijeki vjekova ovakva kakva sam sada - mladolika duhom ali i telom. I ukras i lek.. Cilibar 4242552882

Uz jatagan i u stotoj ću biti žena kojoj ne odolevaju ni kamiondžije ali ni piloti, a to je san svake žene bila ona dubokomislena ili suprotno njoj - besmislena. :uzicko kolo: Izuzimaju se one koje su se odrekle svega i odlučile da služe Bogu.

Evo šta nadjoh tražeći fotografiju:

Mateja je počeo da nosi ogrlicu sa 3 meseca, danas ima 4 meseca i 14 dana. Noćas mu je izašao zub, nije plakao, samo sam jutros videla, čak nije ni malo ni nervozan. Svima bih preporučila da uzmu na vreme, a to je najbolje kad beba napuni 3 meseca. Verujem da će za svaki zubić biti ovako bezbolno Smile)
Pozdrav, Marijana Milošević

A onda i ovo:

Najstarija paukova mreža na svetu ima 140 miliona godina, a njen fosil pronadjen je u komadu ćilibara koji potiče iz vremena donje krede kada su na Zemlji još uvek postojali dinosaurusi.

Komad ćilibara pronašao je jedan britanski arheolog amater koji ga je predao paleobiologu Martinu Brazijeu sa univerziteta u Oksfordu.

Minijaturni spletovi niti paukove mreže zarobljeni su u ćilibaru sa bezbroj komadića raznog bilja. "Ovo je izuzetno redak ćilibar. Potiče iz perioda donje krede što ga čini jednim od najstarijih sa fosilnim sadržajem", izjavio je profesor Brazije.

Ćilibar treba da bude podvrgnut mnogim testovima, ali već prve analize su pokazale da su niti paukove mreže koje sadrži u sebi veoma slične nitima mreža današnjih paukova, preneli su britanski mediji.

I ukras i lek.. Cilibar Cilibar498

Slavena, ćilibaru moj... I ukras i lek.. Cilibar 2013163487
Avramova
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole