Ko je trenutno na forumu
Imamo 217 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 217 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
OPĆI POTOP ; stvaran događaj ili bajka ?
+4
Orhideja
cat09
Bass
Dragana
8 posters
Ideja forum :: NAUKA :: Svet nauke
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
OPĆI POTOP ; stvaran događaj ili bajka ?
Malo je priča tako poznato kao ona o Noinu potopu. Priča o Noi ; vjernom čovjeku koji je sagradio arku , kako bi sebe i svoju obitelj spasio od uništenja ...
Izviješće o tome što se dogodilo Noi , zapisano je u Bibliji , u 6 - 9 poglavlju 1. Mojsijeve ( Postanak ) a zapisano je i u Kuranu , kao i u legendama brojnih naroda koji žive u najrazlièitijim dijelovima na Zemlji .
Je li se Potop uistinu zbio ili je to samo alegorijska priča koja bi ljude trebala potaknuti na ispravna postupanja ?
Je li Noin Potop bio doista svjetskih razmjera ?
Napomena od strane moderatora: Tema je religijsko-naučna i da bi ostala na podforumu "svet nauke", zamolio bih učesnike da druga polovina prevlada.
Izviješće o tome što se dogodilo Noi , zapisano je u Bibliji , u 6 - 9 poglavlju 1. Mojsijeve ( Postanak ) a zapisano je i u Kuranu , kao i u legendama brojnih naroda koji žive u najrazlièitijim dijelovima na Zemlji .
Je li se Potop uistinu zbio ili je to samo alegorijska priča koja bi ljude trebala potaknuti na ispravna postupanja ?
Je li Noin Potop bio doista svjetskih razmjera ?
Napomena od strane moderatora: Tema je religijsko-naučna i da bi ostala na podforumu "svet nauke", zamolio bih učesnike da druga polovina prevlada.
Dragana- Super član
- Broj poruka : 5149
Datum upisa : 21.03.2010
Re: OPĆI POTOP ; stvaran događaj ili bajka ?
Voleo bih da dobijem odgovor na pitanje: kako se sve desilo kao što piše u npr. Bibliji? Bez obzira na odgovor, priča ima lepu poruku.
Bass- Član
- Broj poruka : 484
Datum upisa : 19.03.2010
Godina : 36
Ja jedino što mogu je da malo procunjam netom i da "nalepim" neke tekstove u vezi sa temom!
Neki misle da je bio, neki da nije !
Toliko za sada dok se malo ne razvije "diskusija" !
PS
Nema problema da ostane na Svet nauke!
Neki misle da je bio, neki da nije !
Toliko za sada dok se malo ne razvije "diskusija" !
PS
Nema problema da ostane na Svet nauke!
Gost- Gost
Stvaran događaj pošto su naučnici pronašli ostatke Nojeve barke...
cat09- Profi član
- Broj poruka : 4157
Datum upisa : 24.03.2010
cat09 ::Stvaran događaj pošto su naučnici pronašli ostatke Nojeve barke...
Detalji?
Bass- Član
- Broj poruka : 484
Datum upisa : 19.03.2010
Godina : 36
Nema detalja, čitala sam to davno u "Večernjim novostima" i sve sam zaboravila
Imaš o tome na Diskaveriju...
Imaš o tome na Diskaveriju...
cat09- Profi član
- Broj poruka : 4157
Datum upisa : 24.03.2010
Nakon godina istraživanja naučnici su došli do saznanja da bi Nojeva barka mogla biti na Araratu. Čak ima jedan dio koji podjeća na brod ali nakon toliko vremena pijesak i kamen su učinili svoje i potpuno prekrili brod. Ispitivanjem tih stijena u njima su našli komadiće drveta, veoma starog.
Kako, zašto?
Kako, zašto?
Orhideja- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8799
Datum upisa : 08.03.2010
cat09 ::Stvaran događaj pošto su naučnici pronašli ostatke Nojeve barke...
Opći potop se uistinu dogodio . Međutim , ono ne dokazuje pronalazak Noine arke , već geološko - znanstvena istraživanja i postojanje pangee . Pangea je geografski naziv za superkontinent koji je postojao prije samoga razdvajanja kontinenata , u periodu psleozioka i mezozoika .
Dragana- Super član
Nego,nigde se ne navodi koliko je zrtava taj potop odneo... Tela nikada nisu pronadjena... Nema jasnih dokaza o ucescu bilo koje teroristicke grupe,organizacije ili napada iz vazduha... Steta nije utvrdjena a ni uzrok potopa... Ne zna se pouzdano identitet zrtava ni demografska struktura stanovnista... Mnogo je tu nedoumica...
Mastifal- Profi član
- Broj poruka : 1568
Datum upisa : 18.03.2010
Mastifal ::Nego,nigde se ne navodi koliko je zrtava taj potop odneo... Tela nikada nisu pronadjena... Nema jasnih dokaza o ucescu bilo koje teroristicke grupe,organizacije ili napada iz vazduha... Steta nije utvrdjena a ni uzrok potopa... Ne zna se pouzdano identitet zrtava ni demografska struktura stanovnista... Mnogo je tu nedoumica...
Iz toga doba ne postoje pisani povijesni izvori . Postoje samo znanstveno - geološka istraživanja . Ne radi se o terorističkim skupinama ili napadima iz zraka ... Radi se o sasvim prirodnoj katastrofi , koja je imala kataklizmične posljedice . Dakle , pomicanjima zemljine kore .
Dragana- Super član
Samo ostaje nepoznato kojim komunikacionim sredstvima i naprednom tehnologijom je to javljeno Mojsiju i njegovim kolegama,ili kome vec... Koliko je meni poznato,kad se covek obraca Bogu,to je onda molitva,a kada se Bog obraca coveku to je sizofrenija...
Mastifal- Profi član
Mastifal ::Samo ostaje nepoznato kojim komunikacionim sredstvima i naprednom tehnologijom je to javljeno Mojsiju i njegovim kolegama,ili kome vec... Koliko je meni poznato,kad se covek obraca Bogu,to je onda molitva,a kada se Bog obraca coveku to je sizofrenija...
Ja ne bih ulazila u vjersko teoriziranje potopa . U svakom slučaju postiji moguća usmena predaja koja se zapisivala tijekom vremena u preostalom živućem narodu . Govorimo o mogućnosti , stvarnoga događaja koju znanost potvrđuje kao relevantnu činjenicu .
Biblija sadrži mnoge znanstveno dokazane činjenice ali i mnoge kontradiktornosti .
Slažem se s tobom , da se situacija kada se čovjek obraća Bogu zove molitva . Isto tako , kada netko tvrdi obrnuto ; može biti znak šizofrenoga oboljenja .
Dragana- Super član
ajde ovako... usmeno predanje o necemu od pre par miliona godina... u odnosu na to kada je covek stekao sposobnost normalne komunikacije postaje jednako tome da ja pripovedam o tome kako sam licno ucestvovao u Kosovskom boju. Nema veze,mozemo i ovako da kazemo-sedam dana stvaranja sveta navodno se poklapa sa redosledom nastanka univerzuma-kazu naucnici... Ja njih pitam-jedan dan po Bibliji mogao je trajati i milion godina ako se ne shvati bukvalno da dan traje 24 sata... Izmedju tolikog vremenskog razmaka svaki dogadjaj ima jednaku sansu za realizaciju od 1 do N,pa je verovatnoca realizacije opisanih dogadjaja jednaka 100 %... A kako kalendara tada nije ni bilo,bilo koji vremenski interval se moze uzeti kao vazeci za bilo koji dogadjaj,jeli tako... I time je masta nasla neku slucajnost u dogadjajima koji nisu uzrocni medju sobom... I tako ni meni nije jasno kako se nauka moze baviti ovakvim budalastinama... Pisao je Jung o tome,psiha je cudo...
Mastifal- Profi član
Vrlo zanimljivo Tvoje razmišljanje ...
Možemo li sa sigurnošću reči , kada je zapravo čovjek stekao sposobnost usmeno- pismene komunikacije ? Što je vrijeme ( relativan pojam , pojam koji zapravo ne postoji ??? ) i tko je baš ovako odredio vrijeme ... Mnoga se pitanja nameću ... Pojam vremena ... Prazni prostori u događajima ...
Naravno da dani iz Biblije , nisu dani od 24 sata ... Pojam toga vremena je neodređen ili se pridaje ovim ili onim teorijama ...
Tada kalendara nije bilo . Znanost koja danas utvrđuje geološku starost i označava vrijeme zemljinih promjena , koristi mjere koje koristi i koje nam podastire kao važeće .
Međutim , mi smo i dalje u dilemi . Neki ili mnogi događaji nisu uzročni ni povezani među sobom , u pravu si .
I ostaje nam ona istina u koju vjerujemo . Na ovaj ili onaj , samo nama znani način .
Možemo li sa sigurnošću reči , kada je zapravo čovjek stekao sposobnost usmeno- pismene komunikacije ? Što je vrijeme ( relativan pojam , pojam koji zapravo ne postoji ??? ) i tko je baš ovako odredio vrijeme ... Mnoga se pitanja nameću ... Pojam vremena ... Prazni prostori u događajima ...
Naravno da dani iz Biblije , nisu dani od 24 sata ... Pojam toga vremena je neodređen ili se pridaje ovim ili onim teorijama ...
Tada kalendara nije bilo . Znanost koja danas utvrđuje geološku starost i označava vrijeme zemljinih promjena , koristi mjere koje koristi i koje nam podastire kao važeće .
Međutim , mi smo i dalje u dilemi . Neki ili mnogi događaji nisu uzročni ni povezani među sobom , u pravu si .
I ostaje nam ona istina u koju vjerujemo . Na ovaj ili onaj , samo nama znani način .
Dragana- Super član
Hahaha Ja nisam ni u kakvoj dilemi,meni je to apsurd... Drugo,ti i par ekscentrika dokazujete da je dogadjaj od pre par miliona godina relevantan sa stanovista istinosti,a sa aspekta prepricavanja,pa me zanima kako neko moze istinito svedociti o dogadjaju u kojem nije direktno ucestvovao... Evo ja svedovcim o Jovanki Orleanki i kazem da im je imala dobre sise i lepu guzu... Smanji taj copy-paste,zabolece te ruka ...
Mastifal- Profi član
O pojedinim temama se ne moze niti treba pricati napamet.Postoje relevantni izvori i nase je da te izvore prepricamo ili COPY PASTE -sto ce reci CITIRAMO.Ne vidim zasto nekom smeta citiranje.Ja sam upravo ovih dana citala u novinama poslednje izvestaje o nalazima ekspedicije pa mi je zato tema privukla paznju. Odabracu par elementarnih podataka a na svakome je da sam donese svoj zakljucak.
- Navela bih kao prvo podatak da je rec o timu Kineskih i Turskih naucnika -evandelista.
- istrazivana je lokacija u Turskoj koja je vec pre indikovana kao podrucje na kom se mogla nalaziti barka - planina Ararat na kojoj se nalazi najvisi vrh u tom okruzenju
- istrazeni su OSTATCI DRVENE KONSTRUKCIJE
Na sonovu strucnih analiza je utvrdeno da su drveni ostatci stari oko 4800 godina e poklapa sa podacima iz Starog zaveta.Istrazivaci su ,u svom izvestaju za javnost, istakli da nisu niti mogu biti 100 % sigurni ,ali 99,9 % da.
Pomenuta drvena konstrukcija ima zasebna odeljenja od kojih su pojedina oblozena stenama.Istrazivaci su postavili tezu da su u tim odelenjima mozda bile zivotinje.Tim odbacuje pomisao da je rec o ostatcima naselja .Rec je o visini od 3500 metara.
Predlog je da se konstrukcija postavi pod zastitu UNESK-a i da se pod hitno zapocne sa arheoloskim istrazivanjima.
- Navela bih kao prvo podatak da je rec o timu Kineskih i Turskih naucnika -evandelista.
- istrazivana je lokacija u Turskoj koja je vec pre indikovana kao podrucje na kom se mogla nalaziti barka - planina Ararat na kojoj se nalazi najvisi vrh u tom okruzenju
- istrazeni su OSTATCI DRVENE KONSTRUKCIJE
Na sonovu strucnih analiza je utvrdeno da su drveni ostatci stari oko 4800 godina e poklapa sa podacima iz Starog zaveta.Istrazivaci su ,u svom izvestaju za javnost, istakli da nisu niti mogu biti 100 % sigurni ,ali 99,9 % da.
Pomenuta drvena konstrukcija ima zasebna odeljenja od kojih su pojedina oblozena stenama.Istrazivaci su postavili tezu da su u tim odelenjima mozda bile zivotinje.Tim odbacuje pomisao da je rec o ostatcima naselja .Rec je o visini od 3500 metara.
Predlog je da se konstrukcija postavi pod zastitu UNESK-a i da se pod hitno zapocne sa arheoloskim istrazivanjima.
L2- Profi član
- Broj poruka : 2748
Datum upisa : 14.06.2010
Godina : 72
ARARAT
SEMA KONSTRUKCIJE PREMA MERENJIMA
L2- Profi član
L2- Profi član
Mastifal ::Hahaha Ja nisam ni u kakvoj dilemi,meni je to apsurd... Drugo,ti i par ekscentrika dokazujete da je dogadjaj od pre par miliona godina relevantan sa stanovista istinosti,a sa aspekta prepricavanja,pa me zanima kako neko moze istinito svedociti o dogadjaju u kojem nije direktno ucestvovao... Evo ja svedovcim o Jovanki Orleanki i kazem da im je imala dobre sise i lepu guzu... Smanji taj copy-paste,zabolece te ruka ...
U redu je . Ti si vrlo lijepo iznio svoj stav na ovu temu . Neki ljudi , poput tebe nisu u dilemi po ovakvim pitanjima , dok drugi poznavajući razne činjenice i područja znanosti s pravom imaju za biti u dilemi , potičući raspravu .
Pitaš se , kako može biti istinit onaj događaj u kojem nisi sudjelovao . Smatraš da je to nemoguće . Ja mislim suprotno . Nisam bila sudionik drugog svjetskoga rata , križarskoih ratova , seobe naraod i sl . a te su se situacije ipak dogodile .
I nadalje ... ne znam što podrazumijevaš pod moj ,, copy paste ,, ... Moji su tekstovi , moje riječi , osim onih ispod kojih striktno navedem izvor . Ali , shvatiću Tvoju opasku , kao brigu za mene .
Dragana- Super član
Dragana me lepo podsetila da i ja dam malu dodatnu primedbu na pitanje odnosa istorije prema religijskim knjigama ( i uopste usmenoj tradiciji ).
Po crkvi je Stari Zavet Bozije objavljenje.U struci se Biblija tretira kao ostali literarni izvori.Ako znamo da je u vreme u kom je ovaj izvor nastao vladala opsta nepismenost, ili da je tekst Starog zaveta prenosen kako usmeno tako i pismeno, onda je i glavno pitanje kako je Biblija zaista nastala,kako se njen sadrzaj menjao ,odnosno sta je uopste u njoj verodostojan materijal, a sta mit..itd.Tumacenja ima vise,i njih treba tako i shvatiti .
Zato i ne cude pitanja Mastifala.Ona su potpuno legitimna kada je u pitanju gore pomenuto istrazivanje.Na isti nacin je legitimna Draganina primedba da jedno naucno tumacenje ( istrazivanje ) treba razdvojiti od religioznog.
Po crkvi je Stari Zavet Bozije objavljenje.U struci se Biblija tretira kao ostali literarni izvori.Ako znamo da je u vreme u kom je ovaj izvor nastao vladala opsta nepismenost, ili da je tekst Starog zaveta prenosen kako usmeno tako i pismeno, onda je i glavno pitanje kako je Biblija zaista nastala,kako se njen sadrzaj menjao ,odnosno sta je uopste u njoj verodostojan materijal, a sta mit..itd.Tumacenja ima vise,i njih treba tako i shvatiti .
Zato i ne cude pitanja Mastifala.Ona su potpuno legitimna kada je u pitanju gore pomenuto istrazivanje.Na isti nacin je legitimna Draganina primedba da jedno naucno tumacenje ( istrazivanje ) treba razdvojiti od religioznog.
L2- Profi član
Zašto se sprdaš? Zato što ne razumiješ?Mastifal ::Nego,nigde se ne navodi koliko je zrtava taj potop odneo... Tela nikada nisu pronadjena... Nema jasnih dokaza o ucescu bilo koje teroristicke grupe,organizacije ili napada iz vazduha... Steta nije utvrdjena a ni uzrok potopa... Ne zna se pouzdano identitet zrtava ni demografska struktura stanovnista... Mnogo je tu nedoumica...
Činjenica je da je na Araratu "nešto" da li je to Nojeva barka utvrdiće stručnjaci.
Pominješ tijela...zar je malo grobnica u svijetu, krenuvši od dinosaurusa pa do ljudskih. Šteta je ...ništa nije ostalo svijet je ponovo počinjao, uzrok Sodoma i Gomora nešto kao život sada...pun samoljublja, pohlepe, egocentričnosti i nastranosti.
Ne moraš vjerovati u Boga ali nemoj se ni rugati.
Kakve korist imate vi od toga ..Jel bio potpop ili nije ,,Ako je bio bio je ..ako nije bio,nije ,,,Međutim sva naučna dostignuća svjedoče da ga je bilo..Prema tome bio je ..STALJINOVO NAERĐANJE JE BILO DA SE UNIŠTI ARKA NA ARARATU..
MEĐUTIM STALJIN NIJE MOGAO DA UNIŠTI JEDINO ŽIVO STVORENJE REPRODUKCIJE NA ZEMLJI ..A TO JE ŽENA ..DALI U SMISLU FILOZOFIJE,ILI U SMISLU BIOLOGIJE, ARKA KAO SPASOLAC SVEGA NA ZEMLJI PRTEDATAVLJA ŽENU ,A TO FAKAT,,JER DA JE MUŠKARAC TAJ KOJI SPAŠAVA ZEMLJU ARKA SE NEBI ZVALA ŽENSKIM IMENOM NEGO MUŠKIM..BILA BI..ARKADIJE...BOG JE ZNAO ĐE JE SJEME REPRODUKCIJE NAJSIGURNIJE BITI U ŽENI, I ZATO JE STVORIO ŽENU...MI MUŠKARCI SMO JEDINKE ...MOŽEMO BITI PUSTOLOVI .MOŽEMO BITI JEDINSTVENI .MOŽEMO BITI ŠTO GOD OĆEMO ...ALI NEMOŽEMO BITI NOSIOCI ŽIVOTA...NEMOŽEMO SE PRILAGOĐAVATI ŽIVOTU I OPSTANKU...NA KRAJU KRAJEVA VI STE POBJEDNICI JER MUŠKE EMOCIJE ŽUDE I UMIRU ZA VAMA...A TO JE VEĆ NEKA DRUGA TEMA ..DAKLE,POTPO JE BIO DA BI OPAMETIO ČOVJEKA, I IZABRAO MEĐUNIŽJE KAO JEDINO SREDSTVO PRODUŽETKA VRTSTE NA ZEMLJI....LJUBIM SVE ŽENE SVIJETA NA ZEMLJI,JUER SU ONE POKRETAČI REVOLUCIJE POLONOSTI ČOVJEČANSTVA...ARARAT JE MUŠKOG RODA ..ARKA JE ŽENSKOG RODA ..RAZMISLITE MALO ..ARARAT JE TU DA BI KAO PLANINA PRUŽIO ZAŠTITU ..ARKA JE IZ SEBE PUSTILA SV0 SJEME I KORIJENJE ZEMALJUSKE ,A BILA JE ŽENSKOG RODA ...OPET KAŽEM..JEBITE SE FUDBALERI ,NE IGRATE FUDBAL RADI SEBE,NEGO RADI NACIJE ..AKO IZGUBITE VI ĆETE BITI TUŽNI ..AKO POBIJEDITE CIJELA SRPAKA NACIJA ĆE SE RADOVATI ZAJEDNO SA VAMA..PREMA TOME ..ŽIVJELA SEKSULANA REVOLUCIJA ...ŽIVIO NEOLIBERALIZAM U SEKSUALNOM SMISLU ..ŽIVJELA SLOBODA MIŠLJENJA ..ŽIVJELA SLOBODA ŽENA,JER NEMA VEĆE SLOBODE OD ŽENSKE SLOBODE BILO ČEGA ---ŽIVJELE ŽENE SVIH BOJA RASA,I ŠTO JE NAJVŽANIJE,SLOBODA RAZUMIJEVANJA NAS SAMIH..LJUBIM SVE ŽENE SVIJETA ...ČAK I ABORDŽINKE ...
MEĐUTIM STALJIN NIJE MOGAO DA UNIŠTI JEDINO ŽIVO STVORENJE REPRODUKCIJE NA ZEMLJI ..A TO JE ŽENA ..DALI U SMISLU FILOZOFIJE,ILI U SMISLU BIOLOGIJE, ARKA KAO SPASOLAC SVEGA NA ZEMLJI PRTEDATAVLJA ŽENU ,A TO FAKAT,,JER DA JE MUŠKARAC TAJ KOJI SPAŠAVA ZEMLJU ARKA SE NEBI ZVALA ŽENSKIM IMENOM NEGO MUŠKIM..BILA BI..ARKADIJE...BOG JE ZNAO ĐE JE SJEME REPRODUKCIJE NAJSIGURNIJE BITI U ŽENI, I ZATO JE STVORIO ŽENU...MI MUŠKARCI SMO JEDINKE ...MOŽEMO BITI PUSTOLOVI .MOŽEMO BITI JEDINSTVENI .MOŽEMO BITI ŠTO GOD OĆEMO ...ALI NEMOŽEMO BITI NOSIOCI ŽIVOTA...NEMOŽEMO SE PRILAGOĐAVATI ŽIVOTU I OPSTANKU...NA KRAJU KRAJEVA VI STE POBJEDNICI JER MUŠKE EMOCIJE ŽUDE I UMIRU ZA VAMA...A TO JE VEĆ NEKA DRUGA TEMA ..DAKLE,POTPO JE BIO DA BI OPAMETIO ČOVJEKA, I IZABRAO MEĐUNIŽJE KAO JEDINO SREDSTVO PRODUŽETKA VRTSTE NA ZEMLJI....LJUBIM SVE ŽENE SVIJETA NA ZEMLJI,JUER SU ONE POKRETAČI REVOLUCIJE POLONOSTI ČOVJEČANSTVA...ARARAT JE MUŠKOG RODA ..ARKA JE ŽENSKOG RODA ..RAZMISLITE MALO ..ARARAT JE TU DA BI KAO PLANINA PRUŽIO ZAŠTITU ..ARKA JE IZ SEBE PUSTILA SV0 SJEME I KORIJENJE ZEMALJUSKE ,A BILA JE ŽENSKOG RODA ...OPET KAŽEM..JEBITE SE FUDBALERI ,NE IGRATE FUDBAL RADI SEBE,NEGO RADI NACIJE ..AKO IZGUBITE VI ĆETE BITI TUŽNI ..AKO POBIJEDITE CIJELA SRPAKA NACIJA ĆE SE RADOVATI ZAJEDNO SA VAMA..PREMA TOME ..ŽIVJELA SEKSULANA REVOLUCIJA ...ŽIVIO NEOLIBERALIZAM U SEKSUALNOM SMISLU ..ŽIVJELA SLOBODA MIŠLJENJA ..ŽIVJELA SLOBODA ŽENA,JER NEMA VEĆE SLOBODE OD ŽENSKE SLOBODE BILO ČEGA ---ŽIVJELE ŽENE SVIH BOJA RASA,I ŠTO JE NAJVŽANIJE,SLOBODA RAZUMIJEVANJA NAS SAMIH..LJUBIM SVE ŽENE SVIJETA ...ČAK I ABORDŽINKE ...
Poslednji izmenio Johnny-Azra dana Pon Avg 23, 2010 12:57 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Johnny-Azra- Super član
- Broj poruka : 6782
Datum upisa : 10.03.2010
Drugovi borci,žena je to ...Arka je žena ..Nosioc života na zemlji ...
Johnny-Azra- Super član
- Broj poruka : 6782
Datum upisa : 10.03.2010
Johnny-Azra ::Drugovi borci,žena je to ...Arka je žena ..Nosioc života na zemlji ...
Drug na kojim si ti filozofskim drogama ..
Nasmejao si me do bola.Jos mi suze frcaju.U pravu si veruj mi.Na toj planini ima nesto,potop je sigurno bio jer ima vise potvrdenih podataka o katastrofama iz tog perioda. Prica kao i svaka prica iz proslosti - legenda, mit.A mitovi su ponekada dublje istine od onih savremenijih,naucno dokazanih.
Za mene je ova tvoja oda zeni visoka ko vrh planine Ararat,lepa ko Nojeva barka ,poucna kao Biblija.
L2- Profi član
Strana 1 od 2 • 1, 2
Ideja forum :: NAUKA :: Svet nauke
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu