Ko je trenutno na forumu
Imamo 167 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 167 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Srećni brakovi ...
+9
naOpaka
Vulin
laza
inspy
furija
Avramova
Jovanamilutin
Snowflake
Dragana
13 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Porodica
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Srećni brakovi ...
Pored mnoštvo neuspjelih brakova koje zamijećujemo u društvu , mnogo je i onih sretnih iako ni oni nisu pošteđeni bračnih trzavica i kriza . Pored problema koji im se nameću , oni ipak opstaju ... i bivaju zadovoljavajući i sretni .
Što mislite ... u čemu je tajna ?
Dragana- Super član
- Broj poruka : 5149
Datum upisa : 21.03.2010
Re: Srećni brakovi ...
Ne znam, al' znam da je takvih vrlo malo. Mislim da ljudi moraju da budu izuzetno "kompatibilni", tolerantni i nesebicni da bi to uspelo. I to oboje podjednako.
Snowflake- Član
- Broj poruka : 423
Datum upisa : 09.10.2010
LJubav,ljubav,ljubav.......pa poverenje,razumevanje i tolerancija.....
Jovanamilutin- Novi član
- Broj poruka : 93
Datum upisa : 17.06.2013
Dragana ::Pored mnoštvo neuspjelih brakova koje zamijećujemo u društvu , mnogo je i onih sretnih iako ni oni nisu pošteđeni bračnih trzavica i kriza . Pored problema koji im se nameću , oni ipak opstaju ... i bivaju zadovoljavajući i sretni .
Problemi nemaju veze sa bračnim uspehom osim ako nisu "problemi" u osećanjima.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Slažem se, samo brakovi bez ljubavi ne mogu da prevaziđu probleme.Avramova ::Dragana ::Pored mnoštvo neuspjelih brakova koje zamijećujemo u društvu , mnogo je i onih sretnih iako ni oni nisu pošteđeni bračnih trzavica i kriza . Pored problema koji im se nameću , oni ipak opstaju ... i bivaju zadovoljavajući i sretni .
Jovanamilutin- Novi član
Jovanamilutin :: Slažem se, samo brakovi bez ljubavi ne mogu da prevaziđu probleme.
Uvek nekako ispadne da sam ja "osim ostalog sveta" ali ne mislim tako. Mislim da oni sto su ih interesi spojili na taj nacin i kalkulisu i resavaju probleme bez mnogo drame, teatralizma i bez povredjenih osecanja i sujete. Velike ljubavi su i "veliki teret" i tesko mogu da oproste izneverena ocekivanja i povredjena osecanja.
furija- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8033
Datum upisa : 09.08.2012
Slažem se s tobom, furija, ali ja takve bračne ili uopšte veze ne računam u standardne brakove već nešto poput "malih preduzeća". :daj:
Zašto teret ako su velike? U njima nema nevere ni povređivanja, zato i jesu velike.
Velike ljubavi su i "veliki teret" i tesko mogu da oproste izneverena ocekivanja i povredjena osecanja.
Zašto teret ako su velike? U njima nema nevere ni povređivanja, zato i jesu velike.
Ne znam, zaista, zasto je to tako, ali u vecini slucajeva se velike ljubavi neslavno zavrse. Valjda je to najlepse objasnio Djordje BalasevicAvramova ::
furija- Prijatelj foruma
Nema tereta kod velikih ljubavi,nema nevere,nema nepoverenja......
Balaševića bojkotujem, on ne veruje u ljubav...i svašta još ponešto.....
Balaševića bojkotujem, on ne veruje u ljubav...i svašta još ponešto.....
Jovanamilutin- Novi član
Balašević kroz pesme zadovoljava svačiji ukus i zato se ne oslanjam na njegove pesme kao na mudrosti o ljubavi ali, moram priznati, dosta je ima.
Moj ukus ne zadovoljava.Još da učim o ljubavi iz pesama tamo nekog osrednjeg muzikanta.....aha neće da može
Jovanamilutin- Novi član
Blago onom ko je uspeo da u mlade godine stekne toliko zivotno i ljubavno iskustvo da o tome nema sta vise uciti, jer od svakog se moze po nesto pametno nauciti pa cak i od jako losih kafanskih muzikanata jer su oni culi, videli i doziveli ono sto prosecan covek ne bi mogao ni za 5 svojih prosecnih zivota.
furija- Prijatelj foruma
Ја то више видим као решеност да се за тај циљ човек исцима. Па ко има воље, пре свега јаку веру да издржи. Онај ко тражи љубав, што по мени значи интимну повезност која као танка невидљива нит држи причу,мора бити спреман на дубоке промене...онај ко тражи мало предузеће мора бити спреман на повремене веће или мање банкроте, а да не окривљује другу страну итд.....
inspy- Profi član
- Broj poruka : 3239
Datum upisa : 09.04.2010
O ljubavi se ne uči ,ona je u nama i oko nas...samo se prepustiti i uživati
Jovanamilutin- Novi član
Srećan brak je svaki koji ništa ne traži a dobija, i od koga se ništa ne traži a sve daje. (Neka zvuči i patetično ali je tako)
inspy ::Ја то више видим као решеност да се за тај циљ човек исцима. Па ко има воље, пре свега јаку веру да издржи. Онај ко тражи љубав, што по мени значи интимну повезност која као танка невидљива нит држи причу,мора бити спреман на дубоке промене...онај ко тражи мало предузеће мора бити спреман на повремене веће или мање банкроте, а да не окривљује другу страну итд.....
Brak i ima sve odlike malog preduzeca, bio iz ljubavi ili ne. Obavezno moras nesto da ulozis ( ne mora biti materijalno, da ne bude zablude) imas interne i eksterne faktore, moguce elementarne nepogode, stalna zasedanja "upravnog odbora", "uska grla" proizvodnje, trajni nedostatak likvidnih sredstava za obrtnu aktivu, obicno prosirenu reprodukciju, i uvek na kraju imas neki proizvod: dobar, osrednji ili los, na sta uticu svi ovi navedeni faktori (priznali mi to ili ne)
Ljubav nije nikakva garancija za uspesan brak, jedno je nekog voleti a sasvim nesto drugo ziveti sa tom osobom, sa svim njenim manama i vrlinama. Da bi nekog voleo, prvo moras imati ljubavi i postovanja za samog sebe. Brak je beskonacno prilagodjavanje i tolerancija. Pitanje je gde su cije granice. Nista i niko nije idealan, neke zrtve uvek moraju da postoje, samo je pitanje koliko je ko spreman na njih jer one lako mogu da prerastu u glupost. Ljudi se jednostavno mogu voleti ali ne biti sposobni da zive zajedno, kao sto i oni koji bas i ne umiru od ljubavi mogu sasvim odlicno da funkcionisu kao uspesne mulinacionalne kompanije.
furija- Prijatelj foruma
Mogu da funkcionišu....hm to mi se ne sviđa,mada ima malo istine...sve je to potrebno + ljubav+strast i to je onda pravo preduzeće......naravno za proizvodnju najvećeg bogatstva...
Jovanamilutin- Novi član
@фурија
сад си ми све покварила са тим твојим трајним недостацима ликвидних средстава за обртну активу. јбт.где ту да нађем асоцијацију са овим што имам, тачније немам?
сад си ми све покварила са тим твојим трајним недостацима ликвидних средстава за обртну активу. јбт.где ту да нађем асоцијацију са овим што имам, тачније немам?
inspy- Profi član
- Broj poruka : 3239
Datum upisa : 09.04.2010
To što sam boldovala je preduslov za uspešan brak. Ostalo možemo videti u odnosu rodtelj-dete.Jovanamilutin ::Mogu da funkcionišu....hm to mi se ne sviđa,mada ima malo istine...sve je to potrebno + ljubav+strast i to je onda pravo preduzeće......naravno za proizvodnju najvećeg bogatstva...
jovana,liči brak na preduzeće,ali više mi liči na konglomerat koji čini proizvodnja,kako ti reče,marketing,prodaja,uvoz,izvoz ali i ...
opet ono ali.....
ako uspeš u sve to da protkaš emocije,da dodaš dušu,da izdržiš bol,da shvatiš muku....
onda si uspela u poslu zvanom brak....
opet ono ali.....
ako uspeš u sve to da protkaš emocije,da dodaš dušu,da izdržiš bol,da shvatiš muku....
onda si uspela u poslu zvanom brak....
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
Jovanamilutin ::Moj ukus ne zadovoljava.Još da učim o ljubavi iz pesama tamo nekog osrednjeg muzikanta.....aha neće da može
Nije tema o muzici ni muzičarima ali ću se osvrnuti na Balaševića koga stavljam u sam vrh. On nije muzikant, on je pesnik, interpretator i narator. No, o ukusima nećemo raspravljati.
Ako je iko lepo opevao ljubav i uopšte život, to je Balašević.
Ako je iko opevao ljubav i život, onda je to Tagore. Kakav Balašević, kakvi bakrači?!?
A srećni brakovi su oni u kojima, osim ljubavi, ima i prijateljstva među supružnicima.
A srećni brakovi su oni u kojima, osim ljubavi, ima i prijateljstva među supružnicima.
Vulin- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 7987
Datum upisa : 28.09.2011
Dobro, možda je trebalo da kažem "jedan od" a možda i na našim prostorima mada, što ne na svetu ali...
Brak podrazumeva i ljubav i prijateljstvo, jedno ne isključuje drugo ni u kom slučaju.
Brak podrazumeva i ljubav i prijateljstvo, jedno ne isključuje drugo ni u kom slučaju.
pa nisu doshli do kraja baladeDragana ::Pored mnoštvo neuspjelih brakova koje zamijećujemo u društvu , mnogo je i onih sretnih iako ni oni nisu pošteđeni bračnih trzavica i kriza . Pored problema koji im se nameću , oni ipak opstaju ... i bivaju zadovoljavajući i sretni .
aj da ne budem nadzak ..al od tog smutimiprospi mixa sexaprijateljstvaposhtovanja moze dobro da zaboli glava...
naOpaka- Profi član
- Broj poruka : 2897
Datum upisa : 25.09.2011
Strana 1 od 2 • 1, 2
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Porodica
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?