Ko je trenutno na forumu
Imamo 132 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 132 Gosta :: 1 ProvajderNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Parada ponosa u Beogradu, 10.10.10.
+18
HEROJ ULICE
Bella
Snowflake
Arwen Evenstar
Зорица
Lila
RINGE
shondononda
Prince
w2403
Johnny-Azra
L2
svejedno
Fristajlo
Hipi
Orhideja
digitalmandrak
Avramova
22 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 2 od 12
Strana 2 od 12 • 1, 2, 3, ... 10, 11, 12
Re: Parada ponosa u Beogradu, 10.10.10.
Opet si se nesto zbunio moj Johnny ..Slobodni ti reci .Ludima se sve prasta..
L2- Profi član
- Broj poruka : 2748
Datum upisa : 14.06.2010
Godina : 72
Postoje mesta na kojima se ne mogu praviti kompromisi iz vrlo prostog razloga; jer su esencijalno važna životna pravila i smisao ljudskog bitisanja. Ovo je jedno takvo, i po automatizmu znači poraz jedne strane.L2 ::
Rec je o dva ementarna ljuska prava koja se regulisu zakonom.Nisam upucena u pravnu regulaciju ovog pitanja u ( pogledacu ).Mislim da je ovde u pitanju zestok otpor prema PARADI ( naravno da se potezu usput i mnoga pitanja homoseksualiteta ).
Zalaganje za "kompromis" u ovome identičan je ovom poslednjem, koje je napravio Tadić. On ga je napravio, a mi ostadosmo bez Kosova, bar privremeno.
Jednostavno, pogrešni su mehanizmi upotrebljeni, i to namerno; "prihvatanje" ovog režima da pusti i obezbedi tu paradu nije rezultat dogovora, već otvorenih pretnji zapada da bi u protivnom bilo kazni za kojekoga. To nije kompromis i dogovor, to je prisila, i dok je nje, biće ovako. Čim prestane, sav potisnuti bes će isplivati, to je jasno svakom ko je ostavio neku vijugu u pogonu.
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Gay populacija uspostavlja kontrolu nad vlašću, njihova volja se sprovodi. Na prošlogodišnji predlog da se parada održi na nekoj drugoj lokaciji organizatori Gay parade su to odbili. Agresivna volja Gay orijentisanih gradjana se sprovodi pod diktaturom ministarstva unutrašnjih poslova !!!
Gost- Gost
Nema veze zapad sa ovim .Zato sam i navela primere iz EU .To je stvar DRZAVE I NIKOGA VISE.Prema tome pozivanje na zapad je glupo.
I ne spominjite vise Kosovo uz gej problematiku.Besmisleno je .Ima dovoljno politickih tema.Gde su komentari na temi Kosovo ovih dana ?
I ne spominjite vise Kosovo uz gej problematiku.Besmisleno je .Ima dovoljno politickih tema.Gde su komentari na temi Kosovo ovih dana ?
L2- Profi član
Bole__Ser ::Gay populacija uspostavlja kontrolu nad vlašću, njihova volja se sprovodi. Na prošlogodišnji predlog da se parada održi na nekoj drugoj lokaciji organizatori Gay parade su to odbili. Agresivna volja Gay orijentisanih gradjana se sprovodi pod diktaturom ministarstva unutrašnjih poslova !!!
Mi smo neinformisan narod i to je najgore sto nam se desava.Nemamo pojma sta se desava iza vrata nase sopstvene vlasti, iza poteza svih mogucih institucija evropskih, svetskih, a da ne govorim o raznoraznim grupama.Jedino sto znamo da se svi igraju sa nama .
Najgore sto je rezultat svega toga ; nasa meduljudska trvenja.Dok se oni igraju nama , nama ne preostaje nista drugo nego da se u svoj svojoj isfrutriranosti medusobno koljemo.To je ono sto mene LICNO uzasno buni.
Ja nemam podatke o tome sta je sve u pozadini ove price.Mogla bih i verovatno cu se potruditi i saznati.Svoj licni stav imam i dovoljan mi je .
L2- Profi član
Bole - dodacu ti jedan podatak koji mi je u glavi.
Ove godine je sprovedeno internacionalno istrazivanje o homoseksualnosti ( Holandija, Belgija, Kanada ) na primeru od 10 000 mladih -( 16) godina.Istrazivace je iznenadio porast procenta netolerantnih u odnosu na prosle godine .50% ispitanika se izjasnilo PROTIV javnog istupanja u vidu parada i demonstracija, trecina protiv medijske prezentacije. 50% je misljenja da su im data dovoljna prava i da se u tom pogledu ne treba ici dalje. .
Dakle ta medijska prenatrpanost ovim pitanjem svima ide na zivce .
Ove godine je sprovedeno internacionalno istrazivanje o homoseksualnosti ( Holandija, Belgija, Kanada ) na primeru od 10 000 mladih -( 16) godina.Istrazivace je iznenadio porast procenta netolerantnih u odnosu na prosle godine .50% ispitanika se izjasnilo PROTIV javnog istupanja u vidu parada i demonstracija, trecina protiv medijske prezentacije. 50% je misljenja da su im data dovoljna prava i da se u tom pogledu ne treba ici dalje. .
Dakle ta medijska prenatrpanost ovim pitanjem svima ide na zivce .
L2- Profi član
Imamo jos jednu opciju,da slusamo muziku i da zaigramo...Ali to nam nikako ne dolazi do svijesti...Bole mene sta rade ebiguzi..Ako ce sad sami sebi vatrogasno c\rijevo u guzicu,samo ako im moze stat,ali brate,ne javno...Evo recimo,ja da imam 30 cm u gace,i sad treba da landaram javno..Ne,mogu da se zalim savezu komunista,komitetu,udruzenju konobnara i vodoinstalatera,ali ne brate javno...Nek izaberu ustanovu ili nek oforme udruzenje,pa nek preko njega nek traze prava..Jel tako,jes..Brao ja...Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip...L2 ::.Dok se oni igraju nama , nama ne preostaje nista drugo nego da se u svoj svojoj isfrutriranosti medusobno koljemo.
Johnny-Azra- Super član
- Broj poruka : 6782
Datum upisa : 10.03.2010
Johnny-Azra ::Imamo jos jednu opciju,da slusamo muziku i da zaigramo...Ali to nam nikako ne dolazi do svijesti...Bole mene sta rade ebiguzi..Ako ce sad sami sebi vatrogasno c\rijevo u guzicu,samo ako im moze stat,ali brate,ne javno...Evo recimo,ja da imam 30 cm u gace,i sad treba da landaram javno..Ne,mogu da se zalim savezu komunista,komitetu,udruzenju konobnara i vodoinstalatera,ali ne brate javno...Nek izaberu ustanovu ili nek oforme udruzenje,pa nek preko njega nek traze prava..Jel tako,jes..Brao ja...Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip...L2 ::.Dok se oni igraju nama , nama ne preostaje nista drugo nego da se u svoj svojoj isfrutriranosti medusobno koljemo.
Nisi ti normalan stvarno I u pravu si naravno.Ne moramo da igramo,malo hladnije glave da raspravljamo i nista vise.Jer zaista nema smisla da jadan narod i dalje nosi na plecima najgore bitke a ovi na vrhu ce i dalje uraditi KAKO CE URADITI .Jeste da je narod birao , ali ..sta god da izabere uvek mu je isto.VLAST JE SLAST .A uz slast ide i ostalo ..
L2- Profi član
Eeeeeeeeeeeeeeee...Ne ja....
Johnny-Azra- Super član
evo jos par podataka :
Holandija spade u jednu od zemalja koja je donela zakonske odredbe u pogledu gradana homoseksualne orijentacije. Postojece pravne regulative nikada nisu zavrsna rec po nekom drzavnom pitanju .Tako se i dalje vode rasprave.U poslednje vreme je najaktuelnija tema porast divljanja prema ovoj skupini.Da bi se mogla pravilnije shvatiti sustina porasta ove vrste kriminaliteta treba podsetiti na nekoliko bitnih stvari do kojih je doslo istrazivanje sprovedeno na Amsterdamskom Univerzitetu.
1.-u pitanju je ,u najvisem procentu marokanska populacija( muskarci od 17 do 25 godine);
2.- najcesce drugo koleno imigracijskih grupa; 3.- veliki broj napadaca medu njima su zrtve pedofilije; 4- ekstremno su religiozni ( muslimani 5.- razlozi napada –pored religioznih su navodno urusavanje macho-statusa muskaraca
Holandija spade u jednu od zemalja koja je donela zakonske odredbe u pogledu gradana homoseksualne orijentacije. Postojece pravne regulative nikada nisu zavrsna rec po nekom drzavnom pitanju .Tako se i dalje vode rasprave.U poslednje vreme je najaktuelnija tema porast divljanja prema ovoj skupini.Da bi se mogla pravilnije shvatiti sustina porasta ove vrste kriminaliteta treba podsetiti na nekoliko bitnih stvari do kojih je doslo istrazivanje sprovedeno na Amsterdamskom Univerzitetu.
1.-u pitanju je ,u najvisem procentu marokanska populacija( muskarci od 17 do 25 godine);
2.- najcesce drugo koleno imigracijskih grupa; 3.- veliki broj napadaca medu njima su zrtve pedofilije; 4- ekstremno su religiozni ( muslimani 5.- razlozi napada –pored religioznih su navodno urusavanje macho-statusa muskaraca
L2- Profi član
Primitivizam je beskonačno velik.
Samo velike duhovne bede u situaciji opšteg siromaštva,haosa i keiminala mogu
organizovati bilo kakvu paradu. A za ovu paradu, gde mi nije baš najjasnije šta je za ponos, nije vredno trošiti reći.
Samo velike duhovne bede u situaciji opšteg siromaštva,haosa i keiminala mogu
organizovati bilo kakvu paradu. A za ovu paradu, gde mi nije baš najjasnije šta je za ponos, nije vredno trošiti reći.
Poslednji izmenio w2403 dana Pet Sep 10, 2010 10:23 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
w2403- Novi član
- Broj poruka : 69
Datum upisa : 27.04.2010
Koja vlast.cija vlast...Ja stvarno ne vidim smisao izbora, kad je sve unaprijed izabrano..A ovi peeeeederi,eeeeeeeeeeeh...Preosvijetli nas druze Tito...Mi smo svi pederi ,svako na svoj nacin...L2 ::
Johnny-Azra- Super član
U tome i jeste poenta.U Holandiji glasase protiv EU ustava i nista !!Johnny-Azra ::Koja vlast.cija vlast...Ja stvarno ne vidim smisao izbora, kad je sve unaprijed izabrano..A ovi peeeeederi,eeeeeeeeeeeh...Preosvijetli nas druze Tito...Mi smo svi pederi ,svako na svoj nacin...L2 ::
L2- Profi član
E to ti je demokratija...Samo ti iskoristi svoje pravo,sve ostalo je nasa briga...
Johnny-Azra- Super član
NAZALOST.Sto vise institucija vlasti ,to manje volje naroda .Problem indirektne demokratije .poblem je sto i ovaj oblik DIREKTNE DEMOKRATIJE ( referendum ) vise nema smisla .To je direktan udarac narodu u mozak.
L2- Profi član
Postoji termin u sahu..Mat pod maskom,takozvani skriveni mat...Tako ti je i sa referendumom...Skrivena namjera javnog izjasnjavanja naroda,u ime tajnih interesa tajne vlasti...Postoji javna vlast i skrivena i mnogo mocnija vlast,takozvana svjecka vlada..Ja sam ubijedjen da je parada ponosa, skrivena namjera svjecke vlade...A posto je homoseksualni lobi veoma mocan,zna se...Budale placaju,i dobijaju po rebara...
Johnny-Azra- Super član
Likovanje zbog pobede nad voljom naroda; o tome se radi. Demonstracija da im se može iako je toliko ljudi protiv.w2403 ::
A za ovu paradu, gde mi nije baš najjasnije šta je za ponos, nije vredno trošiti reći.
Može im se onoliko koliko im se pažnje poklanja. Da su pod punim bojkotom video bi se i minorni značaj koji imaju.
w2403- Novi član
- Broj poruka : 69
Datum upisa : 27.04.2010
Tako je.w2403 :: Može im se onoliko koliko im se pažnje poklanja. Da su pod punim bojkotom video bi se i minorni značaj koji imaju.
Mogao bih pisati na ovu teme ali opet to ide u korist tih snaga.Da se razumijemo ,čemu takve parade,? zar su ugrožena njihova prava? Nisu ugroženi homoseksualci ,ugroženi su radnici ili 60% stanovništva koje preživljava u Srbiji.Što govori da parada ima političku svrhu.
Prince- Super član
- Broj poruka : 5401
Datum upisa : 22.05.2010
Godina : 58
Upravo tako; to i jeste smisao cele te priče, da se zamagli prostor u kome vršljaju oni koji ih i pumpaju na to dezavuisanje celog jednog naroda.Nisu ugroženi homoseksualci ,ugroženi su radnici ili 60% stanovništvakoje preživljava u Srbiji.Što govori da parada ima političku svrhu.
Parade su oprobana internationalna forma skretanja paznje javnosti na odredene grupe,akcije grupa i sl.Dakle stvar je prosta kao pasulj - sto bi rekao nas narod.Mi volimo biti moderni.
Obecala sam da cu pogledati zvanizna akta i to sam ucinila pa vam kopiram
deo jednog izvestaja (Vlada Republike Srbije) od jula meseca ove godine :
У четвртак, 29. јула, амбасадорка САД у Србији Мери Ворлик (Mary Warlick) сусрела се са министром за људска и мањинска права Светозаром Чиплићем и том приликом разговарали су о највећим изазовима и приоритетима у области заштите и промоције људских права у Републици Србији.
Амбасадорка Ворлик изразила је задовољство по питању досадашњих активности Министарства, посебно у области законодавства и доношења правних аката, као што су Закон о борби против дискриминације, Закон о националним мањинама као и Стратегија за унапређење Рома и поздравила план Министарства да у скоријој будућности обликује и предложи Стратегију за унапређење људских права. Министар Чиплић и амбасадорка Ворлик сложили су се у оцени да Влада чини озбиљне и искрене покушаје да се унапреди положај ЛГБТ популације, посебно када је у питању сарадња организација припадника ове популације и државних институција као и политичких странака и обоје изразили дубоку увереност да ће ове године Парада поноса бити одржана, с обзиром на напоре свих релевантних субјеката усмерене ка стварању погодних услова за њено одржавање у септембру ове године.
izvor
izvor
Kao sto vidite DONOSENJE PRAVNIH NORMI spada u PRIORITET drzave.
Obecala sam da cu pogledati zvanizna akta i to sam ucinila pa vam kopiram
deo jednog izvestaja (Vlada Republike Srbije) od jula meseca ove godine :
У четвртак, 29. јула, амбасадорка САД у Србији Мери Ворлик (Mary Warlick) сусрела се са министром за људска и мањинска права Светозаром Чиплићем и том приликом разговарали су о највећим изазовима и приоритетима у области заштите и промоције људских права у Републици Србији.
Амбасадорка Ворлик изразила је задовољство по питању досадашњих активности Министарства, посебно у области законодавства и доношења правних аката, као што су Закон о борби против дискриминације, Закон о националним мањинама као и Стратегија за унапређење Рома и поздравила план Министарства да у скоријој будућности обликује и предложи Стратегију за унапређење људских права. Министар Чиплић и амбасадорка Ворлик сложили су се у оцени да Влада чини озбиљне и искрене покушаје да се унапреди положај ЛГБТ популације, посебно када је у питању сарадња организација припадника ове популације и државних институција као и политичких странака и обоје изразили дубоку увереност да ће ове године Парада поноса бити одржана, с обзиром на напоре свих релевантних субјеката усмерене ка стварању погодних услова за њено одржавање у септембру ове године.
izvor
izvor
Kao sto vidite DONOSENJE PRAVNIH NORMI spada u PRIORITET drzave.
L2- Profi član
Nije baš da nauka tvrdi da homoseksualnost nije bolest...
Социјални поремећаји
Током протеклих 50 година, пет студијаје поредило велики бројхомосексуалаца и хетеросексуалаца - сви добијени резултати указују навеће социјалне поремећаје код хомосексуалаца. У анкети којује спровеоКинси (Алфред Кинси - Један од раних истраживача сексуалног живота уАмерици), затвореници су (не укључујући оне који су затворени збогсексуалних напада) преко 4 пута више склони хомосексуалним искуствимаод контролне, тј. некриминалне групе. Сагир и Робинс су поредили 146хомосексуалаца са 78 хетеросексуалаца, и указали на мању стабилност(више љубавника, више промена посла) и више криминала међухомосексуалцима. Бел и Вајнберг су супротставили 979 хомосексуалаца са477 хетеросексуалаца, и нашли више нестабилности (психијатријске ибрачне) и више криминала међу хомосексуалцима. Камерон и Рос суиспитали 2251, случајно одабраних, испитаника, и нашли да сухетеросексуалци показивали већу социјалну кохезивност (број и врстаинтимних веза), мање самодеструктивног понашања (пушење, злоупотребадрога, покушаји самоубиства) и мање угрожавања других (преко возачкихнавика, убистава са предумишљајем).
Најобимније поређење хомосексуалаца и хетеросексуалаца, по великомброју критеријума, а засновано на случајном узорку који је укључио 4340одраслих, учињено је у пет области америчких велеграда. Поредећи онеиспитанике оба пола који су тврдили да су бисексуалци илихомосексуалци, с онима оба пола који су само хетеросексуалци, дошли судо следећих закључака
- хомосексуалност је повезана са слабијим здрављем:
- хомосексуалци су око два пута више склони да пријаве како су ималиполно преносиве болести (ППБ), и преко два пута чешће као су имали бардве ППБ;
- хомосексуалци су били око пет пута више склони да намерно заразе другога са ППБ;
- хомосексуалци су за, отприлике, једну трећину били више склони даимају и да пријаве саобраћајни прекршај или саобраћајну несрећу, упротеклих пет година;
- хомосексуалци су три пута чешће покушавали да почине самоубиство, 4пута више су били склони да покушају да убију некога и око два путавише укључени у физичке обрачуне, у прошлој години;
- хомосексуалци су око пет пута били више склони да буду укључени у секс повезан с мучењем (садомазохизам, везивање); и
- око четири пута чешће су пријављивали да су били силовани.
- хомосексуалност је повезана с криминалом:
- хомосексуалци су око два пута чешће хапшени за несексуалне злочине и око осам пута чешће за сексуалне злочине;
- хомосексуалци су око два пута чешће били склони да буду осуђени засексуалне злочине и око два пута чешће затварани због злочина;
- хомосексуалци су око три пута чешће признавали да су упражњавали непристојне телефонске позиве; и
- хомосексуалци су око 50% чешће тврдили да су крали, варали преко рачуна или да нису били ухваћени због злочина.
- хомосексуалност је довела до слабијих људских веза:
- само се око половина хомосексуалаца венчало, и ако су се венчали, много мање их је имало децу;
- хомосексуалци су, у просеку, имали годину дана сексуалне верности,унутар своје најдуже везе (хетеросексуалци имају просек од 5 до 10година верности); и
- ако су венчани, хомосексуалци су око три пута чешће варали супруга/супругу.
Ови резултати одражавају највећу компаративну студију охетеросексуалним и хомосексуалним паровима, који су пријавили просечанпериод што су провели заједно – три године код хомосексуалаца илезбијки, насупрот десет година код венчаних хетеросексуалаца. Поредтога, "варање" је било неизбежно: "сви хомосексуални парови, с везомкоја је трајала више од пет година, укључивали су неку корист изсексуалне активности ван те везе."
OVO JE STRASNO !!!
Ja statistiku MRZIM .Odnosno pocinjem da mrzim a nista u zivotu nisam mrzela niti mrzim .To ti je ono Narodu je dobro,jedni jedu meso, drugi kupus u PROSEKU JEDU SARMU .
Bas ti hvala.Mosntruozno istyrazivanje mimo svih mogucih kodova naucne etike i strucnosti .Izvuci ovakve zakljucke je imbecilno.
само се око половина хомосексуалаца венчало, и ако су се венчали, много мање их је имало децу
KAKVU DECU ...
ако су венчани, хомосексуалци су око три пута чешће варали супруга/супругу.
BROJ VARANJA SUPRUGA ..Pa ko to moze da izmeri ljudi moji..
Pa sto kod ovog istrazivanja nisi uvideo CISTU MANIPULACIJU. Nesto kao sa svinjskim i ostalim SAVREMENIM GRIPOVIMA .
Odvratno !
Ja statistiku MRZIM .Odnosno pocinjem da mrzim a nista u zivotu nisam mrzela niti mrzim .To ti je ono Narodu je dobro,jedni jedu meso, drugi kupus u PROSEKU JEDU SARMU .
Bas ti hvala.Mosntruozno istyrazivanje mimo svih mogucih kodova naucne etike i strucnosti .Izvuci ovakve zakljucke je imbecilno.
само се око половина хомосексуалаца венчало, и ако су се венчали, много мање их је имало децу
KAKVU DECU ...
ако су венчани, хомосексуалци су око три пута чешће варали супруга/супругу.
BROJ VARANJA SUPRUGA ..Pa ko to moze da izmeri ljudi moji..
Pa sto kod ovog istrazivanja nisi uvideo CISTU MANIPULACIJU. Nesto kao sa svinjskim i ostalim SAVREMENIM GRIPOVIMA .
Odvratno !
L2- Profi član
Ja se nesto ne bih zamarala vise sa ovom temom, jer sve je jasno svakome na svoj nacin...JA TVRDIM DA NIJE BOLEST...mozda je tuga ili nesreca ali bolest ne...
Gost- Gost
Strana 2 od 12 • 1, 2, 3, ... 10, 11, 12
Similar topics
» Parada ponosa 2014/2015
» Beograd nekad i sad
» Preporuka restorana u Beogradu
» Najavljena parada ljubitelja oralnog seksa
» Predložimo ime novog mosta u Beogradu
» Beograd nekad i sad
» Preporuka restorana u Beogradu
» Najavljena parada ljubitelja oralnog seksa
» Predložimo ime novog mosta u Beogradu