Ko je trenutno na forumu
Imamo 122 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 122 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Koliko se uopšte razumemo?
+15
crni labud
Vulin
Vidra
laza
Istina ex Natasha
Cleopatra
Vrdalama
Fraya
Johnny-Azra
Dragana
Prince
Avramova
Bass
L2
Fristajlo
19 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Dijaspora
Strana 4 od 4
Strana 4 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Koliko se uopšte razumemo?
Jebiga, uvek sam mrzeo one članke u novinama gde je iznet stav samo jedne strane. K'o juče. Nekakva profesorka zajebava studente, pa sad ovo - ono... A njene izjave nigde.
Tako i u životu. Volim razložnu diskusiju. A u ovoj bih mogao da učestvujem sa obe strane.
Bez uvrede, ili insinuiranja, a da nije možda, bar malko, i druga strana...?
Tako i u životu. Volim razložnu diskusiju. A u ovoj bih mogao da učestvujem sa obe strane.
Bez uvrede, ili insinuiranja, a da nije možda, bar malko, i druga strana...?
Vulin- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 7987
Datum upisa : 28.09.2011
Pa, sta bi sa onim superiornostima?A u ovoj bih mogao da učestvujem sa obe strane.
Vidra- Legendarni član
- Broj poruka : 10650
Datum upisa : 25.03.2010
Pa, to je kao što mi zubarka neki dan reče: Ne vredi da Vam na to stavljam nadgradnju, mnogo je loše. Nov temelj, da se nasloni na ove okolo, i onda može.
(Tu sam ja već hteo da joj ustanem, prilepim dve, tri roditeljske, i napišem jezikom po golim leđima Kosovo je Srbija, sa sve uzvičnikom...)
Ne vredi esej, i malo vremena imate, gospođice, da bih sve pobrojao. Ali, ispada da to što je dobro može samo u kompletu sa moralnim ogavnostima i čudnim vrednosnim sistemom.
(Tu sam ja već hteo da joj ustanem, prilepim dve, tri roditeljske, i napišem jezikom po golim leđima Kosovo je Srbija, sa sve uzvičnikom...)
Ne vredi esej, i malo vremena imate, gospođice, da bih sve pobrojao. Ali, ispada da to što je dobro može samo u kompletu sa moralnim ogavnostima i čudnim vrednosnim sistemom.
Vulin- Prijatelj foruma
Не вадимо ми кваран зуб, брате, него чупамо целу вилицу...Vulin ::Pa, to je kao što mi zubarka neki dan reče: Ne vredi da Vam na to stavljam nadgradnju, mnogo je loše. Nov temelj, da se nasloni na ove okolo, i onda može.
Сваки добар зубар ће ти рећи да је твој фабрички зуб, ма како лош и оштећен био, бољи од сваког вештачког (ако баш инсистираш на денталној терминологији...)
Искључивост; то је проблем.
Људи овде сећају се (макар то била и заблуда, "жал за младос', шта год) брозославије као периода кад су живели добро; или, бар- боље.
А сад од једном, од њих се тражи да пљују по томе, да пригрле систем који је све, само не то што су видели као своје, и себе у томе као природно, угодно место.
Ту се треба вратити, па све поново; дијаспора да умањи пљување по том добу, и да престане да на све то гледа из личне визуре, а ми, "урођеници", да критички осмотре ту еру, са мање колективистичким односом и статистикама.
Средина, мера, објективност; тога мањка, на обе стране...
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Prošle nedelje su objavili statistiku vezanu za firme, i jedan od podataka beše koliko prosečna firma troši vremena za popunjavanj i predaju poreskih obrazaca. Koliko u Nemačkoj, ovde, Francuskoj, pički maternoj... Pa se čovek šlogira kad vidi kolonu Srbija.
Banalan primer, zaista, ali takvih primera je spusta (Bože, da li je ovo naša ili češka reč?), i teško je u Srbiji ne progovoriti i ne prigovoriti.
Banalan primer, zaista, ali takvih primera je spusta (Bože, da li je ovo naša ili češka reč?), i teško je u Srbiji ne progovoriti i ne prigovoriti.
Vulin- Prijatelj foruma
nista te, brate Vule, ne razumem...
Vidra- Legendarni član
- Broj poruka : 10650
Datum upisa : 25.03.2010
Daklem, toliko o razumevanju.
Vulin- Prijatelj foruma
Vulin
Ја сам за ништа, док се не утврди шта је од спољног компатибилно са нашим; спорије, али много сигурније и по резултатима- уносније. Но, то не дозвољава лаицизам и дилетантизам, који је овде ушао у све и свашта, и постао рак који све разједа.
Предуго си тамо...
То је зато што се овде све ради по њиховим, западним прописима, који напросто нису компатибилни са многим нашим, локалним. То иде у прилог твојој тези- Све комплет, са све недостацима или ништа.Прošle nedelje su objavili statistiku vezanu za firme, i jedan od podataka beše koliko prosečna firma troši vremena za popunjavanj i predaju poreskih obrazaca. Koliko u Nemačkoj, ovde, Francuskoj, pički maternoj... Pa se čovek šlogira kad vidi kolonu Srbija.
Ја сам за ништа, док се не утврди шта је од спољног компатибилно са нашим; спорије, али много сигурније и по резултатима- уносније. Но, то не дозвољава лаицизам и дилетантизам, који је овде ушао у све и свашта, и постао рак који све разједа.
Чешка.spusta (Bože, da li je ovo naša ili češka reč?)
Предуго си тамо...
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Fristajlo ::Kroz kontakte sa našim svetom koji duže živi i radi u inostranstvu, preko foruma, mejla ili lično stekao sam utisak da se vrlo često ne razumemo i da to ne retko proizvodi dosta problema u komunikaciji, iako govorimo istim jezikom; šta mislite, u čemu je tu problem?
Problem je u tome sto mnogi koji su vani zaborave odakle su i kako su tamo dosli.I neki preko noci postanu pokondirene tikve.I nema nista gluplje nego ljudima koji zive dole pricati price i bajke,kako je tamo negdje med i mlijeko,a ovamo samo bullshit.Je li ili nije bullshit,je druga prica.
crni labud- Banovan
- Broj poruka : 2183
Datum upisa : 02.10.2011
Sto bi ono rekli u onom filmu "TO LABUDE!!!pravo velis....al znas kakvi smo mi vecinom....
Hiperborejac- Član
- Broj poruka : 275
Datum upisa : 23.07.2012
Situacija često ume da bude ovakva
https://www.youtube.com/watch?v=ORYOEje-6pw
Electronique Terminator- Profi član
- Broj poruka : 1003
Datum upisa : 20.08.2012
Ili ovakva: klik
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Fristajlo ::Kroz kontakte sa našim svetom koji duže živi i radi u inostranstvu, preko foruma, mejla ili lično stekao sam utisak da se vrlo često ne razumemo i da to ne retko proizvodi dosta problema u komunikaciji, iako govorimo istim jezikom; šta mislite, u čemu je tu problem?
Ja imam neke ideje o tome, ali, sačekaću nekoliko vaših komentara; izvolite...
Evo ja ovoliko o temi ....slika kaze vise od hiljadu reci...neki su umislili da su postali ne znam sta ako su otisli....svaka cast casnim ljudima koji su otisli "trbuhom za kruhom"...
Hiperborejac- Član
- Broj poruka : 275
Datum upisa : 23.07.2012
Pa sad to koliko se razumemo,,mislim da nema mnogo veze sa Tim dal' si otisao ili ostao,,ne vidim tu spoj,,
Cinzia- Napredni član
- Broj poruka : 722
Datum upisa : 22.06.2015
Ne razumiju se samo oni koji to ne žele,jer život je skoro svugdje isti ...osim jezka
Prince- Super član
- Broj poruka : 5401
Datum upisa : 22.05.2010
Godina : 58
Ne nije to tako,,,zasto neko ne bi zelio da razumije Nekoga ili nesto???
Zivot mozda jeste svugdje isti, ali ljudi su razliciti,,,
Ne razmisljamo svi jednako i otuda nerazumevanje,,a ne zato sto neko ne zeli da razumije, jer tad bi morao biti glup,,bar je potrebno pokusati razumjeti,,,
Zivot mozda jeste svugdje isti, ali ljudi su razliciti,,,
Ne razmisljamo svi jednako i otuda nerazumevanje,,a ne zato sto neko ne zeli da razumije, jer tad bi morao biti glup,,bar je potrebno pokusati razumjeti,,,
Cinzia- Napredni član
- Broj poruka : 722
Datum upisa : 22.06.2015
Ziveti dugo u inostranstvu, biti u drustvu starosedelaca, pricati njihov jezik, upoznavati I voleti njihovu kulturu, nacin zivota, sve...Promeni coveka. Dodje u zavicaj, govori isti jezik, pokusava da svima ugodi, da ispadne darezljiv i ljubazan, ali ne vredi. Otpisan je. Samo njegov novac nije. Dok ima da daje, bice i drustva. Posle, moze samo da se vrati odakle je dosao. Iz pocetka to mnogo tesko pada, ali dodje dan kada se sve to prihvati. Mi dolazimo nasim uspomenama, mestu gde smo nekad bili srecni. Isti kao i svi drugi. Nama je ostala samo priroda, putevi i poneka zgrada u rodnom kraju koja se nije odavno srusila. Moja skola jos stoji. Ima tu uspomena na pretek. Reka tece istim tokom kojim je i u vreme mog detinjstva...Lipa ima isti miriis...Na Zlatiboru voce je isto kao nekad. Priroda, istina, nije onakva kakvu je nekad pamtim. Na drugoj strani su sume zuzele mnoge livade i pasnjake jer je pusto. Nema ko da odrzava i da kosi travu. U Sirogojnu stoji stara crkvica od pre 200 godina i Staro selo prikupljene brvnare po selima da se vidi kako se nekada zivelo i kako je izgledalo...Sto se tice naroda, ima ga. Ima i familije, nekih poznanika, ali su nam daleki i strani iako ih volimo. Jedina lepa uspomena ove jeseni je iz Sirogojna. Setala sam svaki dan i snimala sve sto je interesantno. Upoznala sam veci broj osoba sa kojima sam razgovarala. Bilo je zaista prijatno drustvo. Ja sam im pokazala izuzetno postovanje. A onda jedna zena je rekla: 'Bila bi za nas mnoge ovde velika cast da prosetamo sa tobom kroz Sirogojno. Stvarno, iznenadila sam se. Zasto?
Istina- Član
- Broj poruka : 370
Datum upisa : 28.04.2015
Strana 4 od 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Ruz/karmin...Volite li ruzeve ili uopste i ne koristite taj modni dodatak?
» Da li i koliko smo jaki...
» Koliko smo matori ili mladi?
» Koliko djece bi željeli da imate?
» Koliko često menjate posao?
» Da li i koliko smo jaki...
» Koliko smo matori ili mladi?
» Koliko djece bi željeli da imate?
» Koliko često menjate posao?
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Dijaspora
Strana 4 od 4
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu