Ko je trenutno na forumu
Imamo 183 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 183 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Jugoslovenski film
+3
IMHO
Fristajlo
Balonero
7 posters
Strana 2 od 3
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Re: Jugoslovenski film
Erotika sedamdesetih
U jugoslovenskom filmu šezdesetih/sedamdesetih, koji se sporo i nerado izvlačio iz ratnih tema i uniforme, erotika je bila vrlo sužen pojam. Erotika je bio osećajan cmok dvoje čvrsto priljubljenih u završnici filma Ljubav i moda (ali samo cmok, bez otvaranja usta, a kamoli učešća jezika), zatim su tu bile razne prodavačice ljubavi, kurve, prostitutkinje, često dobra srca ali grdno izraubovane zanatom, i bile su takozvane orgije.
Orgije su u jugoslovenskom filmu priređivala razmažena dečurlija visokih (i korumpiranih) državnih funkcionera, odigravale su se u njihovim raskošnim vilama na Dedinju, a sastojale su se od sedenja u mraku, pušenja američkih cigareta i slušanja ploča nabavljenih u inostranstvu (džez). Mladići bi olabavili kravate (ali nikad se ne bi skinuli do gaća, vrlo retko su ostajali u beloj pamučnoj potkošulji), dok su devojke bile u šiljastim prslučićima i često neobrijane ispod miške. Ako je u pitanju bila zrelija žena, skidala se u fatalni crni kombinezon (najbolje je pristajao Oliveri Marković).
Da se za trenutak vratim na džez.
Džez je muzika koja se ne sluša usput, džez se obožava ili se ne podnosi. Za tadašnju vlast džez je bio simbol pokvarenog Zapada, muzika koja kvari mladež, skreće im misli sa radnih akcija i vuče u ponor bluda, alkoholizma i droge. Retki jugoslovenski džezeri (Darko Kraljić, na primer, kojim bi se neka pametnija država ponosila i bila srećna što ga ima) bio je progonjen pa i zatvaran zbog svog muzičkog opredeljenja. Kasnije se neko pametan setio da je džez u stvari muzika afričkih i američkih crnaca, da je to ono što su oni pevali dok su se oslobađali okova. Tako je džez (donekle) rehabilitovan (a Darko Kraljić kao kompozitor je ostao skrajnut i blokiran do smrti). Kad je džezu priznato pravo na postojanje tadašnja mladež koja ga ionako nije volela (osim kao simbol zabranjenog) jedva je dočekala da ga se otarasi i da se prepusti čarima lakih nota. Izbor se kretao od narodnjaka (Lepa Lukić. Era Ojdanić) do zabavnjaka (Đorđe Marjanović, Lola Novaković). Od Hrvata tu su bili Gabi, Arsen i Mišo Kovač, od stranaca Bitlsi.
Elem, erotika.
Jedna od prvih golih sisa desila se u filmu Bubašinter Milana Jelića. Domaćinski jedru dojku pokazala je Melita Bihali, glumica Malog pozorišta na Tašmajdanu. Kasnije su se skidale redom: Milja Vujanović, i gde je trebalo i gde nije (Bube u glavi, Rani radovi), Neda Arnerić, Milena Dravić u nebrojenim filmovima, ali u sećanju ostaje mučna scena silovanja iz filma Horoskop Bore Draškovića.
Na pojavu golog muškarca trebalo je čekati znatno duže i ne bih se usudio da kažem ko je bio prvi; povremeno bi sevnulo golo dupe ili usrane gaće u scenama silovanja na nekoj gomili uglja ili na đubrištu (crni talas je obožavao takve scene, a Žika Pavlović više od svih).
1972 u ekranizaciji Bulgakovljevog romana Majstor i Margarita Aleksandar Petrović poskidao je silan svet u jednoj masovnoj sceni, sve je prštalo od genitalija oba pola.
U slovenačkom filmu Maškarada Boštjana Hladnika pojavio se buljuk golih žena i muškaraca (sa samo smokvinim listom na spolovilu).
Za to vreme (1971) vrlo čudan film koji uključuje ne samo orgije, alkohol, drogu, grupni seks, nego, na opšte zaprepašćenje i pedofiliju! Bračni par sa detetom (oko 12 god) organizuje zabavu na kojoj jedan od gostiju, bradati hipi, zavede dečaka koji naprasno postaje homoseksualac, prilazi majčinom ljubavniku (Igor Galo), raskopča bademantil i ponudi mu se onako kurvinski!
Lepuškasti zagrebački glumac Igor Galo bio je inovacija posle niza partizanskih heroja strogih brkova, jakih čeljusti i uvek uniformisanih. Jedan od retkih koji nije odbijao da se skine pred kamerom, pa su ga uglavnom skidali svi redom, bez obzira na tematiku filma. Mislim, za odgovarajuću cifru neko je mogao da poskida Ljubišu Samardžića, Ivicu Vidovića ili Mišu Janketića, ali oni su izgledali kao lav, veštica i orman.
Kasnije je erotika napredovala svetlosnom brzinom. Pojavio se rasni erotoman Lordan Zafranović i više kao da nije bilo granice. U njegovom legendarnom filmu Okupacija u 26 slika kamera nezadrživo juriša pravo među širom raskrečene noge Tanje Bošković! To su bili dani!
Ali o tome u sledećem nastavku.
Kasnije će IMHO da doda fotke, da vidite kao je to izgledalo.
U jugoslovenskom filmu šezdesetih/sedamdesetih, koji se sporo i nerado izvlačio iz ratnih tema i uniforme, erotika je bila vrlo sužen pojam. Erotika je bio osećajan cmok dvoje čvrsto priljubljenih u završnici filma Ljubav i moda (ali samo cmok, bez otvaranja usta, a kamoli učešća jezika), zatim su tu bile razne prodavačice ljubavi, kurve, prostitutkinje, često dobra srca ali grdno izraubovane zanatom, i bile su takozvane orgije.
Orgije su u jugoslovenskom filmu priređivala razmažena dečurlija visokih (i korumpiranih) državnih funkcionera, odigravale su se u njihovim raskošnim vilama na Dedinju, a sastojale su se od sedenja u mraku, pušenja američkih cigareta i slušanja ploča nabavljenih u inostranstvu (džez). Mladići bi olabavili kravate (ali nikad se ne bi skinuli do gaća, vrlo retko su ostajali u beloj pamučnoj potkošulji), dok su devojke bile u šiljastim prslučićima i često neobrijane ispod miške. Ako je u pitanju bila zrelija žena, skidala se u fatalni crni kombinezon (najbolje je pristajao Oliveri Marković).
Da se za trenutak vratim na džez.
Džez je muzika koja se ne sluša usput, džez se obožava ili se ne podnosi. Za tadašnju vlast džez je bio simbol pokvarenog Zapada, muzika koja kvari mladež, skreće im misli sa radnih akcija i vuče u ponor bluda, alkoholizma i droge. Retki jugoslovenski džezeri (Darko Kraljić, na primer, kojim bi se neka pametnija država ponosila i bila srećna što ga ima) bio je progonjen pa i zatvaran zbog svog muzičkog opredeljenja. Kasnije se neko pametan setio da je džez u stvari muzika afričkih i američkih crnaca, da je to ono što su oni pevali dok su se oslobađali okova. Tako je džez (donekle) rehabilitovan (a Darko Kraljić kao kompozitor je ostao skrajnut i blokiran do smrti). Kad je džezu priznato pravo na postojanje tadašnja mladež koja ga ionako nije volela (osim kao simbol zabranjenog) jedva je dočekala da ga se otarasi i da se prepusti čarima lakih nota. Izbor se kretao od narodnjaka (Lepa Lukić. Era Ojdanić) do zabavnjaka (Đorđe Marjanović, Lola Novaković). Od Hrvata tu su bili Gabi, Arsen i Mišo Kovač, od stranaca Bitlsi.
Elem, erotika.
Jedna od prvih golih sisa desila se u filmu Bubašinter Milana Jelića. Domaćinski jedru dojku pokazala je Melita Bihali, glumica Malog pozorišta na Tašmajdanu. Kasnije su se skidale redom: Milja Vujanović, i gde je trebalo i gde nije (Bube u glavi, Rani radovi), Neda Arnerić, Milena Dravić u nebrojenim filmovima, ali u sećanju ostaje mučna scena silovanja iz filma Horoskop Bore Draškovića.
Na pojavu golog muškarca trebalo je čekati znatno duže i ne bih se usudio da kažem ko je bio prvi; povremeno bi sevnulo golo dupe ili usrane gaće u scenama silovanja na nekoj gomili uglja ili na đubrištu (crni talas je obožavao takve scene, a Žika Pavlović više od svih).
1972 u ekranizaciji Bulgakovljevog romana Majstor i Margarita Aleksandar Petrović poskidao je silan svet u jednoj masovnoj sceni, sve je prštalo od genitalija oba pola.
U slovenačkom filmu Maškarada Boštjana Hladnika pojavio se buljuk golih žena i muškaraca (sa samo smokvinim listom na spolovilu).
Za to vreme (1971) vrlo čudan film koji uključuje ne samo orgije, alkohol, drogu, grupni seks, nego, na opšte zaprepašćenje i pedofiliju! Bračni par sa detetom (oko 12 god) organizuje zabavu na kojoj jedan od gostiju, bradati hipi, zavede dečaka koji naprasno postaje homoseksualac, prilazi majčinom ljubavniku (Igor Galo), raskopča bademantil i ponudi mu se onako kurvinski!
Lepuškasti zagrebački glumac Igor Galo bio je inovacija posle niza partizanskih heroja strogih brkova, jakih čeljusti i uvek uniformisanih. Jedan od retkih koji nije odbijao da se skine pred kamerom, pa su ga uglavnom skidali svi redom, bez obzira na tematiku filma. Mislim, za odgovarajuću cifru neko je mogao da poskida Ljubišu Samardžića, Ivicu Vidovića ili Mišu Janketića, ali oni su izgledali kao lav, veštica i orman.
Kasnije je erotika napredovala svetlosnom brzinom. Pojavio se rasni erotoman Lordan Zafranović i više kao da nije bilo granice. U njegovom legendarnom filmu Okupacija u 26 slika kamera nezadrživo juriša pravo među širom raskrečene noge Tanje Bošković! To su bili dani!
Ali o tome u sledećem nastavku.
Kasnije će IMHO da doda fotke, da vidite kao je to izgledalo.
Poslednji izmenio Balonero dana Sub Avg 14, 2010 11:52 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Balonero- Član
- Broj poruka : 482
Datum upisa : 05.07.2010
Balonero, skidam kapu za post, Olivera Markovic
u crnom neglizeu :cmok: Tacno imam pred ocima sliku. Bila je jako lepa zena. Bas prava zena.
Nisu se skidale zenske u filmovima, uvek je prva gola zena
bila skandal,senzacija.Prva gola zena bila je Ula Jakobson, 1951 u filmu
"ona je igrala samo jedno leto, ali je ta njena nagost bila savrseno
prirodna,bez ikakve erotike, samo estetika.
Dzez se svirao, ali nekako u zatvorenim krugovima, pre mislim
da nije bilo interesenata kod publike nego da je bio zabranjen..
Medjutim dolaskom Bitlsa na scenu ( usput Hamburg slavi
ovih dana 50 godina od prvih nastupa Bitlsa) svet se izmenio,
i film i muzika, ali i ukus,zelje potrosaca.
Ja Bitlse smatram seksualnim revlucionarima. :cmok:
I da, pomunuo si film Ljubav i Moda pa se setih Bebe Loncar.
Ona je nekada vazila za lepu zenu. Po danasnjim kriterijumima
bila bi malo debeljuskasta domacica,prijatnog izgleda.
u crnom neglizeu :cmok: Tacno imam pred ocima sliku. Bila je jako lepa zena. Bas prava zena.
Nisu se skidale zenske u filmovima, uvek je prva gola zena
bila skandal,senzacija.Prva gola zena bila je Ula Jakobson, 1951 u filmu
"ona je igrala samo jedno leto, ali je ta njena nagost bila savrseno
prirodna,bez ikakve erotike, samo estetika.
Dzez se svirao, ali nekako u zatvorenim krugovima, pre mislim
da nije bilo interesenata kod publike nego da je bio zabranjen..
Medjutim dolaskom Bitlsa na scenu ( usput Hamburg slavi
ovih dana 50 godina od prvih nastupa Bitlsa) svet se izmenio,
i film i muzika, ali i ukus,zelje potrosaca.
Ja Bitlse smatram seksualnim revlucionarima. :cmok:
I da, pomunuo si film Ljubav i Moda pa se setih Bebe Loncar.
Ona je nekada vazila za lepu zenu. Po danasnjim kriterijumima
bila bi malo debeljuskasta domacica,prijatnog izgleda.
Fraya- Profi član
- Broj poruka : 2139
Datum upisa : 19.04.2010
Balonerio, a da li je ovo atraktivno lice u tvom avataru
mozda Bekim Fehmiu kad je bio mlad?
mozda Bekim Fehmiu kad je bio mlad?
Fraya- Profi član
Bekim nikad nije bio tako slađušan! :ironicc:
Imaš tog lika na muzici, postavila avramova. Nikad pre nisam čula za njega ali sjajno peva.
Imaš tog lika na muzici, postavila avramova. Nikad pre nisam čula za njega ali sjajno peva.
IMHO- Napredni član
- Broj poruka : 681
Datum upisa : 06.05.2010
I neodoljivo izgleda, Ma pomislih ,mozda je i Balonero,
pa onako obazrivo pitah
pa onako obazrivo pitah
Fraya- Profi član
Hhhhhhhhhhh, voleo bi on da tako izgleda.
IMHO- Napredni član
A i ti
Nego aj postavljaj fotose, tje te utepa kad se vrati :kapa:
Nego aj postavljaj fotose, tje te utepa kad se vrati :kapa:
Fraya- Profi član
Ne mogu da nađem domaćinsku dojku!
IMHO- Napredni član
Ce je nadjes na Sv.Sisoja :tenis:
Fraya- Profi član
Znam na koju misli ali mi se sve isprebrkalo. Moram da potražim i ove bludne Slovence sa smokvinim lišćem
IMHO- Napredni član
Iz filma Maskarada Boštjana Hladnika:
IMHO- Napredni član
A da li je bilo takvih nekih (ili slicnih) scena u filmu
"Covek nije tica". Ostalo mi je u secanju tako nesto.
Ali i film sam volela.
"Covek nije tica". Ostalo mi je u secanju tako nesto.
Ali i film sam volela.
Fraya- Profi član
Mislim da je bilo, sa Milenom Dravić i Janezom Vrhovcem. S tim što garantujem (kao Ringe za srpske turiste) da se Vrhovec nije skidao.
IMHO- Napredni član
Ali je neko bio go,Mozda Milena?
Aj sacekacemo da se Balonero vrati ili navrati.
Mozda sam i ja nesto utripovala.
Aj sacekacemo da se Balonero vrati ili navrati.
Mozda sam i ja nesto utripovala.
Fraya- Profi član
Balon ne zna ništa više od mene, poodavno smo gledali film.
Milena je svakako bila gola i to je (valjda) bilo dovoljno.
Milena je svakako bila gola i to je (valjda) bilo dovoljno.
IMHO- Napredni član
Nisam uspela da nađem domaćinski jedru dojku ali evo nečeg što je balonero zaboravio: film Žike Mitrovića Ubistvo na svirep i podmukao način iz niskih pobuda. Krimić, ali loš.Mitrović je pokušao da u boji ponovi svoj nenadmašni (crno-beli) uspeh Nož, ali nije uspeo. Međutim, golotinje na sve strane!
I, što je još važnije, u ovom filmu se prvi put pojavljuju homoseksualci (uredno nazvani pederima). Ne vidimo, doduše, šta to oni rade, ali u centru pažnje je ubistvo pokvarenog, biseksualnog ginekologa. Šta on radi ženama vidi se, šta radi muškarcima - ostaje nam da zamislimo.
Ovo su glavni osumnjičeni i devojka lakog morala...
..ovo je ono što ginekolog radi medicinskoj tehničarki...
...a ovo je par pedera!
I, što je još važnije, u ovom filmu se prvi put pojavljuju homoseksualci (uredno nazvani pederima). Ne vidimo, doduše, šta to oni rade, ali u centru pažnje je ubistvo pokvarenog, biseksualnog ginekologa. Šta on radi ženama vidi se, šta radi muškarcima - ostaje nam da zamislimo.
Ovo su glavni osumnjičeni i devojka lakog morala...
..ovo je ono što ginekolog radi medicinskoj tehničarki...
...a ovo je par pedera!
IMHO- Napredni član
Iju, sram vas bilo!
Ako se ovako gradio socijalizam, nije ni čudo što je prs'o...
Ako se ovako gradio socijalizam, nije ni čudo što je prs'o...
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Domaćinski jedra dojka.
Mislim da se Vrhovec skinuo do gaća u Čovek nije tica, samo ga nisu snimali od napred. Milena je u tom filmu frizerka, muž Stole Aranđellović rudar, a Vrhovec rukovodilac i mislim da joj je više prijao njegov status nego seks s njim. Makavejev nikad nije samo erotičan nego skoro uvek i blago ironičan.
Mislim da se Vrhovec skinuo do gaća u Čovek nije tica, samo ga nisu snimali od napred. Milena je u tom filmu frizerka, muž Stole Aranđellović rudar, a Vrhovec rukovodilac i mislim da joj je više prijao njegov status nego seks s njim. Makavejev nikad nije samo erotičan nego skoro uvek i blago ironičan.
Balonero- Član
Čovek nije tica, film Dušana Makavejeva
Pisao sam neki dan o njemu i sve pobrkao, pa sam ga pogledao ponovo.
Milena Dravić je mlada frizerka, muva je kamiondžija (Boris Dvornik), jedan od onih što večno jure konobarice i mirišu na berbera. Ali u grad dolazi inženjer Jan (Janez Vrhovec), veliki stručnjak, usamljenik i lutalica, čovek koji putuje bez prtljaga. On i Milena će se zavoleti, ali će ona posumnjati u njihovu zajedničku budućnost, jer joj izgleda nesklon trajnim vezama. I dok on prima nagradu za premašenu normu (ili nešto slično), ona ipak odlazi sa kamiondžijom na snošaj u kamionu, na brzaka.
Erotoman Makavejev nije svlačio ni Vrhovca ni Milenu, a ni Dvornika. Njen odnos sa Vrhovcem je poetski intoniran, a sa Dvornikom animalno. Lep je kadar POSLE seksa u kamionu, kad Dvornik ogromnim šmrkom atakuje na Milenu kroz staklo i ona raširenih ruku prima taj mlaz.
Film kao film nije dobar, jer je autor pokušao da načini spoj ljubavne i društveno-kritičke drame, tako da su obe stgrane na gubitku. Bolje da je pravio čisto ljubavni film.
Pisao sam neki dan o njemu i sve pobrkao, pa sam ga pogledao ponovo.
Milena Dravić je mlada frizerka, muva je kamiondžija (Boris Dvornik), jedan od onih što večno jure konobarice i mirišu na berbera. Ali u grad dolazi inženjer Jan (Janez Vrhovec), veliki stručnjak, usamljenik i lutalica, čovek koji putuje bez prtljaga. On i Milena će se zavoleti, ali će ona posumnjati u njihovu zajedničku budućnost, jer joj izgleda nesklon trajnim vezama. I dok on prima nagradu za premašenu normu (ili nešto slično), ona ipak odlazi sa kamiondžijom na snošaj u kamionu, na brzaka.
Erotoman Makavejev nije svlačio ni Vrhovca ni Milenu, a ni Dvornika. Njen odnos sa Vrhovcem je poetski intoniran, a sa Dvornikom animalno. Lep je kadar POSLE seksa u kamionu, kad Dvornik ogromnim šmrkom atakuje na Milenu kroz staklo i ona raširenih ruku prima taj mlaz.
Film kao film nije dobar, jer je autor pokušao da načini spoj ljubavne i društveno-kritičke drame, tako da su obe stgrane na gubitku. Bolje da je pravio čisto ljubavni film.
Poslednji izmenio Balonero dana Čet Avg 19, 2010 9:15 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Balonero- Član
Balonero ::Pisao sam neki dan o njemu i sve pobrkao, pa sam ga pogledao ponovo.
Moželi se ikako doći do primerka?
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Zaboravio sam da naglasim kad sam postavljao topik o yu filmu:
za sve filmove koje poželite, osim retkih koje nemam ni ja, tražite ovde pa ću vam poslati linkove za skidanje na PP. Koliko znam, nije poželjno da se kače na forum.
za sve filmove koje poželite, osim retkih koje nemam ni ja, tražite ovde pa ću vam poslati linkove za skidanje na PP. Koliko znam, nije poželjno da se kače na forum.
Balonero- Član
Ok, napraviču izbor. Hvala unapred.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Da li možeš naći film Štakor.Gledao sam ga u bioskopu 197.......mislim 4,5.I od tada ga nikad nisam mogao pronaći.
Debilko- Profi član
- Broj poruka : 2240
Datum upisa : 24.03.2010
Godina : 62
Misliš li na film Krste Papića IZBAVITELJ IZ 1976? Snimljen prema priči ruskog pisca Grina PACOLOVAC.
Ako je taj šaljem ti odmah, kao i Avramovoj Makavejeva.
Ako je taj šaljem ti odmah, kao i Avramovoj Makavejeva.
Balonero- Član
Horor/SF film reditelja Krste Papića.
Uloge: Ivica Vidović, Relja Bašić, Mirjana Majurec, Fabijan Šovagović.
Pritisnut besparicom, mladi književnik Gajski prodaje knjige na buvljaku gde upoznaje Sonju, ćerku uglednog profesora Boškovića. Prijatelj ga pušta da prenoći u napuštenoj zgradurini Centralne banke gde će slučajno nabasati na tajno skrovište ljudi-pacova koji nastoje da postupno preuzmu vlast u gradu. Profesor Bošković je pronašao serum i sa Gajskim nastoji da im smrsi konce, ali pacovi ga ubijaju....
Šta je dalje bilo i kako se Gajski izborio sa kraljem pacova, mitskim Izbaviteljem koji se pojavljuje samo u kriznim vremenima, pogledajte sami.
Balonero- Član
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Strana 2 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?
Čet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra