Ko je trenutno na forumu
Imamo 112 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 112 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Homoseksualni brak - da ili ne?
+32
Veselica64
Зорица
Hipi
shondononda
inspy
w2403
Lila
RINGE
Dokoljenko
Lady
diotimo
ostensibly
IMHO
Arwen Evenstar
Sklad odjeka
laza
Vrdalama
drdoktor
cat09
Fristajlo
Fraya
pjer
ludo_913
Slatka
digitalmandrak
Plelicilnes
ellen
All Angel
Dragana
Johnny-Azra
Orhideja
Avramova
36 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 17 od 24
Strana 17 od 24 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 20 ... 24
Re: Homoseksualni brak - da ili ne?
Зорица ::
Srbija ( ali i ostale zemlje na Balkanu) moraju svoje
zakonodavstvo uskladiti sa evropskim tako da ce za dan.
dva ovaj zakon vaziti i u Srbiji.
Covek gleda i uziva u onome sto ga zanima.
Pa valjda tako i ti.
Fraya- Profi član
- Broj poruka : 2139
Datum upisa : 19.04.2010
Svi cemo se uskladiti sa zakonima koji vaze u EU. Nosicemo suncobrane duginih boja, vencavati u vencanici i uz odgovarajucu ceremoniju i paricemo se iskljucivo sa izvodom iz maticne knjige vencanih na jastuku.
Nista ilegalno ili vanbracno! Udacu se za devojku jer me decko razocarao.
Nista ilegalno ili vanbracno! Udacu se za devojku jer me decko razocarao.
IMHO- Napredni član
- Broj poruka : 681
Datum upisa : 06.05.2010
Molim članove da se drže pravila o korištenju opcije qoute!
Ne citirajte radi 2-3 napisane rečenice velike višestruke citate, ako citirate, izbrišite tekst ovako kao što vidite da sam ja uradila u vašim postovima i ne citirajte post direktno iznad svog, nema potrebe!
Također održavajte raspravu uljudnom.
Hvala.
Ne citirajte radi 2-3 napisane rečenice velike višestruke citate, ako citirate, izbrišite tekst ovako kao što vidite da sam ja uradila u vašim postovima i ne citirajte post direktno iznad svog, nema potrebe!
Također održavajte raspravu uljudnom.
Hvala.
Lila- Ugledni član
- Broj poruka : 9118
Datum upisa : 24.03.2010
Godina : 37
Hajde da rascistimo jednom za svagda, gay gen ne postoji. Postoji jos pet hipoteza koje su najcesce u opticaju, ali ni one nisu dokazane, sta vise sve vise su klimave.
Dakle postoje pretpostavke, ali one su produkt medijskih manipulacija.
Zato vas molim da u raspravi ne uzimate vise ovo kao argumente. Drugo, kada se spomene homoseksualnost i Grcka, takodje onda mora da se spomene pedofilija, jer i ona je bila prisutna u tom periodu.
Grci nemaju genetsku predispoziciju da budu homoseksualci, jer je to tada bilo vezano za razne kultove, verovanje, religiju itd.
U suprotnom ispasce da su svi Grci homoseksualci.
Trece, imali smo mali broj slobodnih gradjana, aristokratiju, koja se izivljavala nad robovima. Film Aleksandar Veliki je to lepo pokazao. Kada su silovali robove na zabavama i od njih pravili orgije.
Cetvrto, opet u vezi sa Grcima treba razlikovati periode.
Dakle postoje pretpostavke, ali one su produkt medijskih manipulacija.
Zato vas molim da u raspravi ne uzimate vise ovo kao argumente. Drugo, kada se spomene homoseksualnost i Grcka, takodje onda mora da se spomene pedofilija, jer i ona je bila prisutna u tom periodu.
Grci nemaju genetsku predispoziciju da budu homoseksualci, jer je to tada bilo vezano za razne kultove, verovanje, religiju itd.
U suprotnom ispasce da su svi Grci homoseksualci.
Trece, imali smo mali broj slobodnih gradjana, aristokratiju, koja se izivljavala nad robovima. Film Aleksandar Veliki je to lepo pokazao. Kada su silovali robove na zabavama i od njih pravili orgije.
Cetvrto, opet u vezi sa Grcima treba razlikovati periode.
drdoktor- Banovan
- Broj poruka : 1448
Datum upisa : 06.04.2010
drdoktor :: Drugo, kada se spomene homoseksualnost i Grcka, takodje onda mora da se spomene pedofilija, jer i ona je bila prisutna u tom periodu.
Pedofilija i homoseksualnost nisu nuzno povezane. Pre neki dan je devojcicu iz Ledinaca silovao i zadavio heteroseksualac. Iako su mu na raspolaganju bili osmogodisnja devojcica i petogodisnji decak on je svesno, da ne bi ispao pervert u ocima nacije, izabrao zensko.
IMHO- Napredni član
Nije doktor dovodio u vezu pedofiliju sa homoseksualcima.
Ja sam pomenula Grcku a on se nadovezao jer je kod starih
Grka i pedofilija bila svakodnevnica.
Ali se pedofilija cesto dovodi u vezu sa homoseksualcima,
a nema valjda nijednog slucaja da je homoseksualac zloupotrebio
dete i ubio ga, kao sto je slucaj koji ti pominjes.
Fraya- Profi član
Nije mi jasno Fraya, zasto uvek dajes proizvoljne konstatacije. I te kako ima da homoseksualac zlostavlja dete i izvrsi ubistvo. Samo o tome se malo pise, ili se dignu razna udruzenja i moraju da se stvari zataskaju.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1178354/Gay-rights-campaigner-led-double-life-leader-paedophile-ring-carried-catalogue-child-abuse.html
http://www.dailymail.co.uk/news/article-480151/Gay-couple-left-free-abuse-boys--social-workers-feared-branded-homophobic.html
Ovo su samo neki primeri koji su jedva dospeli u javnost, a ima ih mnoooooogo.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1178354/Gay-rights-campaigner-led-double-life-leader-paedophile-ring-carried-catalogue-child-abuse.html
http://www.dailymail.co.uk/news/article-480151/Gay-couple-left-free-abuse-boys--social-workers-feared-branded-homophobic.html
Ovo su samo neki primeri koji su jedva dospeli u javnost, a ima ih mnoooooogo.
drdoktor- Banovan
- Broj poruka : 1448
Datum upisa : 06.04.2010
U Srbiji nista nije zataskavano.
Homoseksualnih silovanja i zloupotrebe maloletnika bilo je i bice, ali ubistava skoro da nema. Ne samo u Srbiji nego i u Hrvatskoj (za ostale zemlje u regionu ne raspolazem validnim informacijama).
Dok, medjutim, heteroseksualni pedofili...
Homoseksualnih silovanja i zloupotrebe maloletnika bilo je i bice, ali ubistava skoro da nema. Ne samo u Srbiji nego i u Hrvatskoj (za ostale zemlje u regionu ne raspolazem validnim informacijama).
Dok, medjutim, heteroseksualni pedofili...
IMHO- Napredni član
Kao što "u svakom žitu ima kukolja" tako ima i suprotnih stavova i mišljenja među heteroseksualcima kad je reč o tim svakojakim homo i biseksulno opredeljenima.Svi mogući zakoni to svakome daju za pravo,da ima svoj stav i mišljenje,pa čak i da živi životom kako mu odgovara.Tako je i u slučaju zajedničkog života homoseksualaca.Ali isti taj zemaljski zakon,ne daje im za pravo da nameću svoju opredeljenost kao normalnu,ispravnu (tu mislim na raznorazne propagande i zahteve homoseksualaca). Mada ih po celom svetu ima "previše",ipak su oni u manjini(srećom) i trebaju da prihvate osnovne zakone prirode,i funcionisanja živih bića,kao heteroseksualno određeni.Ko će kakav život da živi iza svoja "četri zida" to im je jedino,kao i svima, zagarantovano pravo,ali neka to onda i ostane u ta četri zida,i ne uvlače u taj svoj svet treću osobu (tu mislim na,ne daj Bože,usvojeno dete), i nikome neće smetati njihovo opredeljenje.
Veselica64- Član
- Broj poruka : 274
Datum upisa : 22.06.2010
Godina : 60
Fraya ::Зорица ::
Srbija ( ali i ostale zemlje na Balkanu) moraju svoje
zakonodavstvo uskladiti sa evropskim tako da ce za dan.
dva ovaj zakon vaziti i u Srbiji.
Covek gleda i uziva u onome sto ga zanima.
Pa valjda tako i ti.
uskladili smo zakone...zabranjen je brak homoseksualaca....
a tebi ako je slično=isto ti tumači zakon kako hoćeš ali ne teraj druge da tumače pogrešno poput tebe.
prosto rečeno,brak im nije dozvoljen,po zakonu je tako i ne postoji tumačenje,objašnjenje,koje kaže drugačije čak ni kadfa ti tumačiš.
Država koja odbija da prihvatiti homoseksualnu bračnu zajednicu time ne krši Evropsku konvenciju o ljudskim pravima", navodi se u presudi Evropskog suda za ljudska prava.nema tumačenja tako je i kraj.
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
Premijerka Islanda Johana Sigurdardotir (68) venčala se sa svojom partnerkom, po novom zakonu kojim su dozvoljeni brakovi između osoba istog pola.
Jedan od njenih savetnika izjavio je danas da su se premijerka i njena partnerka književnica Jonina Leosdotir sklopile brak u nedelju, dan pošto je novi zakon stupio na snagu, preneo je AP.
Zakon kojim se legalizuju brakovi između osoba istog pola usvojen je u islandskom parlamentu bez glasa protiv 11. juna. (Blic)
Jedan od njenih savetnika izjavio je danas da su se premijerka i njena partnerka književnica Jonina Leosdotir sklopile brak u nedelju, dan pošto je novi zakon stupio na snagu, preneo je AP.
Zakon kojim se legalizuju brakovi između osoba istog pola usvojen je u islandskom parlamentu bez glasa protiv 11. juna. (Blic)
IMHO- Napredni član
Sudije su u obrazloženju svoje presude utvrdile da član 12. Konvencije o ljudskim pravima pravno regulisanje sklapanja braka izričito ostavlja u nadležnosti zakonodavstva svake države po na osob.
svaka država zadržava pravo da donese zakon a poenta je da nas niko ne prisiljava da moramo da dozvolimo venčanje gej osoba.
zna se stav po tom pitanju u srbiji zato ne brinite..... :uzicko kolo:
svaka država zadržava pravo da donese zakon a poenta je da nas niko ne prisiljava da moramo da dozvolimo venčanje gej osoba.
laza- Stepski vuk
Šest evropskih zemalja - Belgija, Holandija, Švedska, Portugal, Norveška i Španija, legalizovale su homoseksualne brakove. Oko 12 drugih, među kojima Britanija, Njemačka, Francuska i Austrija, su legalizovale homoseksualne parove čime je postignut skoro isti status kao i da su vjenčani. Znaci sa Islandom 19 evropskih drzava.
Ode takav par u recimo Dansku,tamo se venca
i eto prvog braka u Srbiji.
Fraya- Profi član
laza ::
Zapravo mislim da si ti jedini koji se brine
IMHO- Napredni član
laza ::Sudije su u obrazloženju svoje presude utvrdile da član 12. Konvencije o ljudskim pravima pravno regulisanje sklapanja braka izričito ostavlja u nadležnosti zakonodavstva svake države po na osob.
Pa vidis da nam se stavovi razlikuju. Prema tome, zivi bili
pa videli.Mozda bas Srbija postane Meka za homo turizam,recimo.
Od nekud mora da se pocne.
Fraya- Profi član
Fraya :: Ode takav par u recimo Dansku,tamo se venca
Kako misliš da bi Srbija priznala takav brak kad u Srbiji nije zakonom predvidjen? Zakoni jedne zemlje važe za tu zemlju, a kada je brak u pitanju, onda se tretira samo brak izmedju "ženika" i "neveste".
Primer: ako je naš državljanin izdržavao kaznu zatvora u drugoj zemlji a u Srbiji ne, kod nas mu se izdaje uverenje da nije bio osudjivan.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
U Grckoj je (ako se ne varam na Rodosu) 2008 godine sklopljen
takav brak i pored toga sto nije dozvoljen. Gradonacelnik Rodosa je
vencao taj par. Taj brak se vazi. Pretpostavljam da bi i ovakav
iz mog hipotetickog primera bio vazeci.
takav brak i pored toga sto nije dozvoljen. Gradonacelnik Rodosa je
vencao taj par. Taj brak se vazi. Pretpostavljam da bi i ovakav
iz mog hipotetickog primera bio vazeci.
Fraya- Profi član
Svakako, ali ako ja imam dvojno drzavljanstvo slovenacko/srpsko i vencam se u Sloveniji srpske vlasti me tretiraju kao udatu.
Znaci, kad Hrvatska uvede gej brakove (a uskoro ce), posto gomila srpskih pedera ima dvojno drzavljanstvo oni, ako tamo sklope brak, u Srbiji ce biti tretirani kao udati/ozenjeni.
Znaci, kad Hrvatska uvede gej brakove (a uskoro ce), posto gomila srpskih pedera ima dvojno drzavljanstvo oni, ako tamo sklope brak, u Srbiji ce biti tretirani kao udati/ozenjeni.
IMHO- Napredni član
Ne biva to....
Eto, recimo, mi smislimo zakon da svinje smeju da voze motorcikl, i damo joj dozvolu; ima dresera, koji bi ih to naučili...
Pa je tako dovedemo do granice, posadimo na "Kavasaki", i uraaaa!- ode prase...
Sad ti pretpostavi, koliko bi joj dozvola pomogla, da ne završi u kobajama...
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Fristajlo ::
Ne biva to....
Eto, recimo, mi smislimo zakon da svinje smeju da voze motorcikl, i damo joj dozvolu; ima dresera, koji bi ih to naučili...
Pa je tako dovedemo do granice, posadimo na "Kavasaki", i uraaaa!- ode prase...
Sad ti pretpostavi, koliko bi joj dozvola pomogla, da ne završi u kobajama...
Pa sad,primer ti je do yaya, sto bi rekla omladina
Nie uopste poenta u samom cinu vencanja,homoseksualni parovi su zeleli
pravnu sigurnost i dobili su je i bez cina vencanja.
A to ce tako biti i u Srbiji.
Fraya- Profi član
[
Od nekud mora da se pocne.[/quote]
može da postane ....kada prase postane omiljena životinja u teheranu....
Od nekud mora da se pocne.[/quote]
može da postane ....kada prase postane omiljena životinja u teheranu....
laza- Stepski vuk
mrm ::Svakako, ali ako ja imam dvojno drzavljanstvo slovenacko/srpsko i vencam se u Sloveniji srpske vlasti me tretiraju kao udatu.
Jesi li sigurna u to? Kako će se takav brak voditi u srpskim knjigama Zavoda za statistiku?
Navela sam primer zatvorenika, ista stvar.
Nonsens!
Poenta je da zakoni Danske važe samo za Dansku, i mogu da se slikaju sa svojim brakom ovde; ovde je to van zakona, a da li će biti i dalje, videćemo.Fraya ::
Nie uopste poenta u samom cinu vencanja,homoseksualni parovi su zeleli
pravnu sigurnost i dobili su je i bez cina vencanja.
A to ce tako biti i u Srbiji.
Niste mi jasni vi, domaći zapadnjaci, što je vama toliko stalo da mi to prihvatimo? Što nas ne ostavite u tom našem živom blatu zatucanosti, a vi uživajte u kulturi tog zapada tamo; zar ne uviđate da samo iritirate ogromnu vćinu ljudi ovde sa tim, ili vam je, u stvari, to jedini cilj, to provociranje? Šta će vam to?
Imaš pravo da misliš tako, ali i nisi nešto u pravu; ono gore je plastičan primer izokretanja priče po potrebi argumenta za diskusiju. Namerno sam napravio karikaturu, da potenciram suludost koncepta...Supermoderatore,
ne bi trebalo da dajes primer clanovima kako se u*erava ozbiljna tema.
OK je da je zatvoris, ali ne i da je s**bavas spamovanjem bez relevantnih argumenata.
Ubuduće sačekaj da vidiš o čemu se, u stvari- radi...
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Fristajlo ::
Niste mi jasni vi, domaći zapadnjaci, što je vama toliko stalo da mi to prihvatimo? Što nas ne ostavite u tom našem živom blatu zatucanosti, a vi uživajte u kulturi tog zapada tamo; zar ne uviđate da samo iritirate ogromnu vćinu ljudi ovde sa tim, ili vam je, u stvari, to jedini cilj, to provociranje? Šta će vam to?
Aha, ogromna vecina? Tako znaci stoji stvar? Nije bitno ko je u pravu a ko u krivu, nego je jedino vazno da to ne iritira ogromnu vecinu na forumu?
Kao sto sam rekla onomad, najlakse mi je da se maknem sa foruma. A dok sam tu, svaka diskusija u kojoj ucestvujem izgledace onako kako treba.
Sto se ne osvrnes malo unazad, na vreme kad su se zene borile za pravo glasa?
Cega sve nije bilo: i javnog zgrazavanja, besnih novinskih clanaka, skupova i govorancija, zagovornika i protivnika, demonstracija, hapsenja, lincovanja, trpanja u ludacku kosulju i ludaru, a pogledaj nas sad. Mi smo tu, na forumu, sa svojim pravom glasa. I to ti je (pretpostavljam) sasvim prirodno.
IMHO- Napredni član
Komentarisanje rada moderatora i supermoderatora prema Pravilniku foruma nije dopušteno.
Molim članove da se toga pridržavaju. Ukoliko dodje do medjusobnih nesuglasica, rešite ih putem pp.
Hvala na razumevanju!
Molim članove da se toga pridržavaju. Ukoliko dodje do medjusobnih nesuglasica, rešite ih putem pp.
Hvala na razumevanju!
Strana 17 od 24 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 20 ... 24
Similar topics
» Ljubav i brak
» Brak kao institucija sve nepopularniji
» Istraživanje: Brak sve nepopularniji
» U brak zbog novca
» Brak zbog papira
» Brak kao institucija sve nepopularniji