Ideja forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Navigacija
 Portal
 Forum
 FAQ
Ko je trenutno na forumu
Imamo 121 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 121 Gosta :: 2 Provajderi

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
» Šta trenutno slušate?
Suze ... EmptyČet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra

» Moje otkriće
Suze ... EmptyČet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra

» Sta pevusite ovih dana?
Suze ... EmptyČet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra

» Podseća me
Suze ... EmptySre Jun 26, 2024 11:57 pm od Johnny-Azra

» Ne može da vam dosadi
Suze ... EmptySre Jun 26, 2024 11:56 pm od Johnny-Azra

» Ne kvarite mi temu dok se opustam...
Suze ... EmptySre Jun 26, 2024 11:54 pm od Johnny-Azra

» Poklanjam ti pesmu
Suze ... EmptySre Jun 26, 2024 11:44 pm od Johnny-Azra

» Moj hit danas
Suze ... EmptySre Jun 26, 2024 11:37 pm od Johnny-Azra

» Odavno nisam čuo/čula
Suze ... EmptySre Jun 26, 2024 11:32 pm od Johnny-Azra

» Accessories
Suze ... EmptySub Jun 22, 2024 12:09 pm od Iskra69

» Muzika koja u vama izaziva jezu..
Suze ... EmptySre Maj 29, 2024 10:48 am od hanijbanij

» Muzika i igra Rusije
Suze ... EmptyPet Maj 10, 2024 2:51 pm od Davidova

» Sta je to sto ljude cini ljudima?
Suze ... EmptySub Maj 04, 2024 9:05 pm od hanijbanij

https://2img.net/h/s1.postimg.cc/2jaw3c4r7j/logo-cir.png
https://2img.net/h/s28.postimg.cc/sbinr7rvx/bloggif_58f133ee2ca1e.png
https://2img.net/h/s17.postimg.cc/p630tcadr/vremenska_prognoza.png
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Suze ...

+7
Miško
Anchy81
Lila
Avramova
slavena
L2
Dragana
11 posters

Ići dole

Suze ... Empty Suze ...

Počalji od Dragana Čet Jul 29, 2010 10:39 am

,, Neću ti reći nemoj plakati , jer nisu sve suze za zlo ... ,,

Gospodar prstenova

Složićemo se svi da su suze prirodan i učinkovit način na koji se čovjekovo tijelo bori sa viškom negativnih emocija . Nakon što se čovjek isplače , nastupa trenutak olakšanja i smirenja .
Suze su nesvijesna reakcija ne bol i naš su obrambeni mehanizam . Suze imaju ljekovito djelovanje lučeći imunološke supstance i vraćaju tijelu ravnotežu .

Smatrate li da su suze samo za djecu i djevojčice ?
Susprežete li se kada Vam suze navru na oči ili si dozvolite isplakati se ?
Dragana
Dragana
Super član
Super član

Broj poruka : 5149
Datum upisa : 21.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Suze ... Empty Re: Suze ...

Počalji od L2 Čet Jul 29, 2010 10:51 am

Lekovito plakanje
Lekovitost suza bila je prava zagonetka sve do početka sedamdesetih godina. A tada je poznati američki biohemičar Frej uspeo da dokaže njihovu lekovitost. Zahvaljujući njemu suze su, do tada spominjane samo u tužnim pesmama, postale i medicinska kategorija. Doktor Frej je sa sigurnošću utvrdio da se plakanjem u ljudskom organizmu izlučuju štetne materije koje se u organizmu nagomilavaju usled emocionalnih opterećenja. Zadržavati suze znači isto što i trovati se (fiziološki i emotivno) što u dužem vremenskom periodu dovodi do pojave čira na želucu, povišenog krvnog pritiska, srčanih, bubrežnih i drugih oboljenja. Međutim, kada se čovek dobro isplače, njegovo raspoloženje se popravlja jer se smanjuje količina negativnih hormona u organizmu (otišli su kroz suze) i time se u telu ponovo uspostavlja ravnoteža. Sličan efekat se može postići primenom kineske tardicionalne medicine, odnosno stimulisanjem telesnih tačaka akupunkturom.

Evo kopiram jedan lep tekst koji sam nekada stavila i na svoj blog.

VREME PLAKANJA

Ta je aktivnost, po uvreženom mišljenju, rezervisana za žene i decu. Ne zna se zašto. I muškarci plaču. Plač je, dakle, stvar ljudska: i muška i ženska, i za decu i za starce.
Ljudi se stide svojih suza. Naočare za sunce, skretanje pogleda, pognuta glava, knedla u grlu, "nešto mi upalo u oko", "stegla me kijavica" (ovo poslednje ako vas uhvate baš nakon što ste se dobro isplakali). Zašto se niko ne trudi da sakrije osmeh, a suze po pravilu skrivamo? Ovde je moguća analogija: bar u zapadnoj kulturi, niko ne stavlja kesu na glavu da pokrije lice, a zadnjice svi koliko-toliko pokrivamo. Ali, opet, to ne govori ništa. Kad bi mi neko iz čista mira pokazao pozadinu, mislila bih da je egzibicionista, a kad neko prizna da plače ostanem impresionirana. Čime? Verovatno hrabrošću.
Kad neko plače ili prizna da je plakao, bude mi nekako drago. Naravno, kako ljudi plaču uglavnom jer su nesrećni, ujedno mi je te osobe i žao. Ali, kad neko prizna da ga je nešto rasplakalo, morate jednim delom biti srećni – pred vama stoji čovek. Ne neuništivo mitsko biće, ni folirant koji pokušava da dokaže svetu kako njega ništa ne može da izbaci iz koloseka, već osoba, ponekad srećna, ponekad tužna, normalna. A baš to je čini retkom vrstom. O, da, svi bismo hteli da budemo što dopadljiviji, da nas vole, misle da smo pozitivni, simpatični, uvek veseli i puni života. I to je, takođe, ljudski – da želiš da se dopadneš i budeš voljen. Međutim, činjenica je da nismo takvi. I upravo je to impresivno u nečijem priznanju o plakanju. Izgovori samo nekoliko reči, a ono što zaista kaže je: ja sam najnormalnije ljudsko biće, koje nije nesalomivo i imam svoje slabe tačke, pa šta? Pa, ništa, ali tako mnogo, zapravo.
Plakati se može iz različitih razloga i na mnogo načina. Kad izuzmemo suze radosnice i one što krenu od preteranog smeha, još uvek ostaje podugačak spisak. Može se plakati zbog besa, ljutnje, svakojakih problema (finansijskih, ljubavnih, porodičnih). Može i zbog nepravde. Taj plač je najgori, izaziva ga nemoć i osećanje bezizlaznosti.
O plakanju zbog tužne knjige ili filma ne bih mogla puno da kažem. Nije da sam previše tvrdog srca, nego, prosto, i kad me nešto rastuži, neki đavolak u glavi mi šapne da je reč o fikciji. Dobro, kad sam bila mala, raspadala sam se svaki put kad Pipi Duga Čarapa odluči da napusti Tomija i Aniku i krene sa svojim tatom. Ili kad mali Nemeček umre u Dečacima Pavlove ulice.
S muzikom stvari drugačije stoje, s poezijom takođe, jer nemaju sadržaj kakav imaju filmovi i knjige, nemaju tragičnu priču. Ono što tera suze na oči jeste ton ili stilska figura. Nema činjenica koje su same po sebi tužne, pesnik ili muzičar prenosi sopstvenu emociju primaocu, on je postaje svestan, oseća je kao svoju. I nikad ne znaš šta će te rasplakati, jer se često dešava da je kompozicija zapravo vesela, a pesma, na primer, dečja. Takođe, mnogo je iznenađenja i oko toga šta koga može da rasplače. Ne nalazim ništa potresno slušajući Bili Holidej kako peva Gloomy Sunday, a ljudi su se bacali kroz prozor slušajući tu pesmu. Iako se mišljenje većine razlikuje, legitimno je pravo pojedinca da ga uopšte ne pogodi Albinonijev Adađo. Isto tako, ako se nekom plače kad čuje Miš je dobio grip, nipošto mu se ne treba smejati. Uostalom, to i jeste tužna pesma, setite se samo kako je miš završio.
Način plakanja razlikuje se od osobe do osobe. Osim toga, jedna osoba može plakati na više načina. To već zavisi od razloga, povoda, ali i vremena koje imamo za plakanje, dok neko ne naiđe. Jak plač, onaj od kog se treseš, uz obavezno grcanje i jecanje, najprikladniji je za takozvano pražnjenje. On oslobađa i posle obavezno dođe olakšanje. Na njega misle kad kažu da plakanje pomaže. Međutim, ima tu jedan problem. Često se desi, da baš kad je najpotrebniji, kad je jasno da je samo jedna seansa dobrog plakanja dovoljna da pogled na probleme bude drugačiji – suza nema niotkud. Premda je efikasan lek za oslobađanje od pritisaka svakodnevice, nije uvek lako rasplakati se na ovaj način.
Zato, ako pacijent propusti da primi nekoliko doza grcavo-jecavo-oslobađajućeg plača, nastupa druga podvrsta. Ne znam kako bih ga nazvala, ali to je onaj što počinje s knedlom u grlu, koja se potom spusti do stomaka i tu eksplodira. A od te eksplozije suze krenu kao lude. Najčešće nastupa u vanrednim okolnostima, ne zbog svakodnevice, već upravo zbog iskakanja iz nje. Prethodi mu rečenica: "E, samo mi je još ovo trebalo!" Ima i ovde jecanja i šmrcanja, ali ne kao kod onog prvog. Posle ovakvog plakanja nema olakšanja. Samo se čovek umori, pa prestane. I oseća se prazno. Ali, i to prođe.
Treća i najgora vrsta je gorko plakanje. Tu više nema jecanja, čak ni glas ne podrhtava. Može se učiniti i da je količina prolivenih suza manja, ali to je varka. Zapravo, ovde ih ima najviše, samo im je prolazno vreme sporije. Gorko plakanje je ono koje ne ometa trenutnu aktivnost. Uz njega se mogu prati sudovi, gledati vesti, igrati kompjuterske igrice, čak se može pisati i tekst za novine. Iskusni tvrde da se može razgovarati i telefonom, a da ne budete "provaljeni". Još iskusniji kažu da je moguće razmeniti i po koju rečenicu sa nekim ko je u istoj sobi, samo je važno da svetlo bude malo prigušeno, a glava više okrenuta ka zidu nego ka sagovorniku. Gorko plakanje idealno je za one koji su hedonisti kada je ova aktivnost u pitanju. To su oni koji vole da plaču na miru i polako, a kod suza im je bitniji kvalitet nego kvantitet. Zaista, ovakve suze i jesu najkvalitetnije, ako za merilo kvaliteta suza uzmemo njihovu opravdanost. Kada vidite nekoga ko plače na prethodna dva načina, uglavnom se dešava da vam pomalo "ide na živce". Ovde to nije slučaj. Gorak plač je onaj zbog kog dobijete želju da sednete i plačete zajedno sa "plačljivkom" ili "plačljivicom" koje je u tom trenutku spopao. Petogodišnji dečak u čekaonici zubarske ordinacije, čiji je tata skoknuo do obližnje radnje dok mali ne dođe na red, mislio je da je zauvek ostavljen i da će kroz agoniju vađenja mlečnog zuba morati da prođe sam. Skupio se na stolici, gledajući u pod. Da čekaonica nije bila toliko mala da mu se jedna suza nije skotrljala na novine koje sam čitala, nikad ne bih primetila da plače. Gorko se plače od očaja, samo u situacijama kad se čini da ništa drugo ne preostaje.

Jovana Gligorijević
L2
L2
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2748
Datum upisa : 14.06.2010
Godina : 72

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slavena Čet Jul 29, 2010 2:53 pm

Suze su sastavni deo nasih zivota.Kako se smejem ,tako isto i placem.
Placem kad sam tuzna ,ali i kad sam radosna ,srecna ,placem kad gledam film ,ili citam tuznu knjigu..
...ali placem i kad sam ljuta ,te suze su kao vatra opasne i ubojite kao ostrica maca.

Nisam placip...a ,kao sto bi rekao nas narod ,ne rasipam svoje suze uludo,ali i ne skrivam ih ...i ne smatram to nekim vidom slabosti.Ne.To je odraz emocija i toga da ipak imam dusu.
Da sam ljudsko bice sa svim vrlinama i manama. 🇭🇲
slavena
slavena
Legendarni član

Broj poruka : 19245
Datum upisa : 06.04.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Pon Dec 06, 2010 12:58 am

"Ko te tera u suze, taj te ne voli" Gete i Tačka.
Avramova
Avramova
Legendarni član

Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lila Sre Dec 22, 2010 7:23 pm

Glupost čista! Plakanje je prirodan ljudski poriv koji zaista ima terapeutski učinak. Prije sam se dosta sustezala, međutim, što bi rekla jedna osoba 'baš si plačipee*ka' :Suze ... 3681966919: Plačem uglavnom iz nemoći, dakle tuge ili bijesa. Katkad čisto zbog PMSa :Suze ... 3681966919:

Dozvolim ja sebi svašta, pa tako i ovo :Suze ... 3681966919: .
Lila
Lila
Ugledni član

Broj poruka : 9118
Datum upisa : 24.03.2010
Godina : 37

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Anchy81 Čet Jul 19, 2012 8:54 pm

ne,nikako,smatram da ponekad se isplakati,pustiti suzu je nesto sasvim normalno i ono sto covjeku s vremena na vrijeme treba.

Ne susprezem se kad mi suze navru na oci,ali isto tako ne placem pred drugima,to mi se desilo svega par puta,jednostavno ne volim da me netko tjesi,posebno da mi govori-bit ce sve u redu ,malo cudna sam znam,al je tako.
Anchy81
Anchy81
Član
Član

Broj poruka : 105
Datum upisa : 12.07.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Miško Čet Jul 19, 2012 9:32 pm

Posle suza bistrije su oči, a i dušu leče... posle teške tuge.
Miško
Miško
Počasni član
Počasni član

Broj poruka : 1976
Datum upisa : 19.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Pon Nov 04, 2013 6:35 pm

Avramova ::"Ko te tera u suze, taj te ne voli" Gete i Tačka.
Ovo je za Getea:

Tačno je ali ne teraju svi namerno.
Avramova
Avramova
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laza Pon Nov 04, 2013 8:17 pm

široke mi pantalone ,moraju da se
suze...

šta,ja promašio temu...ma ajde molim vas... Suze ... 3628341707 
laza
laza
Stepski vuk
Stepski vuk

Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od djavolica Uto Nov 05, 2013 11:07 am

Avramova ::
Avramova ::"Ko te tera u suze, taj te ne voli" Gete i Tačka.
Ovo je za Getea:

Tačno je ali ne teraju svi namerno.
Ali ni kod njega ne stoji 'namerno' vec opcenito, aman. Suze ... 4027700691

Suze su svasta nesto.. nekad lijek, nekad bol..
Dok sam bila skroz mala, stalno sam plakala i bila
dosadna.. kasnije prestala.. nisam suzu pustila i kad
sam htjela, bila sam jaka.. poslije se izdesavalo tona ruznih
i teskih stvari oko mene i od tad cini mi se ne treba mi dugo
da suze same krenu, bez kontrole..

Nervira me to ali sta je tu je.. nekad sa suzama pokazemo da
smo jaki, a nekad sasvim suprotno, u svakom slucaju, dobro je,
ako se covjek poslije toga dobro osjeca..
djavolica
djavolica
Profi član
Profi član

Broj poruka : 3352
Datum upisa : 17.08.2013
Godina : 36

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Strelac Pet Nov 08, 2013 1:24 am

Kad mi neko kaze - ja nikad ne placem... ili se radi o ozbiljno poremecenom tipu, ili o jeftinom lazovu...

Places... od tuge, besa, nemoci... places kad ti se sruse snovi, places kad te pogodi neki film, kad cujes neku potresnu ispovest... places i kad se dobro oljutis, kad ti upadne trn u oko...

Krijemo suze sklanjajuci pogled, ispod pokrivaca, kao da je to sramota...

Kao sto kazes Mirjana Bobic - Suze su OK Suze ... 4027700691
Strelac
Strelac
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2632
Datum upisa : 19.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avramova Pet Nov 08, 2013 3:07 am

Čovek koji zaista nikada ne zaplače, taj se nikada ni ne nasmeje.
Avramova
Avramova
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od djavolica Uto Nov 12, 2013 11:12 am

''Suze - to su rijeci, koje nikad nismo mogli da izgovorimo.''

djavolica
djavolica
Profi član
Profi član

Broj poruka : 3352
Datum upisa : 17.08.2013
Godina : 36

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Strelac Sre Nov 13, 2013 1:31 am

djavolica ::''Suze - to su rijeci, koje nikad nismo mogli da izgovorimo.''

Suze ... 2801707135
Strelac
Strelac
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2632
Datum upisa : 19.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slavena Sre Nov 13, 2013 4:49 pm

slavena ::Suze su sastavni deo nasih zivota.Kako se smejem ,tako isto i placem.
Placem  kad sam tuzna ,ali i kad sam radosna ,srecna ,placem kad gledam film ,ili citam tuznu knjigu..
...ali placem i kad sam ljuta ,te suze su kao vatra opasne i ubojite kao ostrica maca.

Nisam placip...a ,kao sto bi rekao nas narod ,ne rasipam svoje suze uludo,ali i ne skrivam ih ...i ne smatram to nekim vidom slabosti.Ne.To je odraz emocija i toga da ipak imam dusu.
Da sam ljudsko bice sa svim vrlinama i manama. 🇭🇲

Nista se od tad nije bitnije promenilo. Suze ... 2207937128 
Jos uvek suzama, olaksavam dusu.
slavena
slavena
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slavena Sre Nov 13, 2013 4:52 pm

djavolica ::''Suze - to su rijeci, koje nikad nismo mogli da izgovorimo.''

Koliko je samo istine u ovih par reci.
Suze ... 2645559654 
slavena
slavena
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Fortuna Sub Nov 16, 2013 8:11 am

Strelac ::Kad mi neko kaze - ja nikad ne placem... ili se radi o ozbiljno poremecenom tipu, ili o jeftinom lazovu...

Places... od tuge, besa, nemoci... places kad ti se sruse snovi, places kad te pogodi neki film, kad cujes neku potresnu ispovest... places i kad se dobro oljutis, kad ti upadne trn u oko...

Krijemo suze sklanjajuci pogled, ispod pokrivaca, kao da je to sramota...

Kao sto kazes Mirjana Bobic - Suze su OK Suze ... 4027700691
Плачем и када ме изненади срећа, и када је делим, плачем када неко свира. Нису сузе само да растерују тугу већ и да прате срећу.

Некада плачем а да ни једна суза не склизне низ лице јер то плаче моје срце. Где ли је место у срцу за њих?
Fortuna
Fortuna
Novi član
Novi član

Broj poruka : 22
Datum upisa : 10.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh