Ko je trenutno na forumu
Imamo 112 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 112 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Сарајево - европски Техеран
+34
Svarog
storm
Храст
Photographer*
madam mim
Komsinica
Batista
crni labud
Johnny-Azra
Time
Thabit
Bole
laza
Loreal
Marea
Strelac
Bijela labudica
Istina ex Natasha
furija
Prince
Vulin
SKYKING
Fristajlo
cvjeticanin
digitalmandrak
Vidra
Avramova
Idejan
sini_do
Orhideja
Fraya
slavena
drdoktor
Sub-Ad
38 posters
Strana 10 od 13
Strana 10 od 13 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13
Re: Сарајево - европски Техеран
sutra deca opasana bombama.....
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
Nego od onih došla što su sišli s brda i iz Sandžaka došli. ::
Da, ali takvih je jjjjakoooo puno. Sarajevo je totalno promenilo svoju licnu kartu. Govorim o onome kako sam se ja osecala u Sarajevu posle dugododisnje pauze. Po novoniklim lokalima sve se sareni od arapskog pisma a osim u jednoj staroj cevabdzinici na Barscarsiji - nigde nije bilo neutralno, bilo je krajnje neprijatno i provocirajuce. I moj odgovor je - Sarajevo koje pamtimo, vise ne postoji. U Teheranu nisam bila, ali moglo bi to mozda da lici...
furija- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8033
Datum upisa : 09.08.2012
I to je jos jedna zabluda o Sarajevu. Nema gotovo nikakve razlike izmedju dosljaka i rodjenih Sarajlija. Pogotovo kada je u pitanju nacionalna netrpeljivost. Tu apsolutno nema razlike. Druga stvar, sam termin "dosljak" je ovdje izgubio svaki smisao. Tolike su migracije stanovnistva bile tokom rata i posle rata, ljudi su se seljakali po nekoliko puta, da se vise ne zna ni ko je starosjedilac ni ko je dosljak.
A na kraju krajeva svi mi poticemo sa sela u nekoj generaciji.
A na kraju krajeva svi mi poticemo sa sela u nekoj generaciji.
Batista- Profi član
- Broj poruka : 2585
Datum upisa : 03.01.2014
I to je jos jedna zabluda o Sarajevu. Nema gotovo nikakve razlike izmedju dosljaka i rodjenih Sarajlija. ::
Nemam nikakva narocita saznanja o Sarajevu, govorim samo o onom kako sam se ja osecala i o svom susretu sa arabeskama i vlasnicima istih (ali cisto sumnjam da ih znaju citati) . Bitno je da "vecni plamen" opet gori Da je pravoslavna crkvica ista onolika kolika je nekad bila - da stane pod kozu i da ogromna tabla na arhivu obavestava da su tu srpski....... Na pijaci na Markalama nisam primetila da su ista objasnili tablom
P.S. Ako mene neko pita koji grad je evropski Teheran, nemam uopste dilemu - Novi Pazar.
furija- Prijatelj foruma
Labude, ja mislio da si ti Hrvat, ali se zeznuh, ili si Hrvat kao Komšić, to jest samo Hrvatsko porjeklo, a jezik Bosanski, nacija - Bosanac i Hercegovac ( Bošnjak), itd...itd...
A sto je sad pa bitna ta informacija, ko je ovdje Hrvat, a ko Bosanac, Srbin..?? Bitno je da je osoba na svome mjestu...Ima nas raznih losih i raznih dobrih,...no, to mozda nije tema, a mozda i jeste...
Marea- Legendarni član
- Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012
furija ::
P.S. Ako mene neko pita koji grad je evropski Teheran, nemam uopste dilemu - Novi Pazar.
Nemoj da vredjas Teheran
Ne znam zasto je taj grad dospeo na crnu listu kao personifikacija najgoreg islamskog centra... Teheran je veliki i znacajan grad, centar mocne drzave, nekadasnje Persije... njih porediti sa Arapima je greh, oni su siiti, u ostrom sukobu sa arapima koji su suniti... jeste da su imali islamsku revoluciju 1979 godine, u sukobu sa zapadom od tad koji je i pomagao Sadama u medjusobnom ratu 80-ih...
Moze da se poredi sa Mekom, Rijadom... ali ni to nije dobro... Sarajevo je miks raznih kultura i uticaja, za njegov razvoj su dosta i Srbi zasluzni.
Ova druga prica...nije toliko ni Sandzaklija doslo... najvise je ustvari izbeglica iz ostalih delova Bosne... praviti veliku razliku izmedju njih i rodjenih sarajlija je isto preterivanje po mom misljenju... najvise glasova, i to ubedljivo na izborima 1990. godine, znaci pre rata, na gradskoj opstini Stari grad kojoj pripada i Bascarsija...znaci jezgro grada, je dobila Izetbegoviceva SDA:
sda-53%
sk sdp- 14%
srsj(markovićevi reformisti)- 11%
Natpolovicna vecina rodjenih sarajlija koja je dala poverenje, u to vreme nacionalisticko-islamistickoj stranci... tako da prica o full cool multi-kulti starim sarajlijama i primitivnim dosljacima ne moze da prodje...
Strelac- Profi član
- Broj poruka : 2632
Datum upisa : 19.11.2012
Prvo treba razumit smisao rečenog.. Apsolutno je nebitno ko je šta po nacionalnosti, ali poznato je mišljenje Hrvata i Srba o Sarajevu, jer su u sličnom položaju, a to je jedna smisao priče.. Ulazi se u drugu smisao - ekonomska i socijalna priča, tako se pobrka cela priča i krene se u nešto treće, što nije tema.. Tako se stvori nesporazum, šta je ko hteo da kaže...Marea ::Labude, ja mislio da si ti Hrvat, ali se zeznuh, ili si Hrvat kao Komšić, to jest samo Hrvatsko porjeklo, a jezik Bosanski, nacija - Bosanac i Hercegovac ( Bošnjak), itd...itd...
A sto je sad pa bitna ta informacija, ko je ovdje Hrvat, a ko Bosanac, Srbin..?? Bitno je da je osoba na svome mjestu...Ima nas raznih losih i raznih dobrih,...no, to mozda nije tema, a mozda i jeste...
sini_do- Profi član
- Broj poruka : 2648
Datum upisa : 17.04.2010
Mozda ovome nije mesto ovde, ali kao mali doprinos tom razumevanju (sto se vere tice)
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/i-amir-kargic-izgubio-zivot-u-siriji-alisicevi-roditelji-u-soku
http://www.mojusk.ba/vijesti.php?id=26153
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/i-amir-kargic-izgubio-zivot-u-siriji-alisicevi-roditelji-u-soku
furija- Prijatelj foruma
žalosno,žrtva verskog fanatizma,mladi život se ugasio bez ikakvog suvislog razloga
laza- Stepski vuk
Apsolutno je nebitno ko je šta po nacionalnosti
Kamo lijepe srece da se ova recenica zivi, a ne koristi samo onako kao fraza,,,
Marea- Legendarni član
Bore se ljudi protiv agresora....furija ::Mozda ovome nije mesto ovde, ali kao mali doprinos tom razumevanju (sto se vere tice)
sini_do- Profi član
- Broj poruka : 2648
Datum upisa : 17.04.2010
Bice toga jos. Ko zna koliko ih je otislo odavde da ratuju u Siriji.
Batista- Profi član
- Broj poruka : 2585
Datum upisa : 03.01.2014
Marea ::Apsolutno je nebitno ko je šta po nacionalnosti
Kamo lijepe srece da se ova recenica zivi, a ne koristi samo onako kao fraza,,,
Bitno je sta je ko po nacionalnosti...
Te sanjarije o gradjanima sveta, kosmopolitizmu... to nikad i nigde nije zazivelo, osim mozda u nekoj hipi komuni... nema toga u realnosti, zna se ko je ko, kojoj drzavi i narodu pripada, kojim jezikom govori, koje je vere...
To formira identitet od malena... reci da je to nebitno je ustvari neshvatanje kako stvari funkcionisu...
Mogu samo reci da to nije najbitnije... ali da je nevazno...daleko od toga... idi reci Srbima u Sarajevu, ili u BiH, da je nebitno sto su Srbi, da su svi oni Bosanci i Hercegovci, svi su oni raja, braca sa ostalima... a ono u zadnjih 100 godina reke krvi su prolivali samo zato sto su Srbi i pravoslavci... zbog imena i prezimena, onog sto su bili...milioni mirisu cvece odozdo...
Ta prica moze da prodje mozda u Americi... u Evropi, staroj Evropi, kolevci civilizacije, gde su narodi i nacije izgradjivale svoju kulturu, i svaka na svoj nacin doprinosila napretku... ta prica o kosmopolitizmu je uvek bezvezna, to je jedno sanjarenje iz koga viri supljina...
Strelac- Profi član
- Broj poruka : 2632
Datum upisa : 19.11.2012
Strelac ::
Kakve veze ovo ima sa temom?! Jel se ti hranis svjojom nacionalnoscu ujutro kad ustanes?! Jel pijes nacionalnost umjesto vode?! Kad si se rodio jel ti pisalo na celu ili bilo gdje na tijelu da si Srbin, Hrvat, Musliman, Kinez, Nijemac, Italijan, Rus?! Ili si bio balav i slinav i drecio se?! Jel ti tko umro na rukama, pa ga nacinalnost uskrsnula?! I kad se razbolis pijes li nacionalnost kao lijek?! Stvarno kad ovakve gluposti covjek procita upita se jel slijep ili vidi. Da se vratim sad na temu.
Furija je kazala da to nije ono Sarajevo, predratno. Nazalost nije i u pravu je zena. Nije vise nijedan grad u bivsoj SFRJ, bio to ZG ili BG. Da li ste se zapitali koliko su domaci Muslimani, sarajevski, sretni sto su im ovi dosli ta trane i uce ih sto je Islam?! Niste sigurno. U tom Sarajevu, ko je ostao coek, ostao je. A, svi su izgubili. Netko ovako, a netko onako. Budi svugdje prvo covjek, insan, pa onda 10-o. Kad ogladnis i ozednis, ne trazis nacionalnost nego da u kljun nesto stavis.
crni labud- Banovan
- Broj poruka : 2183
Datum upisa : 02.10.2011
Lijepo je to rekla Branka Katic (jedna od mojih omiljenih glumica);
"mene je bilo nekako sramota u sebi, kad sam vidjela kako na jednom prostoru odlicno funkcionisu ljudi svih mogucih rasa i boja, a kako ja dolazim iz jedne male zemlje gdje svoj svoga kolje"..
"mene je bilo nekako sramota u sebi, kad sam vidjela kako na jednom prostoru odlicno funkcionisu ljudi svih mogucih rasa i boja, a kako ja dolazim iz jedne male zemlje gdje svoj svoga kolje"..
Marea- Legendarni član
lepo je žena rekla,poenta je samo u jednom,priznati istinu,ko je klao a ko bio žrtva i branio se....
nema mira u sarajevu ni zaboravljanja zločina ako naser orić izadje iz suda kao nevin,iskoristi trenutnu političku situaciju i pritisak na sud i ode čovek kući a krvave mu ruke.....
istina je lek...pokajanje....priznanje zločina ali ne sa mudžahedinima i teroristima za istim stolom
nema mira u sarajevu ni zaboravljanja zločina ako naser orić izadje iz suda kao nevin,iskoristi trenutnu političku situaciju i pritisak na sud i ode čovek kući a krvave mu ruke.....
istina je lek...pokajanje....priznanje zločina ali ne sa mudžahedinima i teroristima za istim stolom
laza- Stepski vuk
crni labud :: Jel se ti hranis svjojom nacionalnoscu ujutro kad ustanes?! Jel pijes nacionalnost umjesto vode?! Kad si se rodio jel ti pisalo na celu ili bilo gdje na tijelu da si Srbin, Hrvat, Musliman, Kinez, Nijemac, Italijan, Rus?! Ili si bio balav i slinav i drecio se?! Jel ti tko umro na rukama, pa ga nacinalnost uskrsnula?! I kad se razbolis pijes li nacionalnost kao lijek?! Stvarno kad ovakve gluposti covjek procita upita se jel slijep ili vidi.
Ovakva pitanja postavi Francuzu pa ces da vidis sta ce ti odgovoriti.
Marea ::Lijepo je to rekla Branka Katic (jedna od mojih omiljenih glumica);
Lepo je rekla i drago mi je da se slazes s njom.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Lepo je rekla i drago mi je da se slazes s njom
Ne slazem se s njom samo teorijom vec sam dozivjela slicno....i zato k'o papagaj ponavljam zasto je bitno ko je ko po nacionalnosti...to mi bas onako ide na...da ne kazem sta...
Marea- Legendarni član
crni labud ::Strelac ::
Kakve veze ovo ima sa temom?! Jel se ti hranis svjojom nacionalnoscu ujutro kad ustanes?!
Da
Joj koje nebuloze! hahahahahahahahahahahha
Metropolitan area moze da prodje kod Amera, ali ni pod razno kod krkana sa Grmeca ili Igmana recimo Daj mi Strelac navedi metropolitan area u Montani?! aahahahahahahahahahaha
Ijaoooooo, Laza bi da se priznaju zlocini, i to gdje, nego u Sarajevu Ova tema postaje sve bolja:)
Mislim da je Sarajevo def. kolijevka Islama, i svako inevjernik koji udje, suneti se, tupom britvom Pa vi sad haj'te u Rajvosa na fuka hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
Komsinica- Banovan
- Broj poruka : 878
Datum upisa : 19.12.2013
@Komsinice
Uverena sam da bi drugacije pisala da su laza i Strelac Muslimani odnosno tvoje nacionalnosti.
Ujedno molim za vise ozbiljnosti na temi!
Uverena sam da bi drugacije pisala da su laza i Strelac Muslimani odnosno tvoje nacionalnosti.
Avramova ::@Komsinice
Draga, da jesu moje nacionalnosti, onda bi dobili duplu dozu
Daj mi molim te navedi jedan ozbiljan post na ovoj temi?! Sem kolektivne zaludjenosti mrznje "drugih" naravno. To je i te kako ozbiljno naglaseno u svakom postu
Da bi za sebe mogla da kazem da sam human, onda mi tvoje ime i nacija nepredstavljaju nista, ali tvoja ignorance zasluzuje da bude prosvijetljena (ne kazem sad da si ti ta o kojoj pisem, da se ne bi odmah nakostrijesila;))
Komsinica- Banovan
Ako ti tema ne odogovara nisi duzna da je posecujes i da s takvim komentarima ides u off.
Kakva bi to onda bila tema kad bi svi pisali samo po vec vidjenom sablonu?! Pa mora neko i na zamlji da stoji:) Tema mi aposlutno odgovara, jer posjedujem sve cinjenice. Zato se i divim pametovanju
Komsinica- Banovan
Kakav sablon!? Nisam ja pominjala nebuloze vec ti. Smeta mi tvoja kvalifikacija clanova foruma i mislim da je red da se vise ne ponavljas.
Avramova ::Kakav sablon!? Nisam ja pominjala nebuloze vec ti. Smeta mi tvoja kvalifikacija clanova foruma i mislim da je red da se vise ne ponavljas.
Zasto ti smeta?
Da li ti smeta kad ti isti clanovi kvalifikuju labuda, Mareu, mene. Ok mene zaboravi, meni ne smeta hahahahahahaha
Ali bih voljela da mi onako iskreno odgovoris.
Komsinica- Banovan
Strana 10 od 13 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13
Strana 10 od 13
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra
» Moje otkriće
Čet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra
» Sta pevusite ovih dana?
Čet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra