Ideja forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Navigacija
 Portal
 Forum
 FAQ
Ko je trenutno na forumu
Imamo 122 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 122 Gosta :: 1 Provajder

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
» Šta trenutno slušate?
Сарајево - европски Техеран - Page 9 EmptyČet Jun 27, 2024 12:11 am od Johnny-Azra

» Moje otkriće
Сарајево - европски Техеран - Page 9 EmptyČet Jun 27, 2024 12:02 am od Johnny-Azra

» Sta pevusite ovih dana?
Сарајево - европски Техеран - Page 9 EmptyČet Jun 27, 2024 12:01 am od Johnny-Azra

» Podseća me
Сарајево - европски Техеран - Page 9 EmptySre Jun 26, 2024 11:57 pm od Johnny-Azra

» Ne može da vam dosadi
Сарајево - европски Техеран - Page 9 EmptySre Jun 26, 2024 11:56 pm od Johnny-Azra

» Ne kvarite mi temu dok se opustam...
Сарајево - европски Техеран - Page 9 EmptySre Jun 26, 2024 11:54 pm od Johnny-Azra

» Poklanjam ti pesmu
Сарајево - европски Техеран - Page 9 EmptySre Jun 26, 2024 11:44 pm od Johnny-Azra

» Moj hit danas
Сарајево - европски Техеран - Page 9 EmptySre Jun 26, 2024 11:37 pm od Johnny-Azra

» Odavno nisam čuo/čula
Сарајево - европски Техеран - Page 9 EmptySre Jun 26, 2024 11:32 pm od Johnny-Azra

» Accessories
Сарајево - европски Техеран - Page 9 EmptySub Jun 22, 2024 12:09 pm od Iskra69

» Muzika koja u vama izaziva jezu..
Сарајево - европски Техеран - Page 9 EmptySre Maj 29, 2024 10:48 am od hanijbanij

» Muzika i igra Rusije
Сарајево - европски Техеран - Page 9 EmptyPet Maj 10, 2024 2:51 pm od Davidova

» Sta je to sto ljude cini ljudima?
Сарајево - европски Техеран - Page 9 EmptySub Maj 04, 2024 9:05 pm od hanijbanij

https://2img.net/h/s1.postimg.cc/2jaw3c4r7j/logo-cir.png
https://2img.net/h/s28.postimg.cc/sbinr7rvx/bloggif_58f133ee2ca1e.png
https://2img.net/h/s17.postimg.cc/p630tcadr/vremenska_prognoza.png
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Сарајево - европски Техеран

+34
Svarog
storm
Храст
Photographer*
madam mim
Komsinica
Batista
crni labud
Johnny-Azra
Time
Thabit
Bole
laza
Loreal
Marea
Strelac
Bijela labudica
Istina ex Natasha
furija
Prince
Vulin
SKYKING
Fristajlo
cvjeticanin
digitalmandrak
Vidra
Avramova
Idejan
sini_do
Orhideja
Fraya
slavena
drdoktor
Sub-Ad
38 posters

Strana 9 od 13 Prethodni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeći

Ići dole

Сарајево - европски Техеран - Page 9 Empty Re: Сарајево - европски Техеран

Počalji od Strelac Uto Jan 07, 2014 2:39 am

Ova godina je posebno vazna... 100 godina od atentata u Sarajevu...

Odavno je vec priprema da se Srbi u globalu, a posebno Srbi iz BiH prikazu kao nacionalisti i teroristi, da u ocima celog sveta se prikaze da eto - bilo bi sve ok, samo da se neki klinac iz bosanskih gudura nije osmelio da puca u "prestolonaslednika i trudnu zenu"... pa se udari malo i na patetiku...

Ne smemo da budemo nemi, to si izuzetno vazni momenti kada smo za svoju, i slobodu Evrope dali milion ljudi... ako dozvolimo da nam se po tome poseru, a mi klimamo glavom...onda bolje nismo ni zasluzili...
Strelac
Strelac
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2632
Datum upisa : 19.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od crni labud Uto Jan 07, 2014 12:19 pm

Čitam Vas tu u ovoj temi, pa jbt. Vi samo znate neke brojeve da lupate bez veze ili osnove. Pitam se samo možete li započeti temu bez nekih klanja, ubistava i toga. Sve neki levati, čast izuzetcima. Ako ste bili u sadašnjem Sarajevu opišite ga. A, ne piše tamo, pa ovamo itd. Isto da ja sad pišem o Šapcu na osnovu novina i rekla kazala. Rajvosa se jest promijenila, nije predratna. Daleko od toga. Samo da li ste se Vi pojedini iz Srbije zapitali koliko domaće Sarajlije, Srbi, psuju mater Krajišniku i Karadžiću što ih odvedoše u "obećanu zemlju". Sarajlija je Sarajlija, ma gdje bio. Samo Vi to preko Drine nećete nikad skužiti ili skontati.
crni labud
crni labud
Banovan
Banovan

Broj poruka : 2183
Datum upisa : 02.10.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Time Uto Jan 07, 2014 12:52 pm

crni labud ::Čitam Vas tu u ovoj temi, pa jbt. Vi samo znate neke brojeve da lupate bez veze ili osnove. Pitam se samo možete li započeti temu bez nekih klanja, ubistava i toga. Sve neki levati, čast izuzetcima. Ako ste bili u sadašnjem Sarajevu opišite ga. A, ne piše tamo, pa ovamo itd. Isto da ja sad pišem o Šapcu na osnovu novina i rekla kazala. Rajvosa se jest promijenila, nije predratna. Daleko od toga. Samo da li ste se Vi pojedini iz Srbije zapitali koliko domaće Sarajlije, Srbi, psuju mater Krajišniku i Karadžiću što ih odvedoše u "obećanu zemlju". Sarajlija je Sarajlija, ma gdje bio. Samo Vi to preko Drine nećete nikad skužiti ili skontati.

Oho stiglo pojačanje  Smile 
Time
Super član
Super član

Broj poruka : 6053
Datum upisa : 20.09.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Batista Uto Jan 07, 2014 1:00 pm

crni labud ::Samo da li ste se Vi pojedini iz Srbije zapitali koliko domaće Sarajlije, Srbi, psuju mater Krajišniku i Karadžiću što ih odvedoše u "obećanu zemlju". Sarajlija je Sarajlija, ma gdje bio. Samo Vi to preko Drine nećete nikad skužiti ili skontati.

Nismo bas svi preko Drine. I ko to psuje majku Karadzicu i Krajisniku zbo nekih "obecanih zemalja"? Nidje veze oci moje lijepe...
Batista
Batista
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2585
Datum upisa : 03.01.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Batista Uto Jan 07, 2014 1:03 pm

Strelac ::Ova godina je posebno vazna... 100 godina od atentata u Sarajevu...

Odavno je vec priprema da se Srbi u globalu, a posebno Srbi iz BiH prikazu kao nacionalisti i teroristi, da u ocima celog sveta se prikaze da eto - bilo bi sve ok, samo da se neki klinac iz bosanskih gudura nije osmelio da puca u "prestolonaslednika i trudnu zenu"... pa se udari malo i na patetiku...

Ne smemo da budemo nemi, to si izuzetno vazni momenti kada smo za svoju, i slobodu Evrope dali milion ljudi... ako dozvolimo da nam se po tome poseru, a mi klimamo glavom...onda bolje nismo ni zasluzili...

Samo jedna ispravka. Sofija nije bila trudna. Vec je bila u kasnim cetrdesetim, a i zadnje dijete joj je bilo mrtvo rodjeno. Tako da joj je doktor savjetovao da ne radja vise.
Batista
Batista
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sini_do Uto Jan 07, 2014 2:22 pm

crni labud ::Čitam Vas tu u ovoj temi, pa jbt. Vi samo znate neke brojeve da lupate bez veze ili osnove. Pitam se samo možete li započeti temu bez nekih klanja, ubistava i toga. Sve neki levati, čast izuzetcima. Ako ste bili u sadašnjem Sarajevu opišite ga. A, ne piše tamo, pa ovamo itd. Isto da ja sad pišem o Šapcu na osnovu novina i rekla kazala. Rajvosa se jest promijenila, nije predratna. Daleko od toga. Samo da li ste se Vi pojedini iz Srbije zapitali koliko domaće Sarajlije, Srbi, psuju mater Krajišniku i Karadžiću što ih odvedoše u "obećanu zemlju". Sarajlija je Sarajlija, ma gdje bio. Samo Vi to preko Drine nećete nikad skužiti ili skontati.
Labude, lupaš bez veze, prvo pitaj Hrvate, šta misle o Sarajevu, pa tek onda pričaj priče... Namjerno kažem da pitaš Hrvate iz Sarajeva, pa ako oni kažu to isto što i ti, onda si u pravu... Ali ono što ti govoriš je velika glupost, možeš se sam uvjerit, samo malo provjeri situaciju....  Сарајево - европски Техеран - Page 9 3486417944 
sini_do
sini_do
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2648
Datum upisa : 17.04.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Time Uto Jan 07, 2014 2:25 pm

sini_do ::
Labude, lupaš bez veze, prvo pitaj Hrvate, šta misle o Sarajevu, pa tek onda pričaj priče... Namjerno kažem da pitaš Hrvate iz Sarajeva, pa ako oni kažu to isto što i ti, onda si u pravu... Ali ono što ti govoriš je velika glupost, možeš se sam uvjerit, samo malo provjeri situaciju....  Сарајево - европски Техеран - Page 9 3486417944 

Ma nije on tu da prica ista smisleno, on je dosao kao pojacanje  Сарајево - европски Техеран - Page 9 560226542 
Time
Super član
Super član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Thabit Uto Jan 07, 2014 2:28 pm

"rekoh sebi
moj boze koliko demagogije sustavno poredjane u artiljerijske salve koliko pokradenih misli iza koji ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti
i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge
i kako je do neprepoznavanja dovedena sustina prevare...."
......
evo,ja sam licno bio prisutan u jednoj epizodi za vreme"rata"(mislim,kakav je to rat samo bio:"uzeli smo sto metara teritorije;izgubili smo sto metara teritorije";zali boze naroda neduznog i zaludjenog i vecma upokojenog...i dan danas)kada srbin na "liniji" na Nisicima,za neupucene,a vidim ima komsija raznih,u okolini Sarajeva na ruke dobija 4.500 nemackih maraka za kamion"humanitarne"koja gle cuda pored Takovo eurokrema,jeste Takovo eurokrema koji je "podeljen" u 'jadnom i napacenom Sarajevu'deci istoj onoj kojoj nije bio dozvoljen,sve sa majkama,dogovoren izlazak iz grada jos aprila '92(Izetbegovic-Tomic,postoji i tuzba...),ukljucuje i 10 sanduka punjenja za"carlija"od bivse JNA iz skladista na koti 835....i nakon rata nadjem muslimana iliti"bosnjaka" sada uspesnog 'biznismena' koji pod sobom drzi 11 marketa u istom tom Sarajevu i koji je iskrcao tih 4.500,a dobio ih po njegovim recima za izvlacenje srba iz Sarajeva puzeci preko Stupa dok su kopali rovove za armiju BiH u 'radnoj obavezi'kao topovsko meso humane i narodne armije BiH koja se opet gle cuda branila prirucnim sredstvima iz 'Vase Miskina Crnog'kao i iz skladista civilne zastite verovatno one koja se snabdevala preko aerodroma u Tuzli na koji sletase samo 'humanitarne posiljke'poput onih milosrdnih andjeoskih paketica sa neba '99,i opet po sopstvenom priznanju odgovara mi na pitanje pitanjem:"ne budi lud,mislis da je humanitarna zavrsila humanitarno...a moji su k'o i tvoji!ccc"....Srbina nisam uspeo da nadjem jer ga goni'nezavisno pravosudje'BiH kao i mislim 2500 hiljade srba 'zlocinaca'....
...itd,itd...ljudi,o cemu pricate?O istini?O pravdi?I jedna i druga kategorija u Bosni imaju tri verzije i nije samo Bosna tu u pitanju...
"interes je vazna stvar,nemas li ga onda snalazi se kako znas..."
Thabit
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2686
Datum upisa : 28.04.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Time Uto Jan 07, 2014 7:00 pm

Samo da se pohvalim da sam procitao Thabitov post.
Ne kazem da je bilo lako, ne kazem da je bilo brzo, ali uspeo sam.
Time
Super član
Super član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Johnny-Azra Uto Jan 07, 2014 9:46 pm

Johnny-Azra
Johnny-Azra
Super član
Super član

Broj poruka : 6782
Datum upisa : 10.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Johnny-Azra Uto Jan 07, 2014 9:51 pm

Sve ce da prodje, i rat, i zrtve, i nase zajebancije, na kraju krajeva i mi, i da Bog da da prodjemo mi, ali Sarajevo nikad nece proci, niti Balkan...Docice neke nove generacije kojima nece biti vazne ni zrtve ni statistike ni q***c palac, samo ce im biti vazan zivot...Zivot koji dolazi...Zivot bez predrasuda, bez granica.... Сарајево - европски Техеран - Page 9 1801434793 
Johnny-Azra
Johnny-Azra
Super član
Super član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sini_do Uto Jan 07, 2014 10:38 pm

Johnny-Azra ::Sve ce da prodje, i rat, i zrtve, i nase zajebancije, na kraju krajeva i mi, i da Bog da da prodjemo mi, ali Sarajevo nikad nece proci, niti Balkan...Docice neke nove generacije kojima nece biti vazne ni zrtve ni statistike ni q***c palac, samo ce im biti vazan zivot...Zivot koji dolazi...Zivot bez predrasuda, bez granica.... Сарајево - европски Техеран - Page 9 1801434793 
Već ima to što govoriš, stvorena je mlada generacija, koja negira postojanje Srba i Hrvata u BiH... Za njih postoje samo neki Bosanci i Hercegovci, a na popisu stanovništva, ti se svi pišu kao Bošnjaci... Tako ne pričaj iluzije, ovi mladi će biti mnogo gori od ovih sad... Do promjene će doći tek posle kjametskog dana, a do tada, svašta će biti, mnogo gore nego što je bilo prije...
sini_do
sini_do
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Johnny-Azra Uto Jan 07, 2014 10:48 pm

sini_do ::
Johnny-Azra ::Sve ce da prodje, i rat, i zrtve, i nase zajebancije, na kraju krajeva i mi, i da Bog da da prodjemo mi, ali Sarajevo nikad nece proci, niti Balkan...Docice neke nove generacije kojima nece biti vazne ni zrtve ni statistike ni q***c palac, samo ce im biti vazan zivot...Zivot koji dolazi...Zivot bez predrasuda, bez granica.... Сарајево - европски Техеран - Page 9 1801434793 
Već ima to što govoriš, stvorena je mlada generacija, koja negira postojanje Srba i Hrvata u BiH... Za njih postoje samo neki Bosanci i Hercegovci, a na popisu stanovništva, ti se svi pišu kao Bošnjaci... Tako ne pričaj iluzije, ovi mladi će biti mnogo gori od ovih sad... Do promjene će doći tek posle kjametskog dana, a do tada, svašta će biti, mnogo gore nego što je bilo prije...
Nema...Ti maldi koji se danas pisu kao Bosnjaci su optereceni prosloscu i bjeze od proslosti... Very Happy 
Johnny-Azra
Johnny-Azra
Super član
Super član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Komsinica Sre Jan 08, 2014 1:29 am

Thabit ::"rekoh sebi
moj boze koliko demagogije sustavno poredjane u artiljerijske salve koliko pokradenih misli iza koji ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti
i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge
i kako je do neprepoznavanja dovedena sustina prevare...."
......
evo,ja sam licno bio prisutan u jednoj epizodi za vreme"rata"(mislim,kakav je to rat samo bio:"uzeli smo sto metara teritorije;izgubili smo sto metara teritorije";zali boze naroda neduznog i zaludjenog i vecma upokojenog...i dan danas)kada srbin na "liniji" na Nisicima,za neupucene,a vidim ima komsija raznih,u okolini Sarajeva na ruke dobija 4.500 nemackih maraka za kamion"humanitarne"koja gle cuda pored Takovo eurokrema,jeste Takovo eurokrema koji je "podeljen" u 'jadnom i napacenom Sarajevu'deci istoj onoj kojoj nije bio dozvoljen,sve sa majkama,dogovoren izlazak iz grada jos aprila '92(Izetbegovic-Tomic,postoji i tuzba...),ukljucuje i 10 sanduka punjenja za"carlija"od bivse JNA iz skladista na koti 835....i nakon rata nadjem muslimana iliti"bosnjaka" sada uspesnog 'biznismena' koji pod sobom drzi 11 marketa u istom tom Sarajevu i koji je iskrcao tih 4.500,a dobio ih po njegovim recima za izvlacenje srba iz Sarajeva puzeci preko Stupa dok su kopali rovove za armiju BiH u 'radnoj obavezi'kao topovsko meso humane i narodne armije BiH koja se opet gle cuda branila prirucnim sredstvima iz 'Vase Miskina Crnog'kao i iz skladista civilne zastite verovatno one koja se snabdevala preko aerodroma u Tuzli na koji sletase samo 'humanitarne posiljke'poput onih milosrdnih andjeoskih paketica sa neba '99,i opet po sopstvenom priznanju odgovara mi na pitanje pitanjem:"ne budi lud,mislis da je humanitarna zavrsila humanitarno...a moji su k'o i tvoji!ccc"....Srbina nisam uspeo da nadjem jer ga goni'nezavisno pravosudje'BiH kao i mislim 2500 hiljade srba 'zlocinaca'....
...itd,itd...ljudi,o cemu pricate?O istini?O pravdi?I jedna i druga kategorija u Bosni imaju tri verzije i nije samo Bosna tu u pitanju...
"interes je vazna stvar,nemas li ga onda snalazi se kako znas..."

Prvo posten post ovdje.

Ali Time je zbunjen, ne konta  Сарајево - европски Техеран - Page 9 500484114 Сарајево - европски Техеран - Page 9 2214231980 Сарајево - европски Техеран - Page 9 2214231980 Сарајево - европски Техеран - Page 9 2214231980 Сарајево - европски Техеран - Page 9 2214231980 
Komsinica
Komsinica
Banovan
Banovan

Broj poruka : 878
Datum upisa : 19.12.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Batista Sre Jan 08, 2014 4:26 am

Otkrivanje tople vode. U svakom ratu ima ratnih profitera i smradova koji bi da se obogate na tudjoj nesreci. Sta je tu novo?
Batista
Batista
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bole Sre Jan 08, 2014 6:53 am

Ne, ja mislim da je u ovom ratu bilo i malo patriotizma kod obicnog naroda , a sve ostalo je matematika.....

To bi naj lakse mogao da vam objasni Alija Delimustafic, kao naj veci zlocinac nad Muslimanima.....
Vama je taj covek naj veca zla naneo samo toga tesko mozete biti svesni.....

Nisu vama krivi Srbi ili Hrvati, kao sto je nama kriv Aleksandar Vasiljevic vise nego SVI MUSLIMANI I HRVATI ZAJEDNO.....
Bole
Bole
Profi član
Profi član

Broj poruka : 4620
Datum upisa : 27.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od crni labud Sre Jan 08, 2014 11:28 am

A, koliko je Vas tu pisaca rođeno i odrasalo u Sarajevu?! Koliko ste cigli kupili u Rajvosi?! Kad Vas čitam stječem dojam da ste svi iz Pofalića i Velešića. A, ono nitko veze ni sa čim. Samo nek se bubaju cifre. Sini Do, ne moram ja Rvate pitati, ja pitam ljude po čaršiji. Odem do Vase Miskina ili do Skenderije ili okolo Maršalke pa priupitam. Toliko o Sarajevu. Najmanje ste o njemu pisali. Što bi rekle Sarajlije, ne znate se ljeba najesti.
crni labud
crni labud
Banovan
Banovan

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Batista Sre Jan 08, 2014 12:46 pm

Pazi boga ti, Pofalici i Velesici vise nisu Sarajevo. Mislim da ni csarskijska papanija nije dosla u taj stadijum da tako nesto tvrdi. Сарајево - европски Техеран - Page 9 3681966919 

Ali sta ces, kao sto su nam "najbolji poznavaoci fudbala" obicno ljudi koji u zivotu nisu sutnuli loptu, tako su najbolji poznavaoci Sarajeva oni koji tu jednom godisnje svrate na burek i cevape.
Batista
Batista
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Komsinica Sre Jan 08, 2014 1:02 pm

Batista ::Pazi boga ti, Pofalici i Velesici vise nisu Sarajevo.

Nisu nikad ni bili.

Grad iliti carsija nije ono sto su grmalji sa okolnih planina pokusali da uspostave sa postavljanjem "gradskog" limita na 15 okolnih sela.

Grad je grad, i "broj" stanovnika se striktno odnosi na grad, a ne na zaseoke zaseoka . To je jedna od gluposti nase nam drage SFRJ, da je svela grad na brda i doline. Kad je receno: zemlja seljacima, vise im se svidio asfalt  Opet da ponovim: posten covjek seljak nikad nije ni sanjao o smradu grada. Neposten, trenutno sjedi u necijem stanu, i uzgaja kupus u kadi.

Imam obicaj da kazem "vise rampe", krkan svakako zna sta mislim time.
Komsinica
Komsinica
Banovan
Banovan

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Batista Sre Jan 08, 2014 1:09 pm

Komsinica ::

Nisu nikad ni bili:)

Grad iliti carsija nije ono sto su grmalji sa okolnih planina pokusali da uspostave sa postavljanjem "gradskog" limita na 15 okolnih sela:)

E posle ovoga se pitam jesi li ti ikada bila u Sarajevu.  Сарајево - европски Техеран - Page 9 2214231980 Сарајево - европски Техеран - Page 9 2214231980 

Pofalici i Velesici ne spadaju u strogi centar grada, ali izvaliti da su to sela po nekim brdima.... Сарајево - европски Техеран - Page 9 3681966919 Сарајево - европски Техеран - Page 9 3681966919 Сарајево - европски Техеран - Page 9 3681966919
Batista
Batista
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Komsinica Sre Jan 08, 2014 1:20 pm

Zavrati se Batista, pa citaj ponovo sta sam napisala:) Ne negiram da su sada "grad"  Сарајево - европски Техеран - Page 9 500484114 
Komsinica
Komsinica
Banovan
Banovan

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Batista Sre Jan 08, 2014 2:59 pm

Batista ::Pazi boga ti, Pofalici i Velesici vise nisu Sarajevo.

Nisu nikad ni bili:)

Dovoljno receno
Batista
Batista
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Strelac Sre Jan 08, 2014 3:24 pm

Grad je grad, i "broj" stanovnika se striktno odnosi na grad, a ne na zaseoke zaseoka . To je jedna od gluposti nase nam drage SFRJ, da je svela grad na brda i doline..

Сарајево - европски Техеран - Page 9 500484114 

Da ne zivis u Americi, pomislio bi da nikad svoje selo nisi napustila...

U celom svetu, i u Americi jedan grad se definise kroz uzu gradsku urbanu zonu, i na siru zonu grada u koju potpadaju prigradska naselja, infrastrukturni objekti, putevi, elektrane, vodovodne stanice...

I u Americi je podela na urbane zone, i "metropolitan area" koje obuhvataju siri pojas od samog grada.

Washington ima urbanu zonu koja cak prevazilazi granice DC(District Columbia) i prelazi u drzavu Maryland, a metropolitan area obuhvata pojas van samog grada, ukljucujuci i druge gradove u blizini... kao sto npr Obrenovac ili Mladenovac kao gradici pripadaju sirem pojasu Beograda...

Za svaki od tih opsega se definise broj stanovnika... Beograd ima oko 1.2 miliona stanovnika u samom gradu,, a oko 1.7 miliona ukupno...

Sarajevo ima uze gradsko jezgro sa opstinama Centar, Novi Grad, Stari Grad, Novo Sarajevo...imas Ilidzu koja je nekad bila posebno mesto, a sad se spojila sa gradom...imas prigradske opstine Ilijas, Vogosca, Hadzici, Trnovo... to se sve nalazi u Kantonu Sarajevo u Federalnom delu...
Imas deo Sarajeva i u Republici Srpskoj - Istocno Novo Sarajevo, Istocna Ilidza, Istocni Stari Grad, Pale, Sokolac...

Potrudi se da vise ne pises ovakve besmislice na ovoj temi... pokusaj barem...
Strelac
Strelac
Profi član
Profi član

Broj poruka : 2632
Datum upisa : 19.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sini_do Sre Jan 08, 2014 3:48 pm

crni labud ::A, koliko je Vas tu pisaca rođeno i odrasalo u Sarajevu?! Koliko ste cigli kupili u Rajvosi?! Kad Vas čitam stječem dojam da ste svi iz Pofalića i Velešića. A, ono nitko veze ni sa čim. Samo nek se bubaju cifre. Sini Do, ne moram ja Rvate pitati, ja pitam ljude po čaršiji. Odem  do Vase Miskina ili do Skenderije ili okolo Maršalke pa priupitam. Toliko o Sarajevu. Najmanje ste o njemu pisali. Što bi rekle Sarajlije, ne znate se ljeba najesti.
Znači nisu važni ni Hrvati, šta misle... Važna je samo čaršiska raja... Labude, ja mislio da si ti Hrvat, ali se zeznuh, ili si Hrvat kao Komšić, to jest samo Hrvatsko porjeklo, a jezik Bosanski, nacija - Bosanac i Hercegovac ( Bošnjak), itd...itd...  Сарајево - европски Техеран - Page 9 2317702173
sini_do
sini_do
Profi član
Profi član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od crni labud Sre Jan 08, 2014 6:51 pm

Sini Do, prvo nešto pročitaj kak treba, pa onda donosi zaključke tko je tko ili nije. Mada u biti mogu se samo smijati tvom postu. Kud bih ja dospio kada bi me tangiralo da li sam za koga Rvat ili nisam. Niti me to uopće zanima. Kao prvo ja sam čovjek, insan, pa tek onda Hrvat po nacionalnosti. Drugo, u postu sam napisao da pitam ljude, ne Srbe, Muslimane ili Hrvate. Jer sve troje za mene su ljudi prvo, pa tek onda ono što su po nacionalnosti. I ne hodam po cesti, džadi, i pitam ljude jesi li ti S,M ili H. A, da Rajvosa nije ista ko npr. 1988g, nije. To ste svi u pravu. I osobno sam doživio gluposti i svašta od Muslimana, ali ne domaćih Sarajlija. Nego od onih došla što su sišli s brda i iz Sandžaka došli. Ti su stvorili sliku Rajvose koju Vi vidite. Srećom ne žive oni u njemu samo, nego i drugi. Samoj raji je pun klinac svega. Fali im posla i kruha. I nisam u Sarajevu samo radi bureka, ćevapa ko što napisa Batista. Nego iz drugih, obiteljskih razloga i ne treba mi nitko reći di je ili nije strogi centar Rajvose.
crni labud
crni labud
Banovan
Banovan

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 9 od 13 Prethodni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeći