Ko je trenutno na forumu
Imamo 129 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 129 Gosta :: 1 ProvajderNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Da li roditelji treba da razgovaraju sa decom o seksu?
+35
Debilko
Vukota
Johny Bravo
Mesrine
Batista
country girl
furija
Strelac
Loreal
djavolica
Mojra
Dionis
Johnny-Azra
Vulin
trijak
inspy
Enna
Loreena
Killjoy
Marea
naOpaka
Vidra
sini_do
cvjeticanin
Hipi
RINGE
Cleopatra
Arwen Evenstar
Avramova
laza
Зорица
Dragana
Fristajlo
Orhideja
drdoktor
39 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Porodica
Strana 2 od 9
Strana 2 od 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Da li roditelji treba da razgovaraju sa decom o seksu?
RINGE ::5) prezervativ je za visestruku upotrebu
Cleopatra- Supermoderator
- Broj poruka : 3486
Datum upisa : 12.09.2010
6) Necu da idem kod ginekologa! Sta ako mi nesto nadju?
Cleopatra- Supermoderator
- Broj poruka : 3486
Datum upisa : 12.09.2010
Zoka ja sam trudna, rece i zaplaka kao malo dijete... :bass:
Gost- Gost
Uf, obavezno.
Da se "deca" i dalje ne bi sramotila u tinejdzerskim casopisima pitanjima tipa: "Samozadovoljavala sam se tusem. Da li sam trudna?"
Da se "deca" i dalje ne bi sramotila u tinejdzerskim casopisima pitanjima tipa: "Samozadovoljavala sam se tusem. Da li sam trudna?"
Hipi- Profi član
- Broj poruka : 2044
Datum upisa : 19.03.2010
Godina : 36
Aktuelna tema pravilno vaspitavanje djece kako nastavnici tako i roditelji.Svakako da se isključuje bilo kavo psihofizičko nasilje nad djetetom ,ali i za seksualno i uopšte vaspitavanje djeteta potrebno je i znanje.Ne nikako djetetu se obraćati sa "Ovoga roditelji su bogati, a ta djevočica radi tako i zašto ona dovodi dječake. kod tebe.. itd." To je klasično neobrazovano roditeljsko savjetovanje,koji se spuste na nivo djeteta užive se u njihovu ulogu i tako i razgovaraju o seksualnim i drugim problemima i pogoršaju i ono znanja što dijete već posjeduje.Negdje pročitah opsaku da danas roditelji sem para, ništa ne mogu dati ...a takvi su najveća sirotinja. ..istinito
cvjeticanin- Profi član
- Broj poruka : 3752
Datum upisa : 24.04.2010
Sa decom, obavezno treba govoriti o sexu, jer to nije tabu tema, nit je sramotno.... Jako je vazno da deca znaju kakve se sve poledice mogu desiti, i da se cuvaju od trudnoce, infekcija, od prikrivenih manijaka.... itd.... itd... Jer govorili sa decom ili ne... deca ce se sexat.... Onda je bolje sa detetom uspostavit prijateljski odnos i povjerenje, tako da se dete moze slobodno obratit za savjet, mada deca misle da mnogo znaju..
sini_do- Profi član
- Broj poruka : 2648
Datum upisa : 17.04.2010
treba, a kako?
Napr, za mene ovo nije zadovoljavajuca forma, jer je to krajnji cilj. Saveti se, uglavnom, i ticu konkretnog stanja stvari, ali nigde nema ni naznaka o nacinu postizanja.Onda je bolje sa detetom uspostavit prijateljski odnos i povjerenje, tako da se dete moze slobodno obratit za savjet, mada deca misle da mnogo znaju..
Dajte neki primer, ideju...
Vidra- Legendarni član
- Broj poruka : 10650
Datum upisa : 25.03.2010
To je jedina zadovoljavajuća forma - prisni odnos roditelj - dete u kom slučaju se postiže svaki cilj. Takav odnos se počne graditi od prvog dana rođenja deteta.Vidra ::Napr, za mene ovo nije zadovoljavajuca forma, jer je to krajnji cilj. Saveti se, uglavnom, i ticu konkretnog stanja stvari, ali nigde nema ni naznaka o nacinu postizanja..
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
treba...i to shto ranije, naravno u skladu sa njihovim pitanjima i uzrastom sledi odgovarajuci odgovor....
moje devojchice su josh male tako da zapitkuju smejuckajuci se neshto shto su negde usput chule i onda im mi objashnjavamo , malo kroz zez, ali da im se ipak priblize neke teme , da ne budu kroz par godina tabu....drago mi je shto mogu i oca i mene da pitaju bez rezerve...ne znam da li ce se u nekom momentu to promeniti... chak mislim da on moze i bolje da se snadje kad ga zatekne neko neochekivano pitanje, dok sam ja u zbunu par trenutaka, pa pochnem da se smejem, pa tek onda krenem s objashnjenjima
moje devojchice su josh male tako da zapitkuju smejuckajuci se neshto shto su negde usput chule i onda im mi objashnjavamo , malo kroz zez, ali da im se ipak priblize neke teme , da ne budu kroz par godina tabu....drago mi je shto mogu i oca i mene da pitaju bez rezerve...ne znam da li ce se u nekom momentu to promeniti... chak mislim da on moze i bolje da se snadje kad ga zatekne neko neochekivano pitanje, dok sam ja u zbunu par trenutaka, pa pochnem da se smejem, pa tek onda krenem s objashnjenjima
naOpaka- Profi član
- Broj poruka : 2897
Datum upisa : 25.09.2011
Mislim da ih ne treba opterecivati u detinjstvu sa tim ali vec oko 12,13 godine bi trebalo popricati,cisto radi edukacije....
Gost- Gost
Danas ne, sve je tako dostupno, svaka informacija, sve sto ih zanima, sami pronadju.
Marea- Legendarni član
- Broj poruka : 12477
Datum upisa : 04.09.2012
Treba pričati z deca o sex!
Killjoy- Profi član
- Broj poruka : 1048
Datum upisa : 24.08.2010
Nema tu mnogo pametovanja,naravno da treba sa decom razgovarati o sexu kada dodje vreme za to. Imam jos prilicno vremena da se pripremim za sve to sto me ceka,ipak su moje curice jos male,ali volela bih cuti iskustva onih cija su deca vec odrasla i kako su oni prosli te razgovore,da li su uopste i razgovarali o tome. Iskreno,bilo bi od velike pomoci,kako uopste zapoceti takav razgovor. Ok,ostvariti prisan odnos sa detetom,ali opet...
Loreena- Član
- Broj poruka : 283
Datum upisa : 21.01.2013
@Loreena
Čim se postigne osnovni cilj - prisnost, sve dalje što je potrebno u vaspitanju dece lako će se objasniti. Važno je biti potpuno slobodan a imajući u vidu uzrast u kome je dete. "Lekcije" koje treba savladati dete nesvesno nameće pa, u tom smislu, jako je dobro posmatrati dete i oslobađati ga da samo pita, a ono što mu mi objasnimo, dobro prihvati.
Svakako da su deca različita, neko će pitati i iznenaditi nas, s nekim ćemo biti strpljivi i čekati da dete "da znak".
Čim se postigne osnovni cilj - prisnost, sve dalje što je potrebno u vaspitanju dece lako će se objasniti. Važno je biti potpuno slobodan a imajući u vidu uzrast u kome je dete. "Lekcije" koje treba savladati dete nesvesno nameće pa, u tom smislu, jako je dobro posmatrati dete i oslobađati ga da samo pita, a ono što mu mi objasnimo, dobro prihvati.
Svakako da su deca različita, neko će pitati i iznenaditi nas, s nekim ćemo biti strpljivi i čekati da dete "da znak".
Moji nisu ni bas mali, a ni bas odrasli..a to je taj najosetljiviji period. Za sada ne pitaju nista,
Mislim da ce polako s vremenom, prirodno da znaju sve sto ih zanima, lagano i kroz zivotne lekcije. jedino sto ce im trebati jeste da mogu slobodno da podijele svoje iskustvo sa mamom..a prije iskustva njihova glava bolje "radi" od nasih...
Mislim da ce polako s vremenom, prirodno da znaju sve sto ih zanima, lagano i kroz zivotne lekcije. jedino sto ce im trebati jeste da mogu slobodno da podijele svoje iskustvo sa mamom..a prije iskustva njihova glava bolje "radi" od nasih...
Marea- Legendarni član
Ne teba da razgovaraju.
Enna- Banovan
- Broj poruka : 2148
Datum upisa : 06.10.2012
Loreena- Član
- Broj poruka : 283
Datum upisa : 21.01.2013
Enna ::Ne teba da razgovaraju.
A kada ih dete nešto pita; kada vidimo da bi pitali a ne pitaju? Šta onda?
Samo ce se kazati, ne traba ih "trovati" nasim nekim idejama..Ako treba pomoci to da..ali neke savjete, nisam za to...A ako hoce da pitaju, pitace prije ili kasnije..
Marea- Legendarni član
Nikako ne mislim da roditelj deci treba da drži predavanja, a da razgovara sa njima, više je nego potrebno. Bolje je da sazna u kući nego bilo gde.
Ma okey je to. Ali ja mislim da ce svakako ono pravo tek razumjeti upravo "van kuce"...A sve ono sto bismo im mi dali kao savjet, ne mislim da je "cistije" i bolje od njihove same intuicije koja je i nas vodila...
Marea- Legendarni član
Problem može nastati da, ako dete sve sazna samo "van kuće", kako će reagovati u nekoj situaciji gde odgovor ne dobija "van kuće"?
Seks nam je prirodno "stanje"..Rekoh vec, intuicija je jaca od bilo kojeg saznanja i u kuci i van nje..
Marea- Legendarni član
Okey!
Imala sam sasvim drugačiji pristup i sada znam da nisam pogrešila.
Imala sam sasvim drugačiji pristup i sada znam da nisam pogrešila.
Super je sto u zivotu nisi grijesila.. Ja jesam, i sta god da savjetujem moju cerkicu, znam da ce i ona barem jednom pogrijesiti...Ne zelim da je "stitim" od toga..
Marea- Legendarni član
Strana 2 od 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Brak/veza sa partnerom i njegovom decom
» Homoseksualni roditelji
» Roditelji kao sumnjiva lica
» Simptomi
» Da li mi treba pomoc psihologa?
» Homoseksualni roditelji
» Roditelji kao sumnjiva lica