Ko je trenutno na forumu
Imamo 110 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 110 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Kako je Sex&Grad promenio zene
+22
molitva
Cleopatra
Akhenaton
shondononda
Зорица
Arwen Evenstar
digitalmandrak
w2403
M.Z.K.I
L2
Fraya
laza
RINGE
Avramova
Lila
inspy
Balonero
cat09
slavena
Orhideja
Fristajlo
drdoktor
26 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 8 od 12
Strana 8 od 12 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12
Re: Kako je Sex&Grad promenio zene
Pozdrav i tebi cat! :lastis:
M.Z.K.I- Član
- Broj poruka : 184
Datum upisa : 09.07.2010
Mozes voleti Bergmana, ja ga isto volim. Kao i Mastrojanija. To je umetnost. Ali veze nema sa temom ovde.To je iznad ove price o porukama ove serije.w2403 :: Iskreno. nisam to nešto gledala. Nije mi bilo interesantno.
Ali, tvorci dotičnog remek dela na mene nisu ni računali, ja još uvek volim Bergmana, ili Grejs Keli , pa Meril Strip i mislim da to utiče.
Ovu seriju su uocili konzervativci uplaseni za zene u Srbiji, devojcice pogotovo, jako ''brinu''. Bas su zabrinuti, ali za sebe i svoj status, posto Keri Bredso oslobodi mozgove poslusnih Srpkinjica puritanizma, straha, pokaze im drugu stranu medalje koju samo muski mogu nositi na prsima( pazi molim te, ako te varaju, vole te, zasto bi se bunila?), stranu ulice na kojoj je sunce ali i mrak u kome se svasta valja i budi mastu i ovako iskvarenih Srpkinja, ali, ne kvarimo ih dalje, ne kvari ih Samanta, nisi musko! Stranu na kojoj zene mogu uzivati bez predrasuda, na muski nacin, stranu drustva gde zene i muskarci imaju slicna prava na uspeh i gresku u zivotu. Kako je to strasno. Nije umetnost. Pa sta ako nije? Koliko toga se naziva umetnoscu, a to nije. Pa sta? Nikom nista.
TV serije u principu nisu ni zamisljene da budu nekakva filmska umetnost, zamisljene su da instant- zabave, opuste, to je takva televizijska forma. Pogotovo TV serije koje su kao ''Seks i grad'' humoristickog tipa, sa zenskim likovima u glavnim ulogama, sa pricom koja nije preslikana stvarnost vec je zamisljena drugacije. Ovu zabavnu seriju su neki muskarci shvatili kao pretnju jer umetnost posmatraju kao sto se to radilo u devetnaestom veku, tako posmatraju i zenu( lepa, poslusna, gleda k'o u Boga svoju ''istinu'' -muskarca) nisu culi za modernizaciju u umetnosti, ne znaju da svaki umetnik ima nekoga ko mu je mecena, ili mu se bar nada, prosto, tako je lakse, tako si upravo oslobodjen pritisaka koje ti drustvo namece. Da, umetnik ne sme da se komercijalizuje, ali ''Seks i grad'' i nije umetnicka serija, ne pretenduje to da bude. ''Seks i grad'' ima nesto sto zastrasuje dr.Milivojevica, u toj seriji zene odlucuju kako ce da zive same i jos se uz put smeju, zabavljaju, a muskarci im nisu sam centar sveta. Uh, kako je to strasno. Bu!
Gost- Gost
Potpisujem Balonero, ziv bio, zdrav i prav u glavi jesi, a ni straha od samosatlnih, jakih zena nemas koliko vidim iz tvog pisanja ovde. :divlja:Balonero ::Drž se Divlja!
Valjda vidiš da ljutim protivnicima omiljene serije smeta samo jedno: finansijska nezavisnost glavnih junakinja. Nisu u situaciji (kao većina mladih Srrpkinjica) da se udaju za pare nego se, imajući svoje pare i poziciju u društvu, zabavljaju kako im se svidi.
Da su junaci serije četiri drugara koji nemilice krešu na šta naiđu, ove teme ne bi ni bilo.
Gost- Gost
cat09 ::
U principu, yebe mi se za ovaj forum.
Po koji put?
Da, izvinula sam se na nečiji nagovor i sada mi je jako žao.
Možda bi bilo bolje da se si izvinila.
M.Z.K.I :: U pocetku mi je to bilo smesno i gledala sam ih s nevericom, ali sad posle citanja tvojih postova sve izgleda malo drugacije. Ti ovde imas dug staz i bolji uvid u stvari od mene.
Sudiš prema mišljenju nekoga čije mišljenje, kada je ovaj forum u pitanju, varira iz krajnosti u krajnost.
Od tebe sam očekivala sud prema sopstvevnom uverenju.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Avramova,
izabrala si najbeznacajniji od mojih postova a ono bitno si brizno zaobisla. Pa iako je bilo dosta reci o tome, iako nisam jedina koja tako misli, ponovicu: zasto na najvaznijim temama ovog foruma misljenje clanova mora biti brizno usaglaseno sa misljenjem osoba "laza", "drdoktor", "fristajlo"? Diktiranje clanovima sta da misle i pisu neminovno vodi ponistavanju foruma kao mesta otvorenog za razlicita misljenja, kakva god ona bila.
Clan koji gleda samo u jednu tacku i cija je mrznja tolika da predmetnoj seriji zamera cak i to sto ima producenta i sponzora(!!!), dok je u svojoj omiljenoj seriji Radosa Bajica blazeno nesvestan imena sponzora ne samo na najavnoj i odjavnoj spici nego i tokom emotovanja nasred ekrana, takav covek ne moze da formira javno misljenje na forumu. Jer sa takvim stavovima forum gubi najvaznije forumske atribute i sam sebe ponistava. Ako ce se forum sastojati iskljucivo od istomisljenika, ti ljudi mogu da se dopisuju i putem MSN, ne treba im forum. Sta da mislim i govorim diktiraju mi roditelji, politicari, patrijarh, haski sud i Aleksandar Tijanic i sigurno nisam dosla ovamo da bih dobila jos jednog diktatora.
Ukratko,bez slobode misljenja nema ni foruma. Forum postoji radi razmene misljenja i na njemu mora biti mesta za sve, mora da se cuje svaciji glas, ravnopravno. Svoj stav se brani argumentima a ne tako sto se u inicijalnom postu napise "ne pokusavajte da mi protivrecite jer ce biti ocigledno da ste peder". I peder i sektas i vanbracna majka i prostitutka imaju pravo na clanstvo i na svoje misljenje i argumente. Ako je forum zaista forum.
izabrala si najbeznacajniji od mojih postova a ono bitno si brizno zaobisla. Pa iako je bilo dosta reci o tome, iako nisam jedina koja tako misli, ponovicu: zasto na najvaznijim temama ovog foruma misljenje clanova mora biti brizno usaglaseno sa misljenjem osoba "laza", "drdoktor", "fristajlo"? Diktiranje clanovima sta da misle i pisu neminovno vodi ponistavanju foruma kao mesta otvorenog za razlicita misljenja, kakva god ona bila.
Clan koji gleda samo u jednu tacku i cija je mrznja tolika da predmetnoj seriji zamera cak i to sto ima producenta i sponzora(!!!), dok je u svojoj omiljenoj seriji Radosa Bajica blazeno nesvestan imena sponzora ne samo na najavnoj i odjavnoj spici nego i tokom emotovanja nasred ekrana, takav covek ne moze da formira javno misljenje na forumu. Jer sa takvim stavovima forum gubi najvaznije forumske atribute i sam sebe ponistava. Ako ce se forum sastojati iskljucivo od istomisljenika, ti ljudi mogu da se dopisuju i putem MSN, ne treba im forum. Sta da mislim i govorim diktiraju mi roditelji, politicari, patrijarh, haski sud i Aleksandar Tijanic i sigurno nisam dosla ovamo da bih dobila jos jednog diktatora.
Ukratko,bez slobode misljenja nema ni foruma. Forum postoji radi razmene misljenja i na njemu mora biti mesta za sve, mora da se cuje svaciji glas, ravnopravno. Svoj stav se brani argumentima a ne tako sto se u inicijalnom postu napise "ne pokusavajte da mi protivrecite jer ce biti ocigledno da ste peder". I peder i sektas i vanbracna majka i prostitutka imaju pravo na clanstvo i na svoje misljenje i argumente. Ako je forum zaista forum.
M.Z.K.I- Član
M.Z.K.I ::Avramova,
izabrala si najbeznacajniji od mojih postova a ono bitno si brizno zaobisla.
Ne, Avramova nije brisala NITI JEDAN post pa čak ni one koji bi se brzinom svetlosti morali izbrisati i kao spam i kao uvreda kako članova tako i foruma.
Da se na ovom forumu očekuje jednoumlje, onda bi bilo obrisano pola teme i ne samo ove.
Vratimo se na temu.
Hvala!
"Zaobisla" ne znaci "brisala".
Nije samo brisanje jednoumlje. Jednoumlje je i namerno vredjanje sagovornika a toga na ovoj temi ima na tone.
Nije samo brisanje jednoumlje. Jednoumlje je i namerno vredjanje sagovornika a toga na ovoj temi ima na tone.
M.Z.K.I- Član
Vrhunac uzbujenja na ovom topiku nastao je onog momenta
kada je Laza napisao da je uzasnut postom ispred svog, jer
se u tom postu kaze da brakovi i porodice ne treba ni da postoje.
Zar nema prava da bude zgranut i da to javno iznese?
Zar bi bilo ok da ja nekom detetu kazem da batali
skolu,ko je od skole video vajde?
kada je Laza napisao da je uzasnut postom ispred svog, jer
se u tom postu kaze da brakovi i porodice ne treba ni da postoje.
Zar nema prava da bude zgranut i da to javno iznese?
Zar bi bilo ok da ja nekom detetu kazem da batali
skolu,ko je od skole video vajde?
Fraya- Profi član
- Broj poruka : 2139
Datum upisa : 19.04.2010
Molim da sve primedbe prosledjujete putem pp nekome iz admin tima.
Hvala na razumevanju!
Hvala na razumevanju!
Što bi rekao kontroverzni Radoš Bajić- Selo gori, a baba se češlja...
Kad god u diskusiji oduvam zastupnike suprotnog stanovišta, spočitava mi se zloupotreba statusa supermoderatora; ako, neka, ko gubi, ima pravo da se ljuti...
Pominju neke uvrede koje su pretrpeli od nas iz UT; kako beše ono o trunu i brvnu?
Eto, kako je i zašto propala demokratija u Srbiji; dobra je, dok se svi slažu sa našim stanovištem. Čim se pojavi drugačije, od koga neko ne odstupa jer ne vidi dokaz da greši, on je diktator, zatucan, komunjara, primitivac, šta god...
Držite se teme, a ne mene ili nekog lično, i niko vas neće ni brisati, ni proganjati. U obrnutom slučaju, ne očekujte bezgranično tolerisanje ometanja funkcionisanja foruma.
Sad, na temu.
Kad god u diskusiji oduvam zastupnike suprotnog stanovišta, spočitava mi se zloupotreba statusa supermoderatora; ako, neka, ko gubi, ima pravo da se ljuti...
Pominju neke uvrede koje su pretrpeli od nas iz UT; kako beše ono o trunu i brvnu?
Eto, kako je i zašto propala demokratija u Srbiji; dobra je, dok se svi slažu sa našim stanovištem. Čim se pojavi drugačije, od koga neko ne odstupa jer ne vidi dokaz da greši, on je diktator, zatucan, komunjara, primitivac, šta god...
Držite se teme, a ne mene ili nekog lično, i niko vas neće ni brisati, ni proganjati. U obrnutom slučaju, ne očekujte bezgranično tolerisanje ometanja funkcionisanja foruma.
Sad, na temu.
Ko je to ovde i kad rekao? Zašto podmećeš laž? Znam da nemaš bolje argumente, ali, ovo jee nisko.posto Keri Bredso oslobodi mozgove poslusnih Srpkinjica puritanizma,
straha, pokaze im drugu stranu medalje koju samo muski mogu nositi na
prsima( pazi molim te, ako te varaju, vole te, zasto bi se bunila?),
Tako je, nije to umetnost; eto, rečeno je. To je sociološki eksperiment, projekt usmeren na menjanje svesti kod jednog dela populacije, sa nekoliko skrivenih namera. U tom smislu, postignut je visok nivo profesionalnosti, i samo u tom aspektu, može se posmatrati kao umetnost- umetnost manipulacije...Nije umetnost. Pa sta ako nije? Koliko toga se naziva umetnoscu, a to nije. Pa sta? Nikom nista.
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Fristajlo ::
Svaki clan koji je u diskusiji "oduvao" moderatora, admina ili adminovog miljenika banovan je po kratkom postupku i na kvarno (nigde se ne vidi da je banovan).
Evo opet svemoguce reci NAS. Bez nje, izgleda, ne ide.
A sad, na temu.
Koliko su televizijske serije umetnost i da li su uopste, ko krije nameru a ko manipulise, sve to ne pripada ovom topicu. To su unutrasnje dileme clana "fristajlo" koje valja razresiti na drugom mestu.
M.Z.K.I- Član
Upozorenje moderatora; svaki sledeći post kojim se nastavljaju lične rasprave nevezan sa temom biće brisan.
M.Z.K.I :: Svaki clan koji je u diskusiji "oduvao" moderatora, admina ili adminovog miljenika banovan je po kratkom postupku i na kvarno (nigde se ne vidi da je banovan).
Žao mi je što na samom početku tvog boravka na Ideji imaš probleme, ali te ne razumem zbog čega se mešaš u koncepciju rada admin tima na forumu na kome si kratko da bi o njemu mogla tako detaljno?
Ukoliko smatraš da ovo nije mesto za tebe, sva sloboda da pronadješ ugodnije i liberalnije mesto za razmenu mišljenja je tvoja volja i ja ti se u ime admin tima mogu zahvaliti za učešće.
Ćlan koji je banovan na odredjeno vreme je i dalje član a kada bude trajno banovan, tada će njegov status glasiti "banovan". Član koji je banovan, pre toga biva i upozoren.
Toliko o svemu van teme.
Ovo mozes da obrises posle citanja, ali moram da ti odgovorim na gornji tekst:
Clan koji je banovan na 40 godina po meni je trajno banovan i treba da ima odgovarajuci status.
Kakve veze ima moj clanski staz kad clan "fristajlo" koristi svoj status globalmoderatora da bi vredjao clanove? To se vidi na prvi pogled, a kad vidim onda cu i da kazem.
Vrlo postujem to sto radis, Avramova, ali vidim i gde gresis. Dovoljna je jedna tvoja rec da prestanem da pisem i da ti smetam.
Clan koji je banovan na 40 godina po meni je trajno banovan i treba da ima odgovarajuci status.
Kakve veze ima moj clanski staz kad clan "fristajlo" koristi svoj status globalmoderatora da bi vredjao clanove? To se vidi na prvi pogled, a kad vidim onda cu i da kazem.
Vrlo postujem to sto radis, Avramova, ali vidim i gde gresis. Dovoljna je jedna tvoja rec da prestanem da pisem i da ti smetam.
M.Z.K.I- Član
Možeš li da nađeš neki primer za to? To bi pomoglo da se problem reši.Kakve veze ima moj clanski staz kad clan "fristajlo" koristi svoj
status globalmoderatora da bi vredjao clanove? To se vidi na prvi
pogled, a kad vidim onda cu i da kazem.
Pri tom, povedi računa i o prethodnim postovima i ponašanju suprotne strane...
Neki primer?
Ova tema je izresetana tvojim primerima. O tome sam vec dosta pisala, ali ako zelis citat, postavicu.
Ova tema je izresetana tvojim primerima. O tome sam vec dosta pisala, ali ako zelis citat, postavicu.
M.Z.K.I- Član
Evo jednog dela ovog obimnog materijala. Pa posto si ti sebi dozvolio da se ovoliko ponavljas, da i ja ponovim:
ti na ovoj temi nisi redar, domar, hauzmajstor, zandarm, policajac ni kucedomacin. Nema potrebe da skaces na svaki post svakog clana i da nam oslikavas portret doticnog clana onako kako ga ti vidis. Tebe se ne tice lik i delo clana-diskutanta. Ako tebi viri praziluk ne znaci da treba da ga stavljas celom forumu.
DIVLJA:
Devojcice, ne gledajte babe kad se cesljaju!- to bih zelela da porucim ovako javno- nadjite sebi zanimaciju u zivotu, vodite brigu o sebi, budite svoje, borite se za svoja ubedjenja, budite solidarnije sa svojim drugaricama
FRI:
Koja te posluša u ovome, ima, po mom mišljenju, da sačeka sredovečno doba sama, razočarana i frustrirana; tada joj neće ostati ništa drugo do da zaista bude solidarna sa svojim "drugaricama", jer niko drugi neće ni biti u njihovoj blizini.
Daješ vrlo neodgovorne i opasne izjave; meni lično, to ni najmanje ne smeta, čak me do nekle i zabavlja. Valjda je takvo vreme, sme se laparati jezikom, niko ni za šta ionako nije odgovoran, što bi se i ti obazirala...
DIVLJA:
Sva sreca pa zene nisu glupe, Znaju same da brinu o sebi, i to plasi neke, zar ne?
FRI:
Da, vidim i ja; tako i tumačim tvoje učešće i zagriženost na ovoj temi...
BALONERO
Ooops! Znači li ovo da na pojedinim temama ne treba da učestvujemo? Molim onda da se valjano obeleže da ne bismo grešili. Što se tiče zagriženosti, vidljiva je već u inicijalnom postu.
FRI:
Ovim izborom usklika si se već dovoljno izjasnio; ako ti nije jasno kako, ni ne treba da ti bude jasno...
DIVLJA:
Nacin kako se zene u toj seriji tretiraju je odvratan.
FRI:
Onda imaš problem sa razumevanjem tipa naracije i emocije, ja ti tu ne mogu pomoći.
DIVLJA:
Kakve se to onda sublimirane poruke salju Srpkinjama, na taj ljakse nacin?
FRI:
Znači, to je problem, ta kulturološka, ljakse-forma? Nije ti dovoljno đanskagra?
Koji si ti snob, Gospode Bože...
Ne sviđa se tebi tu nešto drugo, taj pokušaj, i to-prilično uspešan- restauracije tradicionalnih moralnih vrednosti, koje su debelo u sukobu sa tvojim, uvoznim. To tebi smeta, draga moja...
A da nas poštediš malo tvoje fetiš-figure, na dalje; stvarno je nebitno za temu šta tebe seksualno privlači ili iritira.
DIVLJA:
Zato mi je, ako bas moram da biram, ''Seks i grad'' nekako prikladniji, znam padeze, nekako prihvatljiviji, nisam isfrustrirana zena zeljna muskih samara i lupanja po stolu.
FRI:
Da, malopre sam primetio šta te frustrira- restauracija morala, brkovi i odsustvo gramatičkih pravila, što vređa tvoj delikatni osećaj za lengrič... (OOPS!) -što bi rek'o tvoj virtualni saborac... ...jezik, htedoh reći...
Jer, kojoj ovci, pa onda runo, itd; samo ti ceni 4 jahačice iz Njujorka, ne branim ja. Čak te i shvatam, to ti se dopada, i to razumeš.
Samo, nmoj da zamajavaš nikog o tome da nam je to bliže i bolje od našeg, lirsko-epskog opisa Srbije i onog što ona jeste.
DIVLJA:
Ali dzaba govoriti to onima kojima ne razumeju vreme u kojem zive.
FRI:
Kad je džaba, kome govoriš?
Nije džaba zato što ti to ne umeš- dobra si ti u tome, u izvrtanju; problem je u tome što to ne može niko, jer nije moguće da taj subkulturni model predstaviš u pozitivnom svetlu; zato je džaba...
DIVLJA:
Cenzura je opasna i glupa rec.
FRI:
Nekad je manje opasna od suviše slobode, a ljudi postaju svesni da je sad to vreme.
Glupo je plašiti se zabrana koje donose red.
DIVLJA
Pogledajte u pravcu Radosa Bajica, raznih Djosa, i takvih jos nekih likova iz udarnog termina RTS-a. Krivi su oni koji ih forsiraju, daju toliki medijski prostor da ga neki sa orondjalim forama i fazonima utuku u gluposti.
FRI:
Prvo, Bajićev projekat je neuporediv sa projektom "Porodičnih blaga" i sličnih idiotarija, koja su pandan serijama sa zapada, koja prikazuju nerealan život; umetnički nivo i domet Bajićevog serijala je nekoliko kopalja iznad, ali, nisam ni očekivao da ćeš ti to uvideti. Tebe je ukus zapadnog praziluka, parfema spram našeg, opio do te mere, da ukus više i nemaš.
Da, i Bajić je komercijalizovao seriju- to je očito; ali, on je održao određeni nivo i supstancu, koja je i dalje nedostižna visina za mnoge iz konkurencije. Tvoja nemogućnost da shvatiš njegove junake je u direktnoj vezi sa već popunjenim prostorom u tvojoj "memorijskoj kartici" sadržajima na engleskom...
Praziluk nam iz dupeta viri.
ti na ovoj temi nisi redar, domar, hauzmajstor, zandarm, policajac ni kucedomacin. Nema potrebe da skaces na svaki post svakog clana i da nam oslikavas portret doticnog clana onako kako ga ti vidis. Tebe se ne tice lik i delo clana-diskutanta. Ako tebi viri praziluk ne znaci da treba da ga stavljas celom forumu.
DIVLJA:
Devojcice, ne gledajte babe kad se cesljaju!- to bih zelela da porucim ovako javno- nadjite sebi zanimaciju u zivotu, vodite brigu o sebi, budite svoje, borite se za svoja ubedjenja, budite solidarnije sa svojim drugaricama
FRI:
Koja te posluša u ovome, ima, po mom mišljenju, da sačeka sredovečno doba sama, razočarana i frustrirana; tada joj neće ostati ništa drugo do da zaista bude solidarna sa svojim "drugaricama", jer niko drugi neće ni biti u njihovoj blizini.
Daješ vrlo neodgovorne i opasne izjave; meni lično, to ni najmanje ne smeta, čak me do nekle i zabavlja. Valjda je takvo vreme, sme se laparati jezikom, niko ni za šta ionako nije odgovoran, što bi se i ti obazirala...
DIVLJA:
Sva sreca pa zene nisu glupe, Znaju same da brinu o sebi, i to plasi neke, zar ne?
FRI:
Da, vidim i ja; tako i tumačim tvoje učešće i zagriženost na ovoj temi...
BALONERO
Ooops! Znači li ovo da na pojedinim temama ne treba da učestvujemo? Molim onda da se valjano obeleže da ne bismo grešili. Što se tiče zagriženosti, vidljiva je već u inicijalnom postu.
FRI:
Ovim izborom usklika si se već dovoljno izjasnio; ako ti nije jasno kako, ni ne treba da ti bude jasno...
DIVLJA:
Nacin kako se zene u toj seriji tretiraju je odvratan.
FRI:
Onda imaš problem sa razumevanjem tipa naracije i emocije, ja ti tu ne mogu pomoći.
DIVLJA:
Kakve se to onda sublimirane poruke salju Srpkinjama, na taj ljakse nacin?
FRI:
Znači, to je problem, ta kulturološka, ljakse-forma? Nije ti dovoljno đanskagra?
Koji si ti snob, Gospode Bože...
Ne sviđa se tebi tu nešto drugo, taj pokušaj, i to-prilično uspešan- restauracije tradicionalnih moralnih vrednosti, koje su debelo u sukobu sa tvojim, uvoznim. To tebi smeta, draga moja...
A da nas poštediš malo tvoje fetiš-figure, na dalje; stvarno je nebitno za temu šta tebe seksualno privlači ili iritira.
DIVLJA:
Zato mi je, ako bas moram da biram, ''Seks i grad'' nekako prikladniji, znam padeze, nekako prihvatljiviji, nisam isfrustrirana zena zeljna muskih samara i lupanja po stolu.
FRI:
Da, malopre sam primetio šta te frustrira- restauracija morala, brkovi i odsustvo gramatičkih pravila, što vređa tvoj delikatni osećaj za lengrič... (OOPS!) -što bi rek'o tvoj virtualni saborac... ...jezik, htedoh reći...
Jer, kojoj ovci, pa onda runo, itd; samo ti ceni 4 jahačice iz Njujorka, ne branim ja. Čak te i shvatam, to ti se dopada, i to razumeš.
Samo, nmoj da zamajavaš nikog o tome da nam je to bliže i bolje od našeg, lirsko-epskog opisa Srbije i onog što ona jeste.
DIVLJA:
Ali dzaba govoriti to onima kojima ne razumeju vreme u kojem zive.
FRI:
Kad je džaba, kome govoriš?
Nije džaba zato što ti to ne umeš- dobra si ti u tome, u izvrtanju; problem je u tome što to ne može niko, jer nije moguće da taj subkulturni model predstaviš u pozitivnom svetlu; zato je džaba...
DIVLJA:
Cenzura je opasna i glupa rec.
FRI:
Nekad je manje opasna od suviše slobode, a ljudi postaju svesni da je sad to vreme.
Glupo je plašiti se zabrana koje donose red.
DIVLJA
Pogledajte u pravcu Radosa Bajica, raznih Djosa, i takvih jos nekih likova iz udarnog termina RTS-a. Krivi su oni koji ih forsiraju, daju toliki medijski prostor da ga neki sa orondjalim forama i fazonima utuku u gluposti.
FRI:
Prvo, Bajićev projekat je neuporediv sa projektom "Porodičnih blaga" i sličnih idiotarija, koja su pandan serijama sa zapada, koja prikazuju nerealan život; umetnički nivo i domet Bajićevog serijala je nekoliko kopalja iznad, ali, nisam ni očekivao da ćeš ti to uvideti. Tebe je ukus zapadnog praziluka, parfema spram našeg, opio do te mere, da ukus više i nemaš.
Da, i Bajić je komercijalizovao seriju- to je očito; ali, on je održao određeni nivo i supstancu, koja je i dalje nedostižna visina za mnoge iz konkurencije. Tvoja nemogućnost da shvatiš njegove junake je u direktnoj vezi sa već popunjenim prostorom u tvojoj "memorijskoj kartici" sadržajima na engleskom...
Praziluk nam iz dupeta viri.
M.Z.K.I- Član
Zahvaljujem na uloženom naporu, vidim, bila si vredna.
Sad, da vidimo, kako će učesnici foruma ovo oceniti- kao vređanje članova ili ne?
Pri tom, moram da primetim da nisam video tvoju advokatsku licencu, ako si se već prihvatila klijenta "Divlje"...
Sad bih te zamolio da isto ovako prođeš po forumu i računajući svoje postove, pregledaš šta ste vas nekoliko pisali o meni, komentarišući moje postove; onako, objektivno...
Varas se: nisam advokat "divlje" ali ona mi je bila pri ruci i, iskreno, mrzelo me da cesljam /kao babu / ceo ovaj ogromni topic.
O tebi nikad nisam napisala nista slicno ovome sto si ti pisao o svim svojim neistomisljenicima; samo sam se zalila na tvoje postupke administratorki Avramovoj i celom forumu. I nisam bila jedina.
O tebi nikad nisam napisala nista slicno ovome sto si ti pisao o svim svojim neistomisljenicima; samo sam se zalila na tvoje postupke administratorki Avramovoj i celom forumu. I nisam bila jedina.
M.Z.K.I- Član
Frustracije Vaših prethodnih, a propalih foruma- ne prosipajte ovde.
Sve što nije vezano samo i isključivo za temu iz naslova, biće brisano, a to važi i za ostale teme.
Moderator Fristajlo
Sve što nije vezano samo i isključivo za temu iz naslova, biće brisano, a to važi i za ostale teme.
Moderator Fristajlo
izvinjavam se što sam na post cato9 koji je bio van teme odgovorio pišući takođe van teme,razlog tome je što sam hteo da skrenem pažnju na kratki tekst pun mržnje i uvreda a ničim izazvan.
Ne zanimaju me serije tipa "Selo gori a baba se češlja"- ko se u tome nađe, on je lud[/b]
Mislim da je najbolji put da se muškarci i žene [b]malo "rastave"
da porodica kao ćelija nestane sa lica zemlje
iz ovako uvredljivih,teških reči punih mržnje,prepoznao sam kako cat29 reče,,ženu 21.-og veka,, a kopiju junakinja ali po malo uzetu iz sve četiri njih.zar je žena dvadest prvog veka jedino poznata po seksu sa dečacima,gej kombinacijama iz znatiželje,vezu sa oženjenim bogatašem a kao nije sponzoruša.
izričito se protivim maltretiranju žena,prema njima se lično ophodim sa izuzetnom pažnjom,nežnošču,ljubavlju,istrpeo sam razne kritike po forumima zbog zaštite ženskih članova,protiv sam prostitucije baš iz razloga što ženu spusta u ponižavajući položaj.problem ispade na ovoj temi što se zalažem da žena treba da bude,ni žena glavnog junaka iz serijala radoša baića niti nalik na one četiri devojke
iz serijala seks i grad.
uspešna,školovana supruga i majka.....to je model koji treba da bude uzor svakoj ženi....
i uvek završim rečenicom svako ima pravoda živi onako kako mu se sviđa...
ako je ovo jeres onda sam ja grešnik.....
Ne zanimaju me serije tipa "Selo gori a baba se češlja"- ko se u tome nađe, on je lud[/b]
Mislim da je najbolji put da se muškarci i žene [b]malo "rastave"
da porodica kao ćelija nestane sa lica zemlje
iz ovako uvredljivih,teških reči punih mržnje,prepoznao sam kako cat29 reče,,ženu 21.-og veka,, a kopiju junakinja ali po malo uzetu iz sve četiri njih.zar je žena dvadest prvog veka jedino poznata po seksu sa dečacima,gej kombinacijama iz znatiželje,vezu sa oženjenim bogatašem a kao nije sponzoruša.
izričito se protivim maltretiranju žena,prema njima se lično ophodim sa izuzetnom pažnjom,nežnošču,ljubavlju,istrpeo sam razne kritike po forumima zbog zaštite ženskih članova,protiv sam prostitucije baš iz razloga što ženu spusta u ponižavajući položaj.problem ispade na ovoj temi što se zalažem da žena treba da bude,ni žena glavnog junaka iz serijala radoša baića niti nalik na one četiri devojke
iz serijala seks i grad.
uspešna,školovana supruga i majka.....to je model koji treba da bude uzor svakoj ženi....
i uvek završim rečenicom svako ima pravoda živi onako kako mu se sviđa...
ako je ovo jeres onda sam ja grešnik.....
laza- Stepski vuk
- Broj poruka : 13716
Datum upisa : 14.05.2010
Godina : 59
Smatram da su na forumu neki članovi zaista preterali i forsiraju nešto što nije tema.
Imate temu Pitanja, predlozi, sugestije https://ideja.serbianforum.info/o-forumu-pitanja-predlozi-sugestije-f68/pitanja-predlozi-sugestije-t1174-250.htm#top ali i mogućnost slanja pp-a moderatorima, supermoderatorima i administratorima gde se možete žaliti na određene stvari.
Imate temu Pitanja, predlozi, sugestije https://ideja.serbianforum.info/o-forumu-pitanja-predlozi-sugestije-f68/pitanja-predlozi-sugestije-t1174-250.htm#top ali i mogućnost slanja pp-a moderatorima, supermoderatorima i administratorima gde se možete žaliti na određene stvari.
Arwen Evenstar- Super član
- Broj poruka : 6383
Datum upisa : 31.03.2010
Godina : 41
Jao Fri, a zasto pa smeta ta K.B.?Fristajlo ::
Prvo je navedeno da ce nam pokvariti devojcice, da ce im biti los primer, da se eto, u seriji ne vidi gde to ona radi, kako moze da toliko zaradjuje nesto sitno piskarajuci, samo se doteruje i kupuje? To si se ti pitao Fri. Rekoh ti da lik K.B. uopste nije tako zamisljen, da je eto, pratis od pola osam kad krene na posao, do uvece, kad pere zube pred spavanje. Nije to ''Rat i mir'',''Tihi Don'' pa da mora biti opsirno sve objasnjeno i dosadno u mnogim trenucima, to je humoristicka serija. Humoristicka serija, sa glavnim zenskim likovima i jasnom porukom zenama:
Uzivajte u zivotu, provodite se, budite solidarne, imate na to svako pravo!
Budi malo slobodniji u razmisljanju, donosenju zakljucaka, ne boj se zena koje se zabavljaju u zivotu, ne znaci da su takve lose majke ukoliko to postanu, da nikada nece biti nicije supruge, da su glupe i povrsne. Ne znaci da biti usedelica(???) i spiskati svojih 45 godina u nista , kako ti to razumes, da u tom dobu , ukoliko zena zivi sama bez partnera i porodicne rutine(brak, deca, kuca, posao), da ta zena ne vredi nista drustvu i svojoj porodici i prijateljima. Da ne vredi sebi. Sve je to individualno. Tebe plasi upravo to zensko osamostaljivanje i zenska potreba za zenskom solidarnoscu. To se cita u tvojim postovima ovde. Ne znaci da su zene kurve ukoliko biraju prve muskarca za krevet ili nesto vise.
Zato sam se upustila u to''slikanje'' straha jednog obicnog konzervativca uplasenog od Keri Bredso i njenih pomahnitalih drugarica koje ruse tabue u glavama mnogih zena, i sire strah i nezadovoljstvo u glavama mnogih konzervativnih zena i narocito muskaraca . U ovu drugu grupu spadas i ti, sudeci po tvojim postovima sa ove teme.
Zato, ne razumem, ne vidim, ne oseca se ni pod tackom ''razno'' da si ti mene ''oduvao'' na ovoj temi.
Ti si seriju napao klimavim tzv.dokazima, ja sam ti pobila te klimave argumente koje iznosi dr.Milivojevic-fantazer, samo zanimanje mu to govori- slobodni umetnik dr.Zoran Milivojevic. .
Umetnost je sirok pojam, rekoh ti, ova serija to ne pretenduje da bude. Televizijska forma i nije dusu dala za tako nesto. Scenario ove serije to i ne sadrzi u sebi, tu zelju i tu ''umetnicku'' potrebu. Sadrzi jednu vrstu bunta, obracuna sa predrasudama , tabuima vezanim za zensko mesto u savremenom drustvu koje ti nikako ne razumes vec u ovoj seriji vidis, ukoliko Keri odradi svoje zamisljeno po prici, kao opasnost po tradicionalne vrednosti srpskog drustva? Smesno i strasno u isti mah. Samanta nije musko, pa nekima smeta to sto radi, kvari nase devojcice? Neka smeta i treba da smeta. Kad za bolje od straha ne znaju.
Osim sto se bojis necega sto se tebe direktno ne tice, okrivljujes za sve nase zlo zapad i sve sto dolazi sa zapada u ksenofobicnom stilu, ne vidim da ista drugo radis.
I da, opet govoris ''mi'' umesto -''ja''. To ti je bez veze.
:angel2:
PS
Pozdrav drugarici sa strelom u avataru koja nije moj advokat, da se zna.
Gost- Gost
"Divlja"
Taj fazon denunciranja sagovornika imputiranjem stavova koje nema je vrlo ružan, i već sam ti skretao pažnju na to; pokušaj da to izbaciš iz navike.
No, ne sekiraj se; dok je ovako, tebi će biti lepo; zato se ovako lavovski i boriš da tako i ostane; ti, i svi tvoji saborci...
Opet ti sa tvojim "tumačenjima misli"; i naravno, opet po potrebi i željama. Rekoh ti već, ne radi te stvari.Budi malo slobodniji u razmisljanju, donosenju zakljucaka, ne boj se zena koje se zabavljaju u zivotu, ne znaci da su takve lose majke ukoliko to postanu, da nikada nece biti nicije supruge, da su glupe i povrsne.
Gde i kad sam išta ma i slično tome rekao? Dokle misliš da igraš kvarno?Ne znaci da biti usedelica(???) i spiskati svojih 45 godina u nista , kako ti to razumes, da u tom dobu , ukoliko zena zivi sama bez partnera i porodicne rutine(brak, deca, kuca, posao), da ta zena ne vredi nista drustvu i svojoj porodici i prijateljima. Da ne vredi sebi. Sve je to individualno. Tebe plasi upravo to zensko osamostaljivanje i zenska potreba za zenskom solidarnoscu. To se cita u tvojim postovima ovde. Ne znaci da su zene kurve ukoliko biraju prve muskarca za krevet ili nesto vise.
Taj fazon denunciranja sagovornika imputiranjem stavova koje nema je vrlo ružan, i već sam ti skretao pažnju na to; pokušaj da to izbaciš iz navike.
Shvatam da ne vidiš; po nešto ne vidiš, po nešto previđaš, namerno. A neke stvari nisi sposobna da vidiš, usled očigledne greške u konceptu ličnosti.Osim sto se bojis necega sto se tebe direktno ne tice, okrivljujes za sve nase zlo zapad i sve sto dolazi sa zapada u ksenofobicnom stilu, ne vidim da ista drugo radis.
No, ne sekiraj se; dok je ovako, tebi će biti lepo; zato se ovako lavovski i boriš da tako i ostane; ti, i svi tvoji saborci...
Strana 8 od 12 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12
Similar topics
» Kako se snalazite
» Žene ili Muškarci?
» Zene sa dva prezimena
» Eurobasket 2015. žene
» Istina i kako je podneti...
» Žene ili Muškarci?
» Zene sa dva prezimena