Ko je trenutno na forumu
Imamo 203 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 203 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Moze li covek biti srecan u ovakvim drustvenim okolnostima??
+11
laza
Orhideja
Dragana
Prince
Avramova
Fraya
Johnny-Azra
cat09
diotimo
Fristajlo
ellen
15 posters
Ideja forum :: DRUŠTVO :: Društvo
Strana 2 od 4
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Moze li covek biti srecan u ovakvim drustvenim okolnostima??
Ono što me može usrećiti ne može ni jedna okolnost da mi uskrati.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Sreća uopšte ne zavisi od okolnosti nego od načina na koje te okolnosti doživljavamo.
cat09- Profi član
- Broj poruka : 4157
Datum upisa : 24.03.2010
Žao mi je, ali, ja uvek uračunavam okolnosti. Ja sve uračunavam.
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Fristajlo ::
E, vidiš- u tome i jeste trik. Ja jesam srećan, u meri kojom sam ja donekle zadovoljan; imam za osnovno, relativno sam zdrav, nemam nekih velikih problema; osim jednog...
Meni nije dovoljno da je meni dobro; meni treba da je i drugima dobro. Za ovo doba, ja sam naopak čovek- jer, danas se traže i na ceni su drugačiji ljudi- oni kojima je ja ispred mi, i kojima je moje ispred naše. Ja sam anahronizam danas, i čekam bolje sutra.
Jasnije?
A kako te usrećiti onda?
Orhideja- Prijatelj foruma
- Broj poruka : 8799
Datum upisa : 08.03.2010
Fristajlo ::Žao mi je, ali, ja uvek uračunavam okolnosti. Ja sve uračunavam.
Ti si, bre, pesimista. Daj unesi malo pozitivnog razmišljanja i videćeš da ćeš na stvari drugačije gledati i osećati se mnogo bolje. Moram malo da te opomenem, i to ovako
Nije sve tako crno kao što ti misliš.
cat09- Profi član
ellen ::Nesto se pitam, moze li se biti srecan, kad vidis svu ovu bedu i nesrecu oko sebe?
``... nije sreca para puna vreca - to znaju oni sto je imaju...``
U zivotu samo treba naci neku, makar i najsitniju radost, drzati se toga, ostati nasmejan, izvlaciti osmeh drugima i sve ide lakse..
Nikome danas nije lako, svi smo u problemima, pre svega novcanim, a to za sobom vuce, nazalost, mnoge druge, najbitnije je zdravlje i ljubav i prisutnost bliznjih - to je ono sto svako od nas treba da ``pronadje`` i sacuva.
Sve ostalo je manje bitno..
ludo_913- Profi član
- Broj poruka : 1402
Datum upisa : 06.04.2010
Godina : 34
Može ako je non stop pod desjtvom alkohola ili droge...Pod uslovom da se nikad ne otrijezni ...
Johnny-Azra- Super član
- Broj poruka : 6782
Datum upisa : 10.03.2010
Hebes okolnosti...Dok ja sacekam da se okolnosti promene,ode zivot...Neka hvala
digitalmandrak- Supermoderator
- Broj poruka : 12500
Datum upisa : 22.03.2010
digitalmandrak ::Hebes okolnosti...Dok ja sacekam da se okolnosti promene,ode zivot...Neka hvala
Potpisujem.
cat09- Profi član
Pa stvarno...Napolju je divan dan,dovoljno za pocetak
digitalmandrak ::Pa stvarno...Napolju je divan dan,dovoljno za pocetak
Ja se baš sada spremam da odem do grada. Nećem da dangubim ispred kompjutera kad je ovakvo vreme.
A biće i šopinga, što je najvažnije...
cat09- Profi član
Samo ti šopingiraj ,a ovam trt mrt... :vala02:
Johnny-Azra- Super član
- Broj poruka : 6782
Datum upisa : 10.03.2010
Johnny-Azra ::Samo ti šopingiraj ,a ovam trt mrt... :vala02:
Nema kod mene mrt, samo trt
cat09- Profi član
Teško, skoro nemoguće.Orhideja ::
A kako te usrećiti onda?
Da, ja jesam pesimista, a to je zato što razmišljam. To je moj sklop, i ja to ne mogu da zaustavim.cat09 ::
Ti si, bre, pesimista. Daj unesi malo pozitivnog razmišljanja i videćeš da ćeš na stvari drugačije gledati i osećati se mnogo bolje.
Nije sve tako crno kao što ti misliš.
Gledamo iz različitih uglova- nije ni sve u jarkim bojama, kao što ti misliš...
Teško, skoro nemoguće.
Mislimmmmmm, da to nije tako teško.
Možeš ali trenutno možda ne želiš, svi mi razmišljamo.Da, ja jesam pesimista, a to je zato što razmišljam. To je moj sklop, i ja to ne mogu da zaustavim.
Rekoh- ugao gledanja. Znam neke stvari, i shodno sklopu moje ličnosti- ne mogu drugačije. Svako tegli svoj krst uz neku svoju Golgotu.Orhideja ::Možeš ali trenutno možda ne želiš, svi mi razmišljamo.Da, ja jesam pesimista, a to je zato što razmišljam. To je moj sklop, i ja to ne mogu da zaustavim.
[quote="Fristajlo"]
Naravno da i ja razmišljam, ali ne u jarkim bojama kao što ti misliš. Ne dozvoljavam da me bilo kakve okolnosti dovedu u fazu pesimizma jer tako je nemoguće živeti.
Kad bih gledala na životne okolnosti, uvek bih mogla da nađem nešto što će me učiniti nesrećnom. Ali ne dam se i ne dozvoljavam sebi da dospem do takve faze. Uvek se uhvatim za nešto što je lepo, a okolnosti ponekad ne mogu da izmenim. Ono što mogu da menjam, to sam ja i način na koji gledam na život. Trudim se da ga gledam sa one lepše strane jer, kao što sam rekla, ne bih mogla da idem kroz život sa večito tmurnim mislima u glavi...
Mislim da i ti i svaki čovek mogu da promene svoje viđenje sveta ukoliko shvate da im je sadašnje pogrešno i ne vode ih ka pravoj sreći...
Naravno da i ja razmišljam, ali ne u jarkim bojama kao što ti misliš. Ne dozvoljavam da me bilo kakve okolnosti dovedu u fazu pesimizma jer tako je nemoguće živeti.
Kad bih gledala na životne okolnosti, uvek bih mogla da nađem nešto što će me učiniti nesrećnom. Ali ne dam se i ne dozvoljavam sebi da dospem do takve faze. Uvek se uhvatim za nešto što je lepo, a okolnosti ponekad ne mogu da izmenim. Ono što mogu da menjam, to sam ja i način na koji gledam na život. Trudim se da ga gledam sa one lepše strane jer, kao što sam rekla, ne bih mogla da idem kroz život sa večito tmurnim mislima u glavi...
Mislim da i ti i svaki čovek mogu da promene svoje viđenje sveta ukoliko shvate da im je sadašnje pogrešno i ne vode ih ka pravoj sreći...
cat09- Profi član
Rekoh- ugao gledanja. Znam neke stvari, i shodno sklopu moje ličnosti- ne mogu drugačije. Svako tegli svoj krst uz neku svoju Golgotu.
Mijenjaj ugao, može drugačije...i svako nosi svoj krst nisi jedini.
Fristajlo ::E, vidiš- u tome i jeste trik. Ja jesam srećan, u meri kojom sam ja donekle zadovoljan; imam za osnovno, relativno sam zdrav, nemam nekih velikih problema; osim jednog...ellen ::
.Prosto mi je nezamislivo i neprihvatljivo da moja sreca moze da zavisi od drugih.
Meni nije dovoljno da je meni dobro; meni treba da je i drugima dobro. Za ovo doba, ja sam naopak čovek- jer, danas se traže i na ceni su drugačiji ljudi- oni kojima je ja ispred mi, i kojima je moje ispred naše. Ja sam anahronizam danas, i čekam bolje sutra.
Jasnije?
Ti uopste nisi naopak ..ako je tacno, ovo sto si napisao..ti posedujes jednu lepu i retku osobinu koja se granici sa empatijom...i to je veliko bogatstvo koje posedujes...i treba da ti je srce puno zbog toga i tebi i onima koji te poznaju...
Kamo srece da je vise takvih ljudi...gde bi nam bio kraj...srecu trazi u sebi..naravno da spoljne okolnosti mogu uticati..ali sve zavisi od tebe...iskljucivo od tebe...
Pronacices se tako, sto je potrebna komunikacija i druzenje sa slicnim ljudima..treba doci do njih ...onda je sve drugacije...lakse i bolje... To nije lako..u ovoj ''ludnici'',ali je moguce...treba verovati i dogodice se....
diotimo- Banovan
- Broj poruka : 343
Datum upisa : 22.05.2010
Naravno da nisam ja naopak, nego ovaj vrednosni sistem. U tome i jeste stvar- nisam ja nesrećan po mom vrednosnom sistemu- po njemu, meni je sve potaman, jer sam u skladu s njim. Po ovom, važećem (koji prezirem) ja sam neprilagođen, po sopstvenom izboru.dr diotimo ::
Ti uopste nisi naopak ..ako je tacno, ovo sto si napisao..ti posedujes jednu lepu i retku osobinu koja se granici sa empatijom...i to je veliko bogatstvo koje posedujes...i treba da ti je srce puno zbog toga i tebi i onima koji te poznaju...
Kamo srece da je vise takvih ljudi...gde bi nam bio kraj...srecu trazi u sebi..naravno da spoljne okolnosti mogu uticati..ali sve zavisi od tebe...iskljucivo od tebe...
Pronacices se tako, sto je potrebna komunikacija i druzenje sa slicnim ljudima..treba ih pronaci..onda je sve drugacije...lakse i bolje... To nije lako..u ovoj ''ludnici'',ali je moguce...treba verovati i dogodice se....
Zato tu sreću ne mogu da tražim u sebi (ne razumete koncept!) jer ona i nije u meni- izmeštena je van mog dohvata.
A verovanjima se ne bavim, baratam samo sa činjenicama, budući ovakav, kakav sam (opet, pogrešna razumete). To je Niče, bez fašistoidne ideje o nadčoveku- moj nadčovek radi danas za mizernu nadnicu, 12-15 sati dnevno, da poplaća račune i nahrani decu, i sve to sa voljom i bez roptanja. Za to treba snage, nadljudske; za pljačku i otimanje, grabež i pohlepu -samo slabost karaktera.
Tome ne mogu da se divim.
Fristajlo@
Pre svega zivimo u vremenu gde su izvitoperene moralne norme.i gde je ..stari sistem vrednosti srusen,a novi nije stvoren..da se naslutiti , sta se sve dogadja...' znamo svi zbog cega je tako..i necu sad o tome...
Znaci,ti si srecan zbog svoje prirode ,ali ona ne odgovara ovom '' vremenu''.. i njegovim ''vrednostima '' koji se namecu...
Ti si neprilagodjen po sopstvenom izboru...Zanima me..da li se ne mozes prilagoditi ili se neces prilagoditi..to je velika razlika..(postoje ljudi ..koji se ne mogu prilagoditi..po cenu zivota i svega..hipersenzibilitet.. )Ali,takodje postoje i oni koji to nece...znaci..ili neces..ili ne mozes...(ima onih koji bi zeleli da se prilagode,ali im tananost i suptilnost duse to ne dozvoljava...)
..Naravno da nisam ja naopak, nego ovaj vrednosni sistem. U tome i jeste
stvar- nisam ja nesrećan po mom vrednosnom sistemu- po njemu, meni je
sve potaman, jer sam u skladu s njim. Po ovom, važećem (koji prezirem)
ja sam neprilagođen, po sopstvenom izboru.
Pre svega zivimo u vremenu gde su izvitoperene moralne norme.i gde je ..stari sistem vrednosti srusen,a novi nije stvoren..da se naslutiti , sta se sve dogadja...' znamo svi zbog cega je tako..i necu sad o tome...
Znaci,ti si srecan zbog svoje prirode ,ali ona ne odgovara ovom '' vremenu''.. i njegovim ''vrednostima '' koji se namecu...
Ti si neprilagodjen po sopstvenom izboru...Zanima me..da li se ne mozes prilagoditi ili se neces prilagoditi..to je velika razlika..(postoje ljudi ..koji se ne mogu prilagoditi..po cenu zivota i svega..hipersenzibilitet.. )Ali,takodje postoje i oni koji to nece...znaci..ili neces..ili ne mozes...(ima onih koji bi zeleli da se prilagode,ali im tananost i suptilnost duse to ne dozvoljava...)
Poslednji izmenio dr diotimo dana Sub Jun 05, 2010 2:35 am, izmenjeno ukupno 1 puta
diotimo- Banovan
moj nadčovek radi danas za mizernu nadnicu, 12-15 sati dnevno, da poplaća račune i nahrani decu, i sve to sa voljom i bez roptanja. Za to treba snage, nadljudske; za pljačku i otimanje, grabež i pohlepu -samo slabost karaktera.
Tome ne mogu da se divim.
Bravo
Neću, jer ne vidim valjan razlog za to. Zar sam ceo svoj život gradio sebe, da bih se sada rušio? Da bi mi bilo "bolje", treba da budem gori?dr diotimo ::Zanima me..da li se ne mozes prilagoditi ili se neces prilagoditi..
Na ova pitanja ne treba ni davati odgovor, ne vidim smisao. Ja volim da gradim, ne da razaram.
Fristajlo@
Zasto sebe mucis?...Zasto zelis da verujes da su ljudi to sto mislis ,a,ne ono sto oni,ZAISTA jesu....?
Covek je palo,lose i nistavno bice... rodjeno sa klicama zla i dobra ..ali i zla...
Znas li ko rukovodi njime..pa uglavnom nagoni.(agresija...).znas li sta o n jima...i njihovoj zloj i destruktivnoj prirodi...da poznajes te stvari..drugacijem bi pricao...
A,zamisli tek velicinu onoga sto se ne zna...u nama ljudima...pa pricas o nepravdi..dovoljno je pogledati medije...
Ti mucis sebe.potrebno je ostati svoj..ali prilagoditi se...
...Neću, jer ne vidim valjan razlog za to. Zar sam ceo svoj život gradio
sebe, da bih se sada rušio? Da bi mi bilo "bolje", treba da budem gori?
Na
ova pitanja ne treba ni davati odgovor, ne vidim smisao. Ja volim da
gradim, ne da razaram.
Zasto sebe mucis?...Zasto zelis da verujes da su ljudi to sto mislis ,a,ne ono sto oni,ZAISTA jesu....?
Covek je palo,lose i nistavno bice... rodjeno sa klicama zla i dobra ..ali i zla...
Znas li ko rukovodi njime..pa uglavnom nagoni.(agresija...).znas li sta o n jima...i njihovoj zloj i destruktivnoj prirodi...da poznajes te stvari..drugacijem bi pricao...
A,zamisli tek velicinu onoga sto se ne zna...u nama ljudima...pa pricas o nepravdi..dovoljno je pogledati medije...
Ti mucis sebe.potrebno je ostati svoj..ali prilagoditi se...
diotimo- Banovan
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Ja sam dobar čovek
» Problem otuđenja na društvenim mrežama
» Kathleen Battle
» Ne može da vam dosadi
» Sudbina! Da li se od nje moze pobeci?
» Problem otuđenja na društvenim mrežama
» Kathleen Battle