Ko je trenutno na forumu
Imamo 113 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 113 Gosta :: 2 ProvajderiNema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 359 dana Sub Okt 05, 2024 7:41 am
Zadnje teme
Kontrolni panel
Profil |
Članstvo |
Privatne poruke |
Ostalo |
Traži
Žene vozači
+10
IceQueen
ostensibly
Avramova
Fristajlo
inspy
Vrdalama
Hipi
Зорица
Johnny-Azra
Orhideja
14 posters
Ideja forum :: SPORT :: Sport :: Auto-moto
Strana 2 od 3
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Re: Žene vozači
Ima dobrih vozaca medju zenama, kao i medju muskarcima i obrnuto. Uh, dokle cemo mi muskarci da mislimo da su zene nesposobnije.
drdoktor- Banovan
- Broj poruka : 1448
Datum upisa : 06.04.2010
Dok nam ne dokažu suprotno...drdoktor :: Uh, dokle cemo mi muskarci da mislimo da su zene nesposobnije.
Fristajlo- Legendarni član
- Broj poruka : 19643
Datum upisa : 17.03.2010
Otprilike sam skontala zbog čega žene smatraju lošijim vozačima od muškaraca.
Ako pretpostavimo da svaka žena vodi računa o svojim rukama, da nosi suknju itd. logično je da se neće petljati oko motora, menjanja ulja, guma i sl. da bi zaštitila svoje negovane ruke, pre svega.
Muškarci to sebi mogu dozvoliti jer nemaju duge nokte kao većina žena pa da ih mogu polomiti ili zagrebati lak. Mogu se saviti jer nose pantalone i svašta još, da ne nabrajam.
Kada se žena koja vozi auto kao Fandjo nadje u situaciji da joj npr. zariba karburator ( ), neće otvarati haubu i čačkati oko rezervoara i karburatora da bi videle kvar, već će sačekati prvog dobronamernika ili otšlepati auto do automehaničara što je sasvim normalno i nikako ne slabi dokaz da su žene jednako dobri vozači kao i muškarci.
Zaboravih i cipele na štikle koje im ograničavaju pokrete pa se ne upuštaju u brzu vožnju osim ako voze na duge staze.
Sve u svemu, pravila nema. Štaviše, žene su odlični vozači.
Evo npr. ja. Vozim bicikl bez ruku. Zar to već nije znak da bi i auto vozila isto tako vešto i da li je uopšte bitno da znam na kom principu radi karburator kad ga ionako neću sama popravljati.
Pre neki dan sam bila upitana šta je to karburator. Skoro da sam potrefila, samo nijasne su bile u pitanju.
Ako pretpostavimo da svaka žena vodi računa o svojim rukama, da nosi suknju itd. logično je da se neće petljati oko motora, menjanja ulja, guma i sl. da bi zaštitila svoje negovane ruke, pre svega.
Muškarci to sebi mogu dozvoliti jer nemaju duge nokte kao većina žena pa da ih mogu polomiti ili zagrebati lak. Mogu se saviti jer nose pantalone i svašta još, da ne nabrajam.
Kada se žena koja vozi auto kao Fandjo nadje u situaciji da joj npr. zariba karburator ( ), neće otvarati haubu i čačkati oko rezervoara i karburatora da bi videle kvar, već će sačekati prvog dobronamernika ili otšlepati auto do automehaničara što je sasvim normalno i nikako ne slabi dokaz da su žene jednako dobri vozači kao i muškarci.
Zaboravih i cipele na štikle koje im ograničavaju pokrete pa se ne upuštaju u brzu vožnju osim ako voze na duge staze.
Evo npr. ja. Vozim bicikl bez ruku. Zar to već nije znak da bi i auto vozila isto tako vešto i da li je uopšte bitno da znam na kom principu radi karburator kad ga ionako neću sama popravljati.
Pre neki dan sam bila upitana šta je to karburator. Skoro da sam potrefila, samo nijasne su bile u pitanju.
Avramova- Legendarni član
- Broj poruka : 69578
Datum upisa : 07.03.2010
Avramova ::
...
Meni cale ranije stalno objasnjavao na kom principu auto funkcionise, uopste kao princip mashine, s vremena na vreme mi obnavljao pricu i utvrdjivao gradivo, pa mi uporedjivao standardni motor sa onim Vankelovim (ili kako vec )..delovi, eksplozija i to sve...al ne vredi kad mi mozak nije na tu stranu. Pricao i pricao,al ja detalje izgubim, imam opstu sliku al sta kad vishe volem cvece i prolece.
I sad kad se vidimo,on krene... a moram da ga saslusham, kad voli...
Autic mi lak i jak i slusham mu dusu, motor, shkripu, znam i kad me zanosi pa na remont kod M.
mada, sve je to srnjce, a i nije bas normalno da se covek krece 30~~200km/h..if you know what I mean))
biciklo je zakon, noge tek, al u nekom drugom svetu :divlja:
inspy- Profi član
- Broj poruka : 3239
Datum upisa : 09.04.2010
Lepo sam ja rek'o- oca vam ženskog...
Jes' vido, ubedile smo te.
ma krivo mi sto jos onda nisam polagala za D.kategoriju, kad je cale nagovarao sestru i mene.
Mogla sam da radim u gradskom saobracajnom ili taksiram.
ustvari mogu i sad da taksiram. :kastanjete:
Mogla sam da radim u gradskom saobracajnom ili taksiram.
ustvari mogu i sad da taksiram. :kastanjete:
inspy- Profi član
Hteo čovek sina, ali, ne biva...inspy ::ma krivo mi sto jos onda nisam polagala za D.kategoriju,
Hteo čovek sina, ali, ne biva...
Sine Katice....
digitalmandrak- Supermoderator
- Broj poruka : 12500
Datum upisa : 22.03.2010
Da, bre!
Avramova ::Otprilike sam skontala zbog čega žene smatraju lošijim vozačima od muškaraca. Štaviše, žene su odlični vozači.
Otprilike nisi skontala zbog cega su zene losiji vozaci... :zongler:
Ne govorimo ovde o popravkama automobila,koju ni svaki muskarac NE MORA da zna,vec o VOZNJI i ponasanju u saobracaju.
Ako nastavis da vozis bicikli bez ruku pazi da ne naucis i bez zuba da vozis isti
A rekla si da navedem jedan konkretan primer? Na zalost ne postoji SAMO JEDAN
To sto zene u svoju odbranu isticu kako one procentualno manje izazivaju saob.nezgode je samo zato sto one procentualno i manje ucestvuju u saobracaju.
Vrdalama- Profi član
- Broj poruka : 3139
Datum upisa : 15.03.2010
Pa miša mu, navedi makar jedan primer.
Oko procenata nisam ni zucnula ali ću sada. To što tvrde da su muškarci bolji vozači je samo zato što procentualno više učestvuju u saobraćaju.
Sigurna sam da sam skontala da je sve čista zabluda.
Oko procenata nisam ni zucnula ali ću sada. To što tvrde da su muškarci bolji vozači je samo zato što procentualno više učestvuju u saobraćaju.
Sigurna sam da sam skontala da je sve čista zabluda.
Avramova ::Pa miša mu, navedi makar jedan primer.
Pa misha mu u toku dana toliko primera vidim da se kuci vratim istraumiran :ble:
I trudim se da ih sto pre zaboravim,jer sutra me cekaju novi primeri "divnih" zena vozaca
Vrdalama- Profi član
Vrdalama ::Avramova ::Pa miša mu, navedi makar jedan primer.
Pa misha mu u toku dana toliko primera vidim da se kuci vratim istraumiran :ble:
I trudim se da ih sto pre zaboravim,jer sutra me cekaju novi primeri "divnih" zena vozaca
....opet su te preshisale pa si ostao iza u magli.
inspy- Profi član
Ma da.....zivela ti meni :toto:
Vrdalama- Profi član
Vrdalama ::Ma da.....zivela ti meni :toto:
ej, pa nemoj tako.
Nit smo sve bash toliko smotane, nit ste vi kraljevi asfalta.
inspy- Profi član
Ja nisam tvrdio da su svi muskarci kraljevi asfalta....Ali mnoge zene tvrde kako su zene super vozaci.
Nesto i ne nadjoh takve
Nesto i ne nadjoh takve
Vrdalama- Profi član
Nisam tvrdila da su sve žene super vozači kao što to nisu ni muškarci.
Ima vremena, naićićeš i na super vozačicu smo obrati pažnju
Ima vremena, naićićeš i na super vozačicu smo obrati pažnju
Da ja pripomognem...Avramova ::Pa miša mu, navedi makar jedan primer.
Žene su "fabrički" slabije u prostornoj orijentaciji (u većini slučajeva), fizički slabije, sporije u reakciji (refleksne radnje)... Ima toga dosta. No, to ne znači mnogo šta bitno, osim da su njihove reakcije lošije u ekstremnim, kriznim situacijama; to su pokazala vrlo ozbiljna istraživanja.
Zato, svesne toga- žene jesu opreznije i sklone poštovanju propisa, više od muškaraca; generalno je tako, ali, kao i sve generalne ocene- sadrže procenat greške...
Ja nisam vozačica iz razumljivih razloga. Mislim da bih dovela u opasnos' i svoj i i život pešaka, zato ne sedam za volan.
Probala sam više puta da vozim i oslobodim se tog stra' ali sam odustala jer sam jednom imala udes.
Nije to bio neki strašan udes, sela sam za volan umesto prijatelja jer kola nisu htela da krenu. On je gurao, a ja bila za volanom i slušala njegove komande. Kad su kola krenula, lupila sam u obližnji zid dok je on trčao za mnom sav preznojen.
Eto, od tada ne sedam na mesto vozača. Udarila jednom u zid i nećem više da pokušavam. Muž me smara da upišem vožnju ali ja se i dalje ne dam.
Probala sam više puta da vozim i oslobodim se tog stra' ali sam odustala jer sam jednom imala udes.
Nije to bio neki strašan udes, sela sam za volan umesto prijatelja jer kola nisu htela da krenu. On je gurao, a ja bila za volanom i slušala njegove komande. Kad su kola krenula, lupila sam u obližnji zid dok je on trčao za mnom sav preznojen.
Eto, od tada ne sedam na mesto vozača. Udarila jednom u zid i nećem više da pokušavam. Muž me smara da upišem vožnju ali ja se i dalje ne dam.
cat09- Profi član
- Broj poruka : 4157
Datum upisa : 24.03.2010
cat09 ::On je gurao, a ja bila za volanom i slušala njegove komande. Kad su kola krenula, lupila sam u obližnji zid dok je on trčao za mnom sav preznojen.
Kety, izvinjavam ti se na smehu, nije u redu s moje strane, ali ne odolevam čim te zamslim za volanom u kriznom trenutku.
Ne vozim niti ću. Lepše je da mene voze pa makar i taxi. Ne mogu i da kuvam i da vozim a znam sto posto da sam u onom manjem procentu o kome je Fristajlo pisao. Refleksi su mi ko munja. :mmm:
Avramova ::
Kety, izvinjavam ti se na smehu, nije u redu s moje strane, ali ne odolevam čim te zamslim za volanom u kriznom trenutku.
Ne vozim niti ću. Lepše je da mene voze pa makar i taxi. Ne mogu i da kuvam i da vozim a znam sto posto da sam u onom manjem procentu o kome je Fristajlo pisao. Refleksi su mi ko munja. :mmm:
Ja sam totalan antitalenat za vožnju, a mislim da bih bila i opasnost za saobraćaj.
So, no thanks.
cat09- Profi član
cat09 obozavam te....Jesi antitalenat ,ali si iskrena za razliku od mnogih Fandja medju zenama...
Avramova,drz' se ti bicikla
Vrdalama- Profi član
Vrdalama ::cat09 obozavam te....Jesi antitalenat ,ali si iskrena za razliku od mnogih Fandja medju zenama..
Ovo je na moj račun, to oko Fandja.
Vrdalama ::Avramova,drz' se ti bicikla
'Oću, držim se...
Vrdalama ::cat09 obozavam te....Jesi antitalenat ,ali si iskrena za razliku od mnogih Fandja medju zenama...
Pa priznajem da ne znam da vozim, š'o da lažem?
A i zdravije je pešačenje.
cat09- Profi član
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Zene sa dva prezimena
» Žene ili Muškarci?
» Eurobasket 2015. žene
» Uloga zene u Crkvi..
» Kako je Sex&Grad promenio zene
» Žene ili Muškarci?