Navigacija
 Portal
 Forum
 FAQ
Ko je trenutno na forumu
Imamo 4 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 4 Gosta :: 2 Provajderi

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 309 dana Pon Jan 09, 2012 11:51 pm
Zadnje teme
» Vesti iz sveta astronomije...
Danas u 8:06 pm od Brave Heart

» Vesti iz sveta IT-ja (softver, hardver i...)
Danas u 7:24 pm od Brave Heart

» DW - svetska scena i region Balkana
Danas u 6:41 pm od Brave Heart

» Filmske novosti...
Juče u 8:30 pm od Brave Heart

» Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...
Juče u 7:28 pm od Brave Heart

» Q
Sre Jan 16, 2019 10:34 pm od Mesrine

» Vesti iz sveta umetnosti
Uto Jan 15, 2019 6:23 pm od Brave Heart

» Vesti - književnost...
Pon Jan 14, 2019 7:14 pm od Brave Heart

» Životinje, ljudi i priroda u sinergiji..
Sre Jan 09, 2019 3:25 pm od Poli

» Dogodine u Prizrenu...
Uto Jan 08, 2019 10:34 pm od Davidova

» Beogradski sindikat
Uto Jan 08, 2019 10:06 pm od Davidova

» Bog u metrou
Uto Jan 08, 2019 10:00 pm od Davidova

» Check 123 i Europeana - kultura, umetnost, istorija...
Uto Jan 08, 2019 8:37 pm od Brave Heart

https://2img.net/h/s1.postimg.cc/2jaw3c4r7j/logo-cir.png
https://2img.net/h/s28.postimg.cc/sbinr7rvx/bloggif_58f133ee2ca1e.png
https://2img.net/h/s10.postimg.cc/s8x6lw7bt/GF-_Logo12.png
https://2img.net/h/s17.postimg.cc/p630tcadr/vremenska_prognoza.png
Traži
 
 

Rezultati od :
 


Rechercher Napredna potraga


Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Strana 3 od 6 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći

Ići dole

Re: Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Počalji od Brave Heart taj Ned Dec 23, 2018 6:35 pm

avatar
Brave Heart
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 19647
Datum upisa : 19.12.2013
Godina : 50
Lokacija : Niš

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Počalji od Brave Heart taj Ned Dec 23, 2018 6:38 pm

avatar
Brave Heart
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 19647
Datum upisa : 19.12.2013
Godina : 50
Lokacija : Niš

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Počalji od Brave Heart taj Ned Dec 23, 2018 6:41 pm

Smile Nvidia sprema GTX 1660 Ti/GTX 1160 grafičku kartuGlasine, koje se tiču budućih Nvidia Turing grafičkih karti, sve se češće pojavljuju a sve je više i kontradiktornih izveštaja, što donosi dosta misterije kada su u pitanju video karte koje će se pojaviti nakon RTX 2060 modela.

Sajt Expreview izveštava da Nvidia radi na grafičkoj karti pod nazivom GTX 1660 Ti, koja će podeliti Nvidijinu aktuelnu liniju GPU-ova na GTX 11/16 seriju i RTX 20 seriju. GTX 11/16 serija će nuditi "Turing Shaders", dok će RTX 20 serija nuditi podršku za RTX Ray Tracing.

Sajt Videocardz je potom izvestio da Nvidia neće objaviti RTX 2050 seriju grafičkih karti, već će se odlučiti za TU116-bazirane GTX 1160 modele, za koje se veruje da će biti isti GPU kao što je i GTX 1660 Ti, koji je pomenuo Expreview. Moguće je da Nvidia još uvek nije odlučila koji će finalni naziv grafičke karte biti, pa se zbog toga u IT medijima pojavljuju različiti nazivi. Naravno, moguće je i da jedan ili oba izvora ovih vesti imaju pogrešne informacije.

Ukoliko su izveštaji Expreviewa tačni, Nvidia planira da objavi Turing bazirane grafičke karte bez kompanijinih RT jezgara, ostavljajući Ray Tracing podršku isključivo kao premijum ponudu.

Izvor: Overclock3d
avatar
Brave Heart
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 19647
Datum upisa : 19.12.2013
Godina : 50
Lokacija : Niš

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Počalji od Brave Heart taj Ned Dec 23, 2018 6:43 pm

Smile Sud zabranio prodaju iPhone 7 i 8 modela u NemačkojQualcomm je dobio još jednu borbu pred sudovima protiv kompanije Apple, a ovoga puta u Nemačkoj. Prema navodima nadežnog suda u Nemačkoj, iPhone 7 i iPhone 8 modeli sa Intelovim modelima povređuju jedan Qualcommov patent.

Sud je izdao naređenje da se zabrani prodaja pomenutih iPhone modela, sve dok Apple ne bude bio u stanju da preinači odluku sudskih organa. Međutim, eksterni prodavci i dalje mogu da prodaju iPhone modele koji krše patente.

Prema saopštenju, koje dolazi iz kompanije Apple, iPhone XS, XS Max i XR ne ugrožavaju Qualcommov patent i nastaviće da se neometano prodaju.

Qualcomm je ranije uspeo da izdejstvuje zabranu prodaje iPhone X, 8 i starijih modela u Kini, ali zbog povrede drugog patenta. Kompanija planira da u Kini zabrani prodaju i iPhone XS i XR modela.

Izvor: GSMArena
avatar
Brave Heart
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 19647
Datum upisa : 19.12.2013
Godina : 50
Lokacija : Niš

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Počalji od Brave Heart taj Ned Dec 23, 2018 6:47 pm

Smile Review: MLS Easy TS 2018 4G – Te­le­fon za sve od 7 do 107

MLS je grčki pro­i­zvođač smar­tfo­na i ta­ble­ta ko­ji svo­je pro­i­zvo­de pla­si­ra pre sve­ga na grčko i ki­par­sko trži­šte. Od­sko­ra je pro­da­ja te­le­fo­na ovog pro­i­zvođača počela i u Srbi­ji. Po­red kla­sičnih An­dro­id pa­me­tnih te­le­fo­na, ima­ju i Easy se­ri­ju, na­me­nje­nu pre svih sta­ri­jim ko­ri­sni­ci­ma. Je­dan ta­kav te­le­fon se na­šao na na­šem tes­tu.Easy TS 2018 4G je ma­nji od stan­dar­dnih smar­tfo­na, ali i pri­me­tno veći od mo­no­blok mo­bil­nih te­le­fo­na ko­ji su nam os­ta­li u sećanju s kra­ja de­ve­de­se­tih i počet­ka dve­hi­lja­di­tih go­di­na. Pra­vi se u crnoj, sre­brnoj i šam­panj bo­ji i ima ma­li e­kran ose­tljiv na do­dir nis­ke re­zo­lu­ci­je od 240×320 pik­se­la. Du­gmići na tas­ta­tu­ri su ve­li­ki i či­tlji­vi, što je po­se­bno va­žno svi­ma ko­ji ima­ju ne­što sla­bi­ji vid. Po­red en­gles­kih slo­va, ima­ju u­crta­na i grčka. Ve­ro­va­tno će se to pro­me­ni­ti u ne­koj no­voj ite­ra­ci­ji za srpsko trži­šte. Za­nim­lji­vo je i to da ima po­dno­žja za dve SIM kar­ti­ce i da mu ba­te­ri­ja tra­je čak do 120 sa­ti ili oko 15 sa­ti ra­zgo­vo­ra. Iako je e­kran pre­vi­še skro­man za gle­da­nje fo­to­gra­fi­ja, dve ka­me­re od 8 i 5 me­ga­pik­se­la sva­ka­ko do­bro dođu za vi­deo po­zi­ve, sel­fi­je ili ka­sni­je gle­da­nje sli­ka na računa­ru.Easy TS po­kreće An­dro­id 6 (Mar­shmal­low), a da je na­me­njen sta­ri­jim ko­ri­sni­ci­ma go­vo­ri i to što je poče­tni e­kran pot­pu­no u­prošćen, pri­la­gođen in­ter­fej­su ose­tlji­vom na do­dir i tas­ta­tu­ri, kao i što ima in­sta­li­ra­nu a­pli­ka­ci­ju Apo­te­ke, sa spis­kom naj­bli­žih apo­te­ka (iako ne­ma GPS, te­le­fon mo­že da do­bi­je po­zi­ci­ju od WiFi ili mo­bil­nih pre­daj­ni­ka). Umes­to Go­o­gle Play Sto­re‑a pos­to­ji o­gra­ničen set od ne­kih pe­tna­es­tak a­pli­ka­ci­ja ko­je mo­že­te in­sta­li­ra­ti.

Za instalaciju, i generalno pohranjivanje podataka, na raspolaganju je 8 GB skladišnog prostora, a moguće je koristiti i microSD memorijsku karticu, maksimalnog kapaciteta 32 GB. Na poče­tnom e­kra­nu su i gla­sov­no bi­ra­nje i dik­ti­ra­nje po­ru­ka ko­ji i­zne­nađujuće do­bro ra­de na srpskom. Da­kle, mo­že­te je­dnos­tav­no te­le­fo­nu i­zdik­ti­ra­ti ko­me že­li­te da po­ša­lje­te SMS i po­tom tekst po­ru­ke ko­ju on na­pi­še i po­ša­lje.

MLS Easy ne pru­ža mno­go sa sta­no­vi­šta mo­der­nog po­gle­da na mo­bil­no trži­šte, sva­ka­ko ne kao stan­dar­dni smar­tfo­ni. Međutim, to što ima, ra­di o­dlično i je­dnos­tav­no. Po­zi­vi, po­ru­ke, sli­ke, pa i apo­te­ke – sve je tu, i vrlo je je­dnos­tav­no doći tih stav­ki. Za ba­ke, de­ke ili ma­lu de­cu, to je za­pra­vo u mno­gim slučaje­vi­ma sve što im tre­ba. Do­bar je i za „di­gi­tal­ni de­tox“. Ne­ma In­sta­gra­ma, YouTu­be je sla­bog kva­li­te­ta, ta­ko da ćete se brzo vra­ti­ti u stvar­ni svet, među lju­de, umes­to da pro­vo­di­te čita­ve da­ne po dru­štve­nim mre­ža­ma. Sto­ga se mo­že reći da MLS Easy TS 2018 4G svo­ju mi­si­ju is­pu­nja­va – o­dlično!
avatar
Brave Heart
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 19647
Datum upisa : 19.12.2013
Godina : 50
Lokacija : Niš

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Počalji od Brave Heart taj Ned Dec 23, 2018 7:01 pm

Smile Review: LC Power Dock U3 – Preko potrebna proširenja

Već odav­no je ne­ko za­ključio da su je­dnos­tav­na re­še­nja uvek i naj­bo­lja re­še­nja. LC‑Power nu­di ne­op­ho­dne do­dat­ke za ko­ri­sni­ke lap­to­pa ko­ji će ko­ri­sno po­slu­ži­ti i lju­bi­te­lji­ma des­kto­pa. LC‑DOCK‑U3‑HUB ili LC‑DOCK‑U3‑CR le­po će do­pu­ni­ti sva­ki sis­tem i o­bra­do­va­ti vas još ne­kim do­da­tnim mo­gućnos­timaAko nis­te gej­mer ili pro­fe­si­onal­ni ko­ri­snik ne­ke za­htev­ne ra­dne sta­ni­ce, ve­ro­va­tno ste odav­no za­ključili da vam je lap­top mno­go flek­si­bil­ni­je re­še­nje od desktop-a. Činje­ni­ce go­vo­re da je u po­sle­dnje vre­me čak mo­guće naći je­fti­ni­je lap­to­pe od slične des­ktop kon­fi­gu­ra­ci­je. Pro­blem s ko­jim ćete se ve­ro­va­tno su­sres­ti kod lap­to­pa je mno­go ma­nja mo­gućnost pro­ši­re­nja, a to se pre sve­ga o­dno­si na broj pri­ključenih dis­ko­va, čitač kar­ti­ca ko­ji o­gra­ničen sa­mo na SD/TF for­mat, te broj USB pri­ključaka ko­ji bes­pov­ra­tno gu­bi­te pri­ključujući bi­lo šta od po­me­nu­tog. Sta­nje se po­gor­ša­va ako vo­li­te da uz „ne­pre­no­si­vi“ lap­top ko­ris­ti­te stan­dar­dnu tas­ta­tu­ru i mi­ša, barem kada ste kod kuće.

Ma­gične crne ku­ti­je

Va­ri­jan­te LC‑Power HDD/SDD do­ko­va smo već viđali i u na­šim trgo­vi­na­ma, a ve­oma nam se do­pa­la mo­gućnost ko­rišćenja dva do­da­tna dis­ka. Pri­ključuje na USB 3.0 port se podrazumeva, a brzi­na ko­mu­ni­ka­ci­je je sa­svim solidna, čak i za one ko­ji se ba­ve vi­deo‑mon­ta­žom, mo­de­li­ra­njem i ani­ma­ci­jom ili pros­to o­brađuju ve­li­ke ko­ličine po­da­ta­ka. Flek­si­bil­nost re­še­nja je za­is­ta ve­li­ka, pa dis­ko­ve mo­že­te da me­nja­te bez is­ključiva­nja uređaja (hot‑swap), ko­ris­ti­te HDD, SDD ili bi­lo ko­ju kom­bi­na­ci­ju, a za sve to vam ni­je po­tre­ban čak ni (ne)popularni šrafciger.Ono što vam mo­žda ni­ka­da neće za­tre­ba­ti je mo­gućnost klo­ni­ra­nja dis­ko­va. Ali ako vam ova mo­gućnost za­tre­ba, bi­lo da že­li­te da na­pra­vi­te be­kap dis­ka ko­ji je na i­zdi­sa­ju ili da sa HDD‑a pređete na SDD bez mučnog tran­sfe­ra na­lo­ga i po­da­ta­ka, shva­tićete da je klo­ni­ra­nje dis­ka naj­je­dnos­tav­ni­je re­še­nje. Bo­nus je što klo­ni­ra­nje mo­že­te da oba­vi­te bez po­sred­stva računa­ra, čak i bez pri­k­ljučiva­nja uređaja na računar. Ja­sne o­zna­ke o to­me ko­ji disk je „i­zvor“, a ko­ji „me­ta“ klo­ni­ra­nja, a LED di­ode ko­je vas oba­ve­šta­va­ju o to­ku pro­ce­sa olak­šaće po­sao čak i oni­ma ko­ji ne­ma­ju go­to­vo ni­ka­kvog is­kus­tva.

Ku­ti­je i pri­ključeni­ja

Po­mi­nja­li smo pret­ho­dnu ge­ne­ra­ci­ju uređaja ko­ja još uvek mo­že da se nađe u pro­dav­ni­ca­ma, a nji­ho­va fun­kci­onal­nost zav­rša­va­la se po­me­nu­tim oso­bi­na­ma. Već to je bi­lo do­volj­no da se o­dlučimo za na­bav­ku, a kom­pa­ni­ja LC-Power nas je o­bra­do­va­la oba­ve­šte­njem da no­vi uređaji ima­ju i do­da­tne por­to­ve. Za one ko­ji ku­bu­re s USB por­to­vi­ma, tu je ver­zi­ja HUB s do­da­tna tri USB 3.0 por­ta, a za one ko­ji ra­de s mno­štvom ga­dže­ta tu je CR ver­zi­ja s čitačem kar­ti­ca ra­znih for­ma­ta i do­da­tnim USB 3.0 por­tom pri­de.

Dva dis­ka i tri do­da­tna USB 3.0 por­ta mo­gu čes­to da po­vu­ku po­dos­ta stru­je, pa je struj­ni adap­ter za ove do­ko­ve pri­lično ve­li­ke sna­ge, a samim tim i te­ži­ne. Ipak, za­hva­lju­jući njemu nećete ima­ti pro­ble­ma s na­pa­ja­njem svih pri­ključenih uređaja. Uku­pna brzi­na ovih dok uređaja de­kla­ri­sa­na je na no­mi­nal­nih 5 GB/s. Dis­ku­ta­bil­no je da li je to ma­lo ili mno­go, ali nam se u prak­tičnoj pri­me­ni učini­lo da je sa­svim do­volj­no. Ra­di se o uku­pnoj brzi­ni tran­sfe­ra za sve pri­ključene uređaje (dis­ko­ve, kar­ti­ce, USB‑uređaje), ali se u prak­si vrlo ret­ko de­ša­va da is­tov­re­me­no ko­ris­ti­te vi­še ka­na­la za ko­mu­ni­ka­ci­ju i da ova brzi­na mo­ra da bu­de „po­de­lje­na“ i­zmeđu pri­ključenih spra­va.Čak i ako ste ko­ri­snik des­k­to­p-a i ve­li­ki po­tro­šač disk pros­to­ra, pri­jaće vam činje­ni­ca da dis­ko­ve mo­že­te da me­nja­te la­ko i brzo, a do­da­tnih USB por­to­va ni­ka­da dos­ta. Da ne po­mi­nje­mo da će vam se uređaj pot­pu­no is­pla­ti­ti već po­sle sa­mo je­dnog klo­ni­ra­nja dis­ka.

Kontakt: www.gi­ga­tron.rs
avatar
Brave Heart
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 19647
Datum upisa : 19.12.2013
Godina : 50
Lokacija : Niš

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Počalji od Brave Heart taj Pon Dec 24, 2018 6:56 pm

avatar
Brave Heart
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 19647
Datum upisa : 19.12.2013
Godina : 50
Lokacija : Niš

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Počalji od Brave Heart taj Pon Dec 24, 2018 7:02 pm

Smile Kompanija Tesla počela sa prodajom automobila koji su proizvedeni u Gigafactory 1

Kao deo napora da se povećaju prihodi na kraju poslednjeg kvartala u 2018. godini kompanija Tesla je počela sa prodajom i isporukom vozila koja su proizvedena u fabrici baterija Gigafactory 1.Naime, Tesla je trenutno u sred važnog zadatka, čiji je cilj da se u SAD-u isporuči rekordni broj vozila, a pre nego što novi zakoni o oporezivanju električnih vozila budu počeli da utiču na kupovnu volju korisnika. Kao deo napora da se poveća prodaja nastao je i petominutni program za kupovinu i isporuku, a koji podrazumeva i to da automobili mogu da se kupe i direktno u fabrici, koja je do sada služila samo za projektovanje i proizvodnju. Tako korisnici uz kupovinu mogu da dobiju i obilazak fabrike, te se očekuje da to utiče na povećavanje interesovanja, budući da se radi o lokaciji koja je do sada bila zatvorena za posetioce.Izvori iz kompanije tvrde da je Tesla do sada ostvario 81% od planiranih prihoda za 2018, pa će biti neophodno da se učine ozbiljni napori kako bi se do kraja godine stiglo do zacrtanog cilja.

Izvor: Electrek
avatar
Brave Heart
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 19647
Datum upisa : 19.12.2013
Godina : 50
Lokacija : Niš

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Počalji od Brave Heart taj Pon Dec 24, 2018 7:13 pm

Smile Microsoft priprema 4K kameru za Xbox One

Prošlo je nekoliko godina od kada je Microsoft predstavio svoje poslednje web kamere, a Pol Turot (za koga važi da je dobar poznavalac prilika u kompaniji) objavio je da će se na to tržište ponovo vratiti tokom 2019. godine. Prema njemu, u pripremi su dva modela web kamera, 4K rezolucije, od kojih će bar jedna podržavati i Xbox One konzole.Takva kamera neće biti zamena za Kinect (jer nema senzore dubine), ali bi mogla da se iskoristi za lako automatizovano logovanje više korisnika, video komunikaciju preko Skype-a, kao i za druge poslove koji zahtevaju prisustvo kamere. Što se tiče Windows-a, kamere bi trebale da podržavaju Windows Hello način verifikacije. To bi bilo prvi put da Microsoft nudi tu funkcionalnosti u zasebnom uređaju.

Za sada još uvek nema informacija kada će kamere postati dostupne na tržištu. Pretpostavlja se da, pošto je jedna najverovatnije fokusirana na poslovno tržište, može da bude ponuđena kao dodatak za Surface Hub 2 – Microsoft-ov 50-inčni sistem osetljiv na dodir, namenjen za kolaborativni rad.

Kako god bilo, najava novih Microsoft web kamera može da bude samo dobra stvar za tržište, na kome trenutno vlada Logitech. Pojava ozbiljne konkurencije mogla bi malo da protrese ovaj tržišni segment, koji se pomalo uspavao zbog nedostatka prave konkurencije u prethodnih nekoliko godina.

Izvor: Engadget
avatar
Brave Heart
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 19647
Datum upisa : 19.12.2013
Godina : 50
Lokacija : Niš

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Počalji od Brave Heart taj Pon Dec 24, 2018 7:16 pm

Smile LG predstavio CineBeam Laser 4K projektorZa veliki TV ekran, od na primer 120 inča, je potrebno izdvojiti pravo malo bogatstvo, međutim južnokorejska kompanija LG smatra da ima rešenje za ovaj problem.

LG je predstavio LG CineBeam Laser 4K projektor, koji ima sposobnost projekcije slike veličine do 120 inča. Iako možda neće pružiti isti ugođaj kao 120-inčni TV sa OLED ili QLED tehnologijom, projektor s druge strane neće zauzimati previše mesta, a projektovani ekran možete načiniti manjim ili većim po svojoj volji.Takođe, mogućnost projekcije u 4K znači da će fotografije i video koje uređaj projektuje biti relativno oštri. Izgleda da je LG u projektor integrisao i svoj ThinQ AI, što znači da je moguće korišćenje glasovnih komandi za njegovo kontrolisanje. Tu je i Magic Remote za kontrolu projektora uz pomoć gestikulacije.

LG nije objavio cenu i dostupnost CineBeam Laser 4K projektora, ali nema sumnje da će biti značajno jeftiniji od teleizora sa slikom iste veličine.

Izvor: Ubergizmo
avatar
Brave Heart
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 19647
Datum upisa : 19.12.2013
Godina : 50
Lokacija : Niš

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Počalji od Brave Heart taj Pon Dec 24, 2018 7:18 pm

Smile Acer objavio 34-inčni FreeSync monitor sa odzivom od 1msAcer je objavio dodatak još jednog FreeSync monitora u svoju liniju. Predator XR343CKP ima 34-inčni ultraširoki i zakrivljeni IPS panel, sa 3440 x 1440p rezolucijom.

S obzirom na to da je u pitanju IPS panel, dodatak odziva od 1ms je premijum specifikacija. Monitor ima osvežavanje do 100Hz, a FreeSync tehnologija obezbeđuje varijabilne stope osvežavanja bez cepanja ekrana.Panel nudi tipičan 1000:1 kontrast, relativno nisko 350 cd/m² tipično osvetljenje, 172°/178° uglove gledanja, pokrivenost od 1,07 milijardi boja standardni sRGB gamut boja. Displej konektori uključuju HDMI, DisplayPort i 5x USB portove.

Acer Predator XR343CKP će se prodavati po ceni od 1800 dolara, mada neki maloprodajni sajtovi (kao što je Amazon Germany) nude monitor i po mnogo realističnijoj ceni od oko 900 evra.

Izvor: TechPowerUp
avatar
Brave Heart
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 19647
Datum upisa : 19.12.2013
Godina : 50
Lokacija : Niš

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Počalji od Brave Heart taj Uto Dec 25, 2018 6:48 pm

Smile Xiaomi predstavio novi 12.5-inčni Mi Notebook AirXiaomi je prošlog meseca predstavio najnoviji dodatak svojoj liniji laptopova (13.3-inčni Mi Notebook Air). Sada je kineska kompanija objavila nešto manji model.

Najnoviji Mi Notebook Air ima 12.5-inčni displej, stiže sa Core i5-7Y54 čipsetom sedme generacije @ 3.2GHz u turbo modu. Tu je i 256GB SSD skladišnog prostora. RAM je kapaciteta 8GB.Xiaomi je uspeo da radni vek baterije laptopa zadrži u ravni sa prethodnim modelom i pored toga što je povećana jačina procesora i drugih komponenti. Može se očekivati do 11,5 sati sa jednim punjenjem u normalnim uslovima korišćenja. Za streaming, baterija će trajati 9,5 sati, dok će za oflajn pregled sadržaja trajanje baterije biti 7,5 sati.

Kada je u pitanju punjenje baterije, ono se obavlja preko USB-C porta. Mi Notebook Air ima i dva USB 3.0 Type A porta, jedan HDMI port i priključak za slušalice. Prisutna je i 1MP veb kamera, smeštena u gornjem okviru ekrana. Cena laptopa iznosi 580 dolara.

Izvor: Liliputing
avatar
Brave Heart
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 19647
Datum upisa : 19.12.2013
Godina : 50
Lokacija : Niš

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Počalji od Brave Heart taj Uto Dec 25, 2018 6:50 pm

avatar
Brave Heart
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 19647
Datum upisa : 19.12.2013
Godina : 50
Lokacija : Niš

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Počalji od Brave Heart taj Uto Dec 25, 2018 6:54 pm

Smile Xiaomi Mi Play zvanično predstavljenXiaomi je zvanično predstavio svoj najnoviji telefon - Mi Play, koji je namenjen donjem segmentu tržišta. U Kini, Xiaomi Mi Play će se prodavati po ceni od oko 160 dolara (konvertovano iz kineskog juana), što će ga činiti jednim od najjeftinijih telefona kreiranih od strane nekog renomiranog proizvođača.

Sa Xiaomi Mi Play modelom korisnici dobijaju 5.84-inčni displej, veliki izbor gradijent boja za kućište, dve kamere na poleđini, izrez u obliku kapljice s prednje strane i drugo.

Telefon ima FHD+ ekran sa 2280 x 1080p rezolucijom, 432 ppi. Ekran stiže sa zaštitom od svetlosti, modom za zaštitu očiju i podešavanjem temperature boja. Veličina telefona iznosi 147,76 x 71,89 x 7,8 milimetra.Baterija je kapaciteta 3000mAh, a tu su senzor otiska prsta na poleđini i micro-USB kompatibilnost. Na poleđini se nalaze 12MP + 2MP kamere, dok je u notch smešten 8MP senzor.

Mi Play ima prilagođeni slot za SIM karticu, stiže sa 4GB RAM-a i 64GB internog skladišnog prostora. Pokreće ga MediaTek P35 procesor uz IMG GE8320 GPU. Biće dostupan u tri opcije boja: Dream Blue, Shuguangjin i crnoj.

Izvor: SlashGear
avatar
Brave Heart
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 19647
Datum upisa : 19.12.2013
Godina : 50
Lokacija : Niš

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Počalji od Brave Heart taj Sre Dec 26, 2018 6:58 pm

Smile Honor V20 službeno predstavljen: Kirin 980, 48 MP kamera…Honor je danas u Kini predstavio svoj najnoviji top model za 2019. godinu – Honor V20, koji će u istom ili malčice izmijenjenom obliku za globalno tržište biti predstavljen 22. siječnja u Parizu. Kao što se iz glasina i trasera moglo naslutiti, ovo je jedan od prvih uređaja s prednjom kamerom smještenom u malenoj rupici unutar samog zaslona.

Uređaj donosi zaslon dijagonale 6,4 inča i rezolucije 2310 x 1080 točaka. Pogoni ga novi 7nm Kirin 980 procesor kojeg smo upoznali u uređaju Huawei Mate 20 Pro, u kombinaciji sa 6 ili 8 GB RAM-a. Na raspolaganju su modeli sa 128 ili 256 GB interne memorije, a baterija ima kapacitet od 4000 mAh.Jedna od posebnosti ovog uređaja je i nova trostruka kamera na poleđini, gdje glavna ima senzor od čak 48 megapiksela. Opremljena je Sonyjevim IMX586 senzorom i fizičke veličine ½ inča, a za što bolju fotografiju pobrinut će se i druga AI komponenta procesora.

Honor V20 u Kini u prodaju kreće 28. prosinca po cijenama od 425 do 580 dolara, ovisno o verziji, odnosno kombinaciji RAM-a i interne memorije.

Model za europsko tržište će biti predstavljen 22. siječnja u Parizu, pod imenom Honor View 20, a koliko će biti izmijenjen u odnosu na kinesku verziju, ostaje za vidjeti.
avatar
Brave Heart
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 19647
Datum upisa : 19.12.2013
Godina : 50
Lokacija : Niš

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Počalji od Brave Heart taj Sre Dec 26, 2018 7:02 pm

Smile Stiže još jedan jeftini Nokia telefonZahvaljujući FCC-ovim dokumentima poznati su detalji o još jednom entry-level Nokia pametnom telefonu kompanije HMD Global.

Sam uređaj za sada je poznat samo po oznaci modela, TA-1124. Na tržištu će se pojaviti sa Qualcomm-ovim osmojezgrenim Snapdragon 439 čipom proizvedenim u 12-nanometarskom procesu, Adreno 505 grafikom, 6-inčnim ekranom, 2 GB RAM-a, 32 GB interne memorije za skladištenje podataka proširive microSD karticama, baterijom čiji se kapacitet proteže između 3400 i 3500 mAh.

Sa zadnje strane nalazi se glavna 13-megapikselna kamera sa autofokusom te sekundarna 5-megapikselna kamera, dok se sa prednje strane nalazi 8-megapikselna selfie kamera. Tu je i operativni sistem Android 9.0 Pie.

Prema iznesenim funkcijama reč je o mobilnim uređaju dosta sličnom aktuelnom Nokia 3.1 Plus modela (TA-1124 ima drugačiji procesor i količinu RAM-a).
avatar
Brave Heart
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 19647
Datum upisa : 19.12.2013
Godina : 50
Lokacija : Niš

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Počalji od Brave Heart taj Sre Dec 26, 2018 7:06 pm

Smile Xiaomi-jev 12,5-inčni Mi Notebook Air sa Intel-ovim Core i5 CPU-omKineska kompanija Xiaomi predstavila je novi Xiaomi Mi Notebook Air laptop koji donosi 12,5-inčni Full HD ekran i predstavlja svojevrsnu dopunu postojećem modelu sa 13,3-inčnim ekranom.

Uz spomenuti 12,5-inčni ekran novi Xiaomi-jev laptop donosi i Intel-ov Core i5-7Y54 procesor sedme generacije, za mnoge laptopove standardnih 4 GB RAM-a te SSD disk sa kapacitetom od 256 GB. Xiaomi tvrdi kako je baterija ovog laptopa u stanju da postigne autonomiju od 11 i po sati.

Debljina ovog laptopa iznosi 12,9 milimetara, a težina samo 1,07 kilograma. Za sada nije poznato hoće li se i kada ovaj prenosni računar naći na tržištima izvan Kine, a što se tiče kineskog tržišta, tamo je stigao u prodaju s cenom od oko 580 američkih dolara.
avatar
Brave Heart
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 19647
Datum upisa : 19.12.2013
Godina : 50
Lokacija : Niš

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Počalji od Brave Heart taj Sre Dec 26, 2018 7:13 pm

Smile Kreatori C64 mini prikazuju prve fotografije Commodore 64 prototipa pune veličineC64 mini je mala, retro konzola, kreirana u istom duhu kao uređaji poput NES i SNES Classic Editions ili Sony PlayStation Classic. C64 mini je, naravno, dizajniran tako da imitira voljeni Commodore 64, koji je bio najprodavaniji, pojedinačni personaslni računar svih vremena - ali u mnogo manjem paketu.

Nakon nekoliko ažuriranja firmware-a, C64 mini je generalno dobro primljen od strane korisnika. Mini sistem uključuje mnoštvo igara i nudi mogućnost programiranja ili pokretanja sopstvene igre. Proizvođači modela C64 mini, Retro Games Ltd., objavili su da nameravaju da kreiraju i verziju C64 mini u punoj veličini, nazvanu "THEC64", koja će imati potpuno funkcionalnu tastaturu, ali detalji o ovom projektu su šturi. Sada je, međutim, kompanija objavila prve fotografije radnih prototipova koji su upravo došli sa proizvodne linije.

"Izuzetno smo uzbuđeni što konačno otkrivamo prve fotografije prototipa "THEC64" u punoj veličini, kompletno sa potpuno funkcionalnom integrisanom tastaturom, dajući vam tizer onoga što dolazi u 2019.", ističe kompanija u objavi na Facebook-u.Na nekoliko fotografija, THEC64 prototip je prikazan uz C64 mini kako bi se uporedile veličine. THEC64 u suštini izgleda kao klasični Commodore 64, iako boja i brendiranje nisu identični. Retro Games još uvek ne otkriva potpune i konačne specifikacije, jer ne želi da pokvari sva iznenađenja.

Izvor: HotHardware
avatar
Brave Heart
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 19647
Datum upisa : 19.12.2013
Godina : 50
Lokacija : Niš

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Počalji od Brave Heart taj Sre Dec 26, 2018 7:16 pm

avatar
Brave Heart
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 19647
Datum upisa : 19.12.2013
Godina : 50
Lokacija : Niš

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Počalji od Brave Heart taj Pet Dec 28, 2018 5:59 pm

Smile Moto G7 Power na Geekbenchu sa Snapdragon 625 čipom, Pie softveromMotorola radi na narednoj generaciji Moto G7 telefona, a počele su da se pojavljuju informacije o dolazećim uređajima. Nakon što je prošle nedelje procurela fotografija kompletne serije, sada je Moto G7 Power primećen na Geekbenchu.

Telefon je izlistan sa Android 9 Pie operativnim sistemom od samog starta. Benchmark otkriva i neke ključne informacije o uređaju, koji će biti objavljen tokom naredne godine u okviru Moto G7 linije.

Moto G7 Power Geekbench listing sugeriše da će telefon pokretati Snapdragon 625 SoC, uparen sa 4GB RAM-a. Telefon će imati široki izrez u displeju, jednu kameru na poleđini i senzor otiska prsta ugrađen u Motorola logo. Očekuje se baterija kapaciteta 5000mAh.

Pres renderi sugerišu da će Moto G7 i G7 Plus imati izreze u obliku kapljice, kao i horizontalno postavljene sisteme sa dve kamere na poleđini.

Izvor: NDTV
avatar
Brave Heart
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 19647
Datum upisa : 19.12.2013
Godina : 50
Lokacija : Niš

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Počalji od Brave Heart taj Pet Dec 28, 2018 6:02 pm

avatar
Brave Heart
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 19647
Datum upisa : 19.12.2013
Godina : 50
Lokacija : Niš

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Počalji od Brave Heart taj Pet Dec 28, 2018 6:05 pm

Smile Google: Android TV ima desetine miliona korisnikaGoogle-ov Android operativni sistem je svoj put našao do brojnih segmenata industrije, od mobilnih telefona, nosivih uređaja, do pametnih televizora (Android TV) i automobila.

Sudeći prema najnovijoj objavi, Android TV platformi ide sasvim dobro, jer je Google objavio da platforma sada ima desetine miliona korisnika. Ovo je objavila Shalini Govil-Pai, direktorka proizvodnog menadžmenta za Android TV.

Međutim, ono što je najzanimljivije jeste da ova popularnost ne dolazi iz SAD. Android TV je najpopularniji u Evropi i Aziji, ali se očekuje da će se u SAD prihvaćenost platforme pojačati kada DirecTV objavi svoje set-top boxove sa implementiranom Android TV podrškom tokom 2019. godine.

U međuvremenu, Android TV konkurencija je objavila svoje rezultate - tako Roku ima 22 miliona aktivnih korisnika, dok Amazon nije daleko iza.

Izvor: Ubergizmo
avatar
Brave Heart
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 19647
Datum upisa : 19.12.2013
Godina : 50
Lokacija : Niš

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Počalji od Brave Heart taj Pet Dec 28, 2018 6:06 pm

avatar
Brave Heart
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 19647
Datum upisa : 19.12.2013
Godina : 50
Lokacija : Niš

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Počalji od Brave Heart taj Ned Dec 30, 2018 7:00 pm

Smile Službeno predstavljen Huawei P Smart 2019Huawei je juče i službeno predstavio naslednika svojeg P Smart mid-rangera. Huawi P Smart 2019 donosi veći ekran, mini notch, Kirin 710 ispod haube i duo kameru na leđima.

Huawei P Smart 2019 stiže tačno godinu dana nakon svog prethodnika i donosi značajno veći ekran s mini zubom na vrhu. Reč je o 6.21″ LCD ekranu u 1080p+ rezoluciji. Selfie kamera je opremljena 8MP senzorom.

Na leđima nosi dvostruku AI kameru u konfiguraciji 13MP f/1.8 + 2MP, a podržan je i Huawei-ev Night režim snimanja.

Pokretački čip je Huawei-ev osmojezgreni Kirin 710 sa 3 GB RAM-a i 64GB proširive memorije

Baterija je u odnosu na prethodnika narasla na 3400 mAh, a uz AI optimizacije navodno pruža 10 sati surfovanja.

Na leđima je i čitač otisaka prstiju. Pokreće ga Android Pie i EMUI 9 preko njega.

Za sada ne znamo koliko će koštati, ali za očekivati je da će biti u rangu prethodnika ili nešto više od 200 evra.
avatar
Brave Heart
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 19647
Datum upisa : 19.12.2013
Godina : 50
Lokacija : Niš

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Počalji od Brave Heart taj Ned Dec 30, 2018 7:03 pm

avatar
Brave Heart
Supermoderator
Supermoderator

Broj poruka : 19647
Datum upisa : 19.12.2013
Godina : 50
Lokacija : Niš

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sve o "pametnim" telefonima i sličnim čudima tehnike...

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 3 od 6 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu